BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
@ Valencia
ti si detaljno opisao onu moju rijec kada sam rekao da ne bi trebali biti "gladni" tj. da se vrate na eru Niebauma i Meiera koji su BVB doveli cak do provalije. Slazem se s tobom ukoliko bi morali prodavati da to bude jedan igrac godisnje, i da je za poziciju stopera potrebna uigranost, no Klopp zna najbolje sta mu je ciniti i mi mozemo ovdje samo pricati u prazno.
Sada sto se tice Rickena i Deislera dosta takodjer i psiha utice na igraca. Ja se dobro sjecam Deisler se bio opravio i odmah u svom debiju nakon povrede se ponovo ozlijedio i to igrac moze podnijeti jedan ili dva puta, no ako mu se vise puta to desava onda gubi zelju da pokaze svoj kvalitet koji posjeduje. Evo npr. shebi ti dva puta koljeno, sigurno ces treci put razmisljati kako ces uci u neki duel. Po meni i jedan i drugi su imali kvalitet samo njihovo tijelo nije moglo izdrzati napor profesionalnog fudbala.
ti si detaljno opisao onu moju rijec kada sam rekao da ne bi trebali biti "gladni" tj. da se vrate na eru Niebauma i Meiera koji su BVB doveli cak do provalije. Slazem se s tobom ukoliko bi morali prodavati da to bude jedan igrac godisnje, i da je za poziciju stopera potrebna uigranost, no Klopp zna najbolje sta mu je ciniti i mi mozemo ovdje samo pricati u prazno.
Sada sto se tice Rickena i Deislera dosta takodjer i psiha utice na igraca. Ja se dobro sjecam Deisler se bio opravio i odmah u svom debiju nakon povrede se ponovo ozlijedio i to igrac moze podnijeti jedan ili dva puta, no ako mu se vise puta to desava onda gubi zelju da pokaze svoj kvalitet koji posjeduje. Evo npr. shebi ti dva puta koljeno, sigurno ces treci put razmisljati kako ces uci u neki duel. Po meni i jedan i drugi su imali kvalitet samo njihovo tijelo nije moglo izdrzati napor profesionalnog fudbala.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nema razloga da ne vjerujemo u Klopa. Sigurno ce pokusati napraviti najbolje u datim okolnosti, a koliko ce biti uspjesan ostaje da vidimo. Tesko je ostvarivati konstantne uspjehe klubovima koji nemaju jaku finansijsku podlogu.amerosm je napisao/la:@ Valencia
Slazem se, sve je do mentalnog sklopa. I ja sam nekada bio perspektivan (

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Čestitke na pobjedi kojom ste osigurali titulu,sasvim sam siguran.
Citiram Marijana:
Klopp je veliki trener,Dortmund je veliki klub i zato titula stiže na WestFalen.
Citiram Marijana:
Klopp je veliki trener,Dortmund je veliki klub i zato titula stiže na WestFalen.
You'll never walk alone.
Robben Dortmundu vec cestitao na tituli 
Sve je to taktika Van Gaala, nedaj se BVB !!

