Austrija - BiH & Španija - BiH 15/18.11.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Austrija - BiH & Španija - BiH 15/18.11.

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2018, 23:26

JackTheStripper je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Bošnjaci ponovo pokazuju zašto su sinonim za glupost i viceve.

Nisu Bosnjaci glupi. Taj narativ su nametnuli Srbi i Hrvati.
Tvoji posljednji postovi na ovoj temi dokazuju da su bili u pravu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 nov 2018, 23:31

Raonffa je napisao/la:Ova utakmica pokazuje koliko su ljudi nerealni, oni bi da sa sredinom Gojak-Bešić-Sarić izgledaju dominantno protiv jedne Španije u gostima.

I sve to pravdaju time što Španija igra sa "C postavom", a vezni red i napad im se sastoji od, pazi sad, tri igrača Real Madrida, jednog igrača Atletico Madrida, jednog igrača Čelzija i jednog igrača Milana.

Pa to su klubovi o kojima, trenutno, svaki naš igrač može sanjati, al' pazi sanjati (izuzev Džeke i Pjanića). I onda dođe neko i kaže "joj uzela nas C Španija dedemi, qurcu ne valjamo, Robi raus" :lol:

Niko nije rekao da treba Robi raus, nego vise je to zal zbog toga sto ponavljamo stare greske dekoncentracije u kljucnim trenutcima. Opet primismo frljoku nakon herojskog drzanja. A realno previse i petljaju pojedinci s loptom.

Izuzmemo li Asensia, Isca, Moratu, Rodriga, Susa, Azpilicuetu i Ceballosa, igrali su s C-ekipom.

Jeste da je prijateljska ali ovdje smo trebali izvuci X i uci u novu godinu ohrabreni i puni samopouzdanja. Lako je qrac siljiti nad sirotinjom poput sj. Irske, pa i Austrije, koja je tu negdje s nama po kvaliteti. Mada su nas i protiv sjevernih Iraca vile dobrano pronosale i to u oba susreta.
Ti Asensio i Isco zabiju Hrvatskoj 3-4 komada. Onako usput.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 18 nov 2018, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 nov 2018, 23:31

Raonffa je napisao/la:Ova utakmica pokazuje koliko su ljudi nerealni, oni bi da sa sredinom Gojak-Bešić-Sarić izgledaju dominantno protiv jedne Španije u gostima.

I sve to pravdaju time što Španija igra sa "C postavom", a vezni red i napad im se sastoji od, pazi sad, tri igrača Real Madrida, jednog igrača Atletico Madrida, jednog igrača Čelzija i jednog igrača Milana.

Pa to su klubovi o kojima, trenutno, svaki naš igrač može sanjati, al' pazi sanjati (izuzev Džeke i Pjanića). I onda dođe neko i kaže "joj uzela nas C Španija dedemi, qurcu ne valjamo, Robi raus" :lol:

Niko nije rekao da treba Robi raus, nego vise je to zal zbog toga sto ponavljamo stare greske dekoncentracije u kljucnim trenutcima. Opet primismo frljoku nakon herojskog drzanja. A realno previse i petljaju pojedinci s loptom.

Izuzmemo li Asensia, Isca, Moratu, Rodriga, Susa, Azpilicuetu i Ceballosa, igrali su s C-ekipom.

Jeste da je prijateljska ali ovdje smo trebali izvuci X i uci u novu godinu ohrabreni i puni samopouzdanja. Lako je qrac siljiti nad sirotinjom poput sj. Irske, pa i Austrije, koja je tu negdje s nama po kvaliteti. Mada su nas i protiv sjevernih Iraca vile dobrano pronosale i to u oba susreta.
Pa greška se desi, bolje da se desila danas nego u kvalifikacijama. Al' moraš shvatiti da neke stvari jednostavno nisu moguće. Ovakva naša ekipa je odigralo maksimalno, oni od ovoga bolje ne mogu. Ne može Cimirot na beku bolje od ovoga, ne može Sarić bolje od ovoga, ne može Krunić na lijevom krilu bolje od ovoga, ne može Gojak debitant bolje od ovoga, jednostavno je nemoguće.

Mi smo recimo na bekovskim pozicijama igrali sa trećim opcijama (po trenutnoj hijerarhiji), igrali smo bez najboljeg veznjaka i našeg daleko daleko najkvalitetnijeg igrača uz Džeku. Lako će Španija zamijeniti npr Kokea, al' mi nikako ne možemo nadomjestiti Pjanića, u tome je fazon. Ne možemo mi parirati Španiji koja ima 3x veću bazu kvalitetnih igrača nego mi, ne ide to.

