Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 14 feb 2011, 14:25

eroor je napisao/la:
moja saznanja kažu da će ova dva kluba biti izuzeta iz te odluke. da je pokušan napraviti pomak jeste ali je urađen na prečac da bi se posle moglo reći kako se nešto radi opet su krenuli od krova udarili na seniorske ekipe a nije napravljen program i nije napravljen plan rada sa mladim igračima radi tako zvanog boljitka košarke. ko je razradio strategiju da bar obiđe mlade igrače i potencijalne reprezentativce da se ne dešava da sa 15 godiva već su u inostranstvu a da ne pričam o mladim igračima koji su tamo a imaju korjene iz BiH. Opet sebi skačemo u stomak sa ovim odlukama koje su ishitrene.
ne razumijem sto je po tebi ova odluka ishitrena, opet je veliki pomak na statu quo od ranije, ostalo vise manje i ja govorim dug niz godina
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 feb 2011, 14:27

nerminh74 je napisao/la:
eroor je napisao/la:
moja saznanja kažu da će ova dva kluba biti izuzeta iz te odluke. da je pokušan napraviti pomak jeste ali je urađen na prečac da bi se posle moglo reći kako se nešto radi opet su krenuli od krova udarili na seniorske ekipe a nije napravljen program i nije napravljen plan rada sa mladim igračima radi tako zvanog boljitka košarke. ko je razradio strategiju da bar obiđe mlade igrače i potencijalne reprezentativce da se ne dešava da sa 15 godiva već su u inostranstvu a da ne pričam o mladim igračima koji su tamo a imaju korjene iz BiH. Opet sebi skačemo u stomak sa ovim odlukama koje su ishitrene.
ne razumijem sto je po tebi ova odluka ishitrena, opet je veliki pomak na statu quo od ranije, ostalo vise manje i ja govorim dug niz godina
Kao i saznanja za Keitha Langforda :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 14 feb 2011, 14:31

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
eroor je napisao/la:
kada se to kuća gradila od krova?

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 14 feb 2011, 16:27

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
eroor je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:

Zna čovjek :lol:
I Love this game !!!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 14 feb 2011, 21:37

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=5500

nigdje đedovića
Sta ce on tu kad je igrao katastrofalno :roll:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 feb 2011, 21:49

Ponos Torina je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=5500

nigdje đedovića
Sta ce on tu kad je igrao katastrofalno :roll:

u zadnje vrijeme i nije baš katastrofalan

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 feb 2011, 22:07

nigdje đedovića
Realno samo su Veseli, Rubio, i Litvanac tu bolji od njega...
Saric nije vidio minute ozbiljne kosarke, i slicno..

Ostalo je samo ime.....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 15 feb 2011, 14:59

neno#4 je napisao/la:

nigdje đedovića
najgore i najčudnije od svega je da među ovim nema Nikole Mirotića koji je morao biti makar među top 5.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 feb 2011, 18:46

brazzo je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

nigdje đedovića
najgore i najčudnije od svega je da među ovim nema Nikole Mirotića koji je morao biti makar među top 5.
Kakav ce as decko da bude....
Koje razmisljanje u igri, onako igraci ne razmisljaju koji 10 godina igraju EL..

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 feb 2011, 20:40

Mahmutović: Igrače još uvijek molimo da igraju

I dok bh. reprezentativci bilježe sjajne nastupe širom Evrope za svoje klubove, čelnici Košarkaškog saveza BiH nastoje okupiti respektabilan tim za učešće na evropskom šampionatu koji će biti održan u Litvaniji od 31. avgusta do 18. septembra ove godine. Međutim, prema riječima generalnog sekretara KS BiH Haruna Mahmutovića, povratak bh. igrača u reprezentaciju teče teže od očekivanog.

- Mislio sam da ću imati puno lakši posao. Neki igrači koje želimo ponovo vratiti u reprezentaciju su povrijeđeni, drugi su ljuti što ih ranije nismo zvali, treći nisu zadovoljni ranijim tretmanima... Ja danima molim nekoliko košarakaša koji imaju naše državljanstvo da obuku dres sa bh. grbom - pojasnio nam je Mahmutović trenutnu situaciju u KS BiH iako nije želio govoriti o imenima.

