English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Poligon10
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Poligon10 » 30 apr 2022, 00:02

Fodenov prag uspjeha je puno veći. Ne vidim da Mount može postati svjetska klasa. Foden može, ima više top kvaliteta.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 30 apr 2022, 00:05

Definisi svjetska klasa,ja ih obojicu vec sad vidim kao takve,ako ti je definicija kao "superstar" u NBA onda mozda i nisu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 30 apr 2022, 00:13

Ako cemo gledati ligu nemaju ni blizu istu sezonu Mount je daleko bolji dok je foden imao bolju proslu sezonu.
Ne znam sto bi bio veci prag Fodenov.
Mount ima veci work rate bolji je goal scorer za sada barem vise i assista ima. Mount bi mogao imati preko 10 i asista i golova ove sezone odnosno fali mu jedan assist za to dok Foden nijedan od tih pragova jos nije presao.
Foden je mladji i igra u Pepovom sistemu sto bi mu trebalo dugorocno pomoci ali opet kazem ne znam sto foden ima veci plafon.
Po meni je Mount trenutno bolji igrac a vidjet cemo za par godina mada trenutno nema dileme.
A isto tako igraju u dva razlicita sistema sa razlicitim ulogama tako da nije bas idealna komparacija.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 30 apr 2022, 00:15

Sto se tice kupovine.

Ide neka nova era Celzija sa Rusa predjosmo na Amere.
Ako nista vojska im je jaca...
Nisam fan vlasnika Uniteda.
Sa druge strane ne znam sta da mislim o vlasnicima Liverpoola jer ne znam njihov ucinak u uspjehu te ekipe.
Klopp je promijenio Staff strukturu mentalitet kluba i pitanje je gdje bi bili bez njega.
Imali su srece da je covjek specifican i da je Liverpool kao stvoren za njega.
Nesto se ne sjecam da je neki klub preuzet u boljoj situaciji odnosno da nije u totalnoj fazi raspada.
Glazeri su nekako postepeno kroz par godina preuzeli totalnu kontrolu i imali Fergija naravno tako da to ne bih uzeo kao primjer.
City nista specijalno.
Liverpool je bio u fazi raspada isto financijski a i igracki.
Ovaj Amer dolazi na gotovo izgradjena akademija ulozeno bruku u klub odlican kostur ekipe.
Samo da ispostuje Tuchela ovaj ljetni rok.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 apr 2022, 00:22

L-Train je napisao/la:
30 apr 2022, 00:05
Definisi svjetska klasa,ja ih obojicu vec sad vidim kao takve,ako ti je definicija kao "superstar" u NBA onda mozda i nisu.
Ma znamo ko je svjetska klasa. Ovo su još mladi momci i moraju još dokazati da bi došli do tog statusa. Rijetki su mladi igrači kojima bi ja dodijelio tu titulu. Npr. danas imamo Mbappea i pitanje je da li je iko više od mladih taj nivo. Foden i Mount dobro napreduju, i ako bih birao (ponavljam se), izabrao bi Fodena kao 'future star' i svjetsku klasu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 30 apr 2022, 00:25

wadethegreat je napisao/la:
30 apr 2022, 00:13
Ako cemo gledati ligu nemaju ni blizu istu sezonu Mount je daleko bolji dok je foden imao bolju proslu sezonu.
Ne znam sto bi bio veci prag Fodenov.
Mount ima veci work rate bolji je goal scorer za sada barem vise i assista ima. Mount bi mogao imati preko 10 i asista i golova ove sezone odnosno fali mu jedan assist za to dok Foden nijedan od tih pragova jos nije presao.
Foden je mladji i igra u Pepovom sistemu sto bi mu trebalo dugorocno pomoci ali opet kazem ne znam sto foden ima veci plafon.
Po meni je Mount trenutno bolji igrac a vidjet cemo za par godina mada trenutno nema dileme.
A isto tako igraju u dva razlicita sistema sa razlicitim ulogama tako da nije bas idealna komparacija.
Gledao sam kompletnu statistiku,Foden 13-9,Mount 12-15 i par utakmica vise.Tu su negdje jbm ga.
Pa ne postoji idealna komparacija,nisu ni Messi i Ronaldo bili idealna komparacija pa su ih stalno poredili :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 30 apr 2022, 00:30

