KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 21 dec 2008, 10:31

ultrasstyle_tz je napisao/la: al nije to tema,medjutim uvijek se nadje hajvan kojem smeta Tuzla i tuzlansko pa mu moram odgovorit...i kralju vjeruj mi bolje (kako ti kazes) filijala Zvezde nego da igraca Bosni prodamo ;)
hajmo ovako mati mi je tuzlanka, obje nene tuzlanke (druga se udala za sarajliju), 50% rodbine u tuzli, puno sam vremena proveo u tuzli, ali ovo boldirano jeste razmisljanje koje sam cesto u tuzli vidio

i samo mogu reci da je preferiranje glavnog grada druge drzave sa kojom imamo puno ne rascicenih racuna nasuprot glavnog grada vlastite drzave, premalo receno debilsko i kretensko :evil:

sva sreca sto znam da vecinski dio tuzle nema takvo provincisko i lokal "patriotsko" (nigdje patriotizma samo neki glupi inat) misljenje i smatra da je bosna jednako njegova koliko i moja (rodzeni sarajlija iz duge loze sarajlija) ili da je jednako bilo cija iz BiH, jer pojednako smatram svojatanje bosne od samo sarajeva kao samo njihove (narucito onih koji navijaju za FK Sarajevo, a on nema nikakve veze sa KK Bosna) glupo

vidis, smatram valjanim razloge kikanovica koji je otisao u CZ radi daleko izdasnije ponude istog kluba ili prelazak milosevica za skoro iste pare koje mu je nudila Bosna opet u CZ jer je ipak zelio da ga trenira cuveni strucnjak Pesic nego zeleni Abaz, ali to radovanje sto su igraci presli pa i crnom djavolu (da odmah budem jasan CZ ne smatram takvim pogotovu od dolaska velikog prijatelja bosne pesica) nego da su dosli u jedinog BiH predstavnika u regionu opet moram okarekterisat debilskim i kretenskim
i jos jedna cinjenica, navijam za slobodu kada igra sa bilo kim sem sa bosnom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 dec 2008, 10:46

pop84 je napisao/la:@ars,

Zimic nema tehniku u napadu,odbranu igra dobro,ali on nema tehniku,uglavnom poene postize zakucavanjem ili odbojkom. Da ima ledjnu tehniku,mogao bi u ACB,ali jbg,on je nema. Da im treba samo jak defanzivac,pa Vranesa bi uzeli. Ja napisah povodom tvog kritikovanja Kikanovica ovo za Zimica,ne zbog Zimica.
pop ja znam malo bolje zimica jer sam pratio njegove treninge i igre u vogosci, zimic ima tehniku napada ali licem kosu jer za momka od 217 cm veoma je brz, ima veoma dobar ulaz i meku ruku za sut sa poludistance, sto vise on je daleko opasniji na 3-4 mt. od kosa nego pod kosem, ali uvjek u bosni smo imali neku 4 kojoj je davan ovaj zadatak dok je zimic guran pod kos i to njemu nije problem dok igra iz odbojke ili ima dobrog asistenta, ali mu je problem kada mora igrati ledzima kosu jer niko, ponavljam niko od RIN-a (skole rusmira ) nije iole obiljnije radio na njegovoj ledznoj tehnici

a ja sam davno cuo od jednog kosarkaskog skauta koji je htjeo zimica odvesti u real da je zimic veliki potencijal i da moze biti veoma dobar centar ako se bude radilo na njemu, na zalost to je bilo prije neki 4-5 godina i na zimi se nije nesto narucito radilo

sada se duboko nadam da ce ostati vlado (male sanse), pa da ce raditi na njemu pogotovo na ledznoj tehnici jer on pokazuje da od potencijala moze postati solidan centar

