OI London 2012 - općenito

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: OI 2012-London

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jul 2012, 19:33

Miss Alex za potvrdu pobjede domovine zenskog nogometa 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 jul 2012, 19:38

Ipak Amerikanke objasnise,uigranost Lyona nije pomogla Francuskoj da dodju do pobede.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 25 jul 2012, 20:08

rio_Ferdy88 je napisao/la:Miss Alex za potvrdu pobjede domovine zenskog nogometa 8-)
Prvi korak prema medalji
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 25 jul 2012, 23:06

Ljudi smem li otvorit temu o najlepšoj sportistkinji na OI? :)

Inače severnokorejankama svaka čast.... Da se ne lažemo, nisam siguran da je slučajno se baš njima ovo desilo.

Jedino što me čudi je da su domaćice igrale pred polupraznim tribinama....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 jul 2012, 23:18

Ko li će nastradati radi dopinga na ovim igrama.

Ne znam kako se niko ne buni što nemaju svi isti status,Amerikanci ne dopuštaju olimpijskom komitetu da testira njihove sportiste :roll:

Našao sam na netu na zanimjive dijelove jednog teksta napisanog od strane osobe koja je bila zadužena za kondicioni trening Kimbo Slicea
Mene nitko ne može da ubijedi da je tehnologija treniranja toliko napredovala da danas imamo NBA igrače koji igraju po 100 utakmica godišnje u žestokom ritmu na rubu otvorene tuče sa frekventnim pokušajima ubojstava u playoffu i mogu u drugom produžetku ležerno da žvaću žvaku, blago oznojeni dok čekaju sudca da im uruči loptu nakon faula dosuđenog pri zakucavanju izvedenog skokom sa 4 metra daljine. Pri tome se sjećam Divca, Danilovića ili ranije Kićanovića i Dalipagića koji u sličnoj situaciji nisu uopće izgledali veselo dok iskašljavajući nešto nalik živom vanzemaljcu pokušavaju da se usprave da bi mogli da izvode bacanja. Uz to prosječan radni vijek NBA košarkaša je za cijelih 10 godina duži nego što je ranije bio po evropskim ligama. Da budem direktniji. Sjetimo se mršavog Kukoča ili Rebrače koji su u NBA došli kao manekeni za neuhranjenost i već u prvoj sezoni izgledali kao neki moji prijatelji što treniraju i po 6 - 7 godina.
Balko afera u kojoj je 250 skoro isključivo američkih sportaša uhvaćeno da koriste specijalno dizajnirani steroid koji ni jedan poznati doping test ne otkriva. Doktor Viktor Konte, vlasnik laboratorije Balko je po uhićenju do detalja opisao kako je, za svakog pojedinačnog sportaša, kao druid, napravio stealth steroid pod romantičnim imenom "čist" koji nikakva doping kontrola nije mogla da uhvati. Viktorove riječi da se "ne osjeća kao da je varao jer to svi rade i da je za njega da dopingirani sportaš prođe doping test isto kao da od bebe „uzmeš igračku" su snažno odjeknule ali se ništa konkretno nije desilo. Još je dodao da osim njega u svijetu on zna na desetine kolega koji to isto rade a sumnja da ih ima na stotine.
A kako oni rade najbolje svjedoči kazivanje dugogodišnjeg direktora američke antidoping agencije Wade Eksema koji kaže da je za 10 godina uhvatio 2000 sportista sa tragovima neke od zabranjenih supstanci u urinu ili krvi i da je njihov olimpijski komitet zataškao. Čovjek spominje da je i Carl Lewis bio pozitivan na tri zabranjene supstance i da mu je uručeno pismo kojim ga diskvalificiraju sa olimpijskih igara u Seolu. A onda je na scenu stupila magija olimpijske administracije i diskvalifikacija je dezintegrirana i taj isti Carl Lewis je nakon poraza od Bena Johnsona kuka da je Kanađanin bio dopingiran.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jul 2012, 23:30

underPFC je napisao/la:Ljudi smem li otvorit temu o najlepšoj sportistkinji na OI? :)

Inače severnokorejankama svaka čast.... Da se ne lažemo, nisam siguran da je slučajno se baš njima ovo desilo.

