FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SamoZeljo » 14 nov 2013, 11:49

@Dzole, ja nikad nisam ni mislio da treba cekati drzavu/opstinu nego se uhvatiti posla. A tek kad pocnes, onda i od njih nesto ugrabiti, ako se mogne. UEFA isto tako zeli dati pare ali kad pocnes.
Strani investitori sumnjam da ce ulagati toliko. Spomenuo si Gazprom, pa sto bi oni davali kad je lakse dati nekom drugom puno manje i uzeti sve sto ti treba. Rusi nisu posteni. Ne ocekuj puno (citaj nista). Mafija koja ce prije nekom politicaru utrpati pare i slobodno preuzimati i uzimati sta hoce. Pogledaj sta rade u Bos. Brodu od rafinerije. Neko od politicara je uzeo pare a oni posluju u minusu (izvlace pare). Kasnije bankrot i drzava plati sve te dugove (sad za sad oko pola milijarde duga i nesmetano posluju dalje i vise se uvaljuju :lol: ).

Znam kad su Slovenci gradili Mercator na Dobrinji, u izgradnju je usla i sportska sala koju su ostavili opstini. Nekakav su dogovor napravili, detalje ne znam. Vidis, tako nesto je moguce i za stadion ali kad imas velike ulagace i sa nase strane one koji nece gledati samo svoj interes. Toliko velike ulagace mi nemamo.

Koncesija na 5 godina? Nema teoretske. Svejedno da li tribina po tribina ili cijeli stadion. Koncesija na 5 godina je nemoguca. Ne mozes ni za 10 izvuci svoje pare a da ne pricam o zaradi.
Nismo mi Berlin da ljudi dovode Madonnu ili Gagu ili slicno i izvuku pare za 5 godina. Kod nas ce doci 90% smece iz cijele regije i 10% normalnih, opet iz regije i gostovati na Bazenima ili Skenderija a mozda neko i Zetru napuni. Zetra im je svima plafon.

Jedva da bi takva grdosija od stadiona i poslovala u plusu. (mozda uz pomoc reprezentacije, inace vjerovatno u minusu) Valja to odrzavati u tako siromasnoj drzavi i sa +/- 5000 ljudi na utakmici. Zetra je u minusu, struju nisu placali.... A tokom cijele godine se moze koristiti za koncerte.
Sportske sale posluju u plusu (ne velikom) ali zato sto su male i jeftine za iznajmiti.

Naveo sam ti primjer Novi Pazar. Ljudi su gradili tribinu po tribinu i imaju projekat da popune one prazne coskove i dobiju jednu cjelinu. Nama bi jedna istocna tribina legla kao budali samar. Samo da je ista kao Sjever i da se fino spoji. Kasnije nekad Zapad pa Jug....

P.S. Takav stadion se nece izgraditi ni za 15 godina. Mislim taj sa tvoje fotke. Prevelik je to zalogaj i za jace i vece od nas. Evo dvije decenije mastamo i gledamo razne projekte. Bagera na Grbavici nema.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 nov 2013, 12:10

@SamoZeljo - Nisam ja direktno mislio na Gazprom, vec sam samo iznio videnje da Rusi masovno dolaze u ovu nasu regiju. Investitorski, naravno. Zasto sada ne postati nekoga u Rusiju da vidi ima li jos neki potencijalni investitor, pa da se pokusa nadi neki zajednicki jezik. Pazi, ne mora to biti Gazprom, neka bude neko drugi ko ima neki interes u ovoj regiji a bice iz sigurno jer Gazprom za sobom povlaci i druge, indiretkno nazivo ih konkurentima (TEORETSKI, da ne neko pogresno ne svati). Jbg, treba platiti stranog poslovno covjeka koji je u stanju to uraditi.

Opet ti kazem, a vidim ti si to svatio kako treba. Nismo mi klub koji moze da ceka nekoga, vec trebamo mi krenuti u potrazi za nekim. Sta mi imamo? Imamo perfektnu lokaciju u centru grada i to ako ne vidi neki investitor onda stvarno ne znam sta je upitanju, vjerovatno ovo iznad gore sto sam pisao.

Sam si naveo primjer Merkatora na Dobrinji. Nesto tako bi nama leglo kao budali samar, sto upravo kazes. Meni samo nikada nece biti jasno kako ljudi koji su bili u klubu nisu mogli iskoristiti lupam, kada se gradio Interex, Merkator, da to iskoriste u stadion. Neka oni naprave stadion, u unutra stadion prostore. Tako bi ujedno dobili generalnog sponzora..

Nego da vas pitam, da li Gazprom ima generalno sjediste za jugoistocnu evropu negdje u Srbiji ili BIH?

