RIO 2016 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

kokuz
Kontakt:

Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la kokuz » 17 avg 2016, 23:11

ameri su zreli za ispast... uopšte nisu strašni kao prošli američki timovi i više liče na skupinu balavaca izuzev mela...

argentinci im ne mogu ništa, čisto jer nemaju kvalitetne igrače.. ali svaka čast argentini dokle su dogurali, bilo ih je lijepo gledati..

e sad, što se tiče usa - španija polufinala, ne da mi ameri nisu apsolutni favoriti, nego ću ja dati prednost špancima...

nevjerovatna širina, igrači sa iskustvom, i igrači koji trkom donekle mogu parirati amerima... ako se budu držali na pristojnoj razlici, bez nekog black holea, tj. da se ameri ne odvoje na neku pristojnu razliku, mislim da ih mogu dobiti
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 avg 2016, 23:12

Mora se priznati Drazenu da je za evropljane u teskom periodu dosao u NBA, pogotovo za poziciju koju je igrao.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 avg 2016, 23:12

Kajzer10 je napisao/la:
Tony Parker je u top10 svih vremena sto se poena i asistencija tice u playoffu. 6 puta je bio All Star, 4 puta biran najbolje petorke, ima 4 titule i u jednom finalu je bio najbolji igrac. Smijesno uistinu da ga poredimo sa Jordanom ali kad ga poredimo sa igracem koji od ovog nabrojanog nema nista, ni blizu onda ja tebe ne razumijem.
robert horry, derek fisher, michael cooper ..... sve zvijezde i velikani jer su puni titula :wave:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 avg 2016, 23:14

kokuz je napisao/la:ameri su zreli za ispast... uopšte nisu strašni kao prošli američki timovi i više liče na skupinu balavaca izuzev mela...

argentinci im ne mogu ništa, čisto jer nemaju kvalitetne igrače.. ali svaka čast argentini dokle su dogurali, bilo ih je lijepo gledati..

e sad, što se tiče usa - španija polufinala, ne da mi ameri nisu apsolutni favoriti, nego ću ja dati prednost špancima...

nevjerovatna širina, igrači sa iskustvom, i igrači koji trkom donekle mogu parirati amerima... ako se budu držali na pristojnoj razlici, bez nekog black holea, tj. da se ameri ne odvoje na neku pristojnu razliku, mislim da ih mogu dobiti
A ne bi me čudilo i da Argentinci sada odigraju egal sa njima, samo ako one argentinske indijance krene šut :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 17 avg 2016, 23:14

Da Parker nije imao doprinos kakav je vec imao tim titulama, ja to ne bi spomenuo.
Pokusaj opet.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 17 avg 2016, 23:15

jestamaji je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
Tony Parker je u top10 svih vremena sto se poena i asistencija tice u playoffu. 6 puta je bio All Star, 4 puta biran najbolje petorke, ima 4 titule i u jednom finalu je bio najbolji igrac. Smijesno uistinu da ga poredimo sa Jordanom ali kad ga poredimo sa igracem koji od ovog nabrojanog nema nista, ni blizu onda ja tebe ne razumijem.
robert horry, derek fisher, michael cooper ..... sve zvijezde i velikani jer su puni titula :wave:
Pa to su role igraci

Da poredis Duncana i Malonea spomenut ces titule, jer su taj level. ;)

A ne mos u nekom suludom poredjenju Fishera i Stocktona pomenut titule kad je Stockton za njeg kosarku izmislio

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 17 avg 2016, 23:16

Raonffa je napisao/la: A ne bi me čudilo i da Argentinci sada odigraju egal sa njima, samo ako one argentinske indijance krene šut :mrgreen:
ma, nažalost, nemoguće... mada mislim da će tako biti, da će odmah krenut raspucavanje sa obje strane... hajde ona petorka argentine i nekako, ali kada oni čunjevi s klupe uđu, to su problemi...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 avg 2016, 23:18

Kajzer10 je napisao/la:Da Parker nije imao doprinos kakav je vec imao tim titulama, ja to ne bi spomenuo.
Pokusaj opet.
džaba je tu diskusija, mišljenja su oprečna i to je to, ne da se to promijeniti
mene samo smeta što većina vas koji niste gledali dražena pravi svoju sliku na osnovu nekih brojeva i statistika a ne na osnovu svojih očiju :wave:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 avg 2016, 23:20

alemsa je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
Pa to su role igraci

Da poredis Duncana i Malonea spomenut ces titule, jer su taj level. ;)

A ne mos u nekom suludom poredjenju Fishera i Stocktona pomenut titule kad je Stockton za njeg kosarku izmislio
stockton je i za parkera košarku izmislio aleme, ali će ti 9 od 10 ove djece tvrditi suprotno na osnovu par brojeva koje su našli u internetu :wave:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 17 avg 2016, 23:22

jestamaji je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Da Parker nije imao doprinos kakav je vec imao tim titulama, ja to ne bi spomenuo.
Pokusaj opet.
mene samo smeta što većina vas koji niste gledali dražena pravi svoju sliku na osnovu nekih brojeva i statistika a ne na osnovu svojih očiju :wave:
Kod mene su argumenti, kod tebe je misljenje i to vrlo subjektivno misljenje vjerovatno iz razloga jer zivis u paralelnom svijetu u kojem Jugoslavija jos uvijek postoji a Drazen je Jugosloven. U realnom ne postoji a Drazen je Hrvat.

