AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 17 avg 2021, 23:03

Ja sam već najavio Coutinha ili Insignea ima hefta, pa vi lupajte :mrgreen:

Inače, par vrlo dobrih postova OldFashioned i Romagnoli13, bravo momci. Želim dodati da je sadašnji Milan trkački spremniji od zlatnih generacija, što svakako daje nadu da će opet obezbijediti CL plasman, te se ne obrukati u CL. Možemo pisati šta hoćemo o talentu, ili nedostatku istog, Saleta, Rebića, Kastijeha, Krunića - ali svi ti momci grizu i rade u oba smijera, jako dinamični i pokretni. Ista stvar Calabria+Kessie, koji su proigrali pod Piolijem, obadvojica su fizički prespremni. Upravo to je glavni razlog nogiranja Haugea, jer je bio rupetina u defanzivi, nije pratio, slabo pokrivao - što svakako ne miriše uz ultraofanzivnog Thea.

Ista ta trka, dinamika, je razlog dovođenja Adlija, pa i interes za Blankinom bratu.

Ugovori kapitena Romagnolija i Kessiea su najkritičniji, uz zamjenu Depresoglua (Insigne? :mrgreen: ). Desno krilo je vjerovatno pokriveno Florenzijem, jeftina, iskusna solucija koja će i pomoć CL spisku kao domaći igrač - pa može i LB krpiti.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 avg 2021, 23:28

Bakayoko blizu povratka u Milan, tvrdi Di Marzio. On i Adli te Tonali bi bili dovoljni kad Bennacer i Kessie odu na AKN.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 avg 2021, 23:44

Adli, Florenzi, Bakayoko + playmaker/krilo. Tvrdi Di Marzio. To su 4 pojačanja do kraja merkata. Hajde da i to vidimo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 avg 2021, 23:52

Koja vijest i ekskluziva u pi.čku materinu :tokralju: :tokralju: :rol:

Ovaj dio sve najbolje sumira.
GDM doesnt know if Milan will sign a trequartista or RW.

Inače mi se baš ne sviđa ovaj dio o Bakajoku i Adliju, to onda u startu isključuje Vlašića. A nije sad ni da ti treba gomila veznjaka, pogotovo ne kad imaš talentovane mladiće poput Tonalija i Adlija kojima treba minutaža.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 18 avg 2021, 00:49

Najavljuje neko veliko ime a onda kaže Bakayoko. Imamo Krunića i Pobegu, koji će im q Bakayoko. Opet tvrdim da niko ništa ne zna. Od sada samo čekam zvanične vijesti sa predstavljanja igrača ili kad dođe u grad pa ga uslikaju. Do tada ne treba obraćati pažnju na ovo rekla kazala gluposti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 avg 2021, 01:39

Sve su to obične špekulacije, biće toga još više kako se bude bližio kraj mercata. Pod uslovom da dođu Adli i Florenzi, moje mišljenje da oni mogu napasti još samo i isključivo Vlašića, makar od ovih igrača što su se do sada spominjali kao opcije.

Ako ne Vlašić, onda generalno neka desetka.

Mada poznavajući naše prelazne rokove zadnjih nekoliko godina, daj Bože da dođu i Adli i Florenzi, iako sam za oba igrača pročitao da su done deal i da se samo čekaju medicinski pregledi.

Bakayoko mislim da je šuplja jer Pioli očigledno Krunića vidi kao tog backup veznjaka, tako da sumnjam da će se energija i novac trošiti na njega.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 avg 2021, 09:12

rope11 je napisao/la:
17 avg 2021, 23:52
Koja vijest i ekskluziva u pi.čku materinu :tokralju: :tokralju: :rol:

Ovaj dio sve najbolje sumira.
GDM doesnt know if Milan will sign a trequartista or RW.

Inače mi se baš ne sviđa ovaj dio o Bakajoku i Adliju, to onda u startu isključuje Vlašića. A nije sad ni da ti treba gomila veznjaka, pogotovo ne kad imaš talentovane mladiće poput Tonalija i Adlija kojima treba minutaža.
Bakayoko i Adli ne isključuju Vlašića. Ne znam kako si to povezao? Nikola može igrati i krilne pozicije svkako. Fok Adli može biti i CM. Pobega odlazi, Krunić nadam se također. Nećeš valjda kad se prvenstvo bude lomilo dozvoliti sebi da ostanes na Tonaliju i Krunicu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 avg 2021, 09:30

Eh pa vidjeti ćeš da će ga najvjerovatnije isključiti. :mrgreen:

Sedam igrača za tri pozicije, malo sumnjivo. Zašto onda trošiti deset miliona na Adlija kad imaš Krunića/Pobegu koji mogu pokriti tu poziciju rezerve koju će zauzeti Adli?