[youtube][/youtube]

Spanija je uvijek bila prijatelj Bosne i Herzegovine, pa kada vide gdje su im djeca trenirala, mozda i posalju kakve sadake.. :D

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 14 nov 2013, 12:22

DzoleZeljo je napisao/la:
Spanija je uvijek bila prijatelj Bosne i Herzegovine, pa kada vide gdje su im djeca trenirala, mozda i posalju kakve sadake.. :D
Vazda su oni nama donirali po 3-4 komada u mrezu :mrgreen:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 nov 2013, 12:23

InatSilanBosanski je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:
Vazda su oni nama donirali po 3-4 komada u mrezu :mrgreen:
Halal im bilo... :mrgreen:

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 14 nov 2013, 12:33

bistrikboy je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Trebamo biti ponosni na nasu djecu koja vode pravi sportski zivot...
I onda se neki uzmu cuditi sto im sjever hebe sve po spisku...Pa i treba im hebati, kada se oni ovako ponasaju.
ne treba im **** nista vec treba sjeveru retardiranom **** sve po spisku i svim nasim "navijacima" tamo sto jebu igracima sve,bio sam protiv Veleza na sjeveru i zgrozio se,momak sto nosi ceradu "Plava nacija" je retard obicni koji lozi raju da psuje nasima,a kad im se suprostavis on suti.Debili na sjeveru.Cast rijetkim izuzecima.
Kada ti kao moderator pišeš na ovakav način onda nije nikakvo čudo što svako malo oni tamo pale baklje i plačamo kazne. U bezbroj svojih ranijih komentara ovako ili onako opravdavao si postupke dijela juga, a sada na ovakav način pišeš o gotovo cijelom sjeveru. Srami se za ovo što pišeš, a evo ti si moderator pa me banuj.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 14 nov 2013, 12:34

slika

da ne rezem sliku,ugla Travnik 13:00
Željeznicar za život cijeli !

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 nov 2013, 12:42

Nasi nisu u stanju zapad pokriti, a tek da jos jednu tribinu naprave
NO PYRO NO PARTY

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 14 nov 2013, 12:45

Buu je napisao/la:Nasi nisu u stanju zapad pokriti, a tek da jos jednu tribinu naprave
50-60 hiljada,jos nadju firmicu da je direktor navjac Želje garant ce uradit s popustom ;) al sto bi oni cekat cemo novi stadion

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 nov 2013, 12:47

Toliko jedino da operu pare, oko 10000 kosta natkrivanje zapada limom.
NO PYRO NO PARTY

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 nov 2013, 12:47

Meni je i ovakva grbavica prelijepa ,da bogdom mi nju hocemo napuniti to je bitnije .

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 14 nov 2013, 12:50

Buu je napisao/la:Toliko jedino da operu pare, oko 10000 kosta natkrivanje zapada limom.
pa se desi isto kao prosle zime ;) vjeruj znam o cemu pricam ,mada moze i ta kratkotrajna varijanta da se "nesta uradi"

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 14 nov 2013, 12:53

najlakse bi bilo da postojeci istok kod vas malo dovedu u red i postave stolice,isto tako i dio zapada i jug ispod zida.
slika
dobili bi od prilike ovakav istok i kapacitet od nekih cca 10-12 000. I mogli bi igrati i evropu kuci
Od megalomnskih projekata nema nista

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 nov 2013, 13:20

likusa je napisao/la:
Buu je napisao/la:Toliko jedino da operu pare, oko 10000 kosta natkrivanje zapada limom.
pa se desi isto kao prosle zime ;) vjeruj znam o cemu pricam ,mada moze i ta kratkotrajna varijanta da se "nesta uradi"
Pa mora se srusiti kad su ostavili 10 t snijega i opet ce se desiti ako tako nesto urade(a uradit ce). To je jos jedan pokazatelj koliko je retardirana uprava.
NO PYRO NO PARTY

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 14 nov 2013, 13:21

ne sirite negativnu atmosferu, to je blagodet 8-)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 14 nov 2013, 13:38

Stadion:potpuno je nerealno da klub napravi stadion,ili da bilo sta ozbiljnije investira oko stadiona.Ova situacija u drzavi i privredi,ovj nivo ostalih prihoda(transferi,navijaci,marketing...)jedva obezbjedjuju golu egzistenciju.
Ako Dinamo, pored 82 miliona kuna godisnje od grada Zagreba,igranja u grupnoj fazi lige prvaka i evr.lige,milionskih transfera..., ne moze nista ozbiljnije uraditi na stadionu,osim travnjaka i nekih unutatnjih sminkanja,kako mi mozemo nesta ocekivati.
Nama za licencu nije problem istok,on se zatvori i njega nema.Nije problem ni broj stolica,problem je zapad,odnosno sadrzaji kao sto su.svlacionice,prostorije za sluzbena lica,prostor i oprema za doping testiranje.Mislim da nam ni travnjak ne zadovoljava te evropske kriterije.Po meni,neki red prioritete,a mislim da ce i biti tako,jeste travnjak(znam da je firma iz zenice koja je radila bp slala ponudu za travnjak,idu u martu tu neke npare iz ns,oko 95 000 e a za ostalo ce se traziti pare).Drugi prioritet je zapadna tribina sa sadrzajima koji su propisani.Kad i kako,bog zna.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 14 nov 2013, 14:21