A dobro to je drugo njih dvojica druga prica skroz.
Govorim samo o ligi nisam ostalo uracunao.
Meni je Mount trenutno bolji kompletniji igrac vidjet cemo za par godina ebiga i ova ekipa CItya je trenutno kvalitetnija od ekipe Celzija ako nista zbog svih ovih silnih belaja sto su plavci imali.

emir_

Post Postao/la emir_ » 30 apr 2022, 00:39

Da nije bilo belaja Chelsea bi se prosetao ligom :D
4-IN-A-ROW

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 30 apr 2022, 00:41

Pa da su svi zdravi bili i da je neko likvidirao Lukakua na vrijeme mozda i bi tako je i krenulo :P

Salahudin123
Kontakt:

Post Postao/la Salahudin123 » 30 apr 2022, 00:44

Sport90 je napisao/la:
29 apr 2022, 09:42
Rosicky je napisao/la:
29 apr 2022, 08:36
Sport90 je napisao/la:
29 apr 2022, 07:53

Nije moguce - nego je to pokazatelj da prosjecna engleska ekipa (ekipa koja nije u top 4 u EPL) je na nivou istih takvih ekipa iz kako se ovdje voli reci farmerskih liga.
Jasno mi je bilo da se najbolje ekipe iz EPL uzdizu i pricaj se epske price o njima, ali nikad mi nije bilo jasno sto se te neke ekipe iz srednjeg i donjeg dijela tabele uzdizu tipa lako je Realu i Barci protiv Levantea haj nek igraju protiv Stoke ili sta ja znam takvih ekipa - a te ekipe koje nisu iz top 4 Engleza vazda po evrpi osramoceni bili i ponizeni od ekipa iz slabijih liga. Covjece pa Dinamo Z jednog Tot izdominira pa rasturi i ugasi i izbaci iz Evrope, ali eto kao Bayern, Barca i Real M. i slicni bi se napatili jer hej valja igrati protiv Hulla.
Najveci mit ljubitelja EPL - te ekipe ne zele da igraju evropu nije im to privlacno - jer toboze i West Ham i Everton i Tot i Lester i sve te ekipe iz drugog dijela lige su prepune trofeja i prepune uspjeha pa eto nije im do evropskog trofeja - ali kad dodje United u EL bogami do trofeja je i slavi se i osvaja se.
Moje misljenje EPL je trenutno kao liga najkvalitetnija, sa najboljom organizacijom i najvecom finansijskom moci - da ne bude kakve zabune da ja mislim da EPL nije trenutno broj 1.
Samo da raspored skrate bilo bi drugacijee.
Vcrs WH trebao igrati bez ijednog zdravog stopera pa su krenuli sa rovitim..vidjelo se da je zouma svaki kontakt lezao 20 minuta.

Nije ogromna razlika izmedu klubova ali je isto tako ogromna razlika u donjem domu lige gdje se WHu mora dobro potrosit protiv bilo koga da bi dobio,ne zaboravimo do neki dan su se borili za LP dok se Frankfurt npr ne bori nizasta ima 28kola.

Leicester cijele sezone do nedavno nije spojio dvije tekme sa istom odabranom.Amartey im je igrao stopera koji je nominalno 5. Vezni ekipe itd itd.

A i tko god dode u polufinale bilo cega nije slaba ekipa iako slozit cemo se da ni Villareal nije jaci od klubova koje je izbacio pa se zalomi da ih izbacis.
Knockout faza nije dokaz ničega nit je ikad bila (čitaj italija i eu/sp).

