BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko ćemo bodova osvojiti u ove 2 utakmice?

0
18
6%
1
7
2%
2
2
1%
3
48
17%
4
54
19%
6
155
55%

Ukupno glasova: 284

Raonffa
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2019, 22:12

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Pa prilično sam siguran da neće, zapravo ne znam šta treba da se desi, da se dignemo da u reprezentaciju uđe Hajrović, Vrančić, Prcić? Oni će nam donijeti rezultat? Sumnjam, bez sistema nema ništa, uostalom vidjeli smo to već x puta na primjeru igrača, pa čak i ove trojice.

Da se dignemo da Robi dobije otkaz? Sada je svejedno, kada nije dobio otkaz do sada, pustiti ga nek' odradi kvalifikacioni ciklus, i onako teško bilo ko može izvući ono što nama treba u datom trenutku da bi se plasirali kroz kvalfikacije.

Al' evo čak i da/kad dobije Robert otkaz, šta dalje? Kako, koga, pod kojim uvjetima, već godinama tapkamo u mjestu sa tim.
Ne radi se o Hajrovicu i Vrancicu, oni su propratna pojava.
Radi se o tome da kada vidimo da se stvari pocinju kretati po dobro poznatom luzerskom scenariju, a nema dileme da vec neko vrijeme idemo utabanim stazama poraza, treba reagovati u smislu da se takvom razvoju situacije ne daje podrska.
Ti sada otprilike govoris onu dobro poznatu - za koga cu glasati, svi su isti, sta ce promijeniti ?
Nije bitno koga novog postaviti, bitno je sadasnjem selektoru poslati poruku da nije siguran jer ne radi dobro , kao u politici.
Sistem cemo izgraditi ako im damo do znanja da ih mozemo smijeniti i da treba da rade svoj posao.
Vjeruj da su oni puno namazaniji nego sto se misli, oni sve osluskuju i mjere koliko daleko i dugo mogu ici .
Pa dobro Prosinečki svakako može zaključiti da javnost nije zadovoljna, nije retardiran, može pomoću par klikova vidjeti šta javnost misli o igrama reprezentacije, kao da on to ne zna već. Ne možeš mu ništa dok god on ima podršku saveza, kako on tako i svaki drugi selektor koji je bio i koji će biti.

Najbitnije je uticati na dešavanja u savezu, a mi se tu ne pitamo plaho, i pisanje po forumu to neće riješiti nikako.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Mujke1921
Kontakt:

Post Postao/la Mujke1921 » 07 sep 2019, 22:13

rishovski je napisao/la:Amar je bio 100x bolji izbor od Prosineckog... Zuti nit razumije igrace niti oni njega,nit je uopste svjestan gdje je dosao... Amar zna sve marifetluke i kafansko ponasanje nasih igraca,neprofesionalizam... I mislim da bi ih poslije 2 okupljanja doveo u red i da bi licili na reprezentaciju... Ovo je sad smijesno sta gledamo...
Nije sto navijam za zelju.. al fakat ima istine.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2019, 22:14

rishovski je napisao/la:Amar je bio 100x bolji izbor od Prosineckog... Zuti nit razumije igrace niti oni njega,nit je uopste svjestan gdje je dosao... Amar zna sve marifetluke i kafansko ponasanje nasih igraca,neprofesionalizam... I mislim da bi ih poslije 2 okupljanja doveo u red i da bi licili na reprezentaciju... Ovo je sad smijesno sta gledamo...
ne prizivaj, sva sreća pa ga nisu uzeli!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2019, 22:14

Varg je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:naš savez je dno dna, samo su pojedini afrički savezi gori od nas, ali nije savez kriv što mi nemamo dovoljno igrača da valjaju. ne kažem da nam selektori valjaju ali nemožeš od mekinja napravit hljeb da valja
kadeti redovno igraju evropska prvenstva, u21 je do zadnjeg kola bila u igri za plasman prosle godine i zavrsi iza portugala i rumunije (finaliste prvenstva kasnije) a ispred welsa, švicarske
I sad reci koliko su od naših kadeta koji su igrali na Evropsko 2016 nešto napravili? Jedan možda.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:14

