Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
ovdje se slazemo 101%fiftisent je napisao/la:po mom mišljenju destrukcija je samo iznutra.
svi mi koji se deklarišemo kao navijači, a pričamo samo o tome kako su nam "loša pojačanja, svi kradu, i svi nesposobni", svi smo figurice u toj destrukciji.
meni fakat nije jasno kako neko može kritikovati bilo kojeg igrača koji nam je donio titulu. Npr. ismijavanje tomovića, koji, istina je, ne može bazen da pogodi. Ali da nam je bio prošle sezone, ne bi široki bio prvak. A da ga nije bilo ove sezone, ko zna kako bismo se proveli kad je Bailey isključen.
i ja bih volio da su u bordo dresu jordan, magic i kobe, svi u svojim najboljim danima... ali realnost je nešto drugo. ekipa se pravi tako da se pokusa uzeti titula. kazem "pokusa" jer ona nikome nije garantovana, pa ni bosni. ekipu nam cine igraci koje mozemo priustiti i koji se uklapaju tako da jedni drugima pokrivaju nedostatke. Oni igrači koji nemaju nedostataka ne igraju u bosni. to nam mora biti jasno. sve su to prosječni igrači, koji igraju u prosječnoj ligi, za prosječnu platu, pred prosječno popunjenom dvoranom u prosječnoj atmosferi. ali su moji, i ja sam dio te publike i te atmosfere. zato su meni najbolji, a ne zato što mogu ubaciti 45p po susretu ili zakucati sa slobodnih.
evo sad jedno pitanje za sve navijače:
da li biste bili zadovoljni da se u sezoni koja je pred nama ponovi uspjeh iz ove? 32 u ULEB kupu i prvak BiH? (nlb, ne računajmo)
izvini ali ikonic nije bio povredzen 2-3 mjeseca nego malo jace od mjesec, a drugo je to kada ti se povrjedi najbolji igrac u sred sezone, a drugo u zadnje 3 finalne utakmice, najbolji ti je primjer koliko smo sepali u finalu kada se bailey lakse povrjedio, zamisli da je i on zaradio onakvu povredu isto kao bremer pred sami pocetak finala, dali onda mislis da bi sigurno bili prvaci, najvjerovatnije bi, ali u zadnjim sekundama sa 1 poenom, kao sto je bilo u prvoj utakmici (sva sreca bocka napravi onakvu glupost u onako krucijalnom momentu u 1 utakmici), sjeti se da smo mi sa bremerom bez vecih problema uzeli siroki usred njihove dvoranestorm_raider je napisao/la:Sto se tice Nene, njemu svaka cast za ono sto je uradio u Grckoj, ali ne bih ga volio vidjeti na trenerskom mjestu KK Bosne. Imao je i Zdovc taj peh da je 2-3 mjeseca bio povrijedjen Ikonic, pa smo dobili par zestokih utakmica. Dobili smo i Igokeu u Maloj Dvorani bez Ikonica.
A sto se tice Dzene, njemu svaka cast. A od 'trilinga' Zimic, Klinac i Suljagic, istina, Zimic je imao povrede teske, ali je takodjer imao i mjesta da pokaze sta zna. Znam i statistiku, ali ko je dolazio na utakmice mogao je da se uvjeri u ono sta "Zima" zna. Suljagic je vec sada bolji od njega, dok je mladi Klinac jedan od najvecih potencijala trenutno na Balkanu. Samo da pravilno predje u seniorske trenaze i bice od njega jedan kvalitetan centar.
Sto se tice sezone, iako je bilo par trzavica, KK Bosna nije imala vecih odstupanja od svog puta ka tituli i ja licno sam zadovoljan sezonom, i jedino ne mogu da prezalim onu tricu sto nam "zabi" Gran Kanaria u zadnjim sekundama u Skenderiji.
Dovoljno o njegovoj ulozi govori podatak da poslije ispunjenja bonusa od strane igokee ili Slobode, ulogu pleya preuzima Ikonić, bavčić ili neko drugi. SMIJEŠNO, i jasan pokazatekj njegove igračke veličine.nerminh74 je napisao/la:da, da tomovic nista nije sluzio u finalnim utakmicama, sto vise bio je ocajan, ali pasalic je bio donio prevagu
nerminh74 je napisao/la:izvini ali ikonic nije bio povredzen 2-3 mjeseca nego malo jace od mjesec, a drugo je to kada ti se povrjedi najbolji igrac u sred sezone, a drugo u zadnje 3 finalne utakmice, najbolji ti je primjer koliko smo sepali u finalu kada se bailey lakse povrjedio, zamisli da je i on zaradio onakvu povredu isto kao bremer pred sami pocetak finala, dali onda mislis da bi sigurno bili prvaci, najvjerovatnije bi, ali u zadnjim sekundama sa 1 poenom, kao sto je bilo u prvoj utakmici (sva sreca bocka napravi onakvu glupost u onako krucijalnom momentu u 1 utakmici), sjeti se da smo mi sa bremerom bez vecih problema uzeli siroki usred njihove dvoranestorm_raider je napisao/la:Sto se tice Nene, njemu svaka cast za ono sto je uradio u Grckoj, ali ne bih ga volio vidjeti na trenerskom mjestu KK Bosne. Imao je i Zdovc taj peh da je 2-3 mjeseca bio povrijedjen Ikonic, pa smo dobili par zestokih utakmica. Dobili smo i Igokeu u Maloj Dvorani bez Ikonica.
