Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Re: Igrači iz naše lige / potencijalna pojačanja

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 30 maj 2021, 22:56

Brkooo je napisao/la:
30 maj 2021, 22:38
Ako bude novca ovog ljeta, moze se napraviti puno jeftinija ekipa od sadasnje a da bude kvalitetom puno bolja..

Golmani: Velic, Milicevic, Muftic
Stoperi: Graovac, Drina, Vrhovac, Celikovic i Kosoric(ako pristaje na ulogu 4-5 stopera, ono da uleti za ne daj Boze)
Desni bekovi: Memija, Stevanovic
Lijevi bekovi: Malic, Sehic
Veznjaci: Durakovic, Subasic, Mekic i jedno bas pojacanje jedan box to box veznjak i mozda bih zadrzao Alispahica (ako pristane na znatno nizu platu i ulogu poput Kosoriceve)i Bekrica
Krila: Gasal, Hrelja i dva pojacanja, uz lagano doziranjeminuta i Kulasinu
Napad: Zec, Krpic i Hadzic(iz MDK)(bila je prica da je proslo ljeto trazio platu od samo 2000 KM)

Milicevic, Muftic, Drina, Vrhovac, Kosoric, Memija, Malic, Sehic, Durakovic, Subasic, Mekic, Alispahic(ako pristane), Bekric, Gasal, Hrelja, Kulasin bi bukvalno igrali za sicu dok bi veci novac za plate izdvojili samo za Krpica, Graovca i box to box veznjaka.

Rijesili bi se: Erica, Ikica, Kosorica, Blazevica, Milicevica, Boje, Stilica, Ramovica, Mujezinovica, Lendrica, Juricica itd..

Otprilike bi na terenu to bilo ovako u 4-4-2 formaciji.
Velic/Milicevic
Memija-Graovac-Drina-Malic
Gasal-Durakovic-box to box veznjak i Zec
Krpic-Hadzic

Mislim da je ova ekipa mix iskustva i mladosti i ekipa koja bi se za evropu mogla borila. Ovo je samo primjer za 4-4-2, moze se kombinovati sastav i u drugim formacijama i sa drugim igracima u prvoj postavi..

Ta ekipa bi pomela ligu brko ne bi se borila za evropu nego bi pomela sa adekvatnim trenerom. Ocekujem od Durakovića da poradi na fizickoj spremi. E sad je pitanje da li bi se mogle naci plate za Krpića, Graovca, i tog box to boxa. A i ne bi ti ostali igrali bez para da im ovako kasne plate. Evo vec pricaju da Gasal hoce vani ja mislim da mu je to ocajan potez ako uradi. Mada bi njega tu zamjenio sa Hreljom ako bi Gasal otisao. Isto tako je pitanje da li bi ti dosli ti igraci. Ako bi mogli tu ekipu sastavit to bi bilo top. Za Mešu sam cuo da je oprostio odredjeni dio plata pa ako bi pristao na smanjenje plate on bi sigurno dobro dosao umjesto Faruka zadnjih 20 minuta sa svojim znanjem. Isto tako je pitanje da li ce Ermin pristat na smanjenje plate. Kad bi mogli izopcijat tu ekipu to bi bilo ekstra i uzeli bi titulu. Zeko mi je svakako bolji sa krila ili prednjeg nego sa spica. Kojeg bi igraca volio vidjeti u toj ulozi box to box?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 30 maj 2021, 23:01

Mekic se zahvalio Radniku. Je li vrijeme da se vrati kod nas?
U ovoj situaciji, a i u boljim situacijama mislim da bi nam dobro dosao. Tehnicki jako dobar igrac. Zna dobro loptu poslati.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 maj 2021, 23:33

Naravno da bi i ja volio viditi Graovca kod nas, jer je nekako bio vezan za klub dok je igrao, davao je dosta od sebe, osim sto ima kvalitete. Samo nisam siguran uopste da imamo mi budzet za njega jer je on dokazan igrac. Isto tako ne treba zaboraviti kad je Graovac dosao kod nas, on je bio treci izbor u Zrinjskom poslije Jakovljevica i Kataneca, i onda smo mi iskoristili to. Mozda treba gledati slicne alternative, igrace koji nemaju negdje prostora a koji imaju odredjeni kvalitet, uz zalaganje i pozitivan vjetar u ledja mogu vise dati, nesto sto je bio i slucaj sa Graovcem. Od napadaca mi je zao sto se nikad nije razmisljalo o Mihretu Topcagicu, mislim da je kvalitetan napadac, a dok je igrao za Suduvu i dok smo imali nesto vise novca, mozda nije bio toliko nerealna opcija.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 30 maj 2021, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2021, 23:38

Teško da mi možemo sastaviti tu ekipu, po meni je bolje da se stabiliziramo nego da tražimo neki instant uspjeh, to već radimo pet godina i nijednom nije prošlo kako treba.