I ovaj tvoj zadnji pasus opet otvara drugu raspravu, je l' mi to imamo igrače da se adekvatno suprotstavimo jednoj Španiji? Nemamo brate, nerealan si. Naš level otrpilike i jesu repke poput Austrije, Irske, do maksimalno Poljske, Švicarske ili Danske npr. Reprezentacije poput Španije, Francuske, Njemačke su jednostavno klasa više za nas i uvijek će biti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 nov 2018, 23:34

nekad smo slavili pobjede u prijateljskim, a s goricnom docekivali poraze u kvalifikacijama.
prijateljske utakmice sluze da ozbiljan i strucan trener uvidi ko koliko sta moze i kako moze odgovoriti na pojedine zadatke.
prijeteljske sluze za testiranje, sagledavanje i razmatranje opcija. sto je protivnik kvalitetniji, pregled stanja je bolji. super je sto smo igrali sa spanijom a ne sa moldavijom i slicnim ekipama.
poraz?
kakav crni poraz, pa zato prijateljske i sluze.
jesmo li nadigrani? nismo!
jesmo li rastureni? nismo!
jesmo li igrali oslabljeni i sa izmjenjenim sastavnom? jesmo!
jesmo li probali neke igrace? jesmo!

meni je ova tekma vaznija od 3-4 prethodne, iz jednog razloga. sto je robi imao priliku da vidi koliko moze cimirot, koliko moze nastic, kako funkcionise stoperski par zukanovic-bicakcic, kako se snalazi krunic, kako igra gojak. sve se to vidjelo u ovoj jednoj utakmici. mi smo lajici, ali robi je strucnjak.
za razliku od robijevih prethodnika, koji su prijateljske dozivljavali za dokazivanje i nabijanje euforije, robi radi mudro, njemu prijateljske sluze da sagleda situaciju, da analizira domete pojedinaca. vidio je dosta toga veceras. covjek nece da rizikuje na bitnim mecevima kombinacije koje nije probao. sto bi cekao bitnu utakmicu i da mu prvi put istraci stoperski par bicakcic-zukanovic. sto bi da razmislja ako se pjanic povrijedi ili kartonira, da onda mora izmisljati vezni red i rizikovati prvi put kombinujuci igrace da zakrpi sto nema. covjek je sve vidio sto treba da vidi. nemojte da vas iznenade neki novi pozivi u buducnosti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 nov 2018, 23:38

JohnCleese je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Sehicu dragi ono se zivo hvata, a i odbrana vala ko panjevi ccc, a i ovo guranje Šarića se pocelo debelo obijati o glavu Robertu, znaci hebeni ŠŠarić.

Hodas po tankom ledu menadzerski, dok Hajrovic, Prevljak i ekipa zare i pale na sceni. Ovo je zadnja greska ispod koje necemo ici pa nismo mi velesila da sebi priustimo takav luksuz nepozivanja pojedinih igraca.
Dok ima rezultata ne treba srati po treneru. Pa makar se Messi ne zvao. :bih:
Nicije nije do zore pa nece ni menadzerova. Ovo govorim na vrijeme kasno ce biti kasnije
ASD je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Sehicu dragi ono se zivo hvata, a i odbrana vala ko panjevi ccc, a i ovo guranje Šarića se pocelo debelo obijati o glavu Robertu, znaci hebeni ŠŠarić.

Hodas po tankom ledu menadzerski, dok Hajrovic, Prevljak i ekipa zare i pale na sceni. Ovo je zadnja greska ispod koje necemo ici pa nismo mi velesila da sebi priustimo takav luksuz nepozivanja pojedinih igraca.
Saric je odigrao odlicnu tekmu, ponovo.
Koliko je imao pasova prema naprijed ?
A to je jedino u fudbalu bitno? a imao ih je danas dosta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 nov 2018, 23:41

Pljuvaci Robija jedva docekase prijateljsku protiv vrhunske Repke da mogu prizivati novog Mesu, i nove 3-4 razlike poraze.
Upamtite, necete to tako brzo docekati.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 18 nov 2018, 23:45

Smatrati slicnim Mesu i Prosineckog bi trebalo biti zakonom kaznjivo, uz duzno postovanje prema nasem proslavljenom nogometnom asu, ali ono se nije dalo gledati ali doslovno.
Zadnja izmjena: 313, dana/u 18 nov 2018, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Walk on

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 nov 2018, 23:46

Cuj "C" tim Spanije, pa mi smo bez Pjanica "ŽNj" tim.
Ali evo da ne pretjerujem i mi smo danas igrali s "C" timom (bez Duljevica, bez desnog beka bio to Ogi ili Todor, bez Kolasinca, bez Pjanica, fali za ovakve tekme zasigurno i Hajrovic s klupe...uzmimo u obzir da je samo 1 od 4 nastupio u zadnjoj liniji)...
Da je igrao i A tim Spanije, rezultat ne bi bio nista ubjedljiviji.
Ovdje nije bila poenta u njihovoj kvaliteti, nego u defanzivnoj taktici naseg tima koja se i veceras pokazala izuzetno dobrom, izuzev 4,5 ispadanja Cimirota gdje se zapravo i vidjelo koliko nam fali desni bek.
Spanci bar imaju pravog beka, pa makar on bio i "C", kod nas igra veznjak Cimirot na beku. Zapravo mi i jesmo igrali u "ŽNj" formaciji.

