Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

dino-92
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la dino-92 » 29 avg 2014, 00:56

mah, takvi kao ovaj isx bili bi i nezadovoljni kad bi postali olimpijski prvaci, jer bi pobjedili mozda samo sa 5 razlike.
u srbiji nepostoje politicke struje koje pokusavaju da uniste drzavu i s njom naravno i sport u njoj. srbija ima 10 miliona stanovnika, a u bih imas ~3,5 miliona od kojih 1,5 milion prvo bjezi u srbiju i hrvatsku, a bih tek krajnja opcija. a cak i kod ovih preostalih neki biraju prije sloveniju ili tursku. mozda i ja nebi bio za amerikanca u reprezentaciji da imamo planinica, bogdanovica, baraca, begica, omica, preldzica.. odprilike popunjavaju sve pozicije na kojima smo tanki. i pored svih tih poteskoca mi imamo jednu sasvim respektabilnu reprezentaciju sa jednim super igracem, sa djedovicem, sa nadam se nurkicem ako ga zaobidju povrede. a vrhunac nam tek dolazi, jer se tek prije 2-3 godine pocelo raditi pravilno sa omladinom. a onda recimo antunovic se sigurno nije pokajao sto je zaigrao za nas u kadetima. em je dobio vise minuta nego sto bi mu vjerovatno u hrvatskoj dali, em je dogurao dalje od drzave koja ga je sutnula. tako da se nadam da cemo i u tom segmentu napredovat. jer sto smo uspjesniji tako ce i neki igraci izabrati mozda prije nas nego susjede.

sad je najbitnije da dusko ostane. nisu mi se svidjele one neke izjave, gdje prica kao da je bivsi selektor. sa njim, i ako nebude povrijeda kod igraca mozemo daleko stici.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2014, 01:22

KLJUCNI I OSNOVNI PROBLEM STO CE HRVATSKA I SRBIJA BAR NAREDNIH 250 GODINA BITI ISRPED NAS U SVAKOM SPORTU IZUZEV BLJESKOVA NASIH RIJETKIH DODUSE, JE TAJ STO SVI "SRBI" I "HRVATI" DOMACI CE UVIJEK IGRATI ZA HRVATSKU I SRBIJU AKO IKAKO MOGU, PA AKO BAS NIKAOK NE MOGU ONDA CE ZA NAS... nemamo s emi sta lagat u tome to je cinjenica i istinita je jer se pokazala toliko puta. Svaki kosrakas i fudblare kaze nadam se pozivu bosne pa onda izigrava nesto gluih telefona i kad ga pozovu srb ili hrv odleti brzinom munje. Znaci pored svih svojih talenata i kvalitetnih igraca vazda mogu racunati i na ove iz BiH logicno da su bolji...
=\_1921_/=

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 29 avg 2014, 01:26

invincible1921 je napisao/la:KLJUCNI I OSNOVNI PROBLEM STO CE HRVATSKA I SRBIJA BAR NAREDNIH 250 GODINA BITI ISRPED NAS U SVAKOM SPORTU IZUZEV BLJESKOVA NASIH RIJETKIH DODUSE, JE TAJ STO SVI "SRBI" I "HRVATI" DOMACI CE UVIJEK IGRATI ZA HRVATSKU I SRBIJU AKO IKAKO MOGU, PA AKO BAS NIKAOK NE MOGU ONDA CE ZA NAS... nemamo s emi sta lagat u tome to je cinjenica i istinita je jer se pokazala toliko puta. Svaki kosrakas i fudblare kaze nadam se pozivu bosne pa onda izigrava nesto gluih telefona i kad ga pozovu srb ili hrv odleti brzinom munje. Znaci pored svih svojih talenata i kvalitetnih igraca vazda mogu racunati i na ove iz BiH logicno da su bolji...
Neće moći ako promjeniš pravila u omladinskoj ligi i uvedeš U-14 selekciju..A desit' će se i to jednog dana, tako da od tih 250 godina nema ništa, ne brini :) .
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2014, 08:28

Interista je napisao/la:
isx je napisao/la:Jedna Srbija se toliko opire trendu uvođenja naturolizovanih crnaca u tim, što je postao hit u okruženju. Sa druge strane, mi sebe ne vidimo bez crnca. Kakva ironija.