Dva puta prospemo titulu u zadnjim kolima, pa izgubimo licencu za Evropu, prekid prvenstva, pokušaj titule za 100 godina kluba i sve je propalo i prošlo neuspješno. A skucali smo para i para u sastav, trenere, pripreme a ništa nismo dobili. Znam da su navijači gladni trofeja, zadnja titula prije osam godina, kup prije tri sezone, ne priliči Želji da bude u sredini tabele, ali bolje to nego da se opet zabijamo glavom u zid koji ne možemo probiti samo ćemo sebi nabiti još tužbi, dugovanja, kredita a tapkaš u mjestu.

Zato se treba posvetiti OP i mlađim igračima naravno uz par iskusnih ; iako je danas protivnik iz donjeg dijela momci su pokazali da mogu, znaju i hoće (juniori) ! Još ovo novo pravilo će nas barem malo pogurati da se okrenemo igračima do 21 godine. Danas sutra će ti isti igrači donijeti novac i postotak od svog transfera.

Moja neka želja za prelazni rok ;

Kolak
Memija - Drina - Vrhovac - Malić
Mekić - Palić
Gasal - Zec - Jović
Hadžić (MDK)

Pojačanja : Kolak - Memija - Mekić - Palić - Hadžić - Jović

Trener : Adžem, Starovlah ili Krunić

Pošto svi igrači neće otići klupa nek ostane ovakva :

Milićević, Šehić, Bekrić, Duraković, Hrelja, Subašić, Juričić, Mujezinović, Stevanović + dva štopera

Bit će tu još slobodnih igrača koji se mogu uklopiti u ovaj gore sastav :

Adnan Osmanović
Kerim Tatar
Samir Efendić
Elvedin Herić
Seid Behram
Anes Vazda
Marko Galić
Marin Galić

Opet bi ja volio da gledam Krpića, Zeca, Štilića, Graovca, Ubiparipa, Brkića ali teško dosta dosta teško !
Rodjeni su pitarske picke!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 23:40

Tristan10 je napisao/la:
30 maj 2021, 23:33
Naravno da bi i ja volio viditi Graovca kod nas, jer je nekako bio vezan za klub dok je igrao, davao je dosta od sebe, osim sto ima kvalitete. Samo nisam siguran uopste da imamo mi budzet za njega jer je on dokazan igrac. Isto tako ne treba zaboraviti kad je Graovac dosao kod nas, on je bio treci izbor u Zrinjskom poslije Jakovljevica i Kateneca, i onda smo mi iskoristili to. Mozda treba gledati slicne alternative, igrace koji nemaju negdje prostora a koji imaju odredjeni kvalitet, uz zalaganju i pozitivan vjetar u ledja mogu vise dati, nesto sto je bio i slucaj sa Graovcem. Od nadapaca mi je zao sto se nikad nije razmisljalo o Mihretu Topcagicu, mislim da je kvalitetan napadac, a dok je igrao za Suduvu i dok smo imali nesto vise novca, mozda nije bio toliko nerealna opcija.
Ma nema šanse za Graovca, rumunski mediji su čak pisali da je Steaua bacila oko na njega nekad prošle godine. Može on sigurno puno bolje od nas.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 23:48

1921boy je napisao/la:
30 maj 2021, 23:38

Moja neka želja za prelazni rok ;

Kolak
Memija - Drina - Vrhovac - Malić
Mekić - Palić
Gasal - Zec - Jović
Hadžić (MDK)

Za Hadžića navodno postoji interes iz inostranstva, a neki dan Sabrina iz FKS na pressici rekla da ni pitari nisu imali para ove zime da dovedu Hadžića, tako da realno ne možemo ni mi.

Jović i Govedarica će biti slobodni od premijerligaških krila ali vidjet ćemo hoćemol skuckat kakvih para jer Toni neće htjeti doći dok je finansijska situacija loša jer zbog toga je odbio da produži ugovor sa Širokim prije 5 mjeseci jer nije htio da igra u klubu gdje kasne plate.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 30 maj 2021, 23:56

@braco na prvu, ko bi nam trebali biti glavne mete po tvom misljenju u ovoj situaciji?