Amar :tokralju: :tokralju: :tokralju: :crazy: :crazy: :crazy: :lol: :lol: :lol:
Dan tmuran ja mahmuran

Mujke1921
Kontakt:

Post Postao/la Mujke1921 » 07 sep 2019, 22:15

Zagor121 je napisao/la:
Ako moze Robi, sto ne moze Amar ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2019, 22:16

Mujke1921 je napisao/la:Ako moze Robi, sto ne moze Amar ?
Na stranu to što je za Prosinečkog doktor nauka, Amar je tamo gdje treba da bude. Reprezentaciji sretno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 sep 2019, 22:18

Vucevich je napisao/la:
Varg je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:naš savez je dno dna, samo su pojedini afrički savezi gori od nas, ali nije savez kriv što mi nemamo dovoljno igrača da valjaju. ne kažem da nam selektori valjaju ali nemožeš od mekinja napravit hljeb da valja
kadeti redovno igraju evropska prvenstva, u21 je do zadnjeg kola bila u igri za plasman prosle godine i zavrsi iza portugala i rumunije (finaliste prvenstva kasnije) a ispred welsa, švicarske
I sad reci koliko su od naših kadeta koji su igrali na Evropsko 2016 nešto napravili? Jedan možda.
I to se plasirali od kada je uefa prosirila prvenstvo.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:18

Mujke1921 je napisao/la:
Zagor121 je napisao/la:
Ako moze Robi, sto ne moze Amar ?
Izvini stari,nemogu vise,eto stavite i amara i probajte i sa njim,repku vise i ne gledam,ne da mi zuc i jetra.
Dan tmuran ja mahmuran

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2019, 22:19

Zagor121 je napisao/la: Razumijem ja tebe filgud,i stvari ne idu dobro,tu si u pravu.Ali robi je samo nuspojava,ne uzrok.Samo hocu da kazem kada robi izleti,a hoce ubrzo,ko ce doci onda?Samo zadnji uzi izbor selektora,amar i robi,kuga i kolera...Opet kazem,treba raditi pritisak dok je vrijeme,ali na pravu adresu,inace gubimo opet 2,3 godine vremena
Ja vjerujem da ako navijaci pokazu da vise nisu spremni da trpe polurijesenja, oni ce biti prisiljeni da konacno pocnu traziti ozbiljnu varijantu.
Ta tipa ljudi su zvijeri, tacno osjete kada moraju da se povuku i da prave ustupke.
Naravno, selektori nisu ni krivi, ni losi koliko ih okruzenje cini losim, ali oni su potrosna roba. J.ebi ga...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2019, 22:21

Zagor121 je napisao/la: Izvini stari,nemogu vise,eto stavite i amara i probajte i sa njim,repku vise i ne gledam,ne da mi zuc i jetra.
Pa trebali su probati sa njim, jedini koji iskače iz ovog monotnog alibi šablona koji krasi sve selektore koje smo imali. Sad je kasno, sva sreća.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:22

DrFilgud je napisao/la:
Zagor121 je napisao/la: Razumijem ja tebe filgud,i stvari ne idu dobro,tu si u pravu.Ali robi je samo nuspojava,ne uzrok.Samo hocu da kazem kada robi izleti,a hoce ubrzo,ko ce doci onda?Samo zadnji uzi izbor selektora,amar i robi,kuga i kolera...Opet kazem,treba raditi pritisak dok je vrijeme,ali na pravu adresu,inace gubimo opet 2,3 godine vremena
Ja vjerujem da ako navijaci pokazu da vise nisu spremni da trpe polurijesenja, oni ce biti prisiljeni da konacno pocnu traziti ozbiljnu varijantu.
Ta tipa ljudi su zvijeri, tacno osjete kada moraju da se povuku i da prave ustupke.
Naravno, selektori nisu ni krivi, ni losi koliko ih okruzenje cini losim, ali oni su potrosna roba. J.ebi ga...