a sada to sto ars omalovazava kikanovica nije mi jasno, ipak to je BiH igrac i treba da mu je drago sto se uspio probiti u takvoj tesko sredini kao sto je CZ, a omalozavanje istog nije uzdizanje zime, a inace ja njih smatram dva razlicita igraca jer kikanovic je centar koji puno igra na svoju brzinu i sa svojim cuvenim glista stilom, dok u odbrani sepa, a zima je upravo dobar u odbrani, ali sepa u napadu, kako god ja se duboko nadam da ce se oba nataviti razvijati jer to samo doprinosi BiH repki
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 dec 2008, 10:47

bravo nermine slazem se sa tobom u potpunosti
a ovi sto kritikuju igrace bosne i nazivaju ih debilima klocevima itd. necu da komentarisem jer nisu vrijedni komentara. svi su oni igraci bosne i sve dok nose njen dres zasluzuju postovanje zimic je nas momak i kakav god bio on je iz nase juniorske skole(iako nije citav juniorski staz proveo u bosni) momak ima oscilacija i problema u igri u napadu i ponekad je brzoplet u odbrani pa se odma digne na fintu suta ali decko se jako trudi i to se veoma lahko moze vidjeti posebno ako ste pratili igre zimica prije par sezona vidi se da je sada dosta borbeniji i ima vise samopouzdanja. a za ove sto kritikuju burrella a ne znaju prvu petorku bosne i ko igra na kojoj poziciji necu nista govoriti.
po meni je dobar potez dovođenje rakica jer ce rasteretiti burrella tako da ce vjerovatno manje grijesiti i valjda se vratiti na formu od prije par kola kada je bio najbolji igrac naseg tima.
You are someone else I am still right here

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 21 dec 2008, 11:25

ARS ili je neki KONTRAS ili JE NACIONALISTA ...
Treba da znas da od Zimica tek treba da postane kvalitetan igrac ...
A MI moramo dovoditi igrace sa istoka jer nam niko nece doci iz spanske ili neke slicne lige .
jer smo mi kokuzi ,a politika i slicni ARSU neda da sport ide uzlaznom putanjom .
skoro sam cuo iz pouzdanih izvora : da uprava ima jedan cilj a to je titula u nasoj ligi i da joj 2 predstavnika nisu toliko bitna ..
A KOLIKO JE SIGURNO AKO NE UDJE DRUGI PREDSTAVNIK DA CE BOSNA OSVOJITI TITULU NASE LIGE ???
NIKADA SE NE ZNA KO CE SE KVALITETNIJE POJACATI U LIGI 13.

ZIMIC nije los ..ija sam za njega da sto vise igra .samo mi se cini da on ubacuje samo asistencije IKONICA I DJORDJEVICA .MADA je u odbrani dobar ...
ARS ako sam navijac BOSNE nemogu navijati za partizan ,mada je svaki KVALITET primjetan pa i ako dodje preko Drine ,ali nemoj da ti smeta ime i prezime jer onda nemas SPORTSKOG duha ........
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 dec 2008, 11:31

Bili smo u prilici da prisustvujemo veoma dobroj utakmici. Zao mi je sto Bosna nije dobila, ali to bi bilo prvoklasno iznenadjenje. Ikonic je jos jednom potvrdio kakav je igrac, a Partizan da nista ne prepusta slucaju. Tako su Ikonica u kljucnm trenucima cuvala i po 3 igraca, dok Vucurovic, zahvaljujuci odlicnoj odbrani Bozica nije uspio da uputi normalan sut prema kosu. Iako je Muha odigrao solidno, vjerovatno prvi put ove sezone, to ga nece spasiti od toga da postane treci play. Glavna prevaga u pobjedi gostiju su bili centri, opet. Treba ipak istaci dobru utakmicu Amara Suljagica.
Govoreci Burellu da je "KLOC", ili slicno, je takodjer vrijedjanje Bosninog igraca. Jer, taj isti bi Burella trebao velicati, jer bi Zimic imao na svom kontu duplo manje poena da nije Burella. Burell je jedan od vodecih asistenata ekipe, a vecinu tih asistencija je napravio upravo na Zimicu. O Emiru Zimicu je sve vec receno davno i vjerujem da je ovo njegov maksimum. Svako poredjenje centra bez osnovne ledjne tehnike sa reprezentativnim centrom Kikanovicem je i vise nego smijesno. Samo za primjer Kikanovic je u gostima dao Partizanu 22 poena, a Zimic je sinoc dao 1 poen. I to je trenutna razlika u kvaliteti. Samo sto ce Kikanovic sa svojih 20 godina sigurno josh mnogo napredovati, ako ga zaobidju povrede.
Od Emira se nadam da ce odigrati koju dobru utakmicu do kraja NLB lige i da ce zaraditi dobre pare u Belgiji, Austriji, Sloveniji, Poljskoj i slicnim zemljama.
Kako god, vidimo se u utorak u Skenderiji.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 21 dec 2008, 11:58

