Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Najbolji modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017 po vama?

1. Liga za prvaka i liga za opstanak poslije 22 odigrana kola
141
56%
2. Trokružno
48
19%
3. Polovljenje bodova nakon 22 odigrana kola i onda liga za prvaka/opstanak
9
4%
4. Trebali smo odmah usvojiti ligu 10 i četverokružno igrati
53
21%

Ukupno glasova: 251

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017

Post Postao/la MortemHz » 14 jun 2016, 15:21

PitarBordo je napisao/la:Samo Željo, Lištica, Vitez i Krupa za 22 + 10... Ostali klubovi za trokružno. E tugo tugice... :facepalm:

Odluka tek slijedeće sedmice.
Past ce odluka 2 dana prije pocetka prvenstva meni se cini :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 14 jun 2016, 15:24

MortemHz je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Samo Željo, Lištica, Vitez i Krupa za 22 + 10... Ostali klubovi za trokružno. E tugo tugice... :facepalm:

Odluka tek slijedeće sedmice.
Past ce odluka 2 dana prije pocetka prvenstva meni se cini :mrgreen:
Ma jašta kume, još sad idu godišnji odmori, plus imaju ulaznice za završnicu Eura... Ko ima vremena da NAJBITNIJE pitanje trenutno... Ne zna se gdje su veći levati, ovi što vode savez ili ovi što vode klubove, pa to 1 u 100 ima neke veze oko sporta.... :lol:
Samo Saraj'vo.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 14 jun 2016, 15:49

Dok se značajno ne popravi infrastruktura klubova kao i financijsko stanje istih najbolje bi bilo da igramo ligu proljeće-jesen bez obzira na broj klubova i sustav natjecanja...Da liga počinje npr. 01.03. a završi 01.12. iste godine ( uz pauzu u sedmom mjesecu )...Igralo bi se u boljim uvjetima, na koliko-toliko pristojnim travnjacima a klubovi koji igraju euro natjecanja bila spremnija i uigranija, vjerojatno bi se desilo i da popravimo koeficijente...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 jun 2016, 15:57

pa bolje je igrat trokruzno sa svima i donjim i gornjim po 3x nego cetverokruzno sa donjim 2x a gornjim 4x
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 jun 2016, 15:59

Manji klubovi su za trokruzni sistem jer im je jedina nada da napune stadion, a time i klupsku kasu, su utakmice protiv Zelje, Sarajeva, Sirokog.... Veci klubovi koji zele trokruzni sistem ocito se ne zele odreci mogucnosti da uz odredjenu finansijsku stimulaciju utjecu na zdravstveni karton protivnicke ekipe ukoliko se stvari u prvenstvu ne budu odvijale po zeljenom planu. Drugog motiva tu ne vidim.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 14 jun 2016, 16:00

Rule_hz je napisao/la:pa bolje je igrat trokruzno sa svima i donjim i gornjim po 3x nego cetverokruzno sa donjim 2x a gornjim 4x
Yup i onda se desi recimo Zrinjski igra dvije kući sa Željom, Lišticom, Sarajevom, Slobodm, a recimo Sarajevo igra u gostima po dvije protiv Želje, Lištice, Slobode, Zrinjskog... Imaš recimo Zrinjski nije kući izgubio 3 godine kući... Pa rat bi izbio ovdje, nismo mi civilizovani k'o Danci, Finci kod koga je već trokružni...

@TMovac isto razmišljamo. :salut:
Samo Saraj'vo.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 jun 2016, 16:04

PitarBordo je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:pa bolje je igrat trokruzno sa svima i donjim i gornjim po 3x nego cetverokruzno sa donjim 2x a gornjim 4x
Yup i onda se desi recimo Zrinjski igra dvije kući sa Željom, Lišticom, Sarajevom, Slobodm, a recimo Sarajevo igra u gostima po dvije protiv Želje, Lištice, Slobode, Zrinjskog... Imaš recimo Zrinjski nije kući izgubio 3 godine kući... Pa rat bi izbio ovdje, nismo mi civilizovani k'o Danci, Finci kod koga je već trokružni...

@TMovac isto razmišljamo. :salut:

to jeste nazalost i nasi su glasali za taj trokruzni sistem al opet vidim da nismo mi jos za toga mada izmislit ce oni nesto do 21
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 14 jun 2016, 16:33

Mene ne čudi stav Radnika, Čelika, Olimpica, pa čak i Slobode, ali su mu neshvatljivi stavovi Sarajeva i Zrinjskog. Ipak su to dva jaka kluba i da su oni bili za drugu opciju bila bi pat pozicija.

I jedan i drugi sistem ima mogućnost malverzacija, ali je trokružni, kao stvoren za to. Na kraju krajeva je nepravedan jer će neko imati utakmicu više kući.

Zar Sarajevu i Zrinjskom nije u interesu da imaju više derbija, više gledalaca, više love...

Krupi i Vitezu svaka čast na odluci, a naročito Krupi kao novom premijerligašu.

Cirkus Colorado u novom ruhu :rofl:

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 14 jun 2016, 16:58

Cestitke Krupi, Vitezu, Sirokom kojem inace ne bih nikad nista cestitao i naposlijetku nama. Ostali, fuj !
Ekipe iz vrha tabele koje zele trokruzni sistem su najjadnije u svemu ovome.. :)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 jun 2016, 18:28

Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...

Mislim da je trokruzni sistem daleko bolji iz dva razloga.

1. Onaj ko misli da je 2 Sarajevska derbija godisnje = