A sto to Shak nije osviji onda 10 titula , nego 3 + 1 (ova 1 sa Miamiem je zvanicno najveca kradja u finalu svih vremena)BABADZO je napisao/la:AJD NE PROVALJUJ SE,pa svako ko zna kosarku malo bolje,zna da je Shaq u svom prime bio najdominantniji igrac u historiji lige.Znaci nisi ga mogao braniti nkako,mogao si ga tuci palicom,covjek bi zakucao sve 3 m oko kosa.XConTroL7 je napisao/la:ajd sve al mi ne ide u glavu kako neko ko je pratio i prati nba moze reci kako je kobe zbog shaqa osvojio titule :/ to je bio najjaci duo lige i jedan od najjacih svih vremena i zajedno su to osvajali...pa kobe je na kraju u finalima zapada (pravim finalima tacnije ) bio veci faktor od dizela :/ nisam zelio pisati na temi raketa ali ne mozes ostat nijem na neke gluposti
1995 stari Hakeem ga je razmontirao u finalu
1998 i 1999 je Shak imao najbolje suigrce ako ce mo posteno a bio je u primeu pa ga je Utah pomela pa zatim San Antonio (Kobe je jos sazrijevao i bio rezerva Jones-u)
Sto to Shak nije bio MVP u finalima prije finala to se znalo :
2000 najtezi protivnik ubjedljivo Portland klasik serija u 7 tekmi , tu je Kobe preuzeo
2001 najtezi protivnik San Antonio gdje je opet Kobe izdominirao
2002 najtezi Sacramento gdje je bilo ili Kobe ili Bibbi , koji su dominirali u seriji
2003 Shak se raspao protiv San Antonia , Kobe ih drzao , najbolji mu suigrac bio Medvedenko
2004 su za*ebali obojca Kobe je previse forsirao (sudjenje za silovanje) a Shak-a je zasutavio sam za glavu manji Ben Wallace
p.s. necu govoriti da Shak nije bio najbolji igrac u to vrijeme u reg. sezonama , to stoji , ali u utakmicama playoff-a protiv zapada Kobe mu je bio ravnopravan i cak i bolji , dok je u finalima on bio jer ekipe sa istoka nisu imale centre ili teska krila za pokrit ga , pa se logicki islo na Shaka koji je dobio sva tri mvp finala (R. Smits , 45-Motombo i niko u finalu protiv NJ)
Ali zvanicno potencirani skoro od sviju najbolji SG (Harden) i najbolji C (Howard) lige da bas ispadnu u prvoj rundi , mislim da se NIKAD nije desilo