Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Donnie Darko » 14 jul 2020, 00:03

messilla je napisao/la:
13 jul 2020, 23:46
Pa gubili su i sa Francuzima. Sutradan da se opet Renault bori za titulu, uvalili bi im slabiji motor. Sa Hondom nema tog rizika, a rezultati su isti.
Nisam 100% siguran, ali poprilično sam siguran da ekipe koje prave motore za druge ekipe, obavezno moraju identične motore svima dati. Ne moraju samo određene mape, odnosno modove otkriti (ili dopustit), ali sve na motoru mora biti isto. Ali to su specijalne mape, ove standardne moraju sve obezbjedit. Tako je Mercedes otkrio specijalne mape Lotusu 2015. da izjebu Red Bull i Vettela sa podijuma, i Grosjean je bio treći u karini od bolida koja meda nije mogla u ostatku sezone. Kasnije im nisu dozvolili to da koriste.

Problemi za Red Bull nastaju što oni imaju drugačiji, dosta agresivniji pristup sa uklapanjem motora u bolid, idu da dimenzije nazad budu što manje i aerodinamičnije, gdje je Renault dosta konzervativniji a motore prave po svojim dimenzijama logično. Pa je Red Bull bio dosta skloniji kvarovima i pregrijavanju. Nisu te probleme imali dok je Renault pravio motore specifično za njihov bolid. Kao što sad Honda radi. Njihovi problemi sa Hondom su druge prirode od onih sa Renaultom.

McLaren je imao problema sa Hondom, jer su tražili što manji i kompaktniji motor, u doba kada ovi jednostavno nisu bili spremni na to, imali su možda i najagresivniji pristup što se tiče pakiranja nazad tiče, s čim Honda nije znala radit i bilo je šta je bilo. Dosta je tu krivice bilo i na McLarenu.

Kako god, nema tu uvaljivanja. Sve je do toga kako je ekipa sposobna ukomponovati motor u svoj bolid, iako nije krojen za njihov bolid. Da je tako lagano Renault bi uvalio slabiji motor McLarenu jer su im direktna konkurencija. Odnosno, Red Bull je bio ekipa koja puca na titulu, koja je pokušavala ukomponovati u svoj bolid motor koji je krojen za ekipu sa sredine, što je jako komplikovano.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 jul 2020, 00:11

Nedostaje mi malo smiješni McLaren iz doba honde :mrgreen: Ljudi svaku drugu trku dobijali 30+ place grid penalty :rol:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 14 jul 2020, 14:20

pozzic raja i na ovoj temi, ja sam jedan od velikih fanova Kimija, pa eto ako ima kod od fanova javite se
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 jul 2020, 15:44

Sta kaze Wollf,Hamilton je imao jos brzine u rezervi,pa ako je stvarno tako onda nema razloga da se dalje peglaju,dajte mu titulu i odmarajte dok Korona prodje :)

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 14 jul 2020, 16:19

mogla bi opadati gledanost u toku sezone ako mercedes nastavi dominirati ovako

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 jul 2020, 16:32

kada prave onako veliku razliku na najkracoj stazi na kalendaru i koja vise "odgovara" konkurentima - sve je jasno
Don't believe the hype.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 jul 2020, 16:47

BosniaBoston je napisao/la:
14 jul 2020, 00:11
Nedostaje mi malo smiješni McLaren iz doba honde :mrgreen:
Đipi tu, đipi tu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 jul 2020, 17:01

Al su se raskukali ovi navijaci Ferarija, nakon dvije lose utrke. Odmah smak svijeta.
Sta bi mi navijaci Mclarena trebali reci? :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 jul 2020, 18:10

al jbt sad kad bolje pogledam mozda se Ferrari i mogao provuci s onom PU, da su umjereno varali kao na pocetku prosle sezone

kasnije se opustili pa na Spa i Monzi ostavljali Mercedes iza sebe i kad su ovi imali DRS i bolju trakciju na pravcima :rol:

ljudi skontali koliko je sati :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 jul 2020, 18:11

Nije stvar u dvije loše trke, stvar je u dvije sezone. Nisam bio optimističan da se može titula uzeti u ove dvije sezone, ali dođeš do zaključka da pogrešni ljudi vode ekipu, loš je koncept i projekat za budućnost. U situaciji si da se ne boriš za pobjede nego šljakaš za svaki poen. Neće se moći unaprijediti motor osim pojedinih dijelova do promjene pravilnika. Čisto sumnjam da će se i nakon promjene pravila najbolje prilagoditi, ali hajde.
"We need to suffer. And we need to fight."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 15 jul 2020, 09:58

[Bild] Vettel to Aston Martin in 2021 "done deal"
Zao mi je Checa, pitanje je moze li naci mjesto sad, mozda u Haasu :hmmmmm:
[Libero] Rumor, Ferrari might dich Binotto in favour of Antonello Coletta
Al se mjenjaju u Ferrariju ko na traci :crazy:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jul 2020, 10:24

ima Checo jake sponzore a realno u Haasu mozes i jednog i drugog sutnut', 2 kloca

pitanje je do kad ce Haas i imati tim, Gene prije visio na trkama sad ga vidis svake prijestupne godine
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 jul 2020, 11:31

Fantastične vijesti za Vettela, Aston Martin je odlicna nova odskočna daska. Baš kao što sam rekao, potrebna jedna sezona bez pritiska u vidu mentalne reorganzacije pa opet napadati titule.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 jul 2020, 13:01

U Ferrariju nikad skontat da su **** zato sto biraju ljude iz svojih, haoticnih i uveliko nesposobnih redova, umjesto da dovedu nekoga iz vana da uspostavi red opet. Kao sto je bilo kad su najuspjesniji bili.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 jul 2020, 14:02

Najavljuju kisu cijeli vikend u Budimpesti. Moglo bi biti zanimljivo :kafa:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 jul 2020, 14:10

[Sky Italy] Ferrari will introduce a 2nd aerodynamic upgrade package in Hungary this week and it will show the "true potential of the car."
Mogu oni poboljsavati aerodinamiku kolko hoce kad motor debelo zaostaje za ostalima

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 jul 2020, 14:14

Tacno, i kao sto Donnie kaze zabare mijenjaju zabarima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 jul 2020, 14:14

irfo je napisao/la:
16 jul 2020, 14:10
[Sky Italy] Ferrari will introduce a 2nd aerodynamic upgrade package in Hungary this week and it will show the "true potential of the car."
Mogu oni poboljsavati aerodinamiku kolko hoce kad motor debelo zaostaje za ostalima
U madjarskoj mogu i sa V8 motorima iz 2011. biti konkurentni ukoliko je aerodinamika na vrhunskom nivou
#Punoljetstvo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 jul 2020, 14:23

Meksikanci zapoceli na twitteru hashtag keepcheco, misle da ce Stroll zadrzati Checa ispred sina :urnebes:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 jul 2020, 10:16

[Chris Medland] Cracking effort from @lennartwermke too, asking Seb what his favourite car from the James Bond films is (And Seb dodges that by saying it's the Z8 from The World Is Not Enough)
Ko ce sa Sebom :rol:

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.