Strani investitori sumnjam da ce ulagati toliko. Spomenuo si Gazprom, pa sto bi oni davali kad je lakse dati nekom drugom puno manje i uzeti sve sto ti treba. Rusi nisu posteni. Ne ocekuj puno (citaj nista). Mafija koja ce prije nekom politicaru utrpati pare i slobodno preuzimati i uzimati sta hoce. Pogledaj sta rade u Bos. Brodu od rafinerije. Neko od politicara je uzeo pare a oni posluju u minusu (izvlace pare). Kasnije bankrot i drzava plati sve te dugove (sad za sad oko pola milijarde duga i nesmetano posluju dalje i vise se uvaljuju

Znam kad su Slovenci gradili Mercator na Dobrinji, u izgradnju je usla i sportska sala koju su ostavili opstini. Nekakav su dogovor napravili, detalje ne znam. Vidis, tako nesto je moguce i za stadion ali kad imas velike ulagace i sa nase strane one koji nece gledati samo svoj interes. Toliko velike ulagace mi nemamo.
Koncesija na 5 godina? Nema teoretske. Svejedno da li tribina po tribina ili cijeli stadion. Koncesija na 5 godina je nemoguca. Ne mozes ni za 10 izvuci svoje pare a da ne pricam o zaradi.
Nismo mi Berlin da ljudi dovode Madonnu ili Gagu ili slicno i izvuku pare za 5 godina. Kod nas ce doci 90% smece iz cijele regije i 10% normalnih, opet iz regije i gostovati na Bazenima ili Skenderija a mozda neko i Zetru napuni. Zetra im je svima plafon.
Jedva da bi takva grdosija od stadiona i poslovala u plusu. (mozda uz pomoc reprezentacije, inace vjerovatno u minusu) Valja to odrzavati u tako siromasnoj drzavi i sa +/- 5000 ljudi na utakmici. Zetra je u minusu, struju nisu placali.... A tokom cijele godine se moze koristiti za koncerte.
Sportske sale posluju u plusu (ne velikom) ali zato sto su male i jeftine za iznajmiti.
Naveo sam ti primjer Novi Pazar. Ljudi su gradili tribinu po tribinu i imaju projekat da popune one prazne coskove i dobiju jednu cjelinu. Nama bi jedna istocna tribina legla kao budali samar. Samo da je ista kao Sjever i da se fino spoji. Kasnije nekad Zapad pa Jug....
P.S. Takav stadion se nece izgraditi ni za 15 godina. Mislim taj sa tvoje fotke. Prevelik je to zalogaj i za jace i vece od nas. Evo dvije decenije mastamo i gledamo razne projekte. Bagera na Grbavici nema.