Velež vs Zrinjski
Re: Velež vs Zrinjski
Ako Zrinjski koji je 3x kvalitetniji tim od Veleza i sutra ne pobjedi Velež onda imaju opasno yeben kompleks od njih.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
A Džinovići su firauni, pa se jedan priženio tu prij tri, četri generacijeMMM je napisao/la: ↑14 sep 2021, 23:45Salčini su sa Brkanova Brda.lile je napisao/la: ↑14 sep 2021, 22:59I što je još čudnije, nekako mogu shvatiti da ne poznaje Iliće, Cim, u njima nema nikakvih institucija jer su prigradska naselja. Oduvijek bila čisto Hrvatska.
Brate vidi se da si doslo, cuj Ilici oduvjek cisto Hrvatsko naselje, a sve Bošnjacke bašče bile kad krenes od pocetka Ilica gdje su Dzinovići pa do Babuna i Salčina i jos da ti kazem đamija postoji u Ilicima 300godina a crkva je napravljena nakon rata i to opet djelom na Muslimanskoj zemlji, to sto je covjek na kraju uzeo pare pa nije zavrsila kao crkva kod Fate Orlovic je njegova dobra volja.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
Ma ne sekiraj se bola ništa ti su pravi Mostarac čim ti je priča "ilići ovo ilići ono"Josip321 je napisao/la: ↑14 sep 2021, 21:18Jednom pričam sa jednom osobom koja ima dobre veze u Veležu. Rođen tik uz Neretvu, pravi Mostarac. Inače, meni dobar lik, dobar sam sa njim.
I znaš kako kažu: Pretpostavka je majka svih zaj..a
Tako mi pričamo i ja cijelo vrijeme pričam: Ilići ovo, Ilići ono.
A on me gleda nekako čudno. A ja pretpostavljao da čovjek zna gdje su Ilići, ta rođeni je Mostarac.
Upita ga da li zna gdje su Ilići?
On odgovara: Ma ja sam ti samo jednom bio u Ilićima, 87. Čuli da je u Libre došla Karlovačka pa otišli na piće.
E pa takvih je većina "pravih Mostaraca". Poznaju mahale i još nekoliko zgrada u Mostaru. I to je to.
A ja kao "lažni Mostarac" znam prečice od Prigrađana, Humi Lišana do Malog Polja.
I što je još čudnije, nekako mogu shvatiti da ne poznaje Iliće, Cim, u njima nema nikakvih institucija jer su prigradska naselja. Oduvijek bila čisto Hrvatska.
Ali taj isti jednom govori dok priča o trećem licu, Bošnjačku, pa kaže: Rekao sam mu ja, ne bi ti ja dolje da mi daju džabe.
A mislio je na Blagaj.
I još jednom da ponovim, lik mi je dobar. Dobar sam sa njim. I ne mrzi lik Škutore, Podvelešce, ali recimo da je u ostalim karakteristikama slika i prilika "pravog Mostaraca".

- HasicuVratiSe
- Kontakt:
Je li ovo pali brat tobe?
Djeluje dovoljno retadiran
Danas 1-1.
Djeluje dovoljno retadiran
Danas 1-1.
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim
Postrojite ih.
Opet.
Opet.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Jakirović: ova utakmica za mene je samo tri boda,kao.i svaka druga.
Dudić: znamo šta nam ova utakmica znači!
Pijačari se lože kao da je pazarni dan u vrapčićima
Dudić: znamo šta nam ova utakmica znači!
Pijačari se lože kao da je pazarni dan u vrapčićima

HŠKZ
- oldschool72
- Kontakt:
hebes poslijeratne timove bez tradicije, hajmo rodjeni zgazite skutore/skuture/skuce
Velež do groba
Ne uzimajte naše slogane, samo kopirati znate...dobro nisi napiso...igraj do krajaoldschool72 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:35hebes poslijeratne timove bez tradicije, hajmo rodjeni zgazite skutore/skuture/skuce

HŠKZ
- oldschool72
- Kontakt:
Primijeti se da su vas osmanlije handrile 500 godina , kad vam je zgaziti "vasa" rijec a rijec je turskog porijeklaHerero je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:49Ne uzimajte naše slogane, samo kopirati znate...dobro nisi napiso...igraj do krajaoldschool72 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:35hebes poslijeratne timove bez tradicije, hajmo rodjeni zgazite skutore/skuture/skuce![]()
Ali sta se ja skutorima o leksici bosanskog jezika prepirem, idji ti vrvi nonomo
Velež do groba
Mi od njih nešto uzeli... 

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Upravo tako. A dolaskom AU sav grunt je bio muslimanski. Ali živalj je svejedno bio gotovo čisto katolički. Malo pravoslavaca Borozan.MMM je napisao/la: ↑14 sep 2021, 23:45Salčini su sa Brkanova Brda.lile je napisao/la: ↑14 sep 2021, 22:59I što je još čudnije, nekako mogu shvatiti da ne poznaje Iliće, Cim, u njima nema nikakvih institucija jer su prigradska naselja. Oduvijek bila čisto Hrvatska.
Brate vidi se da si doslo, cuj Ilici oduvjek cisto Hrvatsko naselje, a sve Bošnjacke bašče bile kad krenes od pocetka Ilica gdje su Dzinovići pa do Babuna i Salčina i jos da ti kazem đamija postoji u Ilicima 300godina a crkva je napravljena nakon rata i to opet djelom na Muslimanskoj zemlji, to sto je covjek na kraju uzeo pare pa nije zavrsila kao crkva kod Fate Orlovic je njegova dobra volja.
Stoljeće i pol kasnije, većina grunta je Hrvatska. Što je i logično. Tu živjeli i otkupljivali zemlju.
Momče Hercegovče
Nije dobro napisao ako je htio vaš uzeti. Trebao je zBazite.Herero je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:49Ne uzimajte naše slogane, samo kopirati znate...dobro nisi napiso...igraj do krajaoldschool72 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:35hebes poslijeratne timove bez tradicije, hajmo rodjeni zgazite skutore/skuture/skuce![]()
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
I Severinu su od nas čuli pa nam je pjevajuoldschool72 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:57Primijeti se da su vas osmanlije handrile 500 godina , kad vam je zgaziti "vasa" rijec a rijec je turskog porijeklaHerero je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:49Ne uzimajte naše slogane, samo kopirati znate...dobro nisi napiso...igraj do krajaoldschool72 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 09:35hebes poslijeratne timove bez tradicije, hajmo rodjeni zgazite skutore/skuture/skuce![]()
Ali sta se ja skutorima o leksici bosanskog jezika prepirem, idji ti vrvi nonomo
O čemu pričaš ti?
popis 1879:
Mostar ima 10 848 stanovnika:6421 Bosnjaka,3026 Pravoslavnih i 1366 Katolika
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
-
- Kontakt:
11.447 Muhamedanci
6.280 Srbi
22.928 Hrvati
🔹
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.