Ok, možda i vide Vlašića kao soluciju za rezervno desno krilo uz njegovu primarnu poziciju, vidjeti ćemo za desetak dana... ali sam se već psihički pripremio na razočarenje kad se merkato završi sa Florenzijem, Adlijem i kako stvari stoje sa Bakayokom.🤡
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 avg 2021, 09:40

Eh evo ga, danas stižu potvrde o interesovanju za Adlija :rol:
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 avg 2021, 09:49

rope11 je napisao/la:
18 avg 2021, 09:30
Eh pa vidjeti ćeš da će ga najvjerovatnije isključiti. :mrgreen:

Sedam igrača za tri pozicije, malo sumnjivo. Zašto onda trošiti deset miliona na Adlija kad imaš Krunića/Pobegu koji mogu pokriti tu poziciju rezerve koju će zauzeti Adli?

Ok, možda i vide Vlašića kao soluciju za rezervno desno krilo uz njegovu primarnu poziciju, vidjeti ćemo za desetak dana... ali sam se već psihički pripremio na razočarenje kad se merkato završi sa Florenzijem, Adlijem i kako stvari stoje sa Bakayokom.🤡

Pobega je bivši i odlazi na posudbu. Ostaju ti Bennacer, Kessie i Tonali? Krunić svakim koračanjem na teren pokazuje da ne može igrati na tim pozicijama. Dakle Bakayoko i Adli su poželjni uveliko.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 avg 2021, 10:43

Pobegu ako ne prodaju ili posude uz obabezu kupnje onda uceraj ti tome.
Krunic u tom slucaju ostaje kao 5. opcija i za vrijeme Africkog kupa bice 3-4. opcija kratak period, vjerovatno radi iskustva i polivalentnosti u veznom redu (ne bas sjajno dokazane, ali eto makar ga se uigravalo).

Uglavnom, ne bih bio zadovoljan jer ostajes na Diazu kao jedinoj 10ci i steasnom desnom stranom Seale/Samu. Uglavnom, ne volim kuditi niti hvaliti dok ne zavrsi mercato, a onda cu donijeti subjektivni sud o uradjenom.

Ali me i dalje iritira neprodavanje Samu i Pobege/Krunica, kao i produzavanje Romu i Kessiu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 avg 2021, 10:47

Beduin je napisao/la:
18 avg 2021, 10:43
Krunic u tom slucaju ostaje kao 5. opcija i za vrijeme Africkog kupa bice 3-4. opcija kratak period, vjerovatno radi iskustva i polivalentnosti u veznom redu (ne bas sjajno dokazane, ali eto makar ga se uigravalo).

Uglavnom, ne bih bio zadovoljan jer ostajes na Diazu kao jedinoj 10ci i steasnom desnom stranom Seale/Samu. Uglavnom, ne volim kuditi niti hvaliti dok ne zavrsi mercato, a onda cu donijeti subjektivni sud o uradjenom.

Ali me i dalje iritira neprodavanje Samu i Pobege/Krunica, kao i produzavanje Romu i Kessiu.
Samo što upravo u tom periodu kad nema Kessiea i Bennacera, Milan ima čini mi se 2 derbija. A njih nema najmanje još 3-4 utakmice pored tih derbija.

Tako da ostati na Kruniću i Tonaliju samo je samoubistvo. Pobega odlazi 100%..