I BAREL je nas igrac i KIKANOVIC je nas igrac netreba ih blatiti to je vjerovatno samo neki INAT .
DA SE UNESE I MALO NERVOZE NA FORUM ..
TO je isto trpio i Bavcic a bio je nas igrac ...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 21 dec 2008, 11:59

Kakva je situacija sa koeficijentima?

Cini mi se da ni Hrvati ne stoje bas najbolje :mrgreen:

fanbosna
Kontakt:

Post Postao/la fanbosna » 21 dec 2008, 12:35

ars01 je napisao/la:
Sud je napisao/la:A da dodam za arsa, da je zlosno da on toliko navija protiv Kikanovica, naseg najboljeg mladog centra ko da navija za susjede ili recimo neku dr zemlju,a ne za prvog centra reprezentacije BiH, Kikan je i veceras pokozao protiv buducnosti da je klasa..
Ma tko šiša Đikana, briga me za njega može odmah da se prebaci u repku Kosova :roll: , pošto u Srpsku ne može, nije na njegovu nažalost kvalitet taj miš za njih. I jedan Štimac koji je klada od igrača ima value kao i Đikan, teško davat' poene pored Marinovića,Owensa,Kešelja, Robertsa.... ;)
U duelu sa Zimićem se vidjelo ko je bolji.... , ne nasmijavaj me, nego počni navijati za CZ,partizan ako već ne navijaš, a u BiH za njihovu filijalu Slobodu.
sta ti bulaznis,kikanovic ce za najvise dvije godine u acb ligu, a zimica nije sigurno ni u bosni.volim i jednog i drugog jer su nasi, ali vala blatis kikanovica previse.pa to je nas igrac.
jedna si jedina....nasa bosna

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 dec 2008, 12:36

nerminh74 je napisao/la:hajmo ovako mati mi je tuzlanka, obje nene tuzlanke (druga se udala za sarajliju), 50% rodbine u tuzli, puno sam vremena proveo u tuzli, ali ovo boldirano jeste razmisljanje koje sam cesto u tuzli vidio

i samo mogu reci da je preferiranje glavnog grada druge drzave sa kojom imamo puno ne rascicenih racuna nasuprot glavnog grada vlastite drzave, premalo receno debilsko i kretensko
vidis kod mene to nema veze sa glavnim gradom,vec samo i iskljucivo sa KK Bosna...ne vidim zasto vezati moj odnos prema KK Bosni sa nekom lafo mrznjom prema Sarajevu...jesam li ja gdje istakao ista protiv Sarajeva u svjim postovima,cak ni protiv KK Bosne dok neki kreten ne poce sa prozivanjem Dite..nije to tema opet ponavljam,al jednostavno mu moram odgovorit,sta su mu Kikanovic i Sloboda krivi sto je Bosna izgubila od Partizana :roll: ...opet pitam kad sam ja to spomenuo Sarajevo uopste,a pogotov u nekom negativnom kontekstu? ja cu ti rec da ja uopste ne moram volit KK Bosnu,kao i sto ne volim,al dali to znaci da automatski mrzim Sarajevo,nidje veze...pokusas korektno pisat na temu KK Bosna,osvrcuci se samo na zadnju tekmu(kako valjda i treba na "tudjem" forumu),ne spominjuci nista u negativnom kontekstu,ne spominjuci Slobodu,Tuzlu,Sarajevo ni u jednoj recenici i onda se nadje neka budala koja nicim izazvana trazi opravdanje za poraz u Kikanu i "Zvezdinoj filijali" Slobodi...al ajd sta se ja imam uopste kome prevadat ovdje,kakav je moj odnos prema KK Bosna,a kakav prema glavnom gradu moje drzave,to je valjda moja stvar
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

fanbosna
Kontakt:

Post Postao/la fanbosna » 21 dec 2008, 12:42

jel idemo u utorak na utakmicu?
dobra atmosfera protiv partizana,samo tako nastavit navijat.
P.S. vidio sam neke momke koji dolaze kao grupa vec dvije utakmice sa trubama i salovima sta ja znam i navijaju.ako ima neko od vas na forumu de javite se.
jedna si jedina....nasa bosna

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 dec 2008, 13:19

fanbosna je napisao/la:jel idemo u utorak na utakmicu?
P.S. vidio sam neke momke koji dolaze kao grupa vec dvije utakmice sa trubama i salovima sta ja znam i navijaju.ako ima neko od vas na forumu de javite se.
ma to su neka djeca sjedio sam juce iznad njih... ono nista posebno,, trude se oni mozda al ne mogu oni povesti citavu dvoranu.

Stevie-G
Kontakt:

Post Postao/la Stevie-G » 21 dec 2008, 13:23

fera je napisao/la:
ma to su neka djeca sjedio sam juce iznad njih... ono nista posebno,, trude se oni mozda al ne mogu oni povesti citavu dvoranu.
extra je bila atmosfera protiv koga igramo slijedecu utakmicu :?:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 dec 2008, 13:28

ultrasstyle_tz je napisao/la:
vidis kod mene to nema veze sa glavnim gradom,vec samo i iskljucivo sa KK Bosna...ne vidim zasto vezati moj odnos prema KK Bosni sa nekom lafo mrznjom prema Sarajevu...jesam li ja gdje istakao ista protiv Sarajeva u svjim postovima,cak ni protiv KK Bosne dok neki kreten ne poce sa prozivanjem Dite..nije to tema opet ponavljam,al jednostavno mu moram odgovorit,sta su mu Kikanovic i Sloboda krivi sto je Bosna izgubila od Partizana :roll: ...opet pitam kad sam ja to spomenuo Sarajevo uopste,a pogotov u nekom negativnom kontekstu? ja cu ti rec da ja uopste ne moram volit KK Bosnu,kao i sto ne volim,al dali to znaci da automatski mrzim Sarajevo,nidje veze...pokusas korektno pisat na temu KK Bosna,osvrcuci se samo na zadnju tekmu(kako valjda i treba na "tudjem" forumu),ne spominjuci nista u negativnom kontekstu,ne spominjuci Slobodu,Tuzlu,Sarajevo ni u jednoj recenici i onda se nadje neka budala koja nicim izazvana trazi opravdanje za poraz u Kikanu i "Zvezdinoj filijali" Slobodi...al ajd sta se ja imam uopste kome prevadat ovdje,kakav je moj odnos prema KK Bosna,a kakav prema glavnom gradu moje drzave,to je valjda moja stvar
cim se ti kacis samo za jedno misljenje i opisujes ga ka misljenje svih odmah izlazis van okvira kluba, ako ti se nesvidza misljenje 1-2 osobe onda ih ignoriraj, a nemoj vredzati sve ostale ukljucujuci igrace bosne ipak je ova podforum bosne, a ti nadzi gdje je ko van osobe sa kojom si u konflitu vrjedzao slobodu, na osnovu toga sta imam drugo zakljuciti

a ja licno koji se smatram BiH (naglasak BiH ne bosnjackim) patriotom, navijam za SVE BiH ekipe kada igraju protiv drugih ukljucujuci meni relativno mrsku igokeu, dok mi je drago kada pobjedi borac ili siroki u FIBA kupu ili kada je siroki igrao NLB

