FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Leader
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Leader » 03 feb 2011, 13:23

El Clasico u finalu! Još nije donešena konačna odluka gdje će se finale igrati, il na Mestalli ili u Sevilli na Olimpijskom stadionu?!

U finalima su do sada odigrana 5 El Clasica, FCB slavio 3x (1968., 1983. i 1990.), RMCF u finalu slavio 2x (1936. i 1974.). Zadnji El Clasico u CDR odigran je u sezoni 1996/97 u 1/8 finala, Barça prošla i na kraju osvojila Copa del Rey! Do sada su odigrali međusobno 28 tekmi u CDR, 14:9 pobjeda u korist Barcelone i 5 remija. Gol razlika 59:55 u korsit FCB.

Iako je Barça objektivno jača, za mene su šanse skoro podjednake u finalu - 55:45 za FCB. I jedna i druga će ekipa biti max. nabrijana, Proljevski klub čeka na "njihov" Copa del Rey još od 93e (kao i košarkaši :mrgreen: ). Pošto se igraju 2 El Clasica u par dana, stoga se nadam da će FCB u La Ligi sačuvati ili povećati ovu bodovnu prednost nad proljevskim klubom, tako da El Clasico u Primeri ne bude toliko bitan.

Otom potom, sljedi važna utakmica u Primeri, stiže Atletico ;)
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 feb 2011, 13:34

tako je, sad je na redu masakriranje atletico madrida, pa onda lagano gostovanje Gijonu, koje takodje treba dobiti bez nekih problema.

Onda slijedi gostovanje kod Arsenala gdje cemo najvjerovatnije i rijesiti pitanje prolaza, prosle godine pokazali smo kako nam oni i njihov stadion gode, samo da ne bude opustanja i vec u prvoj utakmici cemo trasirati put u cetvrtfinale, i ponovo se posvetiti Primieri.

Ja mislim da sad uslijediti i novi kiksevi Reala, tako da ne vjerujem da ce prednost uoci el classica biti manja od nekih 5 bodova, a najvjerovatnije da ce biti i veca
Zadnja izmjena: Romariooo, dana/u 03 feb 2011, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 03 feb 2011, 13:40

Leader je napisao/la:El Clasico u finalu! Još nije donešena konačna odluka gdje će se finale igrati, il na Mestalli ili u Sevilli na Olimpijskom stadionu?!
"wiki" kaze da je donesena odluka ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 03 feb 2011, 15:13

Scof1eld je napisao/la:
Leader je napisao/la:El Clasico u finalu! Još nije donešena konačna odluka gdje će se finale igrati, il na Mestalli ili u Sevilli na Olimpijskom stadionu?!
"wiki" kaze da je donesena odluka ;)
Ista ta "wiki" je nedavno pisala da se finale igra u Valenciji, vjerojatno zato što je Sevilla još bila u igri. Sada se spominje Sevilla kao domaćin.

Još ništa nije službeno potvrđeno gdje će se igrati finale.

HISTORIA CONTINUA...

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 03 feb 2011, 15:49

odlicna utakmica sinoc... ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 03 feb 2011, 19:30

14:0 gol razlika u zadnje 4 utakmice. Hajde valjda će vam Madrižati zabiti jedan, nije zanimljivo. :cry:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 feb 2011, 19:32

OTNYS_YNWA je napisao/la:14:0 gol razlika u zadnje 4 utakmice. Hajde valjda će vam Madrižati zabiti jedan, nije zanimljivo. :cry:
Strpljenja, strpljenja :D
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 03 feb 2011, 19:33

Nail for Real je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:14:0 gol razlika u zadnje 4 utakmice. Hajde valjda će vam Madrižati zabiti jedan, nije zanimljivo. :cry:
Strpljenja, strpljenja :D
Doduše, moguće je da do sljedećeg El Clasica Barca ne primi gol. U zadnje tri utakmice vaše kolege
iz Madrida nisu uspjele zatresti mrežu pa sam skeptičan što se tiče Subotnjeg derbija. :)

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 03 feb 2011, 19:56

ako izvucemo reala u polufinalu/cetvrtfinalu, mjesec ce fakat bit' pun uzivanja, toliko "el classica", toliko pobjeda ;) ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 03 feb 2011, 22:12

