NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 11:00

Donnie Darko je napisao/la:nezalaganje nisi odgovorio na glavno pitanje, Kawhi ili Melo?
Pa normalno Kawhi jer ono defense da :rol:

Momak koji nije ni allstar niti je uopste bio u nekoj konverzaciji za allstara je superstar, elitni ograc i bolji od Mela. Zemljo otvori se
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 feb 2015, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2015, 11:00

Samo želim da se uvjerim :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 11:09

Clutch je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:nezalaganje nisi odgovorio na glavno pitanje, Kawhi ili Melo?
Kakvo je to pitanje?

Pa njemu je Kawhi > Durant, šta ti nije jasno? :mrgreen:
Pises bzv,ja sam obrazlozio to pitanje Kawhi-Durant. ;) Sto se tice ovog drugog pitanja, u svakom slucaju bi prije uzeo Kawhia i njegove 23 god nego li lika od 30 za kojeg je i pitanje sta mu je vise motiv,nakon odluke od ljetos!?Ne,Kawhi nije bolji od njega(ipak je ovo igra gdje se vise cijene poeni),ali nije tako ni daleko kao sto vi mislite,kad se gleda uticaj na ishod neke utkamice...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 feb 2015, 11:12

Tesko je odgovoriti na ta pitanja. Ostala 4 igraca u petorci se isto nesto pitaju..

Vise bih volio imati Leonarda ako u postavi imam Thompsona, a vise bih volio imati Mela ako imam u postavi npr Tony Allena

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 11:18

tuzlak1987 je napisao/la:Tesko je odgovoriti na ta pitanja. Ostala 4 igraca u petorci se isto nesto pitaju..

Vise bih volio imati Leonarda ako u postavi imam Thompsona, a vise bih volio imati Mela ako imam u postavi npr Tony Allena
Definitivno se moze i tako gledati...Zavisi sta ti treba i na koji nacin taj x igrac treba da utice na ishod utakmice...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 feb 2015, 11:25

NEZALAGANJE je napisao/la:Stvar je sto neki ne kontaju da se elitni igrac moze biti igrajuci vrhunsku odbranu i biti vise nego solidan u napadu.
Onda, brat bratu, ni Avery Bradley nije daleko od elite. Samo jos malo da popravi napad i to je to.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 11:27

dscile je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Stvar je sto neki ne kontaju da se elitni igrac moze biti igrajuci vrhunsku odbranu i biti vise nego solidan u napadu.
Onda, brat bratu, ni Avery Bradley nije daleko od elite. Samo jos malo da popravi napad i to je to.
Hajde da se ne pravimo naivni...Jel to Bradley utice na neku tekmu kao sto to cini Leonard,posto pricamo o njemu? Znas li ti da SAS imaju najbolju odbranu lige kad je on na parketu i primaju manje od 97p po utakmici,a bez njega oko 102-3?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 11:29

I tony allen bi bio elita da je malo jaci ofanzivno... Beverley isto :D

Ti stvarno mislis da je kawhi elitni/superstar igrac?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 11:37

alemsa je napisao/la:I tony allen bi bio elita da je malo jaci ofanzivno...

Ti stvarno mislis da je kawhi elitni/superstar igrac?
Elitni je igrac u svakom slucaju...Da li je superstar,to ce vrijeme da pokaze ili ti mozda vec sad imas magicnu kuglu pa znas da nece biti? Na kraju krajeva,on ni ne mora biti superstar po definiciji koja je danas uvrijezena,ali ce uvijek biti superstar u timu za koji igra,a taj ce tim uvijek biti u borbi za titulu,vjeruj mi.Sto se tice tvoje tvrdnje,da jos nije bio ni AS samo cu ti reci da zadnje 3 sezone u prvom dijelu takmicenja kad se bira za AS,nije igrao po vise od mjesec dana i samim time nije bio ni u prilici da bude biran.Isto tako,sasvim slucajno je bio najbolji igrac tima kad se prosle godine vratio poslije povrede i kad je tim nanizao 19 uzastopnih pobjeda. ;) Wall je bio AS ove godine pa se lik raspada zadnjih nekoliko sedmica i izgleda lose...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 11:39

Pricamo trenutno...

On moze samo biti elita defanzivno, kao igrac ne.

Nije ni top 25-30 igrac lige, rijec elita se baca kao dobro jutro.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 feb 2015, 11:40

Aleme tebi su Paul i Melo elita i tvoje mišljenje je irelevantno u ovakvim raspravama.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 11:42

Kawhi je napisao/la:Aleme tebi su Paul i Melo elita i tvoje mišljenje je irelevantno u ovakvim raspravama.
Nisam ti ja kriv sto ti ne znas razlikovati levele igraca.

Jos samo reci da je Kawhi top 10 igrac lige svega ti :rol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2015, 11:43

top 5

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 feb 2015, 11:46

NEZALAGANJE je napisao/la:
dscile je napisao/la:
Hajde da se ne pravimo naivni...Jel to Bradley utice na neku tekmu kao sto to cini Leonard,posto pricamo o njemu? Znas li ti da SAS imaju najbolju odbranu lige kad je on na parketu i primaju manje od 97p po utakmici,a bez njega oko 102-3?
Pa u Bostonu utice, a nisu svi iste srece da ih draftuje SAS.