Potežeš priču koja nema realnog rezona jer onda je Škotska liga=Njemačka liga jer su rangersi izbacili dortmund imaju aktivan rezultat protiv leipziga itd
Potezem pricu da se ovdje podcjenjuju druge lige i ekipe iz tih liga jer Englezi kada su Spanci bili na vrhuncu nisu mogli u Evropi nista jer je eto teze igrati protiv Hulla i Stoke nego protiv Levantea ili Frankfurta pa se Englezi kao umore - sto naravno nije istina nego tad najbolji Engleski klubovi su bili kvalitetom iza najboljih spanskih klubova, a sad kada su Englezi postali broj 1(odnosno kada je Liverpool i Citiy postali u Engleskoj ono sto su predhodnu deceniju bili Real i Barca u Spaniji) nije problem vise ni osvojiti u EPL 90+ bodova i ne biti prvak, nije problem vise igrati protiv Stoke i ostalih i doci u Finale LP i osvojiti LP.
Svaka ti je na mjestu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2022, 01:17

L-Train je napisao/la:
29 apr 2022, 21:52
Ljudi ko je bolji igrac,Foden ili Mount?
Malo ti bilo Messi vs CR7 price, pa se zazelio ponovo ovakvih rasprava ha :mrgreen: bacas kosku razdora ovdje u neprijateljskom taboru :mrgreen:

Postao/la Poligon10 » 29 apr 2022, 23:02

Fodenov prag uspjeha je puno veći. Ne vidim da Mount može postati svjetska klasa. Foden može, ima više top kvaliteta.
Mount je vec igrac svjetske klase.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 30 apr 2022, 01:21

L-Train je napisao/la:
29 apr 2022, 21:52
Ljudi ko je bolji igrac,Foden ili Mount?
slika
Salim se.
slika
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 apr 2022, 06:59

Gledajuci talenat foden bi trebao ispast kvalitetniji igrac, no gledajuci kako koji ima u glavi mount ce biti na kraju bolji.

U ovom trenutku mi je Mount bolji a buducnost ce pokazat ko ce napravit kakvu karijeru.
Foden ponasanje kao pubertetlije a fala Bogu ni roditelji nisu pametniji pa da ima od koga naucit sta

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 30 apr 2022, 08:52

Nije los Mount moze bit zamjena Saki a mozda i Smith Roweu u Engleskoj,realno

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 30 apr 2022, 08:54

Rosicky je napisao/la:
30 apr 2022, 08:52
Nije los Mount moze bit zamjena Saki a mozda i Smith Roweu u Engleskoj,realno
Pravi si vragolančić he he :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 30 apr 2022, 09:11

Harvey Elliott ce biti bolji od svih tih poluigraca. :kafa:
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 apr 2022, 09:25

Naravno, svako svoga konja hvali pa ću tako i ja. Saka mi djeluje kao neko ko će napravit bolju karijere od obojice čisto jer mi izgleda kao najstabilniji karakter. Nevjerovatno skroman sa ogromnom željom da radi i napreduje.

Foden mi je igračina ali ima Gascoigne vibes, djeluje neinteligentno. Mount mi je meh, nikad nisam shvatio toliki hype oko njega i Reece Jamesa. Ok igrači, vrlodobri zapravo ali ima boljih.

Chelsea sad postaje još jedan klub sa yankeesema na čelu. Nikad više neće bit uspješni kao sa Abramovichem što su bili, jedna era je definitivno završena i iako shvatam njihov optimizam trenutno znam da će se brzo razočarat. Bit će tu i novca i trošit će se, ali uvijek će falit ono nešto.

Ono nešto je vlasnik koji je spreman ići extra mile i izvalit kešovinu na sto da imaš najbolje šanse za osvojiti trofej.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 30 apr 2022, 09:35

Mount, Saka, Foden, sve je to u par deka.
Fodenu i Mounut je prednost što igraju u jačim ekipama, sa boljim saigračima, i već imaju trofeje u svojim vitrinama. S tim da je Mount više dao u osvjaju lš, nego Foden u osvajanju lige prošle sezone. Doduše, to se možda i ne može mjeriti tako. Lš je ipak kup takmičenje.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 apr 2022, 10:35

:rol:
slika

slika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 30 apr 2022, 10:36

Fakti
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.