Svaka im čast.
Jedna Srbija ima usudicu se reci igraca da napravi dvi reprezentacije i sa obe bude u top 5 na eurobasketu dok smo mi uvijek tanki na nekoj poziciji do prije neki ciklus na centru sad na playu
OK
hajde na podforum ostalo-kosarkaska reprezentacija srbije i tamo mi napisi te igrace sa kojima moze napraviti 2 reprezentacije jer ja znam da sada kada im ne odgovori 2-3 igraca muce velike muke, a npr. sada se zale da im je nekompletna reprezentacija, a u osnovu nijedan od njih nije neka extra klasa nego dobri igraci

srbija je iznad nas jer imaju vise dobrih igraca, a to imaju jer imaju klubsku kosarku koja igra vazna takmicenja, dok mi nemamo

ali kao sto rekoh ovo je tema nase reprezentacije - reprezentativaca odgovor ako zelite daj te mi na podforum ostalo-kosarkaska reprezentacija srbije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 29 avg 2014, 08:56

Sinoć je Harun u Dnevniku 3 FTV-a rekao da Duško ostaje 99 % selektor za naredno EP.
O Juki je rekao , parafraziram , Juka je naše dijete , mlad je i treba mu se progledati za neke stvari, računamo na njega za EP ....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 avg 2014, 09:31

Meni je za Wright-a najsmješnije bilo to što je na pripremnim tekmama pred EP sve pogađao, bio naš najbolji strijelac a kad dođe EP ne može ništa pogodit. :lol:

Kad dođu ovi povrijeđeni i amrikanac bit' ćemo bi za 50-70% jači. Da su tu bili amerikanac, Đedović, Teletović i Juka siguran sam da bi svaku ovu ekipu dobijali sa 30-40 ili 50 razlike, možda preoptimistično ali i sa ovakikm sastavom smo izdominirali. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 29 avg 2014, 09:39

Najzaslužniji za ovaj rezultat i plasman na EP jeste Duško i njegov pomočnik Trajković koji su uspjeli od ovakve ekipe da naprave 'čudo', a to je da pobijedimo Island u Tuzli i VB u Sarajevu, mada je bilo gusto na trenutke i tada.

Garantujem da ova postava koja je igrala kvalifikacije ne bi izborila prolaz da je netko drugi bio na klupi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 10:06

Imamo vrhunskog trenera, u to nema sumnje, no mislim da malo pretjerujete.

Pobijedili smo Veliku Britaniju u kojoj nisu igrali najbolji igrači, te anonimni Island koji ne bi nikad vidio Eura da nije ovog novog formata.

Neki su pisali da ćemo izgubiti od Islanda, a ja sam govorio da ćemo ih i tamo uzeti iako smo igrali bez prvog tima (Amerikanac, Đedović, Teletović, Nurkić).

Bosna i Hercegovina ima odlične košarkaše, ne znam čemu tolika glorifikacija oko pobjede protiv tima za kojeg smo objektivno US I A. Kao da ste zaboravili Litvaniju.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 29 avg 2014, 11:21

invincible1921 je napisao/la:KLJUCNI I OSNOVNI PROBLEM STO CE HRVATSKA I SRBIJA BAR NAREDNIH 250 GODINA BITI ISRPED NAS U SVAKOM SPORTU IZUZEV BLJESKOVA NASIH RIJETKIH DODUSE, JE TAJ STO SVI "SRBI" I "HRVATI" DOMACI CE UVIJEK IGRATI ZA HRVATSKU I SRBIJU AKO IKAKO MOGU, PA AKO BAS NIKAOK NE MOGU ONDA CE ZA NAS... nemamo s emi sta lagat u tome to je cinjenica i istinita je jer se pokazala toliko puta. Svaki kosrakas i fudblare kaze nadam se pozivu bosne pa onda izigrava nesto gluih telefona i kad ga pozovu srb ili hrv odleti brzinom munje. Znaci pored svih svojih talenata i kvalitetnih igraca vazda mogu racunati i na ove iz BiH logicno da su bolji...
U fudbalu i košarci smo ispred Hrvatske, meni dovoljno.
Unico amore sei!
❤️🖤

