Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Profesor
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Profesor » 02 avg 2011, 14:59

AW je rekao da nece prodati Samira, pa makar da ode drugu godinu dzabe.

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 02 avg 2011, 15:01

jeste taj kloc je trener 3 godine a osvojio je : 2 Lige Prvaka.3 Spanske titule.1 Spanski kup.2Spanska SUper Kupa.1Evropski Super Kup.1 Svjetsko klubsko pvenstvo.Igra finale Evropskog Super Kupa , Svjetsko klupsko prventsvo i finale Spnaskog Super Kupa.
Koji Kloc zar ne ?
Arsenal ima skauting zasto ?
Zato sto nema skole,kratko i jasno ;)
ZAto dovode godinama potencijale iz Barcelone ,zasto ?
Zato sto su najbolji omladinci na svijetu i igraci sa najvise potencijala ;)[/quote]

Zaslugu za ovu barsu ima Frank Rajkard i niko drugi. Rajkard je okupio ovu ekipu. Da je Pep los govore njegova djela odnosno igraci koje je doveo. Prvo dati najboljeg napadaca u spanskoj ligi i jos doplatitit oko 30 miliona za Ibrahimovica i nakraju ga prodati najvjerovatnije milanu za 24 miliona mislim nema smisla, dovesti hleba jednog od top pet vezista u ono doba u engleskoj i jos jedan u nizu posrnuli poteza pep guardiole, platiti Villu 40 milona evrica i na kraju Villa realizuje od 100 prilika 5 naravno jos jedan promasaj, prodati yaya tourea dovesti mascherana jos jedan promasaj platiti cigrinskog 25 miliona eura i na kraju prodati ga po tri puta manjoj cijeni promasaj. Ekipa koju je imao Rajkard valdes puyol xavi iniesta messi i eto kojeg je guardiola prodao jer nije bio dovoljno dobar :lol: :lol: eto to je taj kostur koji i dan danas cini barsu.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 avg 2011, 15:08

mmirsad je napisao/la:jeste taj kloc je trener 3 godine a osvojio je : 2 Lige Prvaka.3 Spanske titule.1 Spanski kup.2Spanska SUper Kupa.1Evropski Super Kup.1 Svjetsko klubsko pvenstvo.Igra finale Evropskog Super Kupa , Svjetsko klupsko prventsvo i finale Spnaskog Super Kupa.
Koji Kloc zar ne ?
Arsenal ima skauting zasto ?
Zato sto nema skole,kratko i jasno ;)
ZAto dovode godinama potencijale iz Barcelone ,zasto ?
Zato sto su najbolji omladinci na svijetu i igraci sa najvise potencijala ;)
Zaslugu za ovu barsu ima Frank Rajkard i niko drugi. Rajkard je okupio ovu ekipu. Da je Pep los govore njegova djela odnosno igraci koje je doveo. Prvo dati najboljeg napadaca u spanskoj ligi i jos doplatitit oko 30 miliona za Ibrahimovica i nakraju ga prodati najvjerovatnije milanu za 24 miliona mislim nema smisla, dovesti hleba jednog od top pet vezista u ono doba u engleskoj i jos jedan u nizu posrnuli poteza pep guardiole, platiti Villu 40 milona evrica i na kraju Villa realizuje od 100 prilika 5 naravno jos jedan promasaj, prodati yaya tourea dovesti mascherana jos jedan promasaj platiti cigrinskog 25 miliona eura i na kraju prodati ga po tri puta manjoj cijeni promasaj. Ekipa koju je imao Rajkard valdes puyol xavi iniesta messi i eto kojeg je guardiola prodao jer nije bio dovoljno dobar :lol: :lol: eto to je taj kostur koji i dan danas cini barsu.[/quote]