DzoleZeljo je napisao/la: Nego da vas pitam, da li Gazprom ima generalno sjediste za jugoistocnu evropu negdje u Srbiji ili BIH?
Evo ti kad te već zanima nešto vezano za Gazprom...
slika

Pitanje je zašto bi oni pored klubova kao što su Zenit (gdje su većinski vlasnik klub ako se ne varam), Schalke, Chelsea i Crvena Zvezda (ko zna kakav je i ovdje tal bio) baš odabrali još i Želju?!
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 14 nov 2013, 14:33

**** mater svoju onaj sto delegira ove sudije, pa zasto nama uvijek na gostovanjima postavljaju ubjedljivo najlosije sudije, pa ovaj celavi bijeljinac nam je **** znanje gdje nam je god sudio, razocarao sam se kad Sam vidio da on sudi

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 14 nov 2013, 14:35

Postao/la DzoleZeljo dana 14 nov 2013

I sada se zaista pitam, da li ovo neko namjerno koci sve (predpostavljam radi nekog svog interesa,. Primjer STRANKE), jer je apsulutno nemoguce da ovakva lokacija ostaje neiskoristena, a po cijelom gradu stranci grade... Nije nikakva teorija zavjere, vec samo pitanje na koji nemam odgovor?

Nažalost drugar u svom postu razotkrio svu bijedu i jad tih STRANAKA.Samo guzonjama iz istih odgovara ovaj i ovakav satus qvo.Zamisli da se napravi Grbavica.Kome bi je možda i kako onda prodavali maglu svake dvije ili četiri godine i obećavali izgradnju iste.Nekih 5000 hiljada potencijalnih glasača će ti na opštinskim izborima osigurati mjesto načelnika.Računica je jasna.Obećaj pa vladaj.
Zato je izlaz u privatnom kapitalu,primjer Gracića i njegovog "preuzimanja"Olimpika je možda i putokaz.Niko sa strane neće uvaliti lovu ako pritom mora podmazivati taj jad iz stranaka.Javna je tajna kako su medju nazovi dobronamjernim bošnjačkim strankama podjeljeni kvadrati na olimpijskim planinama.Zato gore i nema kampa,naši idu u Sloveniju a raj za pripreme pod nosom.itd,itd
Zadnja izmjena: reks, dana/u 14 nov 2013, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 nov 2013, 15:37

reks je napisao/la:Postao/la DzoleZeljo dana 14 nov 2013

I sada se zaista pitam, da li ovo neko namjerno koci sve (predpostavljam radi nekog svog interesa,. Primjer STRANKE), jer je apsulutno nemoguce da ovakva lokacija ostaje neiskoristena, a po cijelom gradu stranci grade... Nije nikakva teorija zavjere, vec samo pitanje na koji nemam odgovor?

Nažalost drugar u svom postu razotkrio svu bijedu i jad tih STRANAKA.Samo guzonjama iz istih odgovara ovaj i ovakav satus qvo.Zamisli da se napravi Grbavica.Kome bi je možda i kako onda prodavali maglu svake dvije ili četiri godine i obećavali izgradnju iste.Nekih 5000 hiljada potencijalnih glasača će ti na opštinskim izborima osigurati mjesto načelnika.Računica je jasna.Obećaj pa vladaj.
Zato je izlaz u privatnom kapitalu,primjer Gracića i njegovog "preuzimanja"Olimpika je možda i putokaz.Niko sa strane neće uvaliti lovu ako pritom mora podmazivati taj iz stranaka.Javna je tajna kako su medju nazovi dobronamjernim bošnjačkim strankama podjeljeni kvadrati na olimpijskim planinama.Zato gore i nema kampa,naši idu u Sloveniju a raj za pripreme pod nosom.itd,itd
@BolanBolan - Hvala ti puno na tekstu...

Tako je prijatelju, takoder eto kao sto i sam znas, izgleda da smo mi bili, kao i ostali taoci stranaka. Jer prosto je nevjerovatno, da Sarajevo u koje dolaze privatnici, investitori ne vide lokaciju gdje je nalazi stadion Grbavica. Namjerno se to zaobilazi.

Meni je jedan kolega sto je dugi niz godina radio u Japanu, fino istakao da bi sam Svabo dovukao davno investitore sto iz Austrije, Japana, da nije nekih osboba (uljeza) sto se vrte oko kluba. Ovo ti sve samo govori o cemu se tu radi....

Alsoudani
Kontakt:

Post Postao/la Alsoudani » 14 nov 2013, 16:27

Osvajac duple krune ne tako davno, osvajac lige i kupa par puta, najtrofejniji klub u BH ide ekipi koja ispada iz lige i onda dode neko da komentarise koje sudija, da li je srbin ili hrvat, i jos gore pravit teorije zavjere da ce neko nesto nastimat, povraca mi se od te price.
To Zeljo treba da jede kao sto mala djeca jedu Lino, a ne da se komentarisu gluposti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987 i 41 gost.