Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

sarajlija
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la sarajlija » 26 nov 2014, 15:03

Mislim da ovaj savez ne radi pravo svoj posao, rade kako je njima cejf ;)
04.10.2009 !!

ficobahtic
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ficobahtic » 26 nov 2014, 15:04

hilmo je napisao/la:Slažem se @fico u svemu, i niko ne krivi Radnik niti opravdava Olimpic što je ispustio dva gola prednosti.
U svemu ovome su krivi savez i ove komisije iz tog razloga koji ti spominješ.
To je to :thumbup:

Nogometni savez je za "Gavarica" napravio ogroman propust i onda nasli neku alternativu u odigravanju novog susreta, :roll: a da je kako treba neko bi tu morao pravno odgovarati za ono sto se desilo... E tako i ovaj slucaj sa Radnikom nadji neki kompromis (eto vam po bod) i hajmo dalje...Mnogo je slucajeva "nejasnih" oko bodova, tumacenja pravila, licenciranja u ovim proteklim godinama i mislim da bi jedino skracivanjem lige trebalo da konacno stupe na snagu jasno definisana pravila ispracena sa zakonom o sportu i svim ostalim preduslovima da se konacno takmicenje PLBIH pocne odigravati po "preciznom redu voznje"..:)
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 26 nov 2014, 15:34

Ovo je samo jos jedan dobar razlog za smanjenje lige. Previse amaterski i neozbiljnih klubova.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 nov 2014, 15:40

ficobahtic je napisao/la:@Hilmo, Samo malo, Zeljeznicar je dobijao utakmice "par forfe" u situacijama kad je bezbjednost igraca i navijaca bila maximalno ugrozena ali je jos bitnije spomenuti da je Zeljo u tim utakmicama bio izuzetno nadmocan i protivnik je prekidao utakmice samo iz razloga da se spasi blamaze na vlastitom terenu..

Svakako da se trebaju postovati pravila, ali se nisu postovala ni mnogo puta ranije a zar mislite da su ljudi iz Radnika namjerno stavili igraca da igra sa kartonima...Naravno da nisu i ne treba ih zbog njihovog neznanja kaznjavati jer je NSBiH direktni krivac sto nema jasno i precizno definisana pravila vec ljudi iz entitetskih saveza vode kolo u PLBiH, dok je nogometnom savezu samo repka bitna ostalo manje vise...Samo nek se lopta kotrlja e tako oni gledaju na sve ovo.

Nemoguce je traziti neku slijepu pravdu u ovoj zemlji, to je prosto nemoguce kad je svaki stanovnik zemlje pravno zakinut sa razlicitih aspekata ili jednostavno diskriminisan na mnogo nekih nacina i nikako da "dobije" tu bitku za pravdom, tako da ni fudbal nije izuzece vec samo jedan dio cjelokupno loseg pravnog aparata u drzavi.

@Manchini ides na ignore listu, nauci se normalnoj konverzaciji i opusti se malo, nervozan si danima vec jbt :wave:
Pusti šuplju priču. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 nov 2014, 15:44

Ja i ne znam na osnovu čega je Radnik ovo mogao da izgubi za zelenim stolom. Nije njihov nemar, nego čista greška Saveza. Da je Savez ovo registrovao 3:0 uskočio bi sam sebi u stomak. Radnik je samo iskoristio propust NAKARADNOG Komet sistema, koji je prepun grešaka, a ne bi smio biti s obzirom da Savez sve bazira na njemu.

Ovdje je Savez napravio jednu realnu odluku. A i Vučinić je nula igrač, pa je i u ovoj utakmici, u troje novina, dobio ocjenu 5.5. :roll:

U ligi se ne poštuju brojna pravila. Sjetite se samo Slavije na početku sezone, i koliko nas je Savez unazadio svojim odlukama.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 nov 2014, 15:47

Predsjenik takmičarske komisije Milorad Lale. Šta očekivati nego da će stati u odbranu kluba iz svog entiteta dok su se Sejdo Zukanović i još jedan bošnjo iz iste komisije složili. Bošnjački klubovi imaju samo poltrone u komisijama. :(
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 27 nov 2014, 03:55, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 nov 2014, 15:53

Mancini je napisao/la:Predsjenik takmičarske komisije Milorad Lale.Šta očewkivati nego da će stati u odbranu kluba iz svog entiteta dok su se Sejdo Zukanović i još jedan bošnjo iz iste komisije složili.Bošnjački klubovi imaju samo poltrone u komisijama. :(
Šta piše u Komet sistemu ? Mislim ono, je li Vučinić suspendovan ili ne ? :?

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 nov 2014, 15:56

Pappy je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Predsjenik takmičarske komisije Milorad Lale.Šta očewkivati nego da će stati u odbranu kluba iz svog entiteta dok su se Sejdo Zukanović i još jedan bošnjo iz iste komisije složili.Bošnjački klubovi imaju samo poltrone u komisijama. :(
Pitaj one koji su to namještali.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 nov 2014, 16:00

Mancini je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
Pitaj one koji su to namještali.
Takmičarska nema veze sa tim, zato te i pitam. I ja i ti dobro znamo da je ovdje zakazao Savez, bez upiranja prsta u jednog, drugog. Ne može se kriviti Radnik što je igrao Vučinić, ako je Savez rekao da može. Takmičarska komisija nema veze sa tim. I Lale. :lol: Kada tako pričaš očigledno ne poznaješ čovjeka. Taj čovjek će i rođenu majku prodati za pare, nikakav nacionalni interes. Taj isti čovjek je i Slaviju "zaklao" par puta, jer mu naši nisu htjeli platiti, eto o kakvom se "patrioti" radi, moš mislit'.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 nov 2014, 16:10