U zadnjoj recenici si rekao svu istinu oko selektora...
Dan tmuran ja mahmuran

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 sep 2019, 22:26

Mozete se smijati,pisati sta hocete,nazivat ga moržem ili kako god,ali je Amar veci strucnjak od Papeta,Bazdarevica a i od zutog... i sto je najvaznije nije iskompleksirana seljacina,nego uvijek prica realno o svakom igracu,o igri na terenu... I sto je najjvaznije covjek je u BiH i daleko bolje od svih moze pratiti i pronaci mozda nekog novog igraca...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2019, 22:29

Zagor121 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:

U zadnjoj recenici si rekao svu istinu oko selektora...
Isto tako dovesti pravog trenera, s karizmom i mudima, moze napraviti neizmjeran napredak od kog nema nazad.
Mi smo to djelimicno dozivjeli Cirom, nakon njega stvari ipak nisu bile iste.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 sep 2019, 22:30

rishovski je napisao/la:Mozete se smijati,pisati sta hocete,nazivat ga moržem ili kako god,ali je Amar veci strucnjak od Papeta,Bazdarevica a i od zutog... i sto je najvaznije nije iskompleksirana seljacina,nego uvijek prica realno o svakom igracu,o igri na terenu... I sto je najjvaznije covjek je u BiH i daleko bolje od svih moze pratiti i pronaci mozda nekog novog igraca...
U toj ligi da ima igrac koji vrijedi pronasao bi njega vec neko do sada.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2019, 22:36

Za Amara se sve može reći, ali za jednu stvar garantujem, ne bi bilo dernečenja na pripremama, hodanja po terenu, to nema teoretske šanse. Ili bi letili pojedinci koji to rade ili bi letio Amar zbog pritiska saveza/javnosti (nebitno), ali Finska i Kipar se nikada ne bi desili da je on selektor.

Al' problem njega kao selektora je najmanje njegovo znanje, frajer bi bio dočekan baš na nož i bilo bi teško raditi u takvim okolnostima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:39

Virtu4l je napisao/la:
Zagor121 je napisao/la: Izvini stari,nemogu vise,eto stavite i amara i probajte i sa njim,repku vise i ne gledam,ne da mi zuc i jetra.
Pa trebali su probati sa njim, jedini koji iskače iz ovog monotnog alibi šablona koji krasi sve selektore koje smo imali. Sad je kasno, sva sreća.
Probaj sa ovim,probaj sa onim,i opet nista.100 posto sam uvijeren da sa amarom ne bi nista bolje bilo,samo gore.Da bi imali rezultat,treba nam selektor koji ce imati neki svoj sistem,u koji mu se nece niko mijesati.Ovamo gore jednom kazem uporedi nas i finsku,on mi govori mi umislili da smo brazil 82,finci rade trce bore se...Da tacno je to,treba neko da prodrma tim,treba nam selektor koji ce imati odrijesene ruke,da moze da kaze Dzeki,Pjanicu izvini neradis kako treba,na sljedecem okupljanju te nema.Svi moraju da trce bore se od 1 do 90 min.Moze li to ijedan selektor sada,nemoze zato sto i selektor i igraci vide da nema nikakvog sistema,radi ko sta i kako hoce,u javnost cure informacije o festama,pijankama i mi ocekujemo neki rezultat??Sta nam vrijedi da nam dodje licno sir Alex Ferguson,ako ce on poceti da riba igrace zbog feste,a Begic mu dodje kao njegov sef,zamisli situacije,i kaze ne moze to tako,pusti ljude nek se provesele,mi smo ipak balkanci...
Dan tmuran ja mahmuran

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2019, 22:40

da bi imali rezultat trebaju nam igrači, malo više nego 4-5 njih

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 sep 2019, 22:40

hvala Bogu pa nije Amar...neka ga ovdje gdje jeste 100 godina a vama sretno sa Robijem :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 07 sep 2019, 22:42

jel mrsko nekom ko razumije opet objasnit baraz lige nacija :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Normus90 i 21 gost.