Španci i Talijani prolaze iz ove grupe.
O furiji i njihovim kvalitetima ne treba previše trošiti riječi, vjerujem da smo svi svjesni toga, ali ja ih, za razliku od mnogih, ne vidim kao prve favorite turnira. Fale im dvojica jako bitnih igrača koji su među najzaslužnijima za osvajanje ep i sp (puyol i villa), a i u padu su forme nakon svjetskog prvenstva. Da li zbog toga što su se zasitili ili je nešto drugo po srijedi, ne znam, ali je očigledno da slabije igraju nakon sp, imali su u tom perodu nekoliko poraza i loših partija uključujući i onaj poraz u Napulju od ssadašnjih protivnika u grupi, Talijana od 2:1. Ne znam kakav je
kostur u drugoj fazi i na koga idu u četvrtfinalu, Španci svojim kvalitetom komotno mogu do polufinala pa i finala, ali mislim da će im tamo dohakati švabe.
Talijani prije i poslije Prandellija nisu isti tim. Bili su preporođeni u prošlim kvalifikacijama, doduše zahvaljujući i očajno odrađenom ciklusu od strane glavnih protivnika u grupi, Srba i Slovenaca. Mnogo su jači nego na zadnjem sp. Nedavno su poniženi od Rusa u prijateljskoj 0:3, ali to se može pripisati i pokušaju tempiranja forme. Predvodi ih Cezare Prandelli koji je bar po meni, uz Spalettija, najbolji talijanski stručnjak. Cijenim da će biti drugi u ovoj grupi, jednostavno po kvalitetu su ispod Španaca, ali iznad Hrvata i Iraca.
Hrvati nemaju šanse da dođu u četvrfinale, ne zato što imam nešto protiv njih, nego zato što im žrijeb nije bio naklonjen, za protivnike su dobili dvije repke protiv koji su realno, outsiders i tvrde Irce. Najveći problem Hrvatima će biti odbrana koja je ubjedljivo najslabiji dio tima, bar po imenima, nema tu ni jednog igrača za kojeg se može reći da je vrhunski, ako se izuzme
Crazy Joe kojem su 34 godine i Srna koji više igra u vezi nego u odbrani. Sav kvalitet je skoncentrisan u sredini gdje su Modrićm Rakitić, Srna, Kranjčar, Perišić... i u napadu gdje su Dudu i Jelavić koji iza sebe ima odličan period u Evertonu. Za drugu fazu, nedovoljno.
Irci vjerovatno igrački najlimitiranija repka na čitavom euru. Iako i od mene imaju simpatije zbog stila igre, zbog selektora i zbog hiljada navijača koji su slični Englezima po vjernosti i brojnosti, ali treba reći da su malo pogurani od uefe (svi znamo zbog čega). U zadnjoj utakmici kvalifikacija gdje je Jermenima trebala pobjeda u Dablinu, sudija je potpuno nopravdano isključio jermenskog golmana

a kasnije su u baražu bili nosioci,iako ni to nisu zaslužili gledajući ostale ekipe koje su bile u baražu, i dobili za protivnike ubjedljivo najsabije protivnike Estonce. Igraju tvrdo oduvjek, tipično ostrvski što bi se reklo, ali dolaskom starog Trappa koji im je donio još talijanske
odbrane , tu igru su doveli do savršenstva. Vrlo su iskusni, imena Given, Dunne, Duff, Keane, O`Shea dovoljno govore. Imaju jako kvalitetan napad (Walters, Long, Cox, Keane) potpomognuti već pomenutim McGeadyjem, mogu biti jako opasni za svakog rivala. Nije isključeno da iznenade nekog favorita, uglavnom, jako teško će do četvrfinala.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović