GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

Oxygen
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la Oxygen » 09 jun 2012, 15:50

Pa naravno da ti je krivo jer si i prvi prozvao svojim postom one koji simpatišu/navijaju za Španiju i Italiju, time si pokrenuo lavinu.
Tako vrlo lahko možeš povući političku raspravu koja će rezultirati banovima, a na stranu tvoje proročanske sposobnosti, ko je kada u Italiji bio i slične nebuloze.
Dakle, samim prozivanjem nas koji simpatišemo zemlje izvan našeg okruženja u momentu kada naša reprezentacija BiH ne igra na euru, pokazao si da ti smeta, a ne smeta ti što dobar dio ljudi rođenih u BiH navija za zemlju iz okruženja, jer je u ovom slučaju to zemlja iz koje ti dolaziš.
Dakle, dvostruki aršini kod tebe preovladavaju.

@bulkin
slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 jun 2012, 16:26

Španci i Talijani prolaze iz ove grupe.
O furiji i njihovim kvalitetima ne treba previše trošiti riječi, vjerujem da smo svi svjesni toga, ali ja ih, za razliku od mnogih, ne vidim kao prve favorite turnira. Fale im dvojica jako bitnih igrača koji su među najzaslužnijima za osvajanje ep i sp (puyol i villa), a i u padu su forme nakon svjetskog prvenstva. Da li zbog toga što su se zasitili ili je nešto drugo po srijedi, ne znam, ali je očigledno da slabije igraju nakon sp, imali su u tom perodu nekoliko poraza i loših partija uključujući i onaj poraz u Napulju od ssadašnjih protivnika u grupi, Talijana od 2:1. Ne znam kakav je kostur u drugoj fazi i na koga idu u četvrtfinalu, Španci svojim kvalitetom komotno mogu do polufinala pa i finala, ali mislim da će im tamo dohakati švabe.
Talijani prije i poslije Prandellija nisu isti tim. Bili su preporođeni u prošlim kvalifikacijama, doduše zahvaljujući i očajno odrađenom ciklusu od strane glavnih protivnika u grupi, Srba i Slovenaca. Mnogo su jači nego na zadnjem sp. Nedavno su poniženi od Rusa u prijateljskoj 0:3, ali to se može pripisati i pokušaju tempiranja forme. Predvodi ih Cezare Prandelli koji je bar po meni, uz Spalettija, najbolji talijanski stručnjak. Cijenim da će biti drugi u ovoj grupi, jednostavno po kvalitetu su ispod Španaca, ali iznad Hrvata i Iraca.
Hrvati nemaju šanse da dođu u četvrfinale, ne zato što imam nešto protiv njih, nego zato što im žrijeb nije bio naklonjen, za protivnike su dobili dvije repke protiv koji su realno, outsiders i tvrde Irce. Najveći problem Hrvatima će biti odbrana koja je ubjedljivo najslabiji dio tima, bar po imenima, nema tu ni jednog igrača za kojeg se može reći da je vrhunski, ako se izuzme Crazy Joe kojem su 34 godine i Srna koji više igra u vezi nego u odbrani. Sav kvalitet je skoncentrisan u sredini gdje su Modrićm Rakitić, Srna, Kranjčar, Perišić... i u napadu gdje su Dudu i Jelavić koji iza sebe ima odličan period u Evertonu. Za drugu fazu, nedovoljno.
Irci vjerovatno igrački najlimitiranija repka na čitavom euru. Iako i od mene imaju simpatije zbog stila igre, zbog selektora i zbog hiljada navijača koji su slični Englezima po vjernosti i brojnosti, ali treba reći da su malo pogurani od uefe (svi znamo zbog čega). U zadnjoj utakmici kvalifikacija gdje je Jermenima trebala pobjeda u Dablinu, sudija je potpuno nopravdano isključio jermenskog golmana :? a kasnije su u baražu bili nosioci,iako ni to nisu zaslužili gledajući ostale ekipe koje su bile u baražu, i dobili za protivnike ubjedljivo najsabije protivnike Estonce. Igraju tvrdo oduvjek, tipično ostrvski što bi se reklo, ali dolaskom starog Trappa koji im je donio još talijanske odbrane , tu igru su doveli do savršenstva. Vrlo su iskusni, imena Given, Dunne, Duff, Keane, O`Shea dovoljno govore. Imaju jako kvalitetan napad (Walters, Long, Cox, Keane) potpomognuti već pomenutim McGeadyjem, mogu biti jako opasni za svakog rivala. Nije isključeno da iznenade nekog favorita, uglavnom, jako teško će do četvrfinala.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 09 jun 2012, 16:35

