FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 15 sep 2015, 23:58

FrancescoTotti je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Đukić. Sve mi se mota po glavi.
Miroslav?
Jakako. Ne bježi on od Balkana ako bi bio ozbiljan projekat. Imam osjećaj da njega zaganjaju da ništa ne bi bilo tako daleko.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 15 sep 2015, 23:59

To bi bio pravi bingo. Al izgleda mi bas nerealno
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 sep 2015, 00:01

FrancescoTotti je napisao/la:To bi bio pravi bingo. Al izgleda mi bas nerealno
3 godine grupe, bonus milion i vozdra. Sve se može kad se hoće. A voli izazove, ovo je baš pravi trener. E da nam je jednog takvog, a ne ješić. Ja ne znam gdje njega izroviše isto ko da gledaju da većeg šarlatana dovedu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 16 sep 2015, 00:03

jurisicduska je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:To bi bio pravi bingo. Al izgleda mi bas nerealno
3 godine grupe, bonus milion i vozdra. Sve se može kad se hoće. A voli izazove, ovo je baš pravi trener. E da nam je jednog takvog, a ne ješić. Ja ne znam gdje njega izroviše isto ko da gledaju da većeg šarlatana dovedu.
NJega je ibrak kont, jos ljetos poslije titule...tako da je jesic 100% ibrakovo djelo,,,pa cemo vidjeti
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 sep 2015, 00:08

Djukic je trener u kojem bi se oslikavalo to neko europsko Sarajevo o kojem toliko pricamo i koje toliko zelimo. U ovom drugom ja vidim Sarajevo koje smo imali i prije...

A i ne mora značiti da je Ješić siguran? Evo predsjednik je u emisiji rekao da pregovaraju sa par imena?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 sep 2015, 00:12

Kinosvra tu li si, napiši der jel istina da se pregovara sa još 3 trenera, redom, Štimac, Stojanović i Šimundža?

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 16 sep 2015, 00:12

A ko ne bi volio da ga uprava iznenadi sa boljim od Ješića ako je to moguće u ovom trenutku , ali ljudi moji Ješić je kao prvo jak autoritet kao trener, drugo ima jake utakmice koje je vodio u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, ima skoro trofeja kao naši svi treneri , a šta to nama treba nego ovakvi kriteriji?..

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 16 sep 2015, 00:23

jurisicduska je napisao/la:Kinosvra tu li si, napiši der jel istina da se pregovara sa još 3 trenera, redom, Štimac, Stojanović i Šimundža?
Ja znam da Klub u kontaktu sa Jesicem jos poslije poraza u Travniku, i da se ceka njegova zadnja utakmica 30.09 pa da krene ovamo.

A o toj trojici ne bih znao.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 sep 2015, 00:24

A iskreno, ko god od ovih imena koja se spominju dodje, mi sigurno osvajamo ligu jer realno jaci smo od svih drugih. A to ce se pokazati tek kad zagazimo dublje u sezonu.
Bit je izabrat kvalitetnog trenera bas zbog europe. Ove godine smo vidjeli sta znaci kad nas neko rastavi na proste faktore taktikom...
Znaci mora bit dobar trener ako u skorije vrijeme planiramo napast te grupe u europi

GROMARON
Kontakt:

Post Postao/la GROMARON » 16 sep 2015, 00:27

Hurtića ostavit u stručnom štabu . Kakvu igru potencira ovaj Ješić ? Da nam hoće doć neki koji zna postavit stamenu odbranu kad treba rodio bi se .
- 1946

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 sep 2015, 00:32

GROMARON je napisao/la:Hurtića ostavit u stručnom štabu . Kakvu igru potencira ovaj Ješić ? Da nam hoće doć neki koji zna postavit stamenu odbranu kad treba rodio bi se .
4-2-3-1 na gol više. Meni je on ziheraš, sa najjačom ekipom osvaja sigurno, ne mijenja koncept puno. Ima i pozitivnih strana jer je za ove do sad Mourinho i sigurno će uvesti neke metode rada savremenije i neće moći baš igrači piti i pušiti ali da će donijeti neku sad aman taktiku neće, igrat će se ofanzivno i daj koliko možeš svih 90 minuta. Nije to loše ali ne može tako uvijek. Pogotovo se ne zna prilagoditi to mu je glavna mana. I nije pedagog, recimo on bi Radovca suspendovao do kraja ugovora i ako bi mu uprava protuvriječila otišao bi, moraš ga sve ispoštovati, muhanat.

