Safet Sušić - Pape

BlazKraljevic
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la BlazKraljevic » 18 mar 2013, 22:50

AMHO
sve stoji sto si napisao... medjutim savez sve to moze koordinirati i cijeli postupak znacajno ubrzat', slicno kao kod kosarkasa... podrazumijeva se da je igrac voljan da nastupi za BiH... ali da bi igrac zapeo oko svega, mora dobit' garancije od selektora da ozbiljno racuna na njega u prvih 11... te garancije se daju u licnom razgovoru, a ne preko novina i posrednika..
Niko ne moze dati garanciju da ce neko igrati u A reprezentaciji. Selektorov posao je da selektuje igrace koji su vec spremni da igraju za reprezentaciju, a ne da se naganja sa raznim balavcima po svijetu i daje im garanciju u cetiri oka...Vidi Boga ti...igra u drugoj ligi, treba mu selektor otici na noge i nesto garantovati. Poziv slican onome za Ljubljanu je sasvim dovoljan, ko hoce - hoce, ko nece MRRRRRRRRRRSH!!!! I jednom klipanu od 20-tak i kusur godina treba OPERATIVAC (sunce ti kalaisano, koji socijalisticko - komunisticki zargon). Sto mu operativac nije bio TATA, BABO, DEDO...pa klipanu izvadili papire do 20 godine?
igracu se stavi na raspolaganje operativac iz saveza
:D :lol:
u slucaju kolasinca, hajrovica i seferovica fali u svim dijelovima...
Aha...nije im niko polizo mosnje? Koji smo mi dilberi...sam Izmet javno rekao da je vise puta kontaktiran, cak i od kapitena i najboljeg igraca...otvoreno im rekao da hoce za Svajcarsku...e onda se javis ti i kazes da je falilo. Operativac???? Ko mu jm neka ide da igra gdje god hoce, cuj operativac a zvaljo nije jos ni zaigrao za pravi tim. Ja bih predlozio OSIMA da mu bude operativa, sta misli? :lol:
ni igrac nije 'na cisto' sam sa sobom... selektoru bi oni dobro dosli, ali sad ne po svaku cijenu (selektor ima svoj poznati stav: ako hoce neka se ganjaju sami s birokratijom)... u savezu kazu da ce pomoc, kad sve vec dodje do ministarstva... na kraju niko nista ne pokrece, sve ide svojim tokom i zbog pasivnosti svih u lancu ce pobrojani gradit' karijere pod stranim zastavama
Onaj kome je BiH u srcu nece. Je li Pjanic imao operativca? Pa eto citam da je i Vranjes odbio Srbiju, ko Begovicu sredi papire, koliko je oprativaca bilo. Seferovic, djubre ono djubransko, je vodan ko Tito...dovodili ga o nasem trosku na razne ceremonije, a dzukac na prvi mig Svicaraca pobjeze, ne pomaze tu operativac, osim ako ce mu operisati mozak i srce pa da mu je Bosna u njima. Neka mu BABO bude operativac, kada ga nije naucio da ima osjecaj za svoju zemlju.
a mi cemo ostat' svaki put sokirani kad nam se povrijedi igrac koji igra u ligama 5 ili uporedivim ligama, jer su nam alternative prosjecni igraci u ispodprosjecnim klubovima turske, ruske lige ili smo prinudjeni vadit' igrace iz naftalina...
Mogu nas pobjediti i Luksemburg i Malta, ali ponosa dati necemo niti klecati pred balavurdijom, potomcima od pobjeglickih predaka...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 mar 2013, 23:02

BlazKraljevic je napisao/la:
AMHO
sve stoji sto si napisao... medjutim savez sve to moze koordinirati i cijeli postupak znacajno ubrzat', slicno kao kod kosarkasa... podrazumijeva se da je igrac voljan da nastupi za BiH... ali da bi igrac zapeo oko svega, mora dobit' garancije od selektora da ozbiljno racuna na njega u prvih 11... te garancije se daju u licnom razgovoru, a ne preko novina i posrednika..
Niko ne moze dati garanciju da ce neko igrati u A reprezentaciji. Selektorov posao je da selektuje igrace koji su vec spremni da igraju za reprezentaciju, a ne da se naganja sa raznim balavcima po svijetu i daje im garanciju u cetiri oka...Vidi Boga ti...igra u drugoj ligi, treba mu selektor otici na noge i nesto garantovati. Poziv slican onome za Ljubljanu je sasvim dovoljan, ko hoce - hoce, ko nece MRRRRRRRRRRSH!!!! I jednom klipanu od 20-tak i kusur godina treba OPERATIVAC (sunce ti kalaisano, koji socijalisticko - komunisticki zargon). Sto mu operativac nije bio TATA, BABO, DEDO...pa klipanu izvadili papire do 20 godine?
Aha...nije im niko polizo mosnje? Koji smo mi dilberi...sam Izmet javno rekao da je vise puta kontaktiran, cak i od kapitena i najboljeg igraca...otvoreno im rekao da hoce za Svajcarsku...e onda se javis ti i kazes da je falilo. Operativac???? Ko mu jm neka ide da igra gdje god hoce, cuj operativac a zvaljo nije jos ni zaigrao za pravi tim. Ja bih predlozio OSIMA da mu bude operativa, sta misli? :lol:
ni igrac nije 'na cisto' sam sa sobom... selektoru bi oni dobro dosli, ali sad ne po svaku cijenu (selektor ima svoj poznati stav: ako hoce neka se ganjaju sami s birokratijom)... u savezu kazu da ce pomoc, kad sve vec dodje do ministarstva... na kraju niko nista ne pokrece, sve ide svojim tokom i zbog pasivnosti svih u lancu ce pobrojani gradit' karijere pod stranim zastavama
Onaj kome je BiH u srcu nece. Je li Pjanic imao operativca? Pa eto citam da je i Vranjes odbio Srbiju, ko Begovicu sredi papire, koliko je oprativaca bilo. Seferovic, djubre ono djubransko, je vodan ko Tito...dovodili ga o nasem trosku na razne ceremonije, a dzukac na prvi mig Svicaraca pobjeze, ne pomaze tu operativac, osim ako ce mu operisati mozak i srce pa da mu je Bosna u njima. Neka mu BABO bude operativac, kada ga nije naucio da ima osjecaj za svoju zemlju.
a mi cemo ostat' svaki put sokirani kad nam se povrijedi igrac koji igra u ligama 5 ili uporedivim ligama, jer su nam alternative prosjecni igraci u ispodprosjecnim klubovima turske, ruske lige ili smo prinudjeni vadit' igrace iz naftalina...
Mogu nas pobjediti i Luksemburg i Malta, ali ponosa dati necemo niti klecati pred balavurdijom, potomcima od pobjeglickih predaka...
Predobro objasnjeno ali fakat kad na forumu ima jos gorih od od Izmeta i Izmetica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 18 mar 2013, 23:04

@BlazKraljevic objasnio neke stvari.Odličan post.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 18 mar 2013, 23:10

I ja se slazem sa @BlazKraljevic . Kad se sjetim Pjanketa kako u dnevniku govori ja ocu da igram za Bosnu. A momka trazila Francuska.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 mar 2013, 23:19

Da nas tuce Malta i Luxemburg, a da budemo ponosni. Oplakah.

Orao sebi, kada je gladan, ponekad uhvati po malu ovcu. A ovce posto su slabe i nemogu da se brane, sebi izmisle moral i kazu kako su bar moralno jace od orla, jer one nikoga ne jedu, pa su bar tako na nekom polju bolji i ponosniji od ovoga. A orao sebi misli: Nema veze, bitno je da su ovce ukusne.

I tako su jedni orlovi, a drugi...bukvalno inferiorne, i na to ponosne, ovce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 mar 2013, 23:21

Ma ko ne gleda taj i ne vidi,pa ja nisam mogao potvrdu o prebivalištu za suprugu da izvadim,(žena ležala u bolnici nakon poroda)kaže radnica u CIPS-u neka dođe pa nek ti da punemoć????????????A ne pasoš da izvadiš za nekog,dobro Blaž veli jesu nam potrebni ali ne po svaki cijenu.Sad dosta o njima idemo po pobjedu pa da vidimo hoće li ih ko spominjti u subotu.PAPE SAMO HRABRO
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 mar 2013, 23:22

Principatus je napisao/la:Da nas tuce Malta i Luxemburg, a da budemo ponosni. Oplakah.

Orao sebi, kada je gladan, ponekad uhvati po malu ovcu. A ovce posto su slabe i nemogu da se brane, sebi izmisle moral i kazu kako su bar moralno jace od orla, jer one nikoga ne jedu, pa su bar tako na nekom polju bolji i ponosniji od ovoga. A orao sebi misli: Nema veze, bitno je da su ovce ukusne.

Eto ti onda orao pa ga mezi,ja cu ipak janje(bliza familija od ovce) na razanj :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 18 mar 2013, 23:31

Principatus je napisao/la:Da nas tuce Malta i Luxemburg, a da budemo ponosni. Oplakah.

A ja oplakah na činjenicu da ti i tebi slični mislite da će nas igrači poput onog Seferovića učiniti "orlovima", kako ti kažeš.Nama sve što je tuđe i što nemamo izgleda bolje, a ono što imamo čini nedovoljno vrijedno.Patetičan mentalitet.