ocito premalo znas o Barceloni i o Fudbalu.
Pod vodjstvom Rajkarda Barcelona je imala : Deca,Ronalidinha,Eto'oa , Messija,Xavija,Iniestu,Guilya,Larssona,Mottu itd itd
Dolaskom Pepa Guardiole on tjera igrace : Deca,Ronaldinha,Guilya itd.
U Prvi tim promovise Pedra,vraca Pique iz Uniteda, dovodi Alvesa , Iniestu gura u vatru sa Xavijem,igra se bazira na Messiju.
Nakon jedne godine tjera Eto'oa i pravi jedinu gresku u kariejri a to je dovodjenej Zlatana.
Godinu poslije Zlatana prodaje i dovodi Davida Villu.
E sad de mi reci imal koji covjek da je dovoljno lud, da mu je prva sezona u karijeri a da u tom trenutku otjera najboljeg igraca svijeta iz Barcelone + Deca itd ?
NEMA
On je imao svoju viziju i ostvario je.
Od Xavija je napravio najboljeg veznjaka svijeta,Od Messija najboljeg planetarnog igraca.Od Inieste napravio Doktora.Od PEdra , Busquetsa napravio fantasticne igrace !
Pique je vejrovatno uz Vidica najbolji stoper svijeta a Alves najbolji bek svijeta.
Kapitenska je uzeta ROnaldinhu a dodjeljena pravo lideru i covjeku koji voli klub Puyolu.
Kada svatis jednog dana koliko je David Villa dobar fudbaler , onda ces poceti svatati poentu ove lijepe igre !

Rijjkard je pokusao unistiti Barcelonu , ali Guardiola je vratio u zivot i od nje napravio najpouzdaniji stroj na svijetu !
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 avg 2011, 15:18

Koliko se sjećam, Ronaldinho je bio zamjenik kapitena u Barceloni, kao i Xavi. Dok je kapiten bio Puyol. Uglavnom, ovo nije tema o Barceloni i nema smisla da se ovdje svaki put vode ratovi oko istih stvari (Cesc, Wilshere, Xavi, Messi, Wenger, Guardiola). ;)

Al' kad ste već otišli u oftopic, Guardiola je im'o nekoliko pogrešaka (Chyngrinsky, Hleb, Keirsson, Ibrahimović), al' sve je to nadoknadio odličnom postavkom igre i trofejima. Svaki trener ima nekoliko loših transfera iza sebe (pogledajte samo SAF-a koji je fulio sa Veronom, Forlanom, Rossi-jem, možda Andersonom, Djemba-Djemba-om...), tako da su to sasvim normalne stvari. Niko nije nepogrešiv što se tiče toga. Određeni igrači kasnije sazriju, neki se nisu u stanju promijeniti i podrediti klubu, neki opet nikako ne mogu da se priviknu na novi način života i filozofiju fudbala. To je sasvim normalno.

U svakom slučaju, onaj ko kaže da je Rijkaard najzaslužniji za ovu Barcelonu se grdno vara. To se može primijetiti samom usporedbom Frankovog i Pepovog rada. No, to možete raditi na temi o Barceloni, a ne ovdje (da ne bi bilo zabune). Hvala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 avg 2011, 15:43

Monolog je napisao/la:Koliko se sjećam, Ronaldinho je bio zamjenik kapitena u Barceloni, kao i Xavi. Dok je kapiten bio Puyol. Uglavnom, ovo nije tema o Barceloni i nema smisla da se ovdje svaki put vode ratovi oko istih stvari (Cesc, Wilshere, Xavi, Messi, Wenger, Guardiola). ;)

Al' kad ste već otišli u oftopic, Guardiola je im'o nekoliko pogrešaka (Chyngrinsky, Hleb, Keirsson, Ibrahimović), al' sve je to nadoknadio odličnom postavkom igre i trofejima. Svaki trener ima nekoliko loših transfera iza sebe (pogledajte samo SAF-a koji je fulio sa Veronom, Forlanom, Rossi-jem, možda Andersonom, Djemba-Djemba-om...), tako da su to sasvim normalne stvari. Niko nije nepogrešiv što se tiče toga. Određeni igrači kasnije sazriju, neki se nisu u stanju promijeniti i podrediti klubu, neki opet nikako ne mogu da se priviknu na novi način života i filozofiju fudbala. To je sasvim normalno.