[quote="meho-medo"
Ja imam itekako dobre razloge da ne navijam za nase komsije ,ne bih navodio ove prilike te razloge ali ima ih podosta ,prije svega zato sto i oni ne vole Bosnu, [/quote]

To ti ga ja prije svega djetinjasto.
Sta mene boli briga mrzi li mene neko tamo u Italiji, Afganistanu, ili pm.... Znam da su to pojedinci, tako da navijam za one koje volim i s kojima imam slicnosti, (u ovom slucaju Hrvatska).
A Ivane, ima nas dosta koji smo povezani sa zemljama za koje navijamo, na stranu ovi sto navijaju za neke iz pakosti drugima. Ja sam recimo zivio jedno vrijeme u Italiji kao mali i obozavam tu zemlju.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 09 jun 2012, 16:49

sutra apsolutno navijam da španjolci dobiju talijane...onda bi hrvatskoj i remi protiv tvrde irske bio solidan rezultat...onda hrvatska svom snagom protiv slabih talijana....pobjeda bi vjerojatno bila dovoljna za prolaz,jer teško će irci protiv talijana i španjolaca....
naravno može i obrnuto..pobjeda protiv irske i remi sa talijanima....ali talijani ne smiju pobjediti španjolce

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 jun 2012, 17:51

Italija već odavno nema kvalitet koji je nekad imala, slaba liga i skandali o namještanju su uticali na sve i realno gledajući teško mogu u drugi krug.Hrvatska se nameće kao ozbiljan kandidat za prolaz.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 09 jun 2012, 21:58

samo pobjeda :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 jun 2012, 22:55

Jedva čekam sutra ... ajmo azzurri

[youtube][/youtube]
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 09 jun 2012, 23:25

[youtube][/youtube]

aaajjjjjjjjjjjjjmmmmmmmmmmmmoooooooooooo !!!!!!!!!

[youtube][/youtube]

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 jun 2012, 23:28

Saurman je napisao/la:Italija već odavno nema kvalitet koji je nekad imala, slaba liga i skandali o namještanju su uticali na sve i realno gledajući teško mogu u drugi krug.Hrvatska se nameće kao ozbiljan kandidat za prolaz.
sjecas li se dortmunda 2006, suze su tekle rajnom i ostalim rijekama

nakon ovakvih komentara sad sam jos uvjereniji u dobar plasman italije na ovom ep

sutra Balo odlucuje
nema potpisa

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 jun 2012, 23:32

Admir_Sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Italija već odavno nema kvalitet koji je nekad imala, slaba liga i skandali o namještanju su uticali na sve i realno gledajući teško mogu u drugi krug.Hrvatska se nameće kao ozbiljan kandidat za prolaz.

nakon ovakvih komentara sad sam jos uvjereniji u dobar plasman italije na ovom ep

sutra Balo odlucuje

Sjetiću ću se ovog nakon tekme.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 09 jun 2012, 23:37

[youtube][/youtube]

Nadam se da ce ovako sutra i Poznan da goriiiii :) Nije li ovo da se najezis realno ;)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 jun 2012, 23:40

1982 - skandal u Italiji, namjestanje utakmica.....zlato na SP

2006 - calciopoli, skandal, namjestanje, izbacivanje iz lige .... zlato na SP

2012 - opet skandali, namjestanja ........ ??? :D

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 09 jun 2012, 23:44

Steta sto nema Olica,pa daTalijane u ,po meni,odlucujucoj utakmici za prolaz. opali po guzovima jos jednom :)

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 09 jun 2012, 23:46

calcio je napisao/la:1982 - skandal u Italiji, namjestanje utakmica.....zlato na SP