Samua je teško prodati kad ga niko neće bukvalno.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 avg 2021, 12:04

Beduin je napisao/la:

Ma ja , samo opleti po upravi i po Maldiniju. A to sto su konsolidirali financije i sto smo zavrsili 2. i sto igramo LP tebi nista, pljujes po upravi... cccccc :lol:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 avg 2021, 12:28

De malo spustite loptu.
To što neko smatra da uprava generalno radi dobar posao, ne znači da nema pravo da napiše kritiku ili nešto sa čime se ne slaže.
Manje više Samu i Pobega, jer prvog niko vjerovatno neće pa ne mogu kriviti upravu što ga ne može prodati, a za Pobegu sam ubjeđen da već imaju dogovor da ga puste na posudbu samo što čekaju prvo da se obezbjedimo sa novim igačima, pa da se i to potvrdi.
Što se tiče Romagnolija i Kessia o tome sam i ja nekoliko puta pisao, morali su to riješiti u prvom dijelu mercata.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 avg 2021, 12:31

muxa je napisao/la:
18 avg 2021, 12:28
De malo spustite loptu.
To što neko smatra da uprava generalno radi dobar posao, ne znači da nema pravo da napiše kritiku ili nešto sa čime se ne slaže.
Manje više Samu i Pobega, jer prvog niko vjerovatno neće pa ne mogu kriviti upravu što ga ne može prodati, a za Pobegu sam ubjeđen da već imaju dogovor da ga puste na posudbu samo što čekaju prvo da se obezbjedimo sa novim igačima, pa da se i to potvrdi.
Što se tiče Romagnolija i Kessia o tome sam i ja nekoliko puta pisao, morali su to riješiti u prvom dijelu mercata.
Naravno da se ima pravo napisat kritika. Ali valjda i ja imam pravo napisat. Kad Beduin kaze sta ga nervira - iznosi svoje misljenje, a kad ja kazem sta mi se ne svidja - pljujem upravu. Ma nemoj?!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 18 avg 2021, 12:36

Probaj jednom napisati i pozitivna zapažanja na neke stvari u Milanu, (nebitno koja uprava bila na čelu). Ja moram priznati da se ne sjećam da sam to ikada pročitao od tebe, pa onda da napravimo zaključak da Milan ništa dobro nije napravio posljednjih godina.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 avg 2021, 12:38

Prijatelju shvati kako hoćeš, al ti ritikuješ non stop i uglavnom bez argumenata.
Imam osjećaj kao da namjerno to radiš, kako bi poslije ako se kojim slučajem tvoja predvidjanja ispune mogao reči jeam li vam govorio.
Previše prosto gledaš na stvari u klubu, nije to baš sve tako jednostavno kako se misli.
Reako sam i ranije, ima tu stvari sa kojima se i ja ne slažem,al ako potvučem crtu generalni utisak je da uprava radi dobar posao, pogotovo ako se uzme u obzir sa kojim budzetom raspolažu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 avg 2021, 12:52

Romagnoli13 je napisao/la:
18 avg 2021, 10:47
Beduin je napisao/la:

Samo što upravo u tom periodu kad nema Kessiea i Bennacera, Milan ima čini mi se 2 derbija. A njih nema najmanje još 3-4 utakmice pored tih derbija.

Tako da ostati na Kruniću i Tonaliju samo je samoubistvo. Pobega odlazi 100%..

Samua je teško prodati kad ga niko neće bukvalno.
0vo sam napisao pod pretpostavkom da dolaze Baka i Adli.
Kessie, Benacer, Tonali, Pobega, Krunic, Baka i Adli = lijepo izgleda imati jaku klupu, ali se moze i bez jednog od njih. Par utakmica ce se istrpiti, a jaka 10ka i/li desno krilo je daleko bitnije, pa i kad budu odsustvovali Kessie i Benacer.
0sim ako ne planira Krunica kao zamjena Diazu, ili Adlija. Cak sam i za tu opciju, makar do zime da vidimo funkcionise li, ali da se dovede kvalitetno desno krilo. A sigurno se moze iskopati u Francuskoj, Holandiji ili cak Belgiji i Rusiji mozda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 avg 2021, 13:32

Fakat ja pisem ovde uglavnom negativno. Ali Nije to zato sto ne mislim nista pozitivno, nego mi forum sluzi da izbacim iz sebe. Pa necu zeni govorit da Sale nema pojma ili da mislim da Vlasic ne treba doci. A kad pobjedjujemo onda je sve ok, nemam potrebe nista pisat, onda samo citam 😀

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 18 avg 2021, 13:33

Red bi neki bio u oba smjera čisto da te ljudi ne shvate pogrešno.
Može forum i za pozitivu služiti :P
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.