Nije to nikakva taktika. To je realnost. Neće njih niko skinutu ove sezone.B0SANAC je napisao/la:Robben Dortmundu vec cestitao na tituli
Benderov nastup protiv ''Svaba'' je pod velikim znakom pitanja.
Kagawa i njegovi ''Samuraji'' dominiraju na Azijskom kupu. Danas su demolirali ''Saudiju'' sa 5-0. Glavni su favoriti za osvajanje naslova.
Kagawa i njegovi ''Samuraji'' dominiraju na Azijskom kupu. Danas su demolirali ''Saudiju'' sa 5-0. Glavni su favoriti za osvajanje naslova.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Gotze se vratio treninzima, nakon propuštanja istih početkom sedmice.
Međutim, da Silva i Zidan su fasovali gripu i upitni su za subotnji meč.
Kehl neće biti spreman ni za ovaj meč.
Man Utd se ozbiljno zanimao za Sušija, no cijena od cirka 24 miliona € koje su postavil Watzke & Co ih je vratila nazad. (špekulacije s neta)
Izgleda da je naš scouting team pronašao novog supertalenta, a riječ je o iranskoj senzaciji - Karimu Ansarifardu (20). Igra na poziciji ofanzivnog allroundera i već je ubilježio 20-ak nastupa za svoju repku. Odlično igra i na Azijskom kupu, a čak je i postigao gol protiv Sjeverne Koreje, i po onome što sam ja upratio, radi se o veoma kvalitetnom mladom igraču. Smatraju ga jednim od najvećih talenata u Aziji.
Leitner briljirao u pobjedi Augsburga protiv Ingolstadta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meč sa Švabama će biti izuzetno težak, ne samo zbog činjenice da im gori pod nogama, već zato što se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, koja je spletom čudnih okolnosti, tu gdje je - na dnu BL tablice. Dokaz njihovog kvalitea su odlični rezultati u EL, gdje su se bukvalno prošetali do eliminicaione faze. Ekipa koja ima veoma jaku napadačku liniju, sa par jako kvalitetnih igrača, i veoma lošu odbranu, mada ta odbrana na papiru izgleda veoma jako. Imali su i jesenas nekoliko fantastičnih partija u ligaškim mečevima, ali bili su strašno nekostantni, a često im je ritam bivao poremećen i nastupima u EL. Tri trenera su ih vodili u protekloj polusezoni, a posljednji u nizu je Labbadia.
Bruno voli igrati napadački fudbal i tu vidim našu šansu. Jednostavno, Švabe se i ne znaju braniti, barem ove sezone, a na ruku nam ide i činjenica da njihova dva odbrambena startera neće igrati u subotu, a to su Delpierre i Boulahrouz (suspenzija zbog kartona).
Naravno, recept za pobjedu bi trebao biti isti kao i u većini tekmi ove sezone - visoki presing.
Tasci i Niedermeier su skloni čestim kiksevima, pogotovo kad su pod pritiskom, a sjetimo da smo ih na početku sezone drakonski iskažnjavli nakon grešaka njihovih defanzivaca. Početnih 11 će vjerovatno biti isto kao i u L'kusenu, sa izuzetkom da će Lucas biti starter umjesto Lewe. Najzanimljiviji dvoboj na terenu će biti između Trasha ( za kojeg se zanimamo
) i Gotzea, i ako naš Malac bude na nivou, kuku Švabama. 

Man Utd se ozbiljno zanimao za Sušija, no cijena od cirka 24 miliona € koje su postavil Watzke & Co ih je vratila nazad. (špekulacije s neta)

Izgleda da je naš scouting team pronašao novog supertalenta, a riječ je o iranskoj senzaciji - Karimu Ansarifardu (20). Igra na poziciji ofanzivnog allroundera i već je ubilježio 20-ak nastupa za svoju repku. Odlično igra i na Azijskom kupu, a čak je i postigao gol protiv Sjeverne Koreje, i po onome što sam ja upratio, radi se o veoma kvalitetnom mladom igraču. Smatraju ga jednim od najvećih talenata u Aziji.

Leitner briljirao u pobjedi Augsburga protiv Ingolstadta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meč sa Švabama će biti izuzetno težak, ne samo zbog činjenice da im gori pod nogama, već zato što se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, koja je spletom čudnih okolnosti, tu gdje je - na dnu BL tablice. Dokaz njihovog kvalitea su odlični rezultati u EL, gdje su se bukvalno prošetali do eliminicaione faze. Ekipa koja ima veoma jaku napadačku liniju, sa par jako kvalitetnih igrača, i veoma lošu odbranu, mada ta odbrana na papiru izgleda veoma jako. Imali su i jesenas nekoliko fantastičnih partija u ligaškim mečevima, ali bili su strašno nekostantni, a često im je ritam bivao poremećen i nastupima u EL. Tri trenera su ih vodili u protekloj polusezoni, a posljednji u nizu je Labbadia.

Tasci i Niedermeier su skloni čestim kiksevima, pogotovo kad su pod pritiskom, a sjetimo da smo ih na početku sezone drakonski iskažnjavli nakon grešaka njihovih defanzivaca. Početnih 11 će vjerovatno biti isto kao i u L'kusenu, sa izuzetkom da će Lucas biti starter umjesto Lewe. Najzanimljiviji dvoboj na terenu će biti između Trasha ( za kojeg se zanimamo

@ Hare BVB
dobro dosao
izgleda da si i ti medju zivim.
Nesta te odavno nema da vodis diskusiju nego samo ostavis utiske nakon pobjede i adios.
Sto se tice Svaba nece Vam oni biti prevelika opasnost ukoliko Klopp bude procitao "vrhunsku taktiku" meda Brune. Samo zatvoris prilaze golu i onda ih unistis iz kontre jer poznato je da njegove ekipe imaju problema kada oni moraju graditi igru.
No nikako da pustite Vase najljuce rivale. Nakon sto ih je Magath namucio na treningu zbog katastorfalne igre protiv nas i Farfan umalo nije pao u komu na Vasem formu osvanuo natpis: "Ich bin ein Schalker holt mich hier Raus".

dobro dosao

izgleda da si i ti medju zivim.