Niko ne spori njegovu defanzivu, nego to sto je on po tebi elita ove lige.. A u ligi imas mnogo igraca sa odlicnom defanzivnom i prosjecnim napadom.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 feb 2015, 11:52

Kakvi leveli? Melo je elita zbog toga što u 12 godina nije uradio ništa vrijedno pomena kao prva opcija ekipe? Na kojem je to on levelu?
Shvatićeš jednom da griješiš. Uostalom više ne spominješ CP3a u kontekstu best floor generala što ti je nekad bio glavni argument zašto je on najbolji PG.
Kawhi je sigurno top 20 igrač lige. Ne pravi mi se lista da vidim gdje bi mi tačno došao.
dscile je napisao/la: Niko ne spori njegovu defanzivu, nego to sto je on po tebi elita ove lige.. A u ligi imas mnogo igraca sa odlicnom defanzivnom i prosjecnim napadom.
Nijedan od tih igrača nije imao 2 PO serije u kojim je odigrao odlično protiv LBJa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 11:52

alemsa je napisao/la:Pricamo trenutno...

On moze samo biti elita defanzivno, kao igrac ne.

Nije ni top 25-30 igrac lige, rijec elita se baca kao dobro jutro.
Kad budes sumnjao u njega,samo pogledaj tekme 3,4,5 ovog nekog finala u junu.I nemoj mi price da ga je tim izbacio,jer dok on nije poceo igrati ,MIA je izgledao kao bolja ekipa prve 2 tekme...To sto decko zbog raznih povreda,da napomenem i suterske ruke ove sezone,tek pokusava uhvatiti ritam i ne izgleda TRENUTNO dobro,ne znaci da nije elita. I da ti postavim pitanje,ako on nije elita po tebi,kako je moguce da decko od 22-3 god ,koliko je imao u finalima ima skoro DD u prosjeku na preko 50% suta iz igre? Na NAJVECOJ mogucoj sceni!! Na istoj onoj na kojoj se Harden raspao u svom prvom finalu!!
@dscile O cemu ti? Sta utice u BOS?Utice da su lottery tim i da ne mogu dobiti nikoga.Strasan mu je uticaj.Kawhi nije prosjecan ofanzivni igrac.Nije ni elita u napadu,ali nikako nije ni prosjek sa sutem za 3p,post up igrom,te igrom u tranziciji.Prosjecni ofanzivni igraci nemaju taj arsenal na raspolaganju plus on svoj jos uvijek izgradjuje...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 11:55

A Kawhi 4-a opcija u tom PO kojeg spominjes :urnebes:

Melo je elitni scorer, i bio je drugi scorer u ligi nakon KD, mozda ga je ove godine preso Brada. Kako god superstar je, Kawhi nije, niti ce biti, njegov je plafon 17-20 poena prosjek, nista vise.

Cuj top 20 :urnebes:

@nezalaganje

Dobro haj kawhi je elitni/superstar, top 5 igrac lige.

Lik je star i to je to
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 feb 2015, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 feb 2015, 11:59

@Kawhi

Ne sporim ni to, niti mu zelim oduzeti MVP titulu.

@NEZALGANJE

Ti hoces reci da Kawhi je taj koji vodi svoju ekipu kad finalima i titulama? Ako sam ja pogresno protumacio, izvinjavam se. Vidjeli bi svi mi Kawhiev uticaj da igra u nekoj drugoj ekipi, tipa Orlando, Boston, Sacramento, itd.. Da igra u njima niko ga ne bi ni spominjao na ovom forumu, dok ovako ispada elita. Ako si ti mogao onomad pretpostavljati kako ce Kawhi biti bolji od Duranta ako Durant ne bude nikako napredovao, onda mogu i ja pretpostavljati da bi on ne bi imao nista bolji skor sa Bostonom da je u njemu umjesto Bradleya. Sto naravno ne znaci da nije bolji od Bradleya, nego da jednostavno nije klasa koja moze od trenutno nikakve ekipe napraviti PO ekipu. Jos je pri tome i Kawhi treca ili koja vec opcija u ekipi za koju igra, tako da ne vidim kako on to magicno utice poboljsanje rezultata. Veliki uticaj na neku ekipu ima npr. LBJ, ciji Cavsi se ne mogu sastavi bez njega, dok su sa njima konkurenti za prsten. I igraci njegovog ranga, naravno.. takozvana elita.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 feb 2015, 12:01

dscile je napisao/la:Veliki uticaj na neku ekipu ima npr. LBJ, ciji Cavsi se ne mogu sastavi bez njega, dok su sa njima konkurenti za prsten. I igraci njegovog ranga, naravno.. takozvana elita.
Spursi imaju negativan omjer u zadnje 2 godine bez Kawhija.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 12:02

Kawhi je napisao/la:
dscile je napisao/la:Veliki uticaj na neku ekipu ima npr. LBJ, ciji Cavsi se ne mogu sastavi bez njega, dok su sa njima konkurenti za prsten. I igraci njegovog ranga, naravno.. takozvana elita.
Spursi imaju negativan omjer u zadnje 2 godine bez Kawhija.
I Rocketsi su prosle godine sve skoro izgubili bez Parsonsa, znaci da je Parsons bolji igrac od Dwighta i Hardena, elita, superstar, top 5 igrac lige :thumbup:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.