Pa i za Island se to govorilo do jucer. I San Marinu ce nekad upaliti.fera je napisao/la:pa kad bude to isto pisalo za san marino u fudbalu onda ces biti u pravu.isx je napisao/la:On August 28, 2014, Iceland qualified for the EuroBasket 2015, joining for the first time in its history the Final Round of the top European competition.fera je napisao/la:hajd ti pa se javi kad se san marino plasira na europsko prvenstvo u fudbalu
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
da pobjedili smo samo island, ALI bez 6 igraca od kojih su 3 nominalno nasi najbolji igraci, a jedan najveca nada i navjerovatnije jedan od najboljih igracaabraham je napisao/la:Smanjite malo doživljaj o vi 'pozitivci' , prođite se euforija, budite realni .... pobjediti island u gostima, čuj island, koji je juče počeo da igra košarku i nije neki poduhvat od košarkaške velesile kakvi smo mi.
Nismo prvaci svijeta,nismo prvaci Evrope, nismo najbolji ni na Balkanu, nemamo ništa osvojeno - dakle, nema nikakve osnove za euforiju. A sad što se bošnje pale i lože i na poraze, kao u fudbalu, to je druga stvar.
hajde to prenesi na drugi sport i reci da pobjediti jednu osrednju ekipu u gostima nije dobar rezultat (istina nije ni vrhunski)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- invincible1921
- Kontakt:
otkad dva amera moze vodit na eurobasketgrgr je napisao/la:Pa zack je kvalitetan igrac , nije bas za panate ali ne moze mi niko rec da on nije za nekog euroligasa itd... Uostalom pokazao je sta moze kad se uklopi u ekipu za vrijeme kvalifikacija , meni je pao u ocima jer je ispao ljigavac nevidjeni i drago mi je sto ga je dusko odma eliminisao. A imao je finu rolu u panati nije podbacio tako da ono to dovoljno govori o njegovom kvalitetu... Ja stvarno ne znam kako vi zamisljate ekipu sa 2 pleja od kojeg je jedan kombo ( nemanja ) ? Meni je pasa sasvim solidan iako nije zagrijan za repku ne znam iz kojeg razloga , predpostavljam da on sam misli da treba imat neku bitniju rolu a realnost je takva da on moze biti samo 3 ci plej. Mislim da je prosli EB odigrao fino protiv makedonije smirio loptu i tako , sve u svemu ja bi ga poveo u slucaju povreda u slucaju nekih tekmi sa gdje imamo visoko vodstvo da odmori nekog i slicno... A i Dusko ga je pohvalio tako da sam siguran da ide on pored amera i gordica.

=\_1921_/=
hoces realno?!...ovo su trenutno nasi najbolji igraci koji hoce i zele da igraju za reprezentaciju...i u tome imaju bezrezervnu podrsku nas 'pozitivaca'...a ako ti smatras sve porazom nema potrebe da dolazis ovdje i lupas gluposti...i od kada se cestitanje nekome na uspjehu (kakav god da je) smatra euforijom, o ti mali nezadovoljni covjece??abraham je napisao/la:Smanjite malo doživljaj o vi 'pozitivci' , prođite se euforija, budite realni .... pobjediti island u gostima, čuj island, koji je juče počeo da igra košarku i nije neki poduhvat od košarkaške velesile kakvi smo mi.
Nismo prvaci svijeta,nismo prvaci Evrope, nismo najbolji ni na Balkanu, nemamo ništa osvojeno - dakle, nema nikakve osnove za euforiju. A sad što se bošnje pale i lože i na poraze, kao u fudbalu, to je druga stvar.
- Trezeguet17
- Kontakt:
Čestitke momcima na plasmanu, a da li neko zna hoce li biti nekog strema za ove nase mlade da se i to isprati zaslužili su momci
Sent from my Lumia using Tapatalk
Sent from my Lumia using Tapatalk
36 SCUDETTI Forza Juve !!!
Juventusovi igrači u finalu 2006 godine: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Alessandro Del Piero, Thuram, Vieira, Trezeguet Forza Juve !!!
Juventusovi igrači u finalu 2006 godine: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Alessandro Del Piero, Thuram, Vieira, Trezeguet Forza Juve !!!
bit će to sve dobro, samo malo smanji doživljaj, ima i drugih stvari u životu, štedi emocije, nerve itdbilalx je napisao/la:hoces realno?!...ovo su trenutno nasi najbolji igraci koji hoce i zele da igraju za reprezentaciju...i u tome imaju bezrezervnu podrsku nas 'pozitivaca'...a ako ti smatras sve porazom nema potrebe da dolazis ovdje i lupas gluposti...i od kada se cestitanje nekome na uspjehu (kakav god da je) smatra euforijom, o ti mali nezadovoljni covjece??abraham je napisao/la:Smanjite malo doživljaj o vi 'pozitivci' , prođite se euforija, budite realni .... pobjediti island u gostima, čuj island, koji je juče počeo da igra košarku i nije neki poduhvat od košarkaške velesile kakvi smo mi.