SiamoNoi
Kontakt:

Re: RE: Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la SiamoNoi » 17 avg 2016, 23:22

Kajzer10 je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Elita :???: jbt elitni igraci ne griju klupu i igraju 15ak minuta.Fransizni igraci kakav god da je kontekst su odmah u punom pogonu,a Drazen nije bio taj i stoga ne moze niti biti najbolji europski igrac.Prosto ko pasulj sto bi se reklo.All star potencijal svakako,sami vrh nikako.
Pa elita je zato jer bi bio elita da nije nesretno poginuo. Sta tu nije jasno?

Ljudi trebaju znati da kad se prica o najboljim igracima onda se ne prica ko je bolji 1na1 ili ko je u prajmu bolji nego gledamo citavu karijeru odnosno spoj individualne vjestine i timskog uspjeha. A Drazen je nazalost imao prekratku karijeru da bi ga ja poredio sa jednim Dirkom ili Gasolom. Da ne kazem da mi je smijesno porediti njega sa ovom dvojicom.
I niko ne treba uzivo gledati tog kosarkasa da bi mu se na osnovu ova dva parametra objektivno ocijenila karijera.
Mozda drugacije vidimo pojam elita.

A upravo o ta dva parametra i govorim.Nije ni ispred Kukoca,a kamoli ove dvojice.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 avg 2016, 23:23

jestamaji je napisao/la:
Pokusaj opet.
Podsjeti me na dvojicu sportista iz jednog drugog sporta (popularnijeg :D) gdje se na osnovu nekakvih statistika pokusava izjednaciti kvalitet, a oci vide suprotno.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 17 avg 2016, 23:24

@Siamo to prvo je sarkazam. Doduse los, yebiga. :mrgreen:

Opet ovi o ocima nekakvim. Jel ja nemam pravo reci da je Pele bolji od Zidanea jer nisam gledao Pelea?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 avg 2016, 23:25

kokuz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: A ne bi me čudilo i da Argentinci sada odigraju egal sa njima, samo ako one argentinske indijance krene šut :mrgreen:
ma, nažalost, nemoguće... mada mislim da će tako biti, da će odmah krenut raspucavanje sa obje strane... hajde ona petorka argentine i nekako, ali kada oni čunjevi s klupe uđu, to su problemi...
Ma klupa im je tanka al' baš zato kažem ima onih par "indijanaca" ala Laprovitola ako njih krene može svašta biti, mislim ja navijam za egal tekmu pa možda malo sanjarim a svakako je realnost da ih Amerika rutinski riješi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 avg 2016, 23:26

jestamaji je napisao/la:
stockton je i za parkera košarku izmislio aleme, ali će ti 9 od 10 ove djece tvrditi suprotno na osnovu par brojeva koje su našli u internetu :wave:
Mislim da je nemoguce naletiti na osobu koja ce reci za Parkera da je veci od Stocktona. Mozda jesam "dijete" ali sam pogledao ogroman broj starih utakmica na snimcima.

SiamoNoi
Kontakt:

Re: RE: Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la SiamoNoi » 17 avg 2016, 23:27

Kajzer10 je napisao/la:@Siamo to prvo je sarkazam. Doduse los, yebiga. :mrgreen:

Opet ovi o ocima nekakvim. Jel ja nemam pravo reci da je Pele bolji od Zidanea jer nisam gledao Pelea?
E jbg.Pricam tuzlaku ranije,a sad ja pao na isto :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 17 avg 2016, 23:28

Epidaurus je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
Mislim da je nemoguce naletiti na osobu koja ce reci za Parkera da je veci od Stocktona. Mozda jesam "dijete" ali sam pogledao ogroman broj starih utakmica na snimcima.
Sumnjam i ja

Zna se da je Stockton top 4 PG svih vremena

Ali svatam na sta auidira

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 avg 2016, 23:28

Ajde Boga ti napraviste od Dražena onako tek odličnog igrača. Elita, nego šta, porediti ga s najvećim Europljanima jednostavno nema osnova. Čak bi se složio da se i Kukoč potcjenjuje, neko je to fino objasnio oko njega i Dražena.
Nad tobom sunce najljepše sja

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 17 avg 2016, 23:28

ASD je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
Pokusaj opet.
Podsjeti me na dvojicu sportista iz jednog drugog sporta (popularnijeg :D) gdje se na osnovu nekakvih statistika pokusava izjednaciti kvalitet, a oci vide suprotno.
Touche. :kafa:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 17 avg 2016, 23:29

što se tiče drugog 4finala, mislim da će srbi satrat 30 razlike hrvate... iako bih ja volio da bude obrnuto

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.