Paradox Games
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Paradox Games
Nema na čemu, drug. Uživaj.
@Kawhi ja sam taj mod instalirao ima pola godine. Nisam još vidio o čemu se radi. Igram Iron man mode pa mi ne da kad su modovi aktivni. Valja probati.
@Kawhi ja sam taj mod instalirao ima pola godine. Nisam još vidio o čemu se radi. Igram Iron man mode pa mi ne da kad su modovi aktivni. Valja probati.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Ja nisam igrao 2 mjeseca i onda vidim kod tebe VEF malo proguglam i svidi mi se.revan je napisao/la: @Kawhi ja sam taj mod instalirao ima pola godine. Nisam još vidio o čemu se radi. Igram Iron man mode pa mi ne da kad su modovi aktivni. Valja probati.
Nije mi jasno zašto Syrmia ili ti ga Srijem postoji do 1453.Još se prostire od Jajca do Beograda

Mapa je PRELIJEPA

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Jel moze link za europa universalis 4?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Pozdrav svima, treba mi mala pomoc ako neko zna sta je problem.
Imam Res Publica 1.7.3 sa svim DLC.
Kada ubacim Graphical Map Improvements mod sve radi perfektno,
medutim kada dodam Extended Timeline mod javlja se problem.
Igra se ucita normalno sve do izbora Drzave u single player varijanti,
tada se mapa potpuno menja i kada igra krene postane kompletno crna
sa zelenim drvecem, u najboljem slucaju bude normalna sa prugama na
svakoj teritoriji ali onda zablokira citav komp i bude restart. Igra takodje
ponce i uzasno da steka, muzika se ponavlja stalno isti motiv iznova.
Isto se desava i kada je samo Extended Timeline mod ukljucen
(dakle bez Graphical Map Improvements mod-a).
Probao sam i 0.9.2 i 0.9.3 i 0.10.0 Extended Timeline mod i na svakom se
desava isto. Ima li neka fora za koju ne znam ili slicno? Ako neko ima proverenu
verziju Extended Timeline mod-a molio bih da postavi link da probam i njega.
Hvala unapred!
Imam Res Publica 1.7.3 sa svim DLC.
Kada ubacim Graphical Map Improvements mod sve radi perfektno,
medutim kada dodam Extended Timeline mod javlja se problem.
Igra se ucita normalno sve do izbora Drzave u single player varijanti,
tada se mapa potpuno menja i kada igra krene postane kompletno crna
sa zelenim drvecem, u najboljem slucaju bude normalna sa prugama na
svakoj teritoriji ali onda zablokira citav komp i bude restart. Igra takodje
ponce i uzasno da steka, muzika se ponavlja stalno isti motiv iznova.
Isto se desava i kada je samo Extended Timeline mod ukljucen
(dakle bez Graphical Map Improvements mod-a).
Probao sam i 0.9.2 i 0.9.3 i 0.10.0 Extended Timeline mod i na svakom se
desava isto. Ima li neka fora za koju ne znam ili slicno? Ako neko ima proverenu
verziju Extended Timeline mod-a molio bih da postavi link da probam i njega.
Hvala unapred!
Gledam na youtubu ove Let's Play CK II i cini se da sam skontao sta i kako
Sad kad dodjem kuci skinuti i probati igrati, samo da @ravan kaze koje DLC-ove da skinem, ako isti imaju na torrentu ?

Sad kad dodjem kuci skinuti i probati igrati, samo da @ravan kaze koje DLC-ove da skinem, ako isti imaju na torrentu ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Skini sve.Otelo je napisao/la:Gledam na youtubu ove Let's Play CK II i cini se da sam skontao sta i kako![]()
https://safelinking.net/p/4a2237d021" onclick="window.open(this.href);return false;
password: gatekeeper13
Hvala
Eh sad ovako: Kako dobiti claim na nesto, casus belli, napraviti vojsku ( a da nisu oni placenici) te dobiti novac ?