Sto se tice Svaba nece Vam oni biti prevelika opasnost ukoliko Klopp bude procitao "vrhunsku taktiku" meda Brune. Samo zatvoris prilaze golu i onda ih unistis iz kontre jer poznato je da njegove ekipe imaju problema kada oni moraju graditi igru.
No nikako da pustite Vase najljuce rivale. Nakon sto ih je Magath namucio na treningu zbog katastorfalne igre protiv nas i Farfan umalo nije pao u komu na Vasem formu osvanuo natpis: "Ich bin ein Schalker holt mich hier Raus".

"My Favorite Ring is Always the Next One"
amerosm je napisao/la:@ Hare BVB
dobro dosao![]()
![]()
izgleda da si i ti medju zivim.![]()
Nesta te odavno nema da vodis diskusiju nego samo ostavis utiske nakon pobjede i adios.
No nikako da pustite Vase najljuce rivale. Nakon sto ih je Magath namucio na treningu zbog katastorfalne igre protiv nas i Farfan umalo nije pao u komu na Vasem formu osvanuo natpis: "Ich bin ein Schalker holt mich hier Raus".![]()

Problemi tehničke prirode, ali i to će se ubrzo riješiti.

Što se tiče meča sa Švabama, strah me da nije došlo do nekog opuštanja u našim redovima nakon trijumfa u L'kusenu. Svi konkurenti su kiksali, i već se piše po medijima kako je prvak već poznat, ali poznavajući Kloppa i nivo dicipline u BVB-u, nadam se da do tog opuštanja nije došlo.
Brundo odlično vodi svoje ekipe na početku svog mandata, što bi se reklo kratkoročno je uspješan

Nema Kehla,nema vjerovatno Bendera a mozda i Da Silve...ne znam ko ce igrati na toj poziciji uz Sahina!?
Sa Stuttgartom smo cesto znali imati velikih problema na nasem terenu i ako ne grijesim u zadnjih 7-8 godina oni imaju bolji omjer u Dortmundu. Ipak vremena su se malo promijenila tako da smo favoriti u subotu ali svakako da ce utakmica biti veoma teska jer ce Stuttgart ponesen pobjedom u prvom kolu nastavka pokusati uci u nesto mirnije vode pred sam rasplet sezone...
P.S. Citam da su karte vec otisle
Sa Stuttgartom smo cesto znali imati velikih problema na nasem terenu i ako ne grijesim u zadnjih 7-8 godina oni imaju bolji omjer u Dortmundu. Ipak vremena su se malo promijenila tako da smo favoriti u subotu ali svakako da ce utakmica biti veoma teska jer ce Stuttgart ponesen pobjedom u prvom kolu nastavka pokusati uci u nesto mirnije vode pred sam rasplet sezone...
P.S. Citam da su karte vec otisle