- Najvažnije je da bi nam oni bili od velike pomoći. Anderson je bio MVP (najkorisniji igrač) Kupa kralja Španije. To su činjenice koje nas raduju - naglašava Mahmutović.Odluka FIBA-e o promjeni sportskih državljanstava nekoliko poželjnih bh. reprezentativaca još uvijek nije stigla na adresu našeg košarkaškog saveza.

- I FIBA nas koči. Očekujem njihovu odluku u narednih sedam dana. Baš sam jutros razgovarao s menadžerom jednog igrača. Nikako da uđemo u ovaj proces. I igračima je teško, ne mogu igrati za treće zemlje, a trenutno ni za nas. Ipak, nadam se da će ova priča imati pozitivan ishod na kraju - kazao je jučer za "San" Harun Mahmutović.

M. D.

Pripremne utakmice

Čelnici saveza mogu odahnuti bar kada je u pitanju organizacija pripremnih utakmica za Eurobasket.

- Pored turnira u Sloveniji i Francuskoj igrat ćemo i u Italiji. Na svakom turniru po tri meča. Očekujem da ćemo i s Nijemcima dogovoriti desetu utakmicu čime bi smo zaokružili pripreme - rekao nam je generalni sekertar KS BiH.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 17 feb 2011, 08:45

Uspio sam stupiti u kontakt sa Mahmutovićem. Čovjek kako kaže traži samo vrhunske igrače kao pojačanja, ali ne želi da kaže imena. Pitao sam za Cvetkovića, Ratkovicu, Ilića, Ćapina, međutim on je potvrdio da su samo interesantni ali da nije stupljeno u kontakt niti sa jednim od ovih, dok je najavio da će lično razgovarati sa Sutonom oko igranja.
Sad ne znam na koje je tačno "vrhunske" igrače mislio... :?
I Love this game !!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2011, 20:12

bosanac035 je napisao/la:Uspio sam stupiti u kontakt sa Mahmutovićem. Čovjek kako kaže traži samo vrhunske igrače kao pojačanja, ali ne želi da kaže imena. Pitao sam za Cvetkovića, Ratkovicu, Ilića, Ćapina, međutim on je potvrdio da su samo interesantni ali da nije stupljeno u kontakt niti sa jednim od ovih, dok je najavio da će lično razgovarati sa Sutonom oko igranja.
Sad ne znam na koje je tačno "vrhunske" igrače mislio... :?
od vrhunski igraca iz BiH imamo

iz slovenije begic i preldzi, Begic je vec ranije izjavio da se zeli revansirati slovenicima koji su ga izgradili (mada i bas nije tako) prema tome nema teorije da ce nam ga pustiti, dok preldzic je vise puta izjavljivao kako zeli nastupiti za BiH i kako nema zelju nastupati vise za sloveniju pa je moja velika nada da ce ga slovenci pustiti, ali opet za to su sanse male jer se i oni nadaju da ce ipak prelomiti i zaigrati za njih

iz hrvatske vrhunski kosarkasi su planinic, barac i bogdanovic, ali svi daleko vise preferiraju hrvatsku od BiH i stvarno nevidim odakle sanse da zaigraju za nas, a duboko se nadam da ne smatraju markotu vrhunskim igracem jer to on nije i nije uopste bolji od trenutnih resenja na poziciji 4 poslje teletovica

iz srbije jedini kojeg bi nekako mogli okarakterisali vrhunskim a rodom je iz BiH je radomanovic, ali sacuvaj boze da njega dovedemo jer on u NBA igra 3, ali u europskoj kosarci on moze igrati samo 4 i to trapavo, a on je bas komad budaletine, dovoljno je sjetiti se da je pobjegoa da borda i kada je povrjedio rame slagao phil jacksonu da je bolestan, a ovaj kada je saznao otjerao ga iz LA leakersa

i to je u osnovi to, tako se jedino nadam preldzicu (ali opet tesko sceri da te uzme hadzija), ostale jednostavne ne ocekujem

jos bi bio veliki plus ako bi nagovorio sutona jer mi od njega nemamo jednostavno boljih resenja
ali ako bi upalilo sa preldzicem i sutonom repka bi minimalno bila jaca 30%

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 17 feb 2011, 21:18

od slovenaca je i rizvic dobar (gledam samo na kvalitet!)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2011, 21:39

edinjo-vg je napisao/la:od slovenaca je i rizvic dobar (gledam samo na kvalitet!)
dobar, ali nije klasa begica (ipak je razlika igrati u realu, a drugo u uniksu) i preldzica

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 22 feb 2011, 14:33

Diego Kapelan želi igrati za BiH!
Diego Kapelan je bijeli Ray Allen, tako ga barem zovu u Americi. Rodom je iz Bosanskog Petrovca, a svojim sjajnim igrama u dresu McNeese State Cowboysa po ko zna koji put potvrdio je da je ova zemlja uvijek bila rasadnik talenata.