Cestitke Ivanovicu i igracima na uspjesno odradjenim kvalifikacijama...
Raduje me cinjenica da je ova ekipa u kratkom vremenu vec u dva navrata pokazala da moze ostvariti pobjedu i bez Teletovica i siguran sam da uz povratak Djedovica, Nurkica i pojacanja u vidu Amerikanca i Todica mozemo konacno izboriti taj drugi krug na Eurobasketu.
Raduje me cinjenica da je ova ekipa u kratkom vremenu vec u dva navrata pokazala da moze ostvariti pobjedu i bez Teletovica i siguran sam da uz povratak Djedovica, Nurkica i pojacanja u vidu Amerikanca i Todica mozemo konacno izboriti taj drugi krug na Eurobasketu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Jedna Srbija se toliko opire trendu uvođenja naturolizovanih crnaca u tim, što je postao hit u okruženju. Sa druge strane, mi sebe ne vidimo bez crnca. Kakva ironija.
Svaka im čast.
Svaka im čast.
Ta jedna Srbija je gigant svjetske kosarke, mi sa njiima ne mozemo u istu recenicu ni u ludilu.
Kako postati gigant svjetske košarke? Talenta kod nas nije ništa manje negoli u Srbiji.
Ne znam o cemu pricas , napiso sam tamo da nece svako igrat u panati neko okacio sliku wrighta kao izdominiro pa zato kazem da je wright ok igrac... Kod nas je zavrsio al ja bi volio igraca kao on all round plej koji zna skocit i dodat i zabit poene..invincible1921 je napisao/la:otkad dva amera moze vodit na eurobasketgrgr je napisao/la:Pa zack je kvalitetan igrac , nije bas za panate ali ne moze mi niko rec da on nije za nekog euroligasa itd... Uostalom pokazao je sta moze kad se uklopi u ekipu za vrijeme kvalifikacija , meni je pao u ocima jer je ispao ljigavac nevidjeni i drago mi je sto ga je dusko odma eliminisao. A imao je finu rolu u panati nije podbacio tako da ono to dovoljno govori o njegovom kvalitetu... Ja stvarno ne znam kako vi zamisljate ekipu sa 2 pleja od kojeg je jedan kombo ( nemanja ) ? Meni je pasa sasvim solidan iako nije zagrijan za repku ne znam iz kojeg razloga , predpostavljam da on sam misli da treba imat neku bitniju rolu a realnost je takva da on moze biti samo 3 ci plej. Mislim da je prosli EB odigrao fino protiv makedonije smirio loptu i tako , sve u svemu ja bi ga poveo u slucaju povreda u slucaju nekih tekmi sa gdje imamo visoko vodstvo da odmori nekog i slicno... A i Dusko ga je pohvalio tako da sam siguran da ide on pored amera i gordica.pa nek ih onda povede 5 ne znam ni sto igraju nasi uopste...
Budimo realni Wrigth ne moze biti tliko borben i dobar u odbrani da bi nadomjestio ono sto radi u napadu. Lik nije u stanju da polaganje pogodi, znaci vise bi tipovo na stipanovica da ce dat kos u nekoj polu kontri nego na Wrighta
Fali sistem.isx je napisao/la:Kako postati gigant svjetske košarke? Talenta kod nas nije ništa manje negoli u Srbiji.
Da bi neko bio uspjesan, uopste mu ne treba talenat, samo rad i sistem.
-
- Kontakt:
Ništa srbijanska djeca nisu talentovanija od naših, sve je stvar odnosa prema djeci i treninga. Oni su to konstantno radili dok smo mi sa našom djecom počeli raditi prije dvije godine i vidi rezultata. Samo polako, budite strpljivi.
Ako spanija ima naturalizovanog igraca ne vidim u cemu je problem da ga i mi imamo ?
srbija kao srbija nije nikada bila gigant kosarke, zadnja velika titula koja je osvojena 2002 godine osvojena je pomocu zadnjih igraca iz ex-yu kosarke, a u timu je bilo i nekoliko crnogoraca koji su imali ulogu u tim pobjedama (to je bila SCG), poslje 2002 godine sa povlacenjem velikana jugoslovenske skole kosarke pocinje lagani pad srbije, oni se jos drze radi preostale infrastrukture, ali su od 2002 godine osvojili jedno srebro prvenstveno zahvaljuju ivkovicu (opet produkt yu kosarke) i ta struktura polako nestajeMozambik je napisao/la:Ta jedna Srbija je gigant svjetske kosarke, mi sa njiima ne mozemo u istu recenicu ni u ludilu.