Sreca pa Guardiola i igraci Barce su psihicki jaki, ne potcjenjuju madrid, kao sto i ja ne podcjenjujem, mozda ponekad kada me isprovocira neki fan, ali kako god! Najveca greska Barce bi bila upravo to, da podcjeni real i da se ponasaju kao da se samo treba pojaviti na tekmi da je dobiju! Eh taj film necete gledati, kazem sreca pa imamo takve igrace, takve licnosti koji ne padaju na to, vec svaku tekmu odraduju na stetu madriđana 100%...
Svakako ni ja ne volim aroganciju, zbog toga nikad ne bih navijao za real, jer je to godinama bio njihov zastitni znak... Tog finala se treba bojati, ali tek toliko da se bude na oprezu jer htjeli priznati ili ne sa druge strane su ipak svjetske zvijezde, kojima treba samo malo prostora da nas kazne...
Zato, odraditi prvenstvo do finala kupa bezprijekorno, uci u to finale mnogo rasterecenije i sa oprezom, a sve bi trebalo biti dobro...
Guardiola mi se mnogo dopada kao covjek,trener,pedagog,psiholog, jer su mu odmjerene izjave, postuje svoje protivnike cak i onda kada je cijela planeta vidjela da su ''razvaljeni'' on se ipak nece arogantno smijati niti praviti od toga neki ''bum'' (susta suprotnost mourinhu) jer sve se vidi, nema potrebe da on bilol sta i kaze!
Sa obje noge je cvrsto na zemlji, ne da ekipi da se opusti, ulijeni, konstantno svoj oprez prenosi na ekipu koja to uzvraca briljantnim pobjedama...

PS. Bolji jesmo od madrida, to je bar svima jasno, ali samo ako damo 100% od sebe ja ne sumnjam u pobjedu!!!
VISCA BARCA!
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 03 feb 2011, 23:05

RE-SU je napisao/la:Sreca pa Guardiola i igraci Barce su psihicki jaki, ne potcjenjuju madrid, kao sto i ja ne podcjenjujem, mozda ponekad kada me isprovocira neki fan, ali kako god! Najveca greska Barce bi bila upravo to, da podcjeni real i da se ponasaju kao da se samo treba pojaviti na tekmi da je dobiju! Eh taj film necete gledati, kazem sreca pa imamo takve igrace, takve licnosti koji ne padaju na to, vec svaku tekmu odraduju na stetu madriđana 100%...
Svakako ni ja ne volim aroganciju, zbog toga nikad ne bih navijao za real, jer je to godinama bio njihov zastitni znak... Tog finala se treba bojati, ali tek toliko da se bude na oprezu jer htjeli priznati ili ne sa druge strane su ipak svjetske zvijezde, kojima treba samo malo prostora da nas kazne...
Zato, odraditi prvenstvo do finala kupa bezprijekorno, uci u to finale mnogo rasterecenije i sa oprezom, a sve bi trebalo biti dobro...
Guardiola mi se mnogo dopada kao covjek,trener,pedagog,psiholog, jer su mu odmjerene izjave, postuje svoje protivnike cak i onda kada je cijela planeta vidjela da su ''razvaljeni'' on se ipak nece arogantno smijati niti praviti od toga neki ''bum'' (susta suprotnost mourinhu) jer sve se vidi, nema potrebe da on bilol sta i kaze!
Sa obje noge je cvrsto na zemlji, ne da ekipi da se opusti, ulijeni, konstantno svoj oprez prenosi na ekipu koja to uzvraca briljantnim pobjedama...

PS. Bolji jesmo od madrida, to je bar svima jasno, ali samo ako damo 100% od sebe ja ne sumnjam u pobjedu!!!
VISCA BARCA!
POTPIS :D
mes que un club

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 04 feb 2011, 02:35

Protiv Herculesa je Barcelona upisala 15. uzastopnu ligašku pobjedu kojom je izjednačila rekord Reala star 50 godina. Pobjedu će tražiti u subotu protiv Atletica

Barca juri rekordno 16. slavlje u nizu, AFP Atletico stoji na putu rekorda

Pobjedu za knjige rekorda tražit će u subotu protiv madridskog Atletica nogometaši Barcelone na svom stadionu Camp Nou. Upišu li tri boda u susretu 22. Primerinog kola, niz prvenstvenih pobjeda protegnut će na brojku 16, što nikada nikome u Španjolskoj nije uspjelo...