A sto se tice Dzene, njemu svaka cast. A od 'trilinga' Zimic, Klinac i Suljagic, istina, Zimic je imao povrede teske, ali je takodjer imao i mjesta da pokaze sta zna. Znam i statistiku, ali ko je dolazio na utakmice mogao je da se uvjeri u ono sta "Zima" zna. Suljagic je vec sada bolji od njega, dok je mladi Klinac jedan od najvecih potencijala trenutno na Balkanu. Samo da pravilno predje u seniorske trenaze i bice od njega jedan kvalitetan centar.
Sto se tice sezone, iako je bilo par trzavica, KK Bosna nije imala vecih odstupanja od svog puta ka tituli i ja licno sam zadovoljan sezonom, i jedino ne mogu da prezalim onu tricu sto nam "zabi" Gran Kanaria u zadnjim sekundama u Skenderiji.
sto se tice zime, on je svjetlosnu godinu ispred suljagica, dobro su ga unistile povrede ali i neigranje u krucijalnim godinama (pa njega je menso pustao svaku 3 utakmicu 3 minute) tek je u sezoni 2005/6 imao po 13 minuta po utakmici, a ja mislim ako sljedece sezone napokon dobije neku minutazu da ce biti veoma solidan back-up centar, a klinac ima vise talenta nego ova dvojica i sa dobrim radom mogli bi dobiti dobrog centra, ali proglasiti njega jednim od najvecih talenata balkana je pretjerano, pogledaj samo sta srpski centri rade i onaj mladi grcki
mada bi sada iskreno vise volio da zdovc nastavi jer kontinuitet je vazan, ali ako ode sto da ne vrlo bi rado volio vidjeti nenu, on je barem znao dovesti dobre igrace
ovo je citat iz imamovicevog intervjua, ono sto mi je vazno da zdovc najvjerovatnije ostaje, zatim sto se tice igraca, neka zadrze sve one iz druge grupe (ako ne uspiju baylia onda neka pokusaju dovest nesovica), a da trecu grupu (williams-bavcic) zamjeniom sa jednom solidnom 5 (sinanovic, bajic, ...) i jednu kvalitetnu 4 + mozda jednog igraca koji moze igrati 2 i 1 (greys iz sirokog) i eto veoma dobrog tima za sljedecu sezonuProbleme, međutim, vide drugi. Recimo, trener Jurij Zdovc, koji je čak najavio odlazak s klupe?
- Zdovc ima ugovor na još godinu. Može otići uz obeštećenje. Iz razgovora koji smo vodili prije četiri-pet dana nisam zaključio da to i želi. On se žalio na odsustvo vizije i planova, što bih objasnio njegovom neinformiranošću. Bosna je davno, na sjednici klupske Skupštine, usvojila strateška dokumenta u kojima se govori, korak po korak, o NLB ligi, ULEB kupu i Euroligi.
Neizvjesno je i s igračkim kadrom. Devetorica prvotimaca su bez ugovora?
- Govorimo o tri grupe igrača. U prvoj su oni najmlađi s dugoročnim ugovorima, poput Šehovića, Pašalića, Zimića... i njihov je status najmanje sporan. U drugoj su košarkaši sa kojima intenzivno pregovaramo. To su Ikonić, Bejli (Bailey), Panić i Hajrić, s tim da sa Hajrićem još nismo postigli dogovor o cijeni.
I, na kraju, dolaze igrači koje teško možemo zadržati. Znam da Lens Vilijams (Lance Williams) ima ponudu tešku 300.000 eura, mislim da je u pitanju Alba, kao i da se mnogi interesiraju za kapitena Bavčića.
opacak ima jos jednu godinu validnog ugovora u maurci u ACB (spanskoj) ligi, tako haman nemoguceti nisi patka je napisao/la:e ja... zaboravio sam napisat, mozemol dovest ivana opacka u bosnu![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.