GROMARON
Kontakt:

Post Postao/la GROMARON » 16 sep 2015, 00:35

Ako je Ješić tip trenera koji igra na rezultat daj ga odmah , ne ide više ovo u stilu mi napadamo , nikog se ne bojimo i tu prosipamo najviše bodova .
- 1946

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 16 sep 2015, 00:38

Svi smo mi tražili da uprava stane iza trenera, evo im/nam prilike da to bude Ješić.. Što se mene tiče ako je Radovac to po treneru zaslužio neka tako i odradi ali neka mu i zamjenski igrač obavlja isti posao kao i Radovac ja ću biti prezadovoljan jer tako nešto i tražimo svi ovdje. Doduše ne znamo ni mi šta tražimo ,jedni bi trenera sa trofejima dok bi drugi opet da se kockamo sa ljudima koji nemaju nikakav uspijeh u karijeri ili dapače čovjeka od 80 i kusur godina koji ne znam da li je u stanju zapamtiti najboljeg igrača kluba a ne 25, 26 igrača.. za diskusiju smo i to opasnu.

i svaka čast Ibrakoviću na onom današnjem odgovoru, uvijek sam nekako volio kad se onakvi odgovori daju , ili pred derbi kada se zakuha.. ispune mi srce :D :D

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 sep 2015, 01:04

jurisicduska je napisao/la:Đukić. Sve mi se mota po glavi.

Ima trenera haos dobrih.
Za njega vrijedi dati i 50 milja eura, jer bi lik maltene ako nista na taktiku uzimao ove nase ostale trenere. Mada mislim, da nije realan u ovom trenutku. Ni meni Jesic ne odgovara nesto pretjerano ali eto :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 sep 2015, 01:11

Možda ja nemam neko pravo da puno pričam,jer prije svega nisam nikakav fudbalski stručnjak niti sam neko ko se bilo šta pita u i oko FKS,već samo obični navijač koji već par decenija prati i bodri svoj voljeni klub i ko je proživio i proživljava sve i radosti i tuge Kluba svih ovih godina.
Ali opet,forum i služi tome da iznesemo svoja mišljenja i osjećaje.
I evo danas sam se pročitavši par tekstova na izvjesnim sportskim portalima i novinama zainteresovao za ovu temu oko eventualnog angažmana Ješića pa sam to malo iščitao i 'istražio' i želim da iznesem svoje mišljenje o tome.
Lik mi nekako djeluje nestabilan,onako nekako 'na svoju ruku',ters. O njegovoj stručnosti ne mogu ništa reći,jer nisam neko ko to može validno ocijeniti,ALI pogledajte skoro ni u jednom klubu u kojem je dosada bio nije izdržao cijelu sezonu!
A mi očekujemo nekoga sa malo dugoročnijom vizijom,nekoga ko će afirmisati mlađe igrače,a to je nemoguće bez izvjesne doze strpljenja (koje je čini mi se Ješiću slabija karakterna strana). Pogotovo očekujemo nekoga ko će biti u stanju i na evropskoj sceni da napravi neki rezultatski iskorak,a tu je neophodan kontinuitet.
Jako sam se iznenadio kada sam vidio da recimo navijači Partizana,čija je on na neki način igračka legenda i trener koji im je donio jednu titulu,nemaju baš neko pozitivno mišljenje o njemu,da ne kažem da imaju odbojnost.
Ne znam...
Možda sam stekao pogrešan dojam,nisam neki stručnjak da se do mog mišljenja u ovome slučaju treba držati,ali ipak što kaže Đura:'veže mi šuhvu' :)
Možda i naši ne planiraju sa njim nešto dugoročno,možda im treba neko sa kim će gledati da spasu sezonu pa opet sve iz početka?!
Još ako je tačna cifra koju će imati kod nas ako dođe (cca 20,000 eura) onda se pitam jeli bilo i boljih rješenja.

Edit: Evo i predsjednik kaže da se pregovara sa par veoma referentnih imena pa se nadam da Ješić ipak nije završena priča.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 16 sep 2015, 01:44, ukupno mijenjano 1 put.

trunks1946
Kontakt:

Post Postao/la trunks1946 » 16 sep 2015, 01:24

[youtube][/youtube]

:kafa:
orde del male

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 16 sep 2015, 02:58

shtimac a.k.a "okomiti pas"

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 sep 2015, 08:07

Jbmu, nama bas niko ne moze udovoljiti..

