AMHO
sve stoji sto si napisao... medjutim savez sve to moze koordinirati i cijeli postupak znacajno ubrzat', slicno kao kod kosarkasa... podrazumijeva se da je igrac voljan da nastupi za BiH... ali da bi igrac zapeo oko svega, mora dobit' garancije od selektora da ozbiljno racuna na njega u prvih 11... te garancije se daju u licnom razgovoru, a ne preko novina i posrednika..
Niko ne moze dati garanciju da ce neko igrati u A reprezentaciji. Selektorov posao je da selektuje igrace koji su vec spremni da igraju za reprezentaciju, a ne da se naganja sa raznim balavcima po svijetu i daje im garanciju u cetiri oka...Vidi Boga ti...igra u drugoj ligi, treba mu selektor otici na noge i nesto garantovati. Poziv slican onome za Ljubljanu je sasvim dovoljan, ko hoce - hoce, ko nece MRRRRRRRRRRSH!!!! I jednom klipanu od 20-tak i kusur godina treba OPERATIVAC (sunce ti kalaisano, koji socijalisticko - komunisticki zargon). Sto mu operativac nije bio TATA, BABO, DEDO...pa klipanu izvadili papire do 20 godine?
igracu se stavi na raspolaganje operativac iz saveza
u slucaju kolasinca, hajrovica i seferovica fali u svim dijelovima...
Aha...nije im niko polizo mosnje? Koji smo mi dilberi...sam Izmet javno rekao da je vise puta kontaktiran, cak i od kapitena i najboljeg igraca...otvoreno im rekao da hoce za Svajcarsku...e onda se javis ti i kazes da je falilo. Operativac???? Ko mu jm neka ide da igra gdje god hoce, cuj operativac a zvaljo nije jos ni zaigrao za pravi tim. Ja bih predlozio OSIMA da mu bude operativa, sta misli?
ni igrac nije 'na cisto' sam sa sobom... selektoru bi oni dobro dosli, ali sad ne po svaku cijenu (selektor ima svoj poznati stav: ako hoce neka se ganjaju sami s birokratijom)... u savezu kazu da ce pomoc, kad sve vec dodje do ministarstva... na kraju niko nista ne pokrece, sve ide svojim tokom i zbog pasivnosti svih u lancu ce pobrojani gradit' karijere pod stranim zastavama
Onaj kome je BiH u srcu nece. Je li Pjanic imao operativca? Pa eto citam da je i Vranjes odbio Srbiju, ko Begovicu sredi papire, koliko je oprativaca bilo. Seferovic, djubre ono djubransko, je vodan ko Tito...dovodili ga o nasem trosku na razne ceremonije, a dzukac na prvi mig Svicaraca pobjeze, ne pomaze tu operativac, osim ako ce mu operisati mozak i srce pa da mu je Bosna u njima. Neka mu BABO bude operativac, kada ga nije naucio da ima osjecaj za svoju zemlju.
a mi cemo ostat' svaki put sokirani kad nam se povrijedi igrac koji igra u ligama 5 ili uporedivim ligama, jer su nam alternative prosjecni igraci u ispodprosjecnim klubovima turske, ruske lige ili smo prinudjeni vadit' igrace iz naftalina...
Mogu nas pobjediti i Luksemburg i Malta, ali ponosa dati necemo niti klecati pred balavurdijom, potomcima od pobjeglickih predaka...