Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Jao kad bi smanjili ovu ligu na 10, odma bih i 1 liga FBiH bila jaca uhhh 

- firefirefirely
- Kontakt:
Po tvom misljenju, bodovi iz tog nekog prvog dijela bi se brisali, pa se kretalo od nule?? :O
Ja sam misljenja da bi bodovi trebali ostati, samo onda jos 10 kola sa tih 5 klubova koji su tu s tobom u grupi za prvaka ili opstanak
Ja sam misljenja da bi bodovi trebali ostati, samo onda jos 10 kola sa tih 5 klubova koji su tu s tobom u grupi za prvaka ili opstanak
Prvih 6, brišu se bodovi protiv onih ispod, isto tako u ligi za ostanak.
Mada mi je ovo bezveze, vise bi volio 10 klubova, 4X = 36 kola
Mada mi je ovo bezveze, vise bi volio 10 klubova, 4X = 36 kola

Nisam za ligu 12 (dvokružno + doigravanje) niti ću ikad biti, pogotovo ligu 12 (trokružno)! Niko me ne može ubijediti da to nisu najgluplji sistemi koji se igraju.
Hrvatska je mnogo puta pokušavala ligu 12 (dvokružno + doigravanje) pa nisu bili zadovoljni, morali su je mijenjati. Prvi put do sezone 1999/2000 u kojoj su promijenili na trokružni sistem (http://www.****/tablica/KETJgm ... le;overall) i igrali u tom sistemu samo sezonu. Kasnije opet vratili na ligu 12 (dvokružno + doigravanje) i odigrali samo sezonu. Zatim su je povećali na ligu 16 koju su naredne sezone opet smanjili na ligu 12 (dvokružno + doigravanje), igrali je četiri sezone i opet promijenili u ligu 12 (trokružno). Tako su igrali tri sezone da bi je opet povećali na ligu 16, igrali dvije sezone i postepeno smanjivali do lige 10 koju i danas igraju. Neka se raspitaju, nije sramota!
Šta to govori, to meni govori da ta liga nije održiva kao konačno rješenje, jedino kao prelazno. Sa ligom 12 nebi ništa postigli! Samo liga 10 (četverokružno) dolazi u obzir.
Hrvatska je mnogo puta pokušavala ligu 12 (dvokružno + doigravanje) pa nisu bili zadovoljni, morali su je mijenjati. Prvi put do sezone 1999/2000 u kojoj su promijenili na trokružni sistem (http://www.****/tablica/KETJgm ... le;overall) i igrali u tom sistemu samo sezonu. Kasnije opet vratili na ligu 12 (dvokružno + doigravanje) i odigrali samo sezonu. Zatim su je povećali na ligu 16 koju su naredne sezone opet smanjili na ligu 12 (dvokružno + doigravanje), igrali je četiri sezone i opet promijenili u ligu 12 (trokružno). Tako su igrali tri sezone da bi je opet povećali na ligu 16, igrali dvije sezone i postepeno smanjivali do lige 10 koju i danas igraju. Neka se raspitaju, nije sramota!
Šta to govori, to meni govori da ta liga nije održiva kao konačno rješenje, jedino kao prelazno. Sa ligom 12 nebi ništa postigli! Samo liga 10 (četverokružno) dolazi u obzir.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
- firefirefirely
- Kontakt:
Ali vidi,makar jedna sezona se MORA zrtvovati da bi se doslo do lige 10
Ne mora! Pisao sam to mnogo puta ... samo osnuju novu ligu (lupam, "Super liga") i kažu, "sljedeće sezone prvih deset klubova iz Premijer lige ulazi u Super ligu (prva tri, naravno, idu u Evropska takmičenja)" i sve završeno. Tako isto urade i sa nižim ligama, imenuju ih po želji, nepotrebne/prazne lige koje ostanu ugase i svi zadovoljni.
I kakva je razliku od toga ako kažu Premijer liga se sljedeće sezone igra sa 10 klubova, i ako osnuju tu neku novu ligu iz koje bi 10 PL klubova ušlo u novu ligu ? čemu preimenovanje lige kad bi svejedno otpalo 6 klubova.Adviser je napisao/la:Ne mora! Pisao sam to mnogo puta ... samo osnuju novu ligu (lupam, "Super liga") i kažu, "sljedeće sezone prvih deset klubova iz Premijer lige ulazi u Super ligu (prva tri, naravno, idu u Evropska takmičenja)" i sve završeno. Tako isto urade i sa nižim ligama, imenuju ih po želji, nepotrebne/prazne lige koje ostanu ugase i svi zadovoljni.
Dovoljno je da Savez primjeni odredbe o licenciranju, ne trebaju ništa najavljivati, odmah bi se liga skratila. Ali tim putem se neće ići sigurno, tako da ostaje ovo postepeno smanjenje. Dobro ćemo i proći sa ligom 12, mogli su geniji smisliti ligu 15, 14.. baš postepeno.
Čuj koja je razlika? Ne mogu da vjerujem da ne shvataš i da ti treba sve crtati! Razlika je u tome što se liga ne bi smanjivala postepeno već je moguće smanjiti istog trena kada se odluka zvanično donese. Preimenovanje (ili osnivanje još nižih liga po ugledu na ovu) bi bilo potrebno jer se vjerovatno, znajući našu situaciju, FSRS ne bi složio da njihova liga bude treća liga već bi tražili da se iz 1. lige RS direktno ulazi u novu, prvu ligu. Tako da bi morao "ukinuti" PL BiH i osnovati "nove" lige, promijeniti kompletan sistem zarad bržeg smanjenja. Ostalih šest klubova, kao i ostali iz nižih liga bi se raspoređivali po tim "novim" ligama. Zar je to bilo toliko teško za shvatiti?Coraco je napisao/la:I kakva je razliku od toga ako kažu Premijer liga se sljedeće sezone igra sa 10 klubova, i ako osnuju tu neku novu ligu iz koje bi 10 PL klubova ušlo u novu ligu ? čemu preimenovanje lige kad bi svejedno otpalo 6 klubova.Adviser je napisao/la:Ne mora! Pisao sam to mnogo puta ... samo osnuju novu ligu (lupam, "Super liga") i kažu, "sljedeće sezone prvih deset klubova iz Premijer lige ulazi u Super ligu (prva tri, naravno, idu u Evropska takmičenja)" i sve završeno. Tako isto urade i sa nižim ligama, imenuju ih po želji, nepotrebne/prazne lige koje ostanu ugase i svi zadovoljni.