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 29 avg 2014, 11:27

Ono sto je Nermin rekao necemo mi puno napraviti u kosarci sve dok ne budemo imali svoje klubove u ozbiljnim takmicenjima..Dzaba nama talenti ako ih mi moramo slat sa 14-15 godina u svijet da bi imali uslove da postignu nesto,a i to je pod veeelikim upitnikom,jer tu su na stotine talenata i tesko je je uspjeti.Cisti primjer Sandra Gacica,najveci talenat uz rangu Darija Sarica,medjutim nema ga nigdje trenutno i pitanje je hoce li nesto i napraviti u karijeri.Zato se nadam da ce klubovi poslije ovih uspjeha mladjih kategorija na prvenstvima promijeniti svoju politiku i konacno krenuti vise ulagati u mlade i ozbiljnije raditi s njima.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2014, 11:44

AjsKjub je napisao/la:
U fudbalu i košarci smo ispred Hrvatske, meni dovoljno.
hrvatski klubovi igraju EL i ABA-u i ovo je najlosija sezona od kada se igra hr kosarka, a reprezentacija igra SP
nasi klubovi igraju ABA i pri tome više prave igrace za susjede, a nas reprezentacija igra kvalifikacije za EP
objasni mi kako smo kosarkaski iznad HR
fudbalu nije mjesto na ovom topiku, a inace me i ne zanima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 29 avg 2014, 11:46

Još smo mi miljama daleko od oba susjeda..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 11:55

Reprezentativno smo tu negdje sa Hrvatskom, to smo već pokazali, a mislim da smo od one utakmice još više napredovali. Srbija kao Srbija, sila u Evropi, ogromna baza mladih igrača sa ogromnim potencijalom.

BiH ima dva igrača u NBA, to je prije par godina bilo nezamislivo. Jedan igrač sa dosta dobrom minutažom koji je igrao u playoff-u, dok je drugi najveći potencijal Evrope na poziciji centra.

Što se klubova tiče, klubovi iz BiH mnogo zaostaju.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 29 avg 2014, 12:35

nerminh74 je napisao/la:objasni mi kako smo kosarkaski iznad HR

Repka igra na SP samo zbog lagane grupe na EBu 2011 i one jedne dobre tekme sa Slovenijom i kilu sreće. Mislim, opšte je poznato koliko Hrvatska ima sreće ne samo u košarci već i u sportu generalno. Klubovi nisu neko "bog zna" mjerilo jer u ekipu možeš dovesti strance koji će ti doprinijeti. Kad praviš komparacije izmedju 2 države prvenstveno ćeš gledati repku i uspjeh iste, a klupsko takmičenje dodje onako sa strane. Pored ovoga imamo i pozitivan omjer što se tiče Hrvatske. Sad da odigramo tekmu sa najjacim mogućim rosterima ubijedjen sam da bi odnijeli pobjedu. Mnogi podcjenjuju (i to po dosta) našu repku. No neću o ovome da nastavljam jer će većina zaskočiti sa ŠBBKBB argumentom.
Lik proziva i kaže da su bolji u SVIM ostalim sportovima, ja demantujem suprotno. Nista manje, nista više.
Unico amore sei!
❤️🖤

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 29 avg 2014, 13:37

sto se tice reprezentacija jaci smo od hrvata sigurno a to smo i dokazali ;) samo eto mi nismo imali srece da prođemo u drugi krug mozda bi i mi bili na ovom S.P jer jedina smo ekipa sa 3 pobjede koja se vratila kuci

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 29 avg 2014, 13:41

A Hrvatska 4ta sa zadnjeg Eurobasketa, znaci BiH komotno za medalje po forumaskoj logici. :think:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2014, 13:41