ipak srbija ce navjerovatnije jos dugo biti pri vrhu kosarke zato sto je kod njih kosarka popularna, ali sumnjam da ce vise ikada dohvatiti visine u kojima su bili (mada opet ponavljam kao SCG) 2002 godine
sto se tice stranca, da nama hrvatska, srbija, slovenija pa i turska ne kradu igrace, nama stranac nebi i trebao tako da prigovaranje nama na strancu je licemjerno
samo kako sam ja ovdije zapaprio morao sam odgovoriti, ali bilo kakav nastavak na ovu temu mozemo na topicu ostalo, a ovdije sve buduce upise cu brisati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kad ga je Rusija imala šta više da čovjek kaže.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Stvarno zaboli me za Srbiju , ali imali su i 2009 na EP srebro , ali kada sam pije pricao sa "djecom" koja su trenirala po Rinu i Bosni , (neznam sad kakvo je stanje po Sparsima , Kosu i td.) bila su zavidna za djecu iz Srbije na uslovima i sistemu i kolicini takmicenja i utakmica. Zadnje 2 godine mi se popravljamo i vidi se odmah popmak i moamo biti zadovoljni , Srbija to radi decenijama i opet sto kazes (za mene jesu) nisu velesila kosarke , mislim posteno nema tu onih prijasnjih rezultata ali tu su u vrhu uvijek . Tako uz kvaltetan rad i samo rad mozemo ockivati rezulat koji starno napreduje...nerminh74 je napisao/la:srbija kao srbija nije nikada bila gigant kosarke, zadnja velika titula koja je osvojena 2002 godine osvojena je pomocu zadnjih igraca iz ex-yu kosarke, a u timu je bilo i nekoliko crnogoraca koji su imali ulogu u tim pobjedama (to je bila SCG), poslje 2002 godine sa povlacenjem velikana jugoslovenske skole kosarke pocinje lagani pad srbije, oni se jos drze radi preostale infrastrukture, ali su od 2002 godine osvojili jedno srebro prvenstveno zahvaljuju ivkovicu (opet produkt yu kosarke) i ta struktura polako nestajeMozambik je napisao/la:Ta jedna Srbija je gigant svjetske kosarke, mi sa njiima ne mozemo u istu recenicu ni u ludilu.
ipak srbija ce navjerovatnije jos dugo biti pri vrhu kosarke zato sto je kod njih kosarka popularna, ali sumnjam da ce vise ikada dohvatiti visine u kojima su bili (mada opet ponavljam kao SCG) 2002 godine
sto se tice stranca, da nama hrvatska, srbija, slovenija pa i turska ne kradu igrace, nama stranac nebi i trebao tako da prigovaranje nama na strancu je licemjerno
samo kako sam ja ovdije zapaprio morao sam odgovoriti, ali bilo kakav nastavak na ovu temu mozemo na topicu ostalo, a ovdije sve buduce upise cu brisati
p.s. nesta nisam pratio sta je sa mladjim Djedovicem kako njegov razvoj ???
u srbiji pada kvalitet treninga, radi odlazaka starih trenera i manjka novcaKobe Bryant je napisao/la:
Stvarno zaboli me za Srbiju , ali imali su i 2009 na EP srebro , ali kada sam pije pricao sa "djecom" koja su trenirala po Rinu i Bosni , (neznam sad kakvo je stanje po Sparsima , Kosu i td.) bila su zavidna za djecu iz Srbije na uslovima i sistemu i kolicini takmicenja i utakmica. Zadnje 2 godine mi se popravljamo i vidi se odmah popmak i moamo biti zadovoljni , Srbija to radi decenijama i opet sto kazes (za mene jesu) nisu velesila kosarke , mislim posteno nema tu onih prijasnjih rezultata ali tu su u vrhu uvijek . Tako uz kvaltetan rad i samo rad mozemo ockivati rezulat koji starno napreduje...
p.s. nesta nisam pratio sta je sa mladjim Djedovicem kako njegov razvoj ???
a nedim djedovic stagnira jer su u barceloni doveli previse talenata, a treneri im nisu nesto
Ne znam, ja sam isto u biti protiv ove plaćeničke naturalizacije. Valjda mi je bezveze vidjet da se neko na terenu manje sekira radi poraza nego ja 

Jedna Srbija ima usudicu se reci igraca da napravi dvi reprezentacije i sa obe bude u top 5 na eurobasketu dok smo mi uvijek tanki na nekoj poziciji do prije neki ciklus na centru sad na playuisx je napisao/la:Jedna Srbija se toliko opire trendu uvođenja naturolizovanih crnaca u tim, što je postao hit u okruženju. Sa druge strane, mi sebe ne vidimo bez crnca. Kakva ironija.
Svaka im čast.
Trenutno korisnika/ca: BIHpatriota, Google Adsense [Bot], JHam i 36 gostiju.