Prvo ne moraš bit nepristojan.Adviser je napisao/la:Čuj koja je razlika? Ne mogu da vjerujem da ne shvataš i da ti treba sve crtati! Razlika je u tome što se liga ne bi smanjivala postepeno već je moguće smanjiti istog trena kada se odluka zvanično donese. Preimenovanje (ili osnivanje još nižih liga po ugledu na ovu) bi bilo potrebno jer se vjerovatno, znajući našu situaciju, FSRS ne bi složio da njihova liga bude treća liga već bi tražili da se iz 1. lige RS direktno ulazi u novu, prvu ligu. Tako da bi morao "ukinuti" PL BiH i osnovati "nove" lige, promijeniti kompletan sistem zarad bržeg smanjenja. Ostalih šest klubova, kao i ostali iz nižih liga bi se raspoređivali po tim "novim" ligama. Zar je to bilo toliko teško za shvatiti? cccCoraco je napisao/la:I kakva je razliku od toga ako kažu Premijer liga se sljedeće sezone igra sa 10 klubova, i ako osnuju tu neku novu ligu iz koje bi 10 PL klubova ušlo u novu ligu ? čemu preimenovanje lige kad bi svejedno otpalo 6 klubova.Adviser je napisao/la:Ne mora! Pisao sam to mnogo puta ... samo osnuju novu ligu (lupam, "Super liga") i kažu, "sljedeće sezone prvih deset klubova iz Premijer lige ulazi u Super ligu (prva tri, naravno, idu u Evropska takmičenja)" i sve završeno. Tako isto urade i sa nižim ligama, imenuju ih po želji, nepotrebne/prazne lige koje ostanu ugase i svi zadovoljni.
Drugo ja te pitam koja je razlika ako odmah skratiš PL na 10 klubova, od toga da osnuješ novi naziv lige od 10 klubova. Ne mogu da vjerujem da ne shvataš pitanje. Znači nisam ni napisao da bi se liga smanjivala postepeno, nego odmah. Bespotrebno bi bilo praviti dodatne rangove takmičenja kojih ionako ima previše, već ih organizovati na drugi način.
Niže lige nas ne zanimaju, raspravlja se o najvišem rangu takmičenja, niže lige bi se reorganizovale kao posljedica smanjenja PL.
"Odmah skratiš ligu"? Jarane, nije ovo igrica pa da tek tako izbaciš 6 klubova iz lige! Tako da suvišno govoriti o bilo kakvoj razlici. Druga opcija, malo je previše da ih osam ispada u jednoj sezoni i da dva ulaze (po jedan iz entiteta), zar ne? Još teže, da ih neko tek tako izbaci iz lige zbog licence, kako pojedini misle. Prema tome, da bi se ovo desilo što ja govorim, potrebna je kompletna reorganizacija.
Ne osnivaš "novi naziv" lige već mijenjaš kompletan sistem takmičenja, osnivaš novu "jaču" ligu (bar bi to trebala biti).
Praviš kvalitetniju, bolju ligu koju će činiti deset najboljih klubova države. Deset najboljih klubova može samo biti iz PL BiH jer je to najveći nivo takmičenja u BiH! Prema tome, moraš cijeli sistem promijeniti ... prvenstveno zbog navedenog u prošlom komentaru.
Ne osnivaš "novi naziv" lige već mijenjaš kompletan sistem takmičenja, osnivaš novu "jaču" ligu (bar bi to trebala biti).
Praviš kvalitetniju, bolju ligu koju će činiti deset najboljih klubova države. Deset najboljih klubova može samo biti iz PL BiH jer je to najveći nivo takmičenja u BiH! Prema tome, moraš cijeli sistem promijeniti ... prvenstveno zbog navedenog u prošlom komentaru.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 28 nov 2014, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
- firefirefirely
- Kontakt:
Smiri dozivljaj, normalno da se moze odjednom skratiti liga ( da 6 klubova ispada ), na neki od nacina vec navedenih , ali to se kod nas NIKADA nece desiti, u to budi siguran. Pa poubijali bi se svi izmedju, od predstavnika klubova, entitetskih i kantonalnih saveza, itd itd.. I zato je najbezbolnije rjesenje liga 12 jednu sezonu, a narednu da ide liga 10.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Ne kontam raspravu, ha izbacio osam timova iz lige i napravio ligu 10 ili pravio novu super ligu 10 isto ti dodje, sitnice su to jer klubu koji nebi uso u tu tvoju super ligu isto dodje kao da je ispo iz premijer lige jer ce igrat drugi rang takmičenja ha se on zvao prva liga FBiH/RS ha premijer liga(ako zadrži naziv) toj ekipi je to svejedno 
Al kako god ne znam otkud vam odma liga 10 kad je fino rečeno pokušat ce se napraviti iduće godine liga 12 ili 14