Šta piše u Komet sistemu ? Mislim ono, je li Vučinić suspendovan ili ne ? :?[/quote]
Pitaj one koji su to namještali.[/quote]

Takmičarska nema veze sa tim, zato te i pitam. I ja i ti dobro znamo da je ovdje zakazao Savez, bez upiranja prsta u jednog, drugog. Ne može se kriviti Radnik što je igrao Vučinić, ako je Savez rekao da može. Takmičarska komisija nema veze sa tim. I Lale. :lol: Kada tako pričaš očigledno ne poznaješ čovjeka. Taj čovjek će i rođenu majku prodati za pare, nikakav nacionalni interes. Taj isti čovjek je i Slaviju "zaklao" par puta, jer mu naši nisu htjeli platiti, eto o kakvom se "patrioti" radi, moš mislit'.[/quote]
Prvo malo razmisli prije nego napišeš. Nisam ni mislio na TK nego na one koji su dali instrukcije onima iz Radnika šta će i kako raditi. A to za Laleta neko drugi će povjerovati ali ja ne. TK je samo produžena ruka drugih struktura u savezu. A od bošnjaka u komisijama Olimpic kao mali klub nema nikakve koristi nego samo štete. A predsjednik Olimpica je lobirao za čelne ljude saveza da budu izabrani na rukovodeće pozicije.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 27 nov 2014, 03:54, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 nov 2014, 16:26

slika

Milorad Lale, dokazani cetnik je nama predsjednik takmicarske komisije
" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 nov 2014, 16:31

Strasno njem je mjesto u samici.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 26 nov 2014, 16:40

Ovo je zalosno sta rade ovi "funkcioeri"saveza.Pa dakle timovi iz RS-e mogu da ociste kartone preko kupa BiH a i preko kupa RS-e, a dok timovi iz Federacije samo preko kupa BiH.Dakle trebali bi nasi timovi oformiti Kup Federacije pa da budemo na istom.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 nov 2014, 16:44

Sjecam se ja i slucaja Gavaric. Neka ostane ovako, pravednije je prema prijasnjim ostecenicima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 nov 2014, 16:54

Sabinho je napisao/la:Sjecam se ja i slucaja Gavaric. Neka ostane ovako, pravednije je prema prijasnjim ostecenicima.
Koliko se sjećam, tada je odlučeno da se utakmica ponovi, i u ponovljenoj utakmici smo vas također dobili. A slučaju Gavarić je dosta kumovao i Olimpik, koji, ako me sjećanje dobro služi, nije dostavio potrebnu dokumentaciju o igraču kada je prešao u Slobodu. Čini mi se da su dobili i neku minimalnu kaznu zbog tog propusta, ispravite me ako griješim.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 nov 2014, 16:58

Schwarz je napisao/la:Ovo je zalosno sta rade ovi "funkcioeri"saveza.Pa dakle timovi iz RS-e mogu da ociste kartone preko kupa BiH a i preko kupa RS-e, a dok timovi iz Federacije samo preko kupa BiH.Dakle trebali bi nasi timovi oformiti Kup Federacije pa da budemo na istom.
Ne mogu. ;)
Nego došlo je do greške, koju su očigledno previdjeli. Kup Republike Srpske, kao i niže lige Republike Srpske se tek od ove godine nalaze u Komet sistemu, odnosno nalazile su se i prije, ali nikada se nije obraćala pažnja na njih, odnosno klubovi nisu morali da omoguće delegatima internet konekciju. Od ove sezone Prva i Druga liga RS, kao i Prva liga FBiH se prate isto kao i Premijer liga BiH. Odnosno, sastavi moraju biti vidljivi na Kometu minimalno pola sata pred utakmicu, ako se ima mogućnosti na poluvremenu se ažuriraju, i onda se maksimalno pola sata poslije utakmice moraju zaključiti.

Očigledno je došlo do previda da Komet automatski vuče podatke, tako da nije namješteno da se Kup RS ne računa u takmičenje pod okriljem NFS BiH.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 nov 2014, 17:02

Ovaj gore iz komšiluka reče kako Lale nije nacionalista. Izgleda da je preko noći postao liberal. Ali njemu nemam šta zamjeriti jer brani svoje. Problem su Zukanović i Avdić obični poltroni i klimoglavci.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 27 nov 2014, 03:48, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 nov 2014, 17:07

Schwarz je napisao/la:Ovo je zalosno sta rade ovi "funkcioeri"saveza.Pa dakle timovi iz RS-e mogu da ociste kartone preko kupa BiH a i preko kupa RS-e, a dok timovi iz Federacije samo preko kupa BiH.Dakle trebali bi nasi timovi oformiti Kup Federacije pa da budemo na istom.
Paaaaa,Kup Federacije postoji....i igra se :? ....samo nisam znao da se kartoni mogu i preko njega cistit :wtf:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 26 nov 2014, 17:16

Premijerligasi iz Federacije ne igraju taj kup Federacije vec samo nize lige da bi se odredilo ko ce igrati kup BiH, tako da ne mogu preko njega ni cistiti kartone, dok se u RS-u kup igra do kraja, do finala i samim tim ta 2 kupa se ne mogu ni porediti jer su totalno drugaciji sistemi takmicenja u pitanju.
Zadnja izmjena: ficobahtic, dana/u 26 nov 2014, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 26 nov 2014, 17:16

staragarda je napisao/la:
Paaaaa,Kup Federacije postoji....i igra se :? ....samo nisam znao da se kartoni mogu i preko njega cistit :wtf:
koje sluzi kao pretkolo za KUP BiH
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.