Eh sad ovako: Kako dobiti claim na nesto, casus belli, napraviti vojsku ( a da nisu oni placenici) te dobiti novac ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Jarane, nisam nagodan za puno pisanja, zato preporučujem Crusader Kings 2 wikia. Ovdje imaš baš sve objašnjeno, uključujući i beginner's guide.Otelo je napisao/la:Hvala![]()
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pa u svakoj provinciji i kod svakog vazala imaš svoje regrute, kad objaviš rat regrutuješ ih i ratuješ.Otelo je napisao/la:Hvala![]()
Ma ja od Jevreja uzmem tri stotke i dignem kakve plaćenike. Poslije toga Jevreje istjeram.DukeOfWellington je napisao/la:Pa u svakoj provinciji i kod svakog vazala imaš svoje regrute, kad objaviš rat regrutuješ ih i ratuješ.Otelo je napisao/la:Hvala![]()

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čuj uzme 300 bijednih zlatnika od kamatara, gdje ti je stil
Treba imat' što više vojvoda vazala, jest da ih je teško kontrolisat ako imaš stroge zakone ali velika vojska je zagarantovana.

Treba imat' što više vojvoda vazala, jest da ih je teško kontrolisat ako imaš stroge zakone ali velika vojska je zagarantovana.
Ma dobro, to mi je fond za nuždu. Kada naleti neka zeznuta vojska.DukeOfWellington je napisao/la:Čuj uzme 300 bijednih zlatnika od kamatara, gdje ti je stil![]()

Plus što svoje odluke donosim bazirajući se na karakteristike svoga lika. Jest teže igrati ali i zanimljivije.
Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godineDukeOfWellington je napisao/la:Pa u svakoj provinciji i kod svakog vazala imaš svoje regrute, kad objaviš rat regrutuješ ih i ratuješ.Otelo je napisao/la:Hvala![]()

Nađi kakve infidele i objavi im holy war. Ili najbolje igraj kao Pagan. Preporučam Vikinge (recimo Jorvik). Non-stop budeš ratovao. Kršćani su malo zeznutiji kod ratova. Moraš imati neki validan casus belli (lat.razlog) da uzmeš teritoriju, ne samo neki tipa 'sviđa mi se tvoja okućnica', što je kod Vikinga potpuno validan casus belli.Otelo je napisao/la:Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godineDukeOfWellington je napisao/la:Pa u svakoj provinciji i kod svakog vazala imaš svoje regrute, kad objaviš rat regrutuješ ih i ratuješ.Otelo je napisao/la:Hvala![]()
Eh sad ovako: Kako dobiti claim na nesto, casus belli, napraviti vojsku ( a da nisu oni placenici) te dobiti novac ?![]()

Morat cu sa Vikinzima, jos ima mogucnost da se formira Norveska, Svedska, Danska i te zemlje gore 

Koju igru igrate?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Moja preporuka je da za početak uzmeš neku od vikinških kuća u Britaniji. Lakše ćeš se snaći jer nema puno suprničkih zemalja za voditi računa i niko te sa kontinenta neće u početku previše gnjaviti. Može formirati nordijsku Englesku.Otelo je napisao/la:Morat cu sa Vikinzima, jos ima mogucnost da se formira Norveska, Svedska, Danska i te zemlje gore
- fanatic1991
- Kontakt:
moze neko link EU4 radio sistem pa obirsao :S a na warez-bb.org su sve dead linkovi :S
I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kucaj na piratima 'Europa Universalis IV' i skini Art of War verziju od CODEX-a.fanatic1991 je napisao/la:moze neko link EU4 radio sistem pa obirsao :S a na warez-bb.org su sve dead linkovi :S
Strpi se, nekad ne može da prođe claim i po 10 i više godina. Ili poslušaj @revana i uzmi neku od paganskih država. Sve zavisi šta ti je cilj igre, tj. da li je cilj osvojiti što više ili neke specifične teritorije, imati neko specifično uređenje, itd.Otelo je napisao/la: Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godine![]()
Ja sam instalirao EU 4 pa jbt treba fakultet da se to igra 

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], J1897, kraljttbvb i 151 gost.