Jedino što me čudi je da su domaćice igrale pred polupraznim tribinama....
Igralo se u Cardiffu, a poznato je da Velšani nisu baš veliki fanovi nadnacionalne zajednice ostrvljana.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 25 jul 2012, 23:41

Šta mislite tko će uzeti medalje u muškom tenisu? Dvije su rezervirane za Federera i Đokovića, a treća? Murray?
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jul 2012, 23:58

limenka je napisao/la:Šta mislite tko će uzeti medalje u muškom tenisu? Dvije su rezervirane za Federera i Đokovića, a treća? Murray?
Po meni ništa nije rezervisano. Ja se nadam da Murray može do zlata, idealan scenario bi bio da pobijedi Federera u finalu i osveti se za poraz na Wimbledoneu, e to bio bi to pravi spektakl.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jul 2012, 00:00

Texi je napisao/la:Moje mišljenje o osvajačima medalja u ekipnim sportovima.

Košarka: 1. SAD, 2. Španija, 3. Argentina ( mada bih voleo da Rusi osvoje jednu od medalja ).
Fudbal: 1. Brazil, 2. Španija, 3. Urugvaj
Odbojka: 1. Poljska, 2. Rusija, 3. Brazil
Rukomet: 1. Danska, 2. Hrvatska, 3. Francuska
Vaterpolo: 1. Crna Gora, 2. Srbija, 3. Italija/Hrvatska/Mađarska ( Italijanima najveće šanse zbog Tempestija ).
Za košarku se slažem, jedino možda upadnu Brazilci ili Francuzi mjesto matorih gaucosa...
Rukomet ne bih rekao... Hrvati ako dođu do finala, a tamo nisu Francuzi glat uzimaju... U svim ostalim kombinacijama Francuzi su prvi... Danci treći...
Fudbal Španci prije svih... Urugvaj je sigurniji od Brazila, a i domaćini nisu loši....
Odbojka pa gdje ćeš Poljake na prvo mjesto??? Brazil i Rusi su klasa, a Poljaci ti dođu nakon Srbije i mnogih drugih...
Vaterpolo Mađari su na OI uvijek prvi favoriti.... Srbija je najjača ali bilo je dosta pehova pa eto nek idu na drugo mjesto.... Treću će biti CG,Italijani, ili SAD... Hrvata kao obično ni u priči na OI.... A što se tenisa tiče Marejeva šansa života jer igra se na 2 seta...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 26 jul 2012, 00:06

Murray ako izbjegne Federera u polufinalu uzima srebro sigurno ;)

To vam i dantes moze potvrditi :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 26 jul 2012, 00:11

limenka je napisao/la:Šta mislite tko će uzeti medalje u muškom tenisu? Dvije su rezervirane za Federera i Đokovića, a treća? Murray?
Nadam se Conga ili Del Potro.
I think I'm a pussy one.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jul 2012, 00:14

Edin TM87 je napisao/la:Murray ako izbjegne Federera u polufinalu uzima srebro sigurno ;)

To vam i dantes moze potvrditi :mrgreen:
Čuvaj se opet nekog Blejka... A ovaj put ako bude Nole-Fedex, to će Noklica laganini da uzme... Skontao ga je na travi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 26 jul 2012, 00:14