Hehe, citam malo Klopp-ovu filozofiju i kako radi sa igracima.
- kako je otisao frei, nakon sto je jos jednom zamjenjen, svicarac je "prigovorio" treneru kako najvise pogodaka pada od 75 minute. kloppov odgovor je bio..."toliko dugo ja ne mogu cekati". nakon kratkog vremena frei je prodan baselu.
- njegov nacin komunikacije je svojevrstan, igraci su odusevljeni sa njim. zadnji primjer u leverkusenu, kada je sven bender (zvani "manni") ostao povrijedjen u svlacionici. razmisljam da li da ga na njemackom citiram i na bosanskim, ipak cu na "naski"
..."svi cemo sad trcati za mannija, kao sto inace on radi(trci) za sve nas". 10 minuta u nastavku je donijelo prednost od 3:0.
- nije tip koji ce lupiti sakom od stol i reci ovako i ovako cemo igrati, nego se sluzi sasvim drugim metodama.
primjer, kad god se jede (mahlzeit) on pvi dolazi za stol. to imponira igrace, tako da niko od njih vise ne kasni.
grosonji je sapnuo na uho prilikom njegove izmjene par minuta prije kraja utakmice..."trci sljedeci put vise i igrat ces do kraja".
- kad je u pitanju sahin, njega je postavio u "manschaftsrat", jer je primjetio da turcinu prija odgovornost. nako toga je sahin sam davao izjave kako je zreliji postao.
- götze je dobio zabranu davanja intervju-a, kako bi na ovaj nacin zastitio ovog mladog igraca.
- dalje kaze klopp, svaki covjek je razlicit, tako da sa svakim mora posebno raditi. Ali ne nacin da neko ima vise prava ili manje obaveza.
- sto se tice hummelsa, trener mu je rekao da dokle god je on trener da nece izvoditi slobodne udarce. i sta radi mats? poslije svakog treninga marljivo vjezba slobodnjake.
- lewandovski je dobio malo zescu kritiku i klopp je izjavio da nece citav sistem mijenjati radi jednog igraca.
ovaj je ubjedjen da ce njegovo vrijeme doci i ne pravi "scene" iako je jos uvijek rezervni igrac.
navodno se ovaj put posluzio ovim rijecima...." ti zaista ne znas koliko si dobar, tvoje vrijeme tek dolazi, vjeruj mi".
- osnovno pravilo, svi igraci moraju ici na karakter-test, prije nego ih bvb dovede.
- u ponedjeljak, nakon utakmice protiv bayera svi igraci su se podvrgli fitnes-testu .
- Klopp, der Übertrainer, ist alles in einem.
- ponekad voli biti i tata, gdje poslusa igrace oko njihovih privatnih problema. davao je savjete zidanu, kada je raskinuo sa svojom djevojkom. naravno, i tu je bio uspjesan. mohamed je odavno sa svojom djevojkom (Stina) i od nedavno i roditelj.
- kako je otisao frei, nakon sto je jos jednom zamjenjen, svicarac je "prigovorio" treneru kako najvise pogodaka pada od 75 minute. kloppov odgovor je bio..."toliko dugo ja ne mogu cekati". nakon kratkog vremena frei je prodan baselu.
- njegov nacin komunikacije je svojevrstan, igraci su odusevljeni sa njim. zadnji primjer u leverkusenu, kada je sven bender (zvani "manni") ostao povrijedjen u svlacionici. razmisljam da li da ga na njemackom citiram i na bosanskim, ipak cu na "naski"

- nije tip koji ce lupiti sakom od stol i reci ovako i ovako cemo igrati, nego se sluzi sasvim drugim metodama.
primjer, kad god se jede (mahlzeit) on pvi dolazi za stol. to imponira igrace, tako da niko od njih vise ne kasni.
grosonji je sapnuo na uho prilikom njegove izmjene par minuta prije kraja utakmice..."trci sljedeci put vise i igrat ces do kraja".
- kad je u pitanju sahin, njega je postavio u "manschaftsrat", jer je primjetio da turcinu prija odgovornost. nako toga je sahin sam davao izjave kako je zreliji postao.
- götze je dobio zabranu davanja intervju-a, kako bi na ovaj nacin zastitio ovog mladog igraca.
- dalje kaze klopp, svaki covjek je razlicit, tako da sa svakim mora posebno raditi. Ali ne nacin da neko ima vise prava ili manje obaveza.
- sto se tice hummelsa, trener mu je rekao da dokle god je on trener da nece izvoditi slobodne udarce. i sta radi mats? poslije svakog treninga marljivo vjezba slobodnjake.
- lewandovski je dobio malo zescu kritiku i klopp je izjavio da nece citav sistem mijenjati radi jednog igraca.
ovaj je ubjedjen da ce njegovo vrijeme doci i ne pravi "scene" iako je jos uvijek rezervni igrac.
navodno se ovaj put posluzio ovim rijecima...." ti zaista ne znas koliko si dobar, tvoje vrijeme tek dolazi, vjeruj mi".
- osnovno pravilo, svi igraci moraju ici na karakter-test, prije nego ih bvb dovede.
- u ponedjeljak, nakon utakmice protiv bayera svi igraci su se podvrgli fitnes-testu .
- Klopp, der Übertrainer, ist alles in einem.
- ponekad voli biti i tata, gdje poslusa igrace oko njihovih privatnih problema. davao je savjete zidanu, kada je raskinuo sa svojom djevojkom. naravno, i tu je bio uspjesan. mohamed je odavno sa svojom djevojkom (Stina) i od nedavno i roditelj.
Vom Jäger zum Gejagten
Ma nek' si ga ti po naški.
Kringea je bacio u drugi plan zbog toga što mu je telefon često zvonio u autobusu prilikom putovanja na tekme.