Tačno čovjek poludi od bosanskih kompleksaša, koji misle da su svu pamet svijeta popili i da bi svaki posao na svijetu, pa tako i ovaj selektorski, radili bolje od osobe koja ga već obavlja.Bježi ba.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 mar 2013, 23:33

Shanks je napisao/la: A ja oplakah na činjenicu da ti i tebi slični mislite da će nas igrači poput onog Seferovića učiniti "orlovima", kako ti kažeš.
Nemozes oplakati jer nisi shvatio srz i kontekst posta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 mar 2013, 00:03

Joj kako nas opet prave budalama, prosipaju nam šuplju, o ponosu, kako je sve bajno krasno, a šta da vam pričam, sve patriote a gule državu na svakom mogućem koraku i onda imaju obraza se javljati i pričati o nekome ponosu :x :x i kako drugi su krivi ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 mar 2013, 00:08

Ma legendo, suplje price (ponos, to je izgleda novo ime za nerad) za malu djecu, koja dalje od svog nosa ne vidi. A da ne kazem, da od zivota, Z nisu dozivjeli ili nesto u istome stvorili. Samo na taj nacin covjek moze zivjeti u nekoj toj nestvarnoj, zatupljenoj sferi.

Dzonikola
Kontakt:

Post Postao/la Dzonikola » 19 mar 2013, 07:45

Tačno se vidi da Pape sve drži pod kontrolom.

Bravo Pape.
Forza Napoli, Nella Buona e Nella Cattiva Sorte

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 mar 2013, 07:47

[youtube][/youtube]
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Dzonikola
Kontakt:

Post Postao/la Dzonikola » 19 mar 2013, 09:11

[youtube][/youtube]
Forza Napoli, Nella Buona e Nella Cattiva Sorte

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 mar 2013, 09:17

Blaz odličan post

smajlikojivodiBlazanajanjetinuiroštilj:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 19 mar 2013, 09:17

BlazKraljevic je napisao/la:
AMHO
Zar to nismo "kleknuli" kao sto to ti kazes, pred Begovicem i Medunjaninom? :roll: I ako smo klecali malo, meni je drago, jer sad ih imamo da igraju za nas... :roll:

Meni nije jasno sta je nekima cilj, je li nam cilj imati sto vise kvalitetnih i jakih reprezentativaca ili nam je cilj da onanisemo kad Begovic i Vranjes pisu patriotske postove po facebooku? :?
Pravda za Papeta!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 mar 2013, 09:31

Dufresne je napisao/la: Meni nije jasno sta je nekima cilj, je li nam cilj imati sto vise kvalitetnih i jakih reprezentativaca ili nam je cilj da onanisemo kad Begovic i Vranjes pisu patriotske postove po facebooku? :?
Pa ovo zadnje, malo prospes koju o patri(j)otizmu i to je to, rijesis sve probleme svijeta.
Tako se napreduje, ili stagnira, nisam jos siguran. :mrgreen:

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 19 mar 2013, 09:34

Stvar je u tome da ce se pomoci onome ko hoce. Eno mali Hajrovic jedini se odazvo pozivu na druzenje, a ovi otisli igrat za druge. Nece mu selektor izganjat pasose i ostala sranja, kad bude na raspolaganju pozvat ce njih Pape nije ni on vesla siso.

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 19 mar 2013, 09:45

Principatus je napisao/la:
Dufresne je napisao/la: Meni nije jasno sta je nekima cilj, je li nam cilj imati sto vise kvalitetnih i jakih reprezentativaca ili nam je cilj da onanisemo kad Begovic i Vranjes pisu patriotske postove po facebooku? :?
Pa ovo zadnje, malo prospes koju o patri(j)otizmu i to je to, rijesis sve probleme svijeta.
Tako se napreduje, ili stagnira, nisam jos siguran. :mrgreen:
Ako me pamcenje sluzi nikada, ama bas nikada, nismo imali problema sa Medunjaninom i Begovicem. Oni nas nisu lagali, niti su sta obecavali pa **** pojeli. Seferovicu se mnogo davalo, dolazio da dobije nagradu za najboljeg mladog igraca BiH, javljali mu se Spahic, Dzeko, nebi me cudilo da se i Pape javljao, a ovaj pravi se glup. Pape pratio I. Hajrovica vise puta, pricao sa njim, Izet obecao da ce doci na druzenje u Ljubljani da bi nas na kraju izradio. Kolasinac cim(licno) pokrene proceduru bice nas i papiri ce se srediti. Ja ne zelim smece, kao sto su Seferovic i I. Hajrovic u reprezentaciji. Smatram da bi bilo glupo i ponizavajuce da se borimo za igrace koji su nas javno odbili i "ostavili na oltaru". To smece nam ne treba. Nek' nam Anes Haurdic igra krilo, al' cu barem znati gdje mu je srce i da nas nece izraditi.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 mar 2013, 09:48

Medo10 je napisao/la: Ako me pamcenje sluzi nikada, ama bas nikada, nismo imali problema sa Medunjaninom i Begovicem. Oni nas nisu lagali, niti su sta obecavali pa **** pojeli.
Pamcenje te vara u ovom slucaju. No retrospektivno gledajuci naravno ne, u tome i jeste poenta. ;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.