DANTES je napisao/la: Za košarku se slažem, jedino možda upadnu Brazilci ili Francuzi mjesto matorih gaucosa...
Rukomet ne bih rekao... Hrvati ako dođu do finala, a tamo nisu Francuzi glat uzimaju... U svim ostalim kombinacijama Francuzi su prvi... Danci treći...
Fudbal Španci prije svih... Urugvaj je sigurniji od Brazila, a i domaćini nisu loši....
Odbojka pa gdje ćeš Poljake na prvo mjesto??? Brazil i Rusi su klasa, a Poljaci ti dođu nakon Srbije i mnogih drugih...
Vaterpolo Mađari su na OI uvijek prvi favoriti.... Srbija je najjača ali bilo je dosta pehova pa eto nek idu na drugo mjesto.... Treću će biti CG,Italijani, ili SAD... Hrvata kao obično ni u priči na OI.... A što se tenisa tiče Marejeva šansa života jer igra se na 2 seta...
Polako Srbine, polako. Ti imaš svoje mišljenje, ja svoje. Sve mogu da shvatim, pa čak i da sam preterao sa Poljacima, ali ti koji me ispravljaš nakon toga mi kažeš da Poljaci dođu tek nakon Srbije. Daj mu ga malo po objektivnosti. :lol:
I think I'm a pussy one.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 26 jul 2012, 00:21

Sutra je na rasporedu samo streličarstvo (ne streljaštvo) ili se varam?
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 jul 2012, 00:22

limenka je napisao/la:Sutra je na rasporedu samo streličarstvo (ne streljaštvo) ili se varam?
Varaš se, sutra je na rasporedu samo muški fudbal.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jul 2012, 00:23

Texi je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Za košarku se slažem, jedino možda upadnu Brazilci ili Francuzi mjesto matorih gaucosa...
Polako Srbine, polako. Ti imaš svoje mišljenje, ja svoje. Sve mogu da shvatim, pa čak i da sam preterao sa Poljacima, ali ti koji me ispravljaš nakon toga mi kažeš da Poljaci dođu tek nakon Srbije. Daj mu ga malo po objektivnosti. :lol:
To jeste objektivno... Ja nisam stavio srbiju ni među tri... Samo kažem da Poljaci nisu taj kvalitet.... Uostalom Srbija uglavnom na velikim takmičenjima i završi ispred Poljske...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 26 jul 2012, 00:32

DANTES je napisao/la:
Texi je napisao/la:
To jeste objektivno... Ja nisam stavio srbiju ni među tri... Samo kažem da Poljaci nisu taj kvalitet.... Uostalom Srbija uglavnom na velikim takmičenjima i završi ispred Poljske...
Srbija je uglavnom završavala ispred Poljske na velikom takmičenju, zahvaljujući jednom čoveku sa nadimkom Grozni. A ne tako davno za Srbiju je igrao i drugi čovek, jedan od najboljih tehničara svih vremena, ako ne i najbolji. Oni više nisu u timu, a s druge strane imaš Poljake sa Anastazijem koji su na poslednja 3 takmičenja osvojili 2 bronze i zlato. ;) I svakako su po kvalitetu u prve 3 ekipe u Londonu, ako ne osvoje zlato kako sam ja prognozirao ( malo zbog realnih šansi, malo zbog toga što ću navijati za njih, posle Srbije ), onda će sigurno igrati 1/2 finale i imati realnu šansu za medalju.
I think I'm a pussy one.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 26 jul 2012, 00:45

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
limenka je napisao/la:Sutra je na rasporedu samo streličarstvo (ne streljaštvo) ili se varam?
Po Wikipediji je streličarstvo... :?

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 jul 2012, 00:47

limenka je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Po Wikipediji je streličarstvo... :?
Ja mislim da bi ti prvo trebao da pogledaš kalendar. Prošlo je 12 sati pa ti je sutra zvanično danas ;)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 26 jul 2012, 00:53

NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Ja mislim da bi ti prvo trebao da pogledaš kalendar. Prošlo je 12 sati pa ti je sutra zvanično danas ;)
Bolje reći da pogledam sat. :lol: Mislio sam da je sutra tj. danas 27.
:roll:

Zaključano

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.