Kad je bio onaj intervju ovog jesica, kad je rekao da je Sarajevo bosanski dinamo, bilo je svrsavanje. Dovedi Ibraka Jesica, ajdeee.. Sa njim cemo ovu ligu popisati, itd itd
I ev Ibrakovic se potrudi i dovede Jesica, i naravno sad ni on ne valja.

Prvo se zapitajte koji kvalitetan trener ce doci u Bosnu da radi? Koliko mi ustvari imamo opcija?
Ovi neki pisu Ciro, al ajd mozes shvatiti sto ga neki prizivaju jer bi realno on i dosao da trenira sarajevo, al da se priziva Miroslav Djukić :lol: :lol: :lol: dajte ba ljudi, budite realni. Do jucer bio trener Valencie :D
Pa ce kroz par losih rezultata biti, Ibrakovicu mars iz svetinje, Djukica nam nisi doveo :D :D

Usustini, mi tek kad napravimo dobar rezultat u Evropi, tj udjemo u grupe, mozemo ocekivati da cemo biti primamljiva opcija za kvalitetne trenere. Trenutno, nadji najbolje sto ima i da taj zeli doci u Bosnu da radi. Ako je to Jesic, onda dobrodosao.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 16 sep 2015, 08:14

Pod jedan, niko nikog još nije doveo.
Pod dva, malo smo skeptični što se tiče ovog Ješića jer smo oprezni sa očekivanjima, mislili smo da je Jarni to, pa Meho... ali ništa.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 sep 2015, 08:36

Zip je napisao/la:Jbmu, nama bas niko ne moze udovoljiti..

Kad je bio onaj intervju ovog jesica, kad je rekao da je Sarajevo bosanski dinamo, bilo je svrsavanje. Dovedi Ibraka Jesica, ajdeee.. Sa njim cemo ovu ligu popisati, itd itd
I ev Ibrakovic se potrudi i dovede Jesica, i naravno sad ni on ne valja.

Prvo se zapitajte koji kvalitetan trener ce doci u Bosnu da radi? Koliko mi ustvari imamo opcija?
Ovi neki pisu Ciro, al ajd mozes shvatiti sto ga neki prizivaju jer bi realno on i dosao da trenira sarajevo, al da se priziva Miroslav Djukić :lol: :lol: :lol: dajte ba ljudi, budite realni. Do jucer bio trener Valencie :D
Pa ce kroz par losih rezultata biti, Ibrakovicu mars iz svetinje, Djukica nam nisi doveo :D :D

Usustini, mi tek kad napravimo dobar rezultat u Evropi, tj udjemo u grupe, mozemo ocekivati da cemo biti primamljiva opcija za kvalitetne trenere. Trenutno, nadji najbolje sto ima i da taj zeli doci u Bosnu da radi. Ako je to Jesic, onda dobrodosao.
Igrao je i Benko u ninbergu i standardu, brani ti golman čelzija, niko nikog ne priziva. Može li se želja napisati koliko god bila nerealna. Ješić nije rješenje, vodio je 16 klubova od 1999 godine. Nigdje nikad nije ostao dugo, pričamo argumentima, šta će ti trener do kraja godine i hajmo jovo nanovo, neće ostati duže od godine, nije taj tip, negdje je sam otišao doduše ali većinom je dobijao otkaz, drugo čovjek je koji nema plan razvoja što dokazuje ovo prethodno, treće sa talentima je na vi, četvrto zajebaje se po svijetu vodi ekipe iz mijanmara, znaš li gdje je Mijanmar?? Ima negativan bilans na Balkanu, loše je vodio Partizan, jako loše, upetljan je u nekoliko kladioničarskih skandala, puno košta i ima boljih trenera za te novce, dali smo i 5-6 realnih imena ako pratiš temu, s nekim se i pregovaralo, sve to daje za pravo da budemo skeptici. Ja sam nešto ubjeđen da su pustili priču da opipaju puls navijača, i sumnjam da će im doći dobre informacije o njemu od ljudi koji se razumiju u fudbal, on nije trener za duge staze, on je kad nemaš koga, najjači si i daj dok ne nađeš pravog trenera, nikako neko na kog se možeš osloniti.

Niko ne kritikuje ibrakovića, čak šta više, ješić bi bio napredak u odnosu na ovo do sad jer ima iskustva, trofejan je trener, vodio brojne klubove, svakako napredak, ali šta ćemo u maju?? Nemoj mi reći kako znaš da neće ostati, neće jednostavno 16 klubova u 16 godina, negdje je išao i nakon 3 kola.

Bolje sad o tom da se priča, jer je dobar šef pola ekipe.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.