AjsKjub je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:objasni mi kako smo kosarkaski iznad HR
Repka igra na SP samo zbog lagane grupe na EBu 2011 i one jedne dobre tekme sa Slovenijom i kilu sreće. Mislim, opšte je poznato koliko Hrvatska ima sreće ne samo u košarci već i u sportu generalno. Klubovi nisu neko "bog zna" mjerilo jer u ekipu možeš dovesti strance koji će ti doprinijeti. Kad praviš komparacije izmedju 2 države prvenstveno ćeš gledati repku i uspjeh iste, a klupsko takmičenje dodje onako sa strane. Pored ovoga imamo i pozitivan omjer što se tiče Hrvatske. Sad da odigramo tekmu sa najjacim mogućim rosterima ubijedjen sam da bi odnijeli pobjedu. Mnogi podcjenjuju (i to po dosta) našu repku. No neću o ovome da nastavljam jer će većina zaskočiti sa ŠBBKBB argumentom.
Lik proziva i kaže da su bolji u SVIM ostalim sportovima, ja demantujem suprotno. Nista manje, nista više.
sve sto si napisao je tacno, ali ne mjenja cinjenice koje sam gore naveo i cinjenicu da smo mi trebali pobjediti letoniju, a ne vaditi se na litvaniji, a protiv litvanije smo se prepali pobjede (sa razlikom koja nam je trebala) i ispustili sansu
a vec sam negdje pisao da smo pobjedili litvaniju smjesio na se bio put za polufinale i mislim da smo tamo mogli pobjediti hrvatsku
heme nejs misljenja sam da je seniorska reprezentacija bolja, ali za sada cinjenice to ne potkrepljuju

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2014, 14:40

Mister No je napisao/la:Sinoć je Harun u Dnevniku 3 FTV-a rekao da Duško ostaje 99 % selektor za naredno EP.
O Juki je rekao , parafraziram , Juka je naše dijete , mlad je i treba mu se progledati za neke stvari, računamo na njega za EP ....
e to ocekujem da se izjavi i zato sam i kritikovao haruna. zar nije puno ljepse procitati ili cuti nesto ovako nego one okrsaje preko medija. dobar potez i nadam se da ce harun i u buducnosti malo smireniji biti.

neko napisa iznad za selektora da je ivanovic jedan od najzasluznijih za ovaj plasman, moram reci da se slazem s tim jer bukvalno njegova najjaca strana dobra odbrana nas je izvukla posebno kako su se kvalifikacije blizile kraju. prilicno sam siguran da bi sabit hadzic ili neko slican ostao bez plasmana sa ovakvim igrackim kadrom.
You are someone else I am still right here

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 avg 2014, 14:48

semir01 je napisao/la:sto se tice reprezentacija jaci smo od hrvata sigurno a to smo i dokazali ;) samo eto mi nismo imali srece da prođemo u drugi krug mozda bi i mi bili na ovom S.P jer jedina smo ekipa sa 3 pobjede koja se vratila kuci
:facepalm:

Po cemu smo jaci? Jer smo ih dobili na Eurobasketu? Ma daj... Istinska jacina reprezentacije je jaka domaca klupska kosarka ili barem solidna. Mi imamo reprezentaciju sastavljenu od reprezentativaca koji igraju po Europi i NBA, tu i tamo "naleti" pokoji iz domace lige, ali on je tu samo da popuni spisak ili da ima neku prolaznu rolu. Mnogo dobrih talenata i igraca propada jer nemaju srecu da odu van, a tu mozes slobodno zaboraviti pricu kako najbolji opstaju i samo oni idu vani. Nisi ni svjestan kakve smo talente izgubili u zadnjih 20tak godina. Daleko smo mi jos od Hrvatske.
Sport je lijek za tijelo i duh.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 29 avg 2014, 15:02

Pobijedili smo i Litvaniju.. Yeah :zviz: sigurno smo bolji i od njih.... A kasnije ljudi srebro uzeli... a mi kit.u dobili povratnu avio kartu nakon grupe...
Jos smo mi daleko od mnogo repki u Evropi al dolaskom Haruna itekako smo se vratili na pravi kolosjek pa nas vise ne suta ko stigne, kao prije.. kad nas je cak i jadni Portugal pravio smijesnim....
A prave plodove ocekujemo tek za par god dok stasaju ovi momci iz oml kategorija jer se napokon i o tome pocelo voditi racuna... i tek tada ocekujmo medalje.. A sad je jos itekako rano....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.