«Moji roditelji su porijeklom iz Bosne i ja želim, u stvari, bio bih veoma sretan kada bih nastupao u dresu reprezentacije ove zemlje», kazao je Kapelan u nedavnom razgovoru za Nezavisne novine.

Sjajni šuter tvrdi da putem interneta prati i dešavanja u evropskoj košarci.

»Volim timove iz španske ACB lige, a prednost dajem Barceloni i Gran Canariji. Što se tiče bivše Jugoslavije, ima mnogo dobrih timova, Partizan i Cibona su ispred ostalih», istakao je Kapelan kojem je Kobe Bryant košarkaški uzor.

Ovaj odlični bek svojevremeno je oborio školski rekord u trojkama, kada ih je pogodio devet na jednoj utakmici.

»Nadam se da ću ići na NBA draft, što bi trebao biti moj sljedeći korak u karijeri, a ako ne, onda imam velike planove da svoju karijeru dalje gradim u Evropi.»

Kapelanovi roditelji su Zdravko i Edita, a rođen je u Vankuveru 8. jula 1987. godine. Već tokom srednjoškolske karijere prosječno je postizao 32 poena po utakmici, uz šest skokova i četiri asistencije, što je bilo dovoljno da ga svake godine proglašavaju za MVP-a ekipe. Igra na poziciji beka i nosi dres sa brojem 0.

U sezoni 2010/11. taj prosjek iznosi 15 koševa, 1,1 asistencija i 2.8 skokova.

Kako sada stoje stvari, selektor Sabit Hadžić imat će slatke muke oko sastava tima za septembarsko Evropsko prvenstvo u Litvaniji.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 feb 2011, 15:19

ammarc je napisao/la: Kako sada stoje stvari, selektor Sabit Hadžić imat će slatke muke oko sastava tima za septembarsko Evropsko prvenstvo u Litvaniji.
istina je da imamo dosta igrača kako u SAD-u tako i širom europe ali je veliko pitanje hoće li se sve to srediti do početka EP-a a uz to nama je prioritet pozicija centra i prva stvar koju bi trebali uraditi je zvati Hodžića na tu poziciju a onda sve ostale tako da u principu daleko je to od slatkih muka ;)
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 feb 2011, 16:50

Imam osjecaj da ce i ovaj KApelan da igra ali momak uopste nije los , po onome sto sam ja vidio , dobro ce da dodje ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 feb 2011, 17:42

Ma slatke muke nego sta su al samo na poziciji 4 i 2,ovo ostalo je velika muka manje vise.Kakva je sitacija Sinanovica bil on mogao igrati za nasu reprezentaciju al da se ne vodi kao naturalizovani igrac jer ce to mjesto zauzeti a i zasluzio je Henry
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 feb 2011, 18:31

Slatinash_7 je napisao/la:Ma slatke muke nego sta su al samo na poziciji 4 i 2,ovo ostalo je velika muka manje vise.Kakva je sitacija Sinanovica bil on mogao igrati za nasu reprezentaciju al da se ne vodi kao naturalizovani igrac jer ce to mjesto zauzeti a i zasluzio je Henry
neko je već na ovom forumu ranije spominjao da je navodno odbio da igra za nas ali ja doduše nisam našao niti jedan intervju niti izjavu u kojoj je spominjao reprezentaciju, a nema potrebe govoriti koliko bi nam značio čak šta više ja bi na mjestu selektora pozvao čak i Radojevića (makar zbog visine iako se iskreno nadam da se popravio u svim segmetima igre) samo da ne gledam Jazvina i da se Varda koliko toliko odmori u toku utakmice a još je i EP tako da će biti dupli napor.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.