Protiv Herculesa (3-0) je Barcelona upisala petnaestu uzastopnu ligašku pobjedu kojom je izjednačila rekord Real Madrida star 50 godina, ali i pobjegla najvećem rivalu na sedam bodova prednosti. 8-) 8-) 8-) 8-) ..Akobogda!
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 04 feb 2011, 09:50

Ad0 je napisao/la:Protiv Herculesa je Barcelona upisala 15. uzastopnu ligašku pobjedu kojom je izjednačila rekord Reala star 50 godina. Pobjedu će tražiti u subotu protiv Atletica

Barca juri rekordno 16. slavlje u nizu, AFP Atletico stoji na putu rekorda

Pobjedu za knjige rekorda tražit će u subotu protiv madridskog Atletica nogometaši Barcelone na svom stadionu Camp Nou. Upišu li tri boda u susretu 22. Primerinog kola, niz prvenstvenih pobjeda protegnut će na brojku 16, što nikada nikome u Španjolskoj nije uspjelo...

Protiv Herculesa (3-0) je Barcelona upisala petnaestu uzastopnu ligašku pobjedu kojom je izjednačila rekord Real Madrida star 50 godina, ali i pobjegla najvećem rivalu na sedam bodova prednosti. 8-) 8-) 8-) 8-) ..Akobogda!

ma da je dobit a sad dal cemo oborit kakav rekord to je nevazno :) ,,dovoljno smo ih oborili da je dovoljno za 10 godina narednih hehhehh
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 04 feb 2011, 10:09

Neznam mozda neki nisu vidjeli a posto vezan za Barcu najvise..
Rivaldo (38) debi za Sao Paulo, golcina.MAJSTOR
[youtube][/youtube]
slika
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 04 feb 2011, 14:21

Riva je živa legenda!

Mene vežu lijepe uspomene na doba dok je On još igrao za Barçu, nostalgija dok sam još bio jako mlad, kada sam tek počeo pravo pratiti nogomet. SP 98e u Francuskoj, Hrvatska 3., a Barcelona osvojila Primeru.

Da se prisjetimo starih vremena:

[youtube][/youtube]
slika slika slika
Hattrick koji je Barceloni omogućio 4. mjesto u Primeri, tako i nastup u CL sljedeće sezone.
Valencia je bila izravni rival u borbi za mjesto u CL.

[youtube][/youtube]

Gol godine!!!

Gol vrijedan 23 mil. DM!!! - Gaspart.
Mora se priznati da je tada atmosfera na stadionu bila puno bolja nego danas :P a i dresovi su mi ljepši tada bili.

HISTORIA CONTINUA...

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 04 feb 2011, 15:09

Alexandar Pato od ljeta 2011. novi clan FcBarcelone!

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 04 feb 2011, 15:11

Andres je napisao/la:Alexandar Pato od ljeta 2011. novi clan FcBarcelone!
Izvor? Koliko je to sigurno.. :?
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 feb 2011, 15:14

Sexmachineboy je napisao/la:
Pa na skali od 1 do 10, rek'o bih da je to sigurno k'o Fabregasov prelazak u Barcelonu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 04 feb 2011, 15:17

Monolog je napisao/la:
Sexmachineboy je napisao/la:
Pa na skali od 1 do 10, rek'o bih da je to sigurno k'o Fabregasov prelazak u Barcelonu. :mrgreen:
Prije će Fabregas u Real nego Pato kod nas... Ali eto.. :)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 04 feb 2011, 15:22

procitao sam na Milanovom Site-u da e on vise nego nezadovoljan odnosom kluba prema njemu , ukradeno mu je mjesto u timu, dolaskom Ibre...On je u stalnom sukobu sa Ibrom ostalim suigracima , ne dolazi ni na treninge redovno, a Milanov strucni stab je izjavio da je vrlo vjerovaatno da ce Milan otkupom Ibre ukljucit Pata i dodati koji dinar na kont Barce !Barca niej nista potvrdila , ali interes za ovog igraca je odavno, stim da je on profil igraca koji totalno odgovara barceloni...Vrlo moguce, i vrlo vjerovatno je zato otkupna cijena od 25 mil, tako mala za Zlatana

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.