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 dec 2008, 13:39

fanbosna je napisao/la:
ars01 je napisao/la:
Sud je napisao/la:A da dodam za arsa, da je zlosno da on toliko navija protiv Kikanovica, naseg najboljeg mladog centra ko da navija za susjede ili recimo neku dr zemlju,a ne za prvog centra reprezentacije BiH, Kikan je i veceras pokozao protiv buducnosti da je klasa..
Ma tko šiša Đikana, briga me za njega može odmah da se prebaci u repku Kosova :roll: , pošto u Srpsku ne može, nije na njegovu nažalost kvalitet taj miš za njih. I jedan Štimac koji je klada od igrača ima value kao i Đikan, teško davat' poene pored Marinovića,Owensa,Kešelja, Robertsa.... ;)
U duelu sa Zimićem se vidjelo ko je bolji.... , ne nasmijavaj me, nego počni navijati za CZ,partizan ako već ne navijaš, a u BiH za njihovu filijalu Slobodu.
sta ti bulaznis,kikanovic ce za najvise dvije godine u acb ligu, a zimica nije sigurno ni u bosni.volim i jednog i drugog jer su nasi, ali vala blatis kikanovica previse.pa to je nas igrac.

Ne mogu da vjerujem da neko moze pricati nesto protiv Kikanovica.Covjek je izabrao Zvezdu koja ce mu sigurno biti dobra preporuka za dalju karijeru a vjerovatno da mu je Bosna ponudila isti ugovor zavrsio bi u Sarajevu.
Isto tako,Zimic jeste igrac Bosne i treba ga podrzavati ali po meni on jednostavno nije dorastao ovoj ekipi.On se pretvara u igraca tipa Vranesa koji je dobar u odbrani zato sto se ljudi prepadnu njegove visine a u napadu ne moze zicere da pogodi a kamoli sam nesto da iskreira.Po meni Burell nije uopste los-u Bosni su znali da on nema dobar sut i on je svjestan toga tako da i ne suta sa distance a veoma je borben u odbrani ima dobar assist samo sto sinoc zimic i hajric nisu znali zavrsiti njegove dobre prodore

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 dec 2008, 14:59

Stevie-G je napisao/la:
fera je napisao/la:
extra je bila atmosfera protiv koga igramo slijedecu utakmicu :?:
u utorak protiv heliosa

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 dec 2008, 15:43

Melo15 je napisao/la:skoro sam cuo iz pouzdanih izvora : da uprava ima jedan cilj a to je titula u nasoj ligi i da joj 2 predstavnika nisu toliko bitna ..
jesili siguran u ovo ja imam oprecne informacije

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 21 dec 2008, 16:35

Vidjece se uskoro da li je to tacno ?
ta informacija je iscurila iz uzeg kruga uprave..
A da nije tako vec bi se pojacali zbog borbe za bodove ,,a ne kasnije za ligu 13.
Recimo da imamo JEDNOG dobrog centra ..A ko da ga mjenja kad se isti optereti licnim greskama ????
da smo na vrijeme imali neka pojacanja _odnosno jacu klupu _imali bi bolji koeficijent od Hrvatske..

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 21 dec 2008, 16:43

DA NAM je naci centra da daje samo POLOVINU LENSOVIH poena pa neka se rotira sa ZIMICEM jer nam treba i odbrana a sigurno i kosevi ..
Vidjelo se na utakmici da fale kosevi ispod obruca ..

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 21 dec 2008, 16:49

Ako nekim nesretnim slucajem ne uvedemo jos jednog predstavnika BiH,
KO NAMA GARANTUJE ZA SLEDECU SEZONU DA SMO MI POBJEDNICI LIGE 8.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 21 dec 2008, 16:51

Melo15 je napisao/la:DA NAM je naci centra da daje samo POLOVINU LENSOVIH poena pa neka se rotira sa ZIMICEM jer nam treba i odbrana a sigurno i kosevi ..
Vidjelo se na utakmici da fale kosevi ispod obruca ..
iMA JEDAN: VIDI LINK:http://www.adriaticbasket.com/player.php?id=379. :roll: ;)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.