Ćiro treba prvo da odgovori kakvo je to iznenađenje pripremio za revanš protiv Portugala.
Ne želim da minimiziram ono šta je uradio u ovim kvalifikacijama ali ipak treba da ode.to što se sad neki pozivaju na činjenicu da uživa popularnost u narodu nema veze s mozgom. narod je podržavao od Hadžibegića preko Muzurovića do kodre i Bolića, pa svi odoše. a mi ih zaboravismo i prigrlismo Ćiru. tako da se ja ne brinem za narod. Više me brine amaterizam oko reprezentacije,da ćemo možda izgubiti najvažnijeg igrača i da smo opet na početku u borbi protiv saveza. Čiro je previše bio u medijima, premalo na utakmicama potencijalnih reprezentativaca, a da o skautingu i ne govorimo. sve se svodilo "na preporuke" i "informacije od prijatelja". odsustvo taktike i forsiranje pojedinih igrača koji uz to igraju i na za njih posve neprirodnim pozicijama što još više umanjuje njihov učinak. da ne spominjemo vulgarno i teatralno ponašanje pred utakmice koje smo po pravilu gubili.a to da mu je plata pišljivih 5000 je priča za malu djecu.ima njega u svim sponzorskim ugovorima. to mu i nije neki grijeh,ali neka bar ne prosipa šuplju da radi iz patriotizma.
tačno je da sad veoma lahko izlazimo na kraj sa "malim" reprezentacijama, ali takođe nije se desilo da nam u dosadašnjih 5 susreta Španija zabije 5 golova, belgiju smo i ranije pobjeđivali (možda i jaču nego što je sad) a i Tursku takođe. doduše, gubimo od irana redovno, s Ćirom ili bez njega.