U svakom slučaju, onaj ko kaže da je Rijkaard najzaslužniji za ovu Barcelonu se grdno vara. To se može primijetiti samom usporedbom Frankovog i Pepovog rada. No, to možete raditi na temi o Barceloni, a ne ovdje (da ne bi bilo zabune). Hvala.
slazem se ali manje prozivanja , znaci manje dolazanje ili nimalo fanova drugih klubova.

Edit : moja greska za Dinha !
Ne dolazi niko pozvan pa tako ni fanovi Barcelone ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 avg 2011, 15:52

Pa i kad odem na Barcinu temu, ne vidim da je nešto drugačije. Čim Tiago nešto napravi, odmah se spomenu Cesc i Wilshere i opet se ide u nedogled. Može se otići na temu kluba za koji ne navijaš i napisati nešto konstruktivno. Ne moraju to biti ovakva prepucavanja (sad će @Romariooo napisati da su prepucavanja poželjna :lol: ), već konstruktivni postovi. No, u slučaju englesko-španske oporbe, to je nemoguće. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 avg 2011, 15:59

Monolog je napisao/la:Pa i kad odem na Barcinu temu, ne vidim da je nešto drugačije. Čim Tiago nešto napravi, odmah se spomenu Cesc i Wilshere i opet se ide u nedogled. Može se otići na temu kluba za koji ne navijaš i napisati nešto konstruktivno. Ne moraju to biti ovakva prepucavanja (sad će @Romariooo napisati da su prepucavanja poželjna :lol: ), već konstruktivni postovi. No, u slučaju englesko-španske oporbe, to je nemoguće. :mrgreen:

naravno da su pozeljna, pogotovo s pajinim podanicima, ne znam kakve konstruktivne rasprave s njima ocekujes

ljudi su ubijedjeni da najjaci i najdominantniji klub na svijetu, da su ima za sve poraze krive zavjere, a ne mogu evo kako smo vidjeli osvojiti ni svoj vlastiti kup, i njega im uzmu americki superjaki klubovi heh
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 02 avg 2011, 16:08

Nego zaboravih vas pitati koji broj je uzeo Gervinho. Mislim na broj dresa ne telefona :D :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 02 avg 2011, 16:13

mmirsad je napisao/la:Nego zaboravih vas pitati koji broj je uzeo Gervinho. Mislim na broj dresa ne telefona :D :D
Nije još uzeo broj, čeka da Eboue ode pa da uzme 27.

Šta se čuje kad navijač Barcelone nagazi u baru vode ?

- Gloop

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 02 avg 2011, 16:15

ocito premalo znas o Barceloni i o Fudbalu.
Pod vodjstvom Rajkarda Barcelona je imala : Deca,Ronalidinha,Eto'oa , Messija,Xavija,Iniestu,Guilya,Larssona,Mottu itd itd
U Prvi tim promovise Pedra,vraca Pique iz Uniteda, dovodi Alvesa , Iniestu gura u vatru sa Xavijem,igra se bazira na Messiju.
Nakon jedne godine tjera Eto'oa i pravi jedinu gresku u kariejri a to je dovodjenej Zlatana.
E sad de mi reci imal koji covjek da je dovoljno lud, da mu je prva sezona u karijeri a da u tom trenutku otjera najboljeg igraca svijeta iz Barcelone + Deca itd ?
NEMA
Od Xavija je napravio najboljeg veznjaka svijeta,Od Messija najboljeg planetarnog igraca.Od Inieste napravio Doktora.Od PEdra , Busquetsa napravio fantasticne igrace !
Pique je vejrovatno uz Vidica najbolji stoper svijeta a Alves najbolji bek svijeta.
Kapitenska je uzeta ROnaldinhu a dodjeljena pravo lideru i covjeku koji voli klub Puyolu.
Kada svatis jednog dana koliko je David Villa dobar fudbaler , onda ces poceti svatati poentu ove lijepe igre !

Rijjkard je pokusao unistiti Barcelonu , ali Guardiola je vratio u zivot i od nje napravio najpouzdaniji stroj na svijetu !
[/quote]

Nisi ti zabac ti si glup. ja sam ti napisao igraci koji su igrali u vrijeme rajkarda i koji i dan danas igraju. A barsa do dolaska rajkarda je bila ravna Stoke City ako ne i slabiji rajkard je od nje napravio tim kopiju Arsenala i tad je krenulo. A to sto je ovaj dosao i sjeo za pecenu pitu to je mogao biti bilo ko drugi mogao sam i ja trenirati. Vidjecemo kako ce se snaci kad se ozlijede ako Bog da neko od kostura tima Xavi Messi Iniesta ili sve trojica onda ce se vidjeti njegova velicina. Vidjeli smo da sad nisu mogli Hajduk pobjediti bez ove trojice. Dok Arsenal proslu sezonu bez svog glavno stopera odigrao i bez Cescka veci dio sezone bez persia na pocetku sezon 2-3 mjeseca Wenger je velicina Ferguson je velicina Murinjo je velicina HIzveld je velicina ostali jos moraju da uce.Selam I Ramazan Serif Mubarek Olsun.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 avg 2011, 16:21

:lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam ni vjernik ni moralista, al' nazvati selam i moliti Boga da se povrijedi neko od igrača Barcelone (il' bilo kojeg drugog kluba) može samo najveći licemjer. ;)

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 avg 2011, 16:23

mmirsad je napisao/la:ocito premalo znas o Barceloni i o Fudbalu.
NEMA

Nisi ti zabac ti si glup. ja sam ti napisao igraci koji su igrali u vrijeme rajkarda i koji i dan danas igraju. A barsa do dolaska rajkarda je bila ravna Stoke City ako ne i slabiji rajkard je od nje napravio tim kopiju Arsenala i tad je krenulo. A to sto je ovaj dosao i sjeo za pecenu pitu to je mogao biti bilo ko drugi mogao sam i ja trenirati. Vidjecemo kako ce se snaci kad se ozlijede ako Bog da neko od kostura tima Xavi Messi Iniesta ili sve trojica onda ce se vidjeti njegova velicina. Vidjeli smo da sad nisu mogli Hajduk pobjediti bez ove trojice. Dok Arsenal proslu sezonu bez svog glavno stopera odigrao i bez Cescka veci dio sezone bez persia na pocetku sezon 2-3 mjeseca Wenger je velicina Ferguson je velicina Murinjo je velicina HIzveld je velicina ostali jos moraju da uce.Selam I Ramazan Serif Mubarek Olsun.[/quote]

Nije red da se vrijedzamo ,ali eto pokazujes koliko zdrav i moralan ;)
Kao prvo ocito jos vise ne znas o Nogometu kada kazes da je BArcelona bila prosjecan klub priej dolaska Rijjkarda.Ocito ne znas od kad BArcelona forsira ovaj stil igre.
Ocito ne znas koliko je Barcelona svjetlosnih godina iznad Arsenala.
Ocito ne znas koji su sve igraci igrali za taj klub.
Sa tobom u raspravu ulaziti jako je tesko jer ti ne poznajes osnovno štivo.Jednostavno udji na wikipediju ukucaj FC Barcelona pa upamti nesto i onda ovdje dodji pa ožeži.
Ti mnogo volis ovu igru kada kazes : Molim Boga da se neko od trojca Barce povriejdi ili sva tri.
Kao prvo u Barceloni ne igraju djeca i neki plasticari da lome noge svaku drugu utakmicu.Mnogi su pokusavali ali nije proslo.
Upamti jedno : Messi,Xavi i Iniesta su dio Barcelone i takvi kakvi su i bit ce jos mnogo.Oni se racunaju kao djelom tima kao sto se racuna Ronaldo,Casillas i Alonso djelom Reala.
Kad ti meni kazes da nemaju ovog da nemaju onog.
DA nemaju BArcelona ne bi bila ono sto jeste.
Ali da Arsenal ima jednu titulu LP ili koji znacajniji Evropski trofej vjerovatno bi ih ljudi smatrali ozbiljnim klubom a ne kursom Pedo-Wengera !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 avg 2011, 16:39

mmirsad je napisao/la:ocito premalo znas o Barceloni i o Fudbalu.
NEMA

Nisi ti zabac ti si glup. ja sam ti napisao igraci koji su igrali u vrijeme rajkarda i koji i dan danas igraju. A barsa do dolaska rajkarda je bila ravna Stoke City ako ne i slabiji rajkard je od nje napravio tim kopiju Arsenala i tad je krenulo. A to sto je ovaj dosao i sjeo za pecenu pitu to je mogao biti bilo ko drugi mogao sam i ja trenirati. Vidjecemo kako ce se snaci kad se ozlijede ako Bog da neko od kostura tima Xavi Messi Iniesta ili sve trojica onda ce se vidjeti njegova velicina. Vidjeli smo da sad nisu mogli Hajduk pobjediti bez ove trojice. Dok Arsenal proslu sezonu bez svog glavno stopera odigrao i bez Cescka veci dio sezone bez persia na pocetku sezon 2-3 mjeseca Wenger je velicina Ferguson je velicina Murinjo je velicina HIzveld je velicina ostali jos moraju da uce.Selam I Ramazan Serif Mubarek Olsun.[/quote]

Kakav pacenik :o :o :shock: , strašno

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 02 avg 2011, 17:12

Kakave veze ima i jedan i drugi sa JoVanom Croyfom koji je donio takav fudbal?

čuj Rijakard htio uništiti barcelonu :mrgreen: do njega je što se Ronaldinjo prerano počeo zajebavati i naglo pao u formi?

Rijakard je imao sjajnu generaciju a Pep još bolju a igra i postavka manje više uvijek ista..
Možda je presing veci,samim tim i posjed lopte ali to je kao što kažem kvalitetniji materijal..
Jedino što je Pep u svojoj trećoj,potonjoj godini promijenio poziciju Messia i stavio ga na false "nine".
Znači u svojoj 3 godini je za razliku od Rijakarda uradio neke modifikacije da mu se ne bi dogodilo slično kao Niskozemcu gdje je igra nakon 2 godine postal predvidljivo ,došlo je do zasicenja i naravno slučaj Ronalidnjo.

Mislim nema prikladnije teme da se priča o barceloni nego na temi Arsenala.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 02 avg 2011, 20:28

Smradalona je ispred Arsenala samo po namjestanju, korupciji i ped.erlucima!

Njihovi smijesni navijaci svaki put kad dodju na temu potvrde svoju intelektualnu inferiornost napsram nadnavijaca i to je dobro neka i dalje dolaze, nek se vidi ko dominira!
Dio Arsenala

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 avg 2011, 21:31

-Paja je napisao/la:Smradalona je ispred Arsenala samo po namjestanju, korupciji i ped.erlucima!

Njihovi smijesni navijaci svaki put kad dodju na temu potvrde svoju intelektualnu inferiornost napsram nadnavijaca i to je dobro neka i dalje dolaze, nek se vidi ko dominira!
Pajuga je očiti primjer ortodoksnog bosanskog primitivizma, zacinjenog jos sa cuvenim engleskim snobizmom i francuskim gay-izmom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 02 avg 2011, 21:35

Bosco je napisao/la:
mmirsad je napisao/la:Nego zaboravih vas pitati koji broj je uzeo Gervinho. Mislim na broj dresa ne telefona :D :D
Nije još uzeo broj, čeka da Eboue ode pa da uzme 27.

Šta se čuje kad navijač Barcelone nagazi u baru vode ?

- Gloop
nosio je 22 i pisalo je iznad gervinho sto znaci da je uzeo 22 !!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 02 avg 2011, 21:41

Broj 22 je samo privremeni broj što je i sam Gervinho izjavio, ukoliko ne ode Eboue vidjet ćemo hoće li ostat ta dvadesetdvica.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 02 avg 2011, 21:47

Bosco je napisao/la:Broj 22 je samo privremeni broj što je i sam Gervinho izjavio, ukoliko ne ode Eboue vidjet ćemo hoće li ostat ta dvadesetdvica.
mog mi oca nije broj bitan,kad igracina nosi dres :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 avg 2011, 21:48

Bosco je napisao/la:Broj 22 je samo privremeni broj što je i sam Gervinho izjavio, ukoliko ne ode Eboue vidjet ćemo hoće li ostat ta dvadesetdvica.
Dadnite mu 14 :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.