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 maj 2021, 00:01

ZileZile je napisao/la:
30 maj 2021, 23:56
@braco na prvu, ko bi nam trebali biti glavne mete po tvom misljenju u ovoj situaciji?
Sačekat ću u narednim da vidim prvo ko će otići od igrača da bih mogao stvoriti neku sliku u glavi. Ali svakako da mi je dugogodišnja želja jedno krilo kako bog zapovjeda.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 31 maj 2021, 00:12

braco je napisao/la:
31 maj 2021, 00:01
ZileZile je napisao/la:
30 maj 2021, 23:56
Sačekat ću u narednim da vidim prvo ko će otići od igrača da bih mogao stvoriti neku sliku u glavi. Ali svakako da mi je dugogodišnja želja jedno krilo kako bog zapovjeda.
Ajayi :?:
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 maj 2021, 00:16

Mekić je završen odavno :bih:
Rodjeni su pitarske picke!

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 31 maj 2021, 09:36

1921boy je napisao/la:
31 maj 2021, 00:16
Mekić je završen odavno :bih:
Bio je na zimu zavrsen, ali Radnik nije dao. Ja samo vjerujem u ono kad se potpise ugovor. Ali stvarno mislim da bi nam bio od velike pomoci u ovoj situaciji. Jos kakvo krilo brzo iz Gane uhhh :opaopa:

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 31 maj 2021, 16:55

Mekić ja mislim da dolazi 95%.Moja želja bi bili Čurjurić,Velić golman,Beganović,Osmanović,Dujaković,Jurić
Uz to pokušati dovesti Sipovića i Krpića
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 31 maj 2021, 17:00

Fareus1921 je napisao/la:
31 maj 2021, 16:55
Mekić ja mislim da dolazi 95%.Moja želja bi bili Čurjurić,Velić golman,Beganović,Osmanović,Dujaković,Jurić
Uz to pokušati dovesti Sipovića i Krpića
Čurjurić opet? Igrač malog fudbala?
Osmanović tatin sin? Što mora igrati svaku u Olimpiku?

Nemoj zezati brate.
Željezničar za život cijeli!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 maj 2021, 17:32

Ima li šta iz ove Mladosti da se pokupi, a da nije Hadžić kojeg ne možemo dovest? I golman Velić je na posudbi iz Grčke stigao u Mladost.

Kakav je onaj Amar Begić iz Mladosti što igra za U-21 repku?

Ima još i onaj mali Mahmić na štoperu, on ima amaterski ugovor do sljedeće godine s Mladosti.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 31 maj 2021, 17:42

Mahmić bi stvarno bio super ulov.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 31 maj 2021, 17:42

Samo daj mladosti, što više.. Ne znam koliko je teška situacija sa dugovanjima kluba, ali mora se reset.
Znam da je Željo uvijek taj koji se tipuje za prvaka i za mjesta u Evropi ali da bi se ovo sve finansijski rijesilo mora se rijesiti skupih igrača koji ne doprinose, a rizikovati tu borbe za titulu, i polahko izgraditi ekipu, pa igraca do pola miliona prodati, ako moguce.. jer evo ova situacija je dokaz da niko ne zeli da radi/igra dzaba... i ovaj sav cirkus sa Bakom, pa sto se iznosilo... katastrofa ali sve se mora ispocetka
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 31 maj 2021, 18:00

braco je napisao/la:
31 maj 2021, 17:32
Ima li šta iz ove Mladosti da se pokupi, a da nije Hadžić kojeg ne možemo dovest? I golman Velić je na posudbi iz Grčke stigao u Mladost.

Kakav je onaj Amar Begić iz Mladosti što igra za U-21 repku?

Ima još i onaj mali Mahmić na štoperu, on ima amaterski ugovor do sljedeće godine s Mladosti.
Jedino vala Hadžić,Sadiku i Mahmić, ovo ostalo ili je već otišlo ili je teški krš.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 31 maj 2021, 18:29

Kjosevski i Golubovic su slobodni golmani.Znam da bi Golubovic i njegova agencija da bi volili napraviti transfer u inostranstvo.Ali zasto ga ne dovesti u zelju,pokazao se kao dobar golman i strucnjak za penale.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 31 maj 2021, 18:34

Mujkic je napisao/la:
31 maj 2021, 18:29
Kjosevski i Golubovic su slobodni golmani.Znam da bi Golubovic i njegova agencija da bi volili napraviti transfer u inostranstvo.Ali zasto ga ne dovesti u zelju,pokazao se kao dobar golman i strucnjak za penale.
Pa tjeraš jednog golmana od istog menadžera i dužan si mu, da bi ti on dao drugog skupljeg da i njemu budeš dužan, to ni u crtanim filmovima nema.

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 31 maj 2021, 19:03

Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44 i 62 gosta.