Brkooo je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:38Ako bude novca ovog ljeta, moze se napraviti puno jeftinija ekipa od sadasnje a da bude kvalitetom puno bolja..
Golmani: Velic, Milicevic, Muftic
Stoperi: Graovac, Drina, Vrhovac, Celikovic i Kosoric(ako pristaje na ulogu 4-5 stopera, ono da uleti za ne daj Boze)
Desni bekovi: Memija, Stevanovic
Lijevi bekovi: Malic, Sehic
Veznjaci: Durakovic, Subasic, Mekic i jedno bas pojacanje jedan box to box veznjak i mozda bih zadrzao Alispahica (ako pristane na znatno nizu platu i ulogu poput Kosoriceve)i Bekrica
Krila: Gasal, Hrelja i dva pojacanja, uz lagano doziranjeminuta i Kulasinu
Napad: Zec, Krpic i Hadzic(iz MDK)(bila je prica da je proslo ljeto trazio platu od samo 2000 KM)
Milicevic, Muftic, Drina, Vrhovac, Kosoric, Memija, Malic, Sehic, Durakovic, Subasic, Mekic, Alispahic(ako pristane), Bekric, Gasal, Hrelja, Kulasin bi bukvalno igrali za sicu dok bi veci novac za plate izdvojili samo za Krpica, Graovca i box to box veznjaka.
Rijesili bi se: Erica, Ikica, Kosorica, Blazevica, Milicevica, Boje, Stilica, Ramovica, Mujezinovica, Lendrica, Juricica itd..
Otprilike bi na terenu to bilo ovako u 4-4-2 formaciji.
Velic/Milicevic
Memija-Graovac-Drina-Malic
Gasal-Durakovic-box to box veznjak i Zec
Krpic-Hadzic
Mislim da je ova ekipa mix iskustva i mladosti i ekipa koja bi se za evropu mogla borila. Ovo je samo primjer za 4-4-2, moze se kombinovati sastav i u drugim formacijama i sa drugim igracima u prvoj postavi..
Ta ekipa bi pomela ligu brko ne bi se borila za evropu nego bi pomela sa adekvatnim trenerom. Ocekujem od Durakovića da poradi na fizickoj spremi. E sad je pitanje da li bi se mogle naci plate za Krpića, Graovca, i tog box to boxa. A i ne bi ti ostali igrali bez para da im ovako kasne plate. Evo vec pricaju da Gasal hoce vani ja mislim da mu je to ocajan potez ako uradi. Mada bi njega tu zamjenio sa Hreljom ako bi Gasal otisao. Isto tako je pitanje da li bi ti dosli ti igraci. Ako bi mogli tu ekipu sastavit to bi bilo top. Za Mešu sam cuo da je oprostio odredjeni dio plata pa ako bi pristao na smanjenje plate on bi sigurno dobro dosao umjesto Faruka zadnjih 20 minuta sa svojim znanjem. Isto tako je pitanje da li ce Ermin pristat na smanjenje plate. Kad bi mogli izopcijat tu ekipu to bi bilo ekstra i uzeli bi titulu. Zeko mi je svakako bolji sa krila ili prednjeg nego sa spica. Kojeg bi igraca volio vidjeti u toj ulozi box to box?