Ne daj Boze da smo izgubili 3,4,5 : 0

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 18 nov 2018, 23:49

Realno nismo lose igrali, ali ovi Španjolci nisu igrali ni na 20%

Falio je tu Pjanic itekako, ali i da smo bili malo prisebniji u nekim situacijama mogli smo povesti veceras i napraviti utakmicu zanimljivijom i ko zna kakav bi onda mec bio.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2018, 23:52

Spanski C bek bi kod nas bio zvijezda u rangu Dzeke i Pjanica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 18 nov 2018, 23:53

Kakvih sve debila ima, ne znam da li bih se smijao ili plakao..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 18 nov 2018, 23:54

Falio nam je iole bolji desni bek, Cimirot je ispadao dosta puta, te smo na taj način primili gol.
Sve u svemu solidna partija naših, šteta zbog primljenog gola.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 18 nov 2018, 23:57

Samo jedna zamjerka Prosinečkom, a to je nevršenje izmjena. Protiv Austrije je izvršio 2, a večeras samo 4 od mogućih 6.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2018, 23:57

Vise smo mi u hednikepu bez pjanica nego oni bez 10 igraca iz prve postave...
=\_1921_/=

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 19 nov 2018, 00:01

Protiv Španije smo igrali bez Begovića, Kolašinca, Pjanića, Šunjića, Vranješa i Todorovića.
Pjanić, Šunjić, Kolašinac i Vranješ bi bili u startnoj postavi.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 nov 2018, 00:02

PerryFred je napisao/la:Protiv Španije smo igrali bez Begovića, Kolašinca, Pjanića, Šunjića, Vranješa i Todorovića.
Pjanić, Šunjić, Kolašinac i Vranješ bi bili u startnoj postavi, a vjerovatno i Begović.
Begovic je bivši, ne znam sto njega vise spominjete.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 nov 2018, 00:03

JackTheStripper je napisao/la:U ovakvim utakmicama se vidi gdje smo i sto smo. A ne na Austriji i Sjevernoj Irskoj. Mi smo nazalost, srednja zalost, realno za B lige.

Strah me je i pomisliti na to sta bi nam prva postava Spanije uradila kada nas je c-ekipa ovako izula.

:crazy:
Konacno neko realan :pray: Ma kad vidim onog kockara da gura Civica, Šarića i Duljevica onda se zapitam ima li razloga uopste ovaj cirkuz pratiti :crazy: Pa vidim im klubova :damn:

... ali od svega je najjace guranje Sehica na gol. Svaki prekid pliva, evo u ove posljednje 3-4 utakmica ispliva covjek olimpijski bazen. Cista sreca i ispodprosjecnost igraca Austrije i Irske su nas ostavile na prvoj poziciji i samo jednom postignutom golu. Danas je ova dvojni C ekipe Spanije konacno otkrila pravo lice ove prevare. Od dva normalna i uobicajna suta on napravi protivnicima dvije 100% asistencije. Ccc
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 19 nov 2018, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 nov 2018, 00:03

Robi: Iako sam bio skeptik pokazo se ko pravi selektor. Nametnuo moderni stil igre, od noge do noge bez srljanja, zatego odbranu, koristi sve nase prednosti pokazuje autoritet. Svaka mu cast.

Gojak: s obzirom da je debi odlican :thumbup:

Saric ok igrac, da imamo boljeg igro bi taj neko jbg.

Besic...nevjerovatno napadacki limitiran i sklon greskama.

Krunic tanak ko i obicno.

Bajic i kodro nemaju sta trazit vise u rep. Pa ni medju 23.
=\_1921_/=

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 19 nov 2018, 00:06

JackTheStripper je napisao/la:U ovakvim utakmicama se vidi gdje smo i sto smo. A ne na Austriji i Sjevernoj Irskoj. Mi smo nazalost, srednja zalost, realno za B lige.

Strah me je i pomisliti na to sta bi nam prva postava Spanije uradila kada nas je c-ekipa ovako izula.

Konacno neko realan :pray: Ma kad vidim onog kockara da gura Civica, Šarića i Duljevica onda se zapitam ima li razloga uopste ovaj cirkuz pratiti :crazy: Pa vidim im klubova :damn:

... ali od svega je najjace guranje Sehica na gol. Svaki prekid pliva, evo u ove posljednje 3-4 utakmica ispliva covjek olimpijski bazen. Cista sreca i ispodprosjecnost igraca Austrije i Irske su nas ostavile na prvoj poziciji i samo jednom postignutom golu. Danas je ova dvojni C ekipe Spanije konacno otkrila pravo lice ove prevare. Od dva normalna i uobicajna suta on napravi protivnicima dvije 100% asistencije. Ccc
Koji si ti pacenik :facepalm:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 nov 2018, 00:06

Ko ovakvim budalama da pristup forumu? Glupson zivi...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], HariTz, lol89 i 35 gostiju.