Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Marsal » 25 jan 2019, 22:26

Ja ba, ja sve govorim u eurima, a mislim na franke :facepalm:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jan 2019, 22:36

Ma brate mozes bilo gdje otici samo treba malo se ganjati i ispuniti neke uvjete. Evo ja ovdje ko sto gledam zafrkati cu se i naci posao neki umjesto da sam odlucio USA, Njemacka, Irska, Skandinavija, Svicarska, Kanada, Australija ili nesto i ganjao jezik i papire godinu. Ovdje cu se zafrkavat za 1000 KM i nigdje necu stici.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 25 jan 2019, 23:06

kako do USA :ljepota:
Zarathustra

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 25 jan 2019, 23:50

Kad usporedis zaradu(platu) i troskove za zivot. Naravno opet kao svaka statistika, median je u pitanju. (Kaufkraftstandard - KKS, English: Purchasing Power Standard, PPS)

slika
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jan 2019, 23:53

Moggi je napisao/la:kako do USA :ljepota:
Ne valja, puna crnaca.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 26 jan 2019, 01:33

Marsal je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
Marsal je napisao/la:I cijene su haos, ali da, idealna država za život.
Pa jasta su haos kad au plate 3-4k € nece kafa bit marka :mrgreen:
Ima ljudi žale se skupa im Njemačka, a vjeruj mi da Dojčland u odnosu na Švicu jeftin ko Bosna. :rol: Ali ko tamo živi i radi, vrh mu je.
Istina. Ljudi stalno idu u Njemacku u šoping :mrgreen: neusporedive su cijene nekih stvari.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 26 jan 2019, 05:10

Barbarossa je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:Kad smo vec kod Slovenije. Odlucio sam se vratiti tamo da radim, sad u Luksemburgu ali jbg daleko mi ovo od porodice.
Gdje si bio u Luxemburgu?

Ovdje gdje sam ja bio upoznao sam momka iz Živinica, svaki mjesec osim što plaća kiriju , plaća i toj nekoj izvjesnoj dami koja ga je dovela tamo preko papira zvanog brak. Ma extra potez
Imam u Luxembourgu gradu stan. Ja sam.platio prihe 2 godine 10000 da dodjem. Ali zaradis te 0are brzo nazad.

Ekstra drzava samo nije za mene :mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 jan 2019, 11:25

Marsal je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
Marsal je napisao/la:I cijene su haos, ali da, idealna država za život.
Pa jasta su haos kad au plate 3-4k € nece kafa bit marka :mrgreen:
Ima ljudi žale se skupa im Njemačka, a vjeruj mi da Dojčland u odnosu na Švicu jeftin ko Bosna. :rol: Ali ko tamo živi i radi, vrh mu je.
Oni se tamo za Svabe zezaju da su fukare :mrgreen:

Inace sa vecinom nasih ljudi sa kojima sam pricao i koji rade u fabrikama, plata je oko 7 milja franaka :crazy:

Jest da je kirija 2000, a djeciji vrtic 1500, ali opet gdje oboje rade, donese se fine love...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 jan 2019, 11:30

Cura od jarana je bila neka šefica u nekom hotelu negdje podno Alpa, imala platu 12 milja franaka. Kupila ovom Octaviu od plate jedne :tokralju:

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 26 jan 2019, 11:46

Nakon par godina u SAD, sad sam u Španiji. Još se navikavam. Mentalitet španaca je hm, ajmo reći zanimljiv. Ovako na prvu teški su neradnici. I što je još gore nekako su arogantni. Ja ne znam riječ španskog, a kad pričaš na engleskom gledaju te onako preko oka. Sve su u fazonu ovo je Španija pričaj španski ili se gubi odavde. Čak i firma u kojoj radim, koja je ono internacionalna, svi španci koji rade tu su ljudi koji engleski pričaju baš kad moraju. Što se tiče grada, grad je nešto super. Mnogo više mi se sviđa od Čikaga. Toplije je, istorija je na svakom koraku, sportski život je mnogo zanimljiviji. I da atmosfera na SB i onom novom stadionu Atletika je nebo i zemlja u korist navijača Atletika. Navijači Madrid su realno razmažena djeca koja slabo i kontaju sport. I mnogo je više stranaca na njihovim tribinama. Pravi selfi navijači.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 26 jan 2019, 11:48

Da mi se bi Irske dokopat, moram **** po Husinu zaganjat
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 26 jan 2019, 12:37

@kraljttbvb
u kojim fabrikama je tamo 7000 franaka plata? Mozda neki sto su duze u novartisu i te firme. Ali u drugim fabrikama ako imaju 4500 franaka mogu biti zadovoljni. Dosta zena sto rade u tim fabrikama nema ni 4500. ali kad bace pricu svaka ima i 10000 :mrgreen:
Najbolje je skupiti pare i uzeti stan il kucu i onda si miran. Ne placas ni blizu kao stanove koje iznajmis. Mislim moras biti teska budala placati 2000 stan i tu biti 20 godina.
Uglavnom dosta naseg naroda voli malo pretjerati sa svojim platama. Ali dobro svakom svoje.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 26 jan 2019, 12:53