Kringea je bacio u drugi plan zbog toga što mu je telefon često zvonio u autobusu prilikom putovanja na tekme.

Pročitah da je to Fuelner radio na zadnjim treninzima, mada ja ne bih isključio mogućnost da i Grossonja odigra u paru sa Nurkom.adnan24 je napisao/la:Nema Kehla,nema vjerovatno Bendera a mozda i Da Silve...ne znam ko ce igrati na toj poziciji uz Sahina!?

Ni Gotze još nije 100% siguran, a izgleda da je i Muha otpao, pa bi mogli Lewu gle'ati na poziciji 10-ke. Ovo mi se nimalo ne sviđa.

btw samo da napomenem za onog perzijca sto ga planirate dovesti...ima oko 80 tekmi i 25 golova u perzijskoj ligi koja je kvaliteta holandske lige...i nema jos 21 godinu...impresivno nema sta
Suši dominira protiv Katara.
Zabio je dva gola, a rezultat je 2-2 na 20 minuta do kraja. Japan ima igrača manje od 62. minute.

Hare_BvB je napisao/la:Suši dominira protiv Katara.Zabio je dva gola, a rezultat je 2-2 na 20 minuta do kraja. Japan ima igrača manje od 62. minute.
Samo nek' trpa...raste mu cijena iz minute u minut

Sad vidim da je najvise pretrc'o od Japanaca...kontam da ga je Klopp nazv'o prije meca i rek'o "hocu da vidim presing svih 90 minuta"

adnan24 je napisao/la:Hare_BvB je napisao/la:Suši dominira protiv Katara.Zabio je dva gola, a rezultat je 2-2 na 20 minuta do kraja. Japan ima igrača manje od 62. minute.
Samo nek' trpa...raste mu cijena iz minute u minut![]()
Sad vidim da je najvise pretrc'o od Japanaca...kontam da ga je Klopp nazv'o prije meca i rek'o "hocu da vidim presing svih 90 minuta"

Dobiše Samuraji 3-2.

Barrios bi mogao danas proradit i proradit ce ... Mislim da ce pucat od zelje da postigne gol a protiv ovakve odbrane definitivno moze jer stoperi su poprilicno spori i djeluju totalno ne uigrani ne dopunjavaju jedan drugog.. Inace citava zadnja linija Svaba je takva.. I kad mi pocnemo vrsiti duboki presing i kada cuju huk sa tribina kad 76.000 navija u horu BvvvvvvvvB ima da se izgube
... Napokon igramo kuci nismo dugi kuci igrali ... Dakle moja kratka prognoza... Svabe su tanki u odbrani mi vrsimo presing i nekako cemo ih natjerati na gresku na kiks i tu vidim jednu od nasih prilika na takav nacin sutra ocekujem gol.. I ubjeden sam da ce Barrios dat
.... A naravno mozemo i na ljepse nacine postoci gol protiv ovakve ekipe, ne treba ih potcjenjivati ni posto ali mislim da mozemo ovo rjesit u nasu korist.. Pogrebnyak ce bit u dzepu Hummy-a i Subotica nema on sta trazit gore spor je ne pokretan i tako to... Samo malo me opet brine jer sam u toku ove sezone primjetio da nasa odbrana ima problema sa razbijacima tipa Kanoute, Horaou, Kiesling , Gomez svi oni su nam pravili probleme i pomutnju u odbrani a njima je slican i Ruski div, nekako ne mozemo te igrace iskljuciti iz igre... Stuttgart ce sutra upotrijebiti sva sredstva da bi dosao do povoljnog rezultata jer kad si na 17 mjestu ne biras nacin bit ce i prljave igre sigurno... No nema sikirancije prvi smo igramo kuci i to je to... I ne smijemo se zaliti na povrede ekipa koja zeli osvojit mora imat adekvatne zamjene i siguran sam da ce Da Silva i Gotze moc nastupit ima tu malo i spekulacija... Gotze skoro nikad nije spreman kako treba a igra ha ya... A i u slucaju da ih ne bude ima Lewa i Feulner, samo nikako nece bit dobro ako Lewa bude igro DESETKU jer igra ce nam bit krs... Kako god ocekujem pobjedu bodovi ostaju na WESTFALENU... I Barrios zabija !!!

BvB Echte Liebe !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.