2006 - calciopoli, skandal, namjestanje, izbacivanje iz lige .... zlato na SP

2012 - opet skandali, namjestanja ........ ??? :D
2012 -skandali,namještanja i nikad slabija ekipa....
naravno talijane nikad ne treba otpisivat,ali nisu zaslužili da ih se toliko diže u ovoj grupi....i hrvatska i irska ih mogu lako maznuti

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 10 jun 2012, 00:05

Volio bih da Irska prođe dalje iz ove grupe.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 00:18

I dalje priča o nekakvoj "nikada slabijoj" Italiji.
Zanimljivo, na golu najbolji golman svih vremena, zadnja linija koju čine stoperi Juventusa, ta ista odbrana je primila samo 20 golova u ligi što je najmanje primljenih golova u Evropi.

Vezni red Daniele De Rossi kojeg ne treba puno predstavljati, Andrea Pirlo - jedan od najboljih veznjaka u posljednjih 20-30 godina, mladi i talentovani Marchisio, snažni Motta i Nocerino.
U napadu Cassano, Balotelli koji ma koliko bio osporavan je fantastičan fudbaler i koji sigurno neće opet napraviti neku glupost i ostaviti ekipu na cjedilu.

Klupa dovoljno široka, fantastični Giovinco, Di Natale koji već 3 godine igra na vrhunskom nivou te još dosta igrača koji su mladi i koji su imali odlične sezone.

Smiješno mi je kako neko ovdje dođe tvrditi nešto sa sigurnošću, ja ne kažem da će Italija proći, imaju oni boljku evropskih prvenstava, ali tvrditi da će ispasti je neozbiljno i svakako neutemeljeno.
Tri meča su pred nama pa da vidimo, bit će zanimljivo čuti ove proroke nakon grupne faze.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 10 jun 2012, 00:20

Admir_Sa je napisao/la:

sutra Balo odlucuje

Hahaha, takodjer. Mnogi zaboravljaju da na svakom velikom natjecanju SKORO svak otpisuje Talijane kao prve favorite bilo da je rijec o EP ili SP, (nebitno). Ali Talijani su uvijek potajni glavni favoriti i nikada ih se ne smije otpisati. Da neke i trenutno VECE nogometne zemlje igraju srcem kao Azzurri mozda bi se mogli pohvaliti sa desetinama EP i SP trofeja...
FORZA AZZURRI !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 10 jun 2012, 00:20

1. Spanija
2. Hrvatska
3. Irska
4. Italija
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 10 jun 2012, 00:23

Mulder je napisao/la:1. Spanija
2. Hrvatska
3. Irska
4. Italija

Dobra vutra tebra

Smrt nacionalizmu !!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 10 jun 2012, 00:23

Oxygen je napisao/la:I dalje priča o nekakvoj "nikada slabijoj" Italiji.
Zanimljivo, na golu najbolji golman svih vremena, zadnja linija koju čine stoperi Juventusa, ta ista odbrana je primila samo 20 golova u ligi što je najmanje primljenih golova u Evropi.

Vezni red Daniele De Rossi kojeg ne treba puno predstavljati, Andrea Pirlo - jedan od najboljih veznjaka u posljednjih 20-30 godina, mladi i talentovani Marchisio, snažni Motta i Nocerino.
U napadu Cassano, Balotelli koji ma koliko bio osporavan je fantastičan fudbaler i koji sigurno neće opet napraviti neku glupost i ostaviti ekipu na cjedilu.

Klupa dovoljno široka, fantastični Giovinco, Di Natale koji već 3 godine igra na vrhunskom nivou te još dosta igrača koji su mladi i koji su imali odlične sezone.

Smiješno mi je kako neko ovdje dođe tvrditi nešto sa sigurnošću, ja ne kažem da će Italija proći, imaju oni boljku evropskih prvenstava, ali tvrditi da će ispasti je neozbiljno i svakako neutemeljeno.
Tri meča su pred nama pa da vidimo, bit će zanimljivo čuti ove proroke nakon grupne faze.
slika
FORZA MARŠAL !!!

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.