Marsal je napisao/la:Cura od jarana je bila neka šefica u nekom hotelu negdje podno Alpa, imala platu 12 milja franaka. Kupila ovom Octaviu od plate jedne :tokralju:
:lol: :salut:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 26 jan 2019, 13:00

Maestro je napisao/la:@kraljttbvb
u kojim fabrikama je tamo 7000 franaka plata? Mozda neki sto su duze u novartisu i te firme. Ali u drugim fabrikama ako imaju 4500 franaka mogu biti zadovoljni. Dosta zena sto rade u tim fabrikama nema ni 4500. ali kad bace pricu svaka ima i 10000 :mrgreen:
Najbolje je skupiti pare i uzeti stan il kucu i onda si miran. Ne placas ni blizu kao stanove koje iznajmis. Mislim moras biti teska budala placati 2000 stan i tu biti 20 godina.
Uglavnom dosta naseg naroda voli malo pretjerati sa svojim platama. Ali dobro svakom svoje.
za 10% više od min rade operateri i tehničari, pa to ni u Bosni nema. Doduše zavisi od posla.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 jan 2019, 13:01

Maestro je napisao/la:@kraljttbvb
Za ove fabrike si upravu. Kcerka od kolege je otisla u Svicu prije nekih godinu dana i tako nesto plate i izadje na početku.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 26 jan 2019, 13:16

Maestro je napisao/la: Najbolje je skupiti pare i uzeti stan il kucu i onda si miran. Ne placas ni blizu kao stanove koje iznajmis. Mislim moras biti teska budala placati 2000 stan i tu biti 20 godina.
A koliko ces platiti taj stan/kucu? To su milioni u pitanju :mrgreen:

Znam slucaj obitelji koja je cijeli zivot provela tamo, otisla u mirovinu i prodala stan za cca milion franaka + naravno mirovina njihova i pare koje su povukli od tamo. Nakon toga kupili dva apartmana u Hr (Vodice), dva auta i kucu u Slavoniji. Boli ih qurac.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2019, 13:36

Marsal je napisao/la:Cura od jarana je bila neka šefica u nekom hotelu negdje podno Alpa, imala platu 12 milja franaka. Kupila ovom Octaviu od plate jedne :tokralju:
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 26 jan 2019, 13:38

kako doci do doticnog hotela :D
Zarathustra

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 jan 2019, 13:42

Jaran je forumaš, nek mi ne da lagat ako naleti kad na ovu temu :) kloc je naravno uspio razjebat tu vezu, ona ga htjela tamo povuć :facepalm: da je konj makar Škodu uspio lapit, ona mu kupila auto, 2012 godiste i lav je zatjera u pm prije nego ga uveze :rol:

%Moggi
Ne znam, ona je tamo davno otišla, a mjesto u hotelu dobila haman kao preporuku od bivšeg koji je bio milioner pa se uvalila :D ne sjecam se kako, doduse pomoglo joj je i sto cura sporazumjeva se bez ikakvih problema na 6 jezika.

Joj sad ću mu linkat temu, nek piše doživljaje :mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 jan 2019, 14:09

Chandrian je napisao/la:Nakon par godina u SAD, sad sam u Španiji. Još se navikavam. Mentalitet španaca je hm, ajmo reći zanimljiv. Ovako na prvu teški su neradnici. I što je još gore nekako su arogantni. Ja ne znam riječ španskog, a kad pričaš na engleskom gledaju te onako preko oka. Sve su u fazonu ovo je Španija pričaj španski ili se gubi odavde. Čak i firma u kojoj radim, koja je ono internacionalna, svi španci koji rade tu su ljudi koji engleski pričaju baš kad moraju. Što se tiče grada, grad je nešto super. Mnogo više mi se sviđa od Čikaga. Toplije je, istorija je na svakom koraku, sportski život je mnogo zanimljiviji. I da atmosfera na SB i onom novom stadionu Atletika je nebo i zemlja u korist navijača Atletika. Navijači Madrid su realno razmažena djeca koja slabo i kontaju sport. I mnogo je više stranaca na njihovim tribinama. Pravi selfi navijači.
Dodje neki dan jedan pajdo, nisam ga vidio ima par godina. Pitam ga gdje je, kaze u Spaniji, u Kataloniji. Kaze bogata regija, svak se moze ogrebati za nesto. Sta radi: ima neki kamioncic pa prevozi neke fazone, ali kaze najvise nekako svercuje cigare u Francusku... A i ovdje je bio sumnjiv, svasta je dilao, zato je i razgulio odavde :)

Pita ga ovaj moj jaran sto ne ode u Njemacku, blize BiH, nije daleko ko Spanija, kaze lik: Kakva Njemacka, sve uredjeno, ko vojska... Tamo u Spaniji isti narod ko nas, ne vole raditi, a moze se provlaciti ispod kapi :rol: :clap:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 8 gostiju.