Al kako god ne znam otkud vam odma liga 10 kad je fino rečeno pokušat ce se napraviti iduće godine liga 12 ili 14

Liga se mora skracivati zavisno od uslovana stadionima. Rezultati neka u prvoj sezoni budu sporedni neka infrastruktura i uslovi odlucuju ko ostaje a ko leti
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
- JoseMourinho
- Kontakt:
Stadion ne može biti eliminacioni uslov jer ako ne prodje kriteriji uzmes samo neki koji zadovoljava i tamo igrašAdo76 je napisao/la:Liga se mora skracivati zavisno od uslovana stadionima. Rezultati neka u prvoj sezoni budu sporedni neka infrastruktura i uslovi odlucuju ko ostaje a ko leti

Ma znam ja to ali to bi bilo na neki nacin varanje..Zna se ko gdje igra.a. postoji i druga stvar neko ko nema uslove da osposobi svoje nece moci ni ici negdje drugoJoseMourinho je napisao/la:Stadion ne može biti eliminacioni uslov jer ako ne prodje kriteriji uzmes samo neki koji zadovoljava i tamo igrašAdo76 je napisao/la:Liga se mora skracivati zavisno od uslovana stadionima. Rezultati neka u prvoj sezoni budu sporedni neka infrastruktura i uslovi odlucuju ko ostaje a ko leti
- JoseMourinho
- Kontakt:
nema veze, svako moze prijavit koji hoce stadion, sad uslovit tim ko nema uslova da napravi/obnovi stadion to se ne moze, mislim glupost je velika jer evo sta olimpic kaze uredu nemam uslova hocu ko sarajevo da igram na kosevu i to im niko ne moze zabraniti jer nije privatni stadion, isto nevazno travnik kaze hocu u zenici i sl. jer jbg realnost je da vecina timova nema svoje stadione, svi su podstanari na državnim/gradskim 

Pazi brate,cini ti se da bi bilo tako.samo olimpic bi mogao to uraditi jer nema sanse da bi im vi dali stadion ili celik travniku pa vitezu......druga stvar nisu to samo stadioni nego kompletna prateca infrastruktura pa finansije i jos puno toga. Vjeruj da bi mozda 10 ekipa to ispunilo.JoseMourinho je napisao/la:nema veze, svako moze prijavit koji hoce stadion, sad uslovit tim ko nema uslova da napravi/obnovi stadion to se ne moze, mislim glupost je velika jer evo sta olimpic kaze uredu nemam uslova hocu ko sarajevo da igram na kosevu i to im niko ne moze zabraniti jer nije privatni stadion, isto nevazno travnik kaze hocu u zenici i sl. jer jbg realnost je da vecina timova nema svoje stadione, svi su podstanari na državnim/gradskim
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nekad baš provališ glupost, a sjajan si forumaš i (konstruktivan) kontributor ovom forumu.Signore je napisao/la:Po meni je i 12 previse, 10 je taman, al s obzirom da trenutno imamo 16 i jako mnogo prepreka u skracivanju, istog trena bi potpisao i 14 narednih 20 sezona.Adviser je napisao/la:NS/FS BIH KREĆE SA AKTIVNOSTIMA U PRAVCU SKRAĆENJA BROJA KLUBOVA BHT PL BIH
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=10557![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Liga 14 je najveće moguće smeće. Em nisi smanjio dovoljno (12 posto na velikom uzorku je nezamjetno), em imaš samo 26 kola.

Lako se može provesti smanjenje na 12 odjednom, bez licenci i kenjanja kvaka. Donese se odluka do kraja ove sezone da u sljedećoj sezoni ispada pet klubova, a entitetski prvaci razigravaju za 12. mjesto u Premijer ligi (koja btw treba preimenovanje, Prva liga BiH i amen).
P.S. Baš bih volio vidjeti kako izgleda sastanak i rasprava aseva iz ove komisije.

Hayley <3
Treba 14 kola trokružno na 39 kola, ionako je pauza ogromna, boli me **** za terenima nek ih osposobe, sljedeca na 12 i to je to, i onda nekad ako ude potrebano 10
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 28 nov 2014, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- JoseMourinho
- Kontakt:
ja koliko znam a mozda grijesim celik ne posjeduje stadion nego je on na gradu zeniciAdo76 je napisao/la:Pazi brate,cini ti se da bi bilo tako.samo olimpic bi mogao to uraditi jer nema sanse da bi im vi dali stadion ili celik travniku pa vitezu......druga stvar nisu to samo stadioni nego kompletna prateca infrastruktura pa finansije i jos puno toga. Vjeruj da bi mozda 10 ekipa to ispunilo.JoseMourinho je napisao/la:nema veze, svako moze prijavit koji hoce stadion, sad uslovit tim ko nema uslova da napravi/obnovi stadion to se ne moze, mislim glupost je velika jer evo sta olimpic kaze uredu nemam uslova hocu ko sarajevo da igram na kosevu i to im niko ne moze zabraniti jer nije privatni stadion, isto nevazno travnik kaze hocu u zenici i sl. jer jbg realnost je da vecina timova nema svoje stadione, svi su podstanari na državnim/gradskim

ma kako god nema potrebe za tim kriterijima da odlucuju, jer et npr. ispuni 11 ili 13 ili 7 timova samo eto ti problema, lagano je rec iduce godine ispada 6 timova, i eto ti za dvije sezone lige 12, onda iducu sezonu ispada 2 tima i eto ti lige 10 (naravno ostaje da ulaze 2)

al ponovo ja bi i prvu ligu (tj. nasu drugu), spojio, napravio jednu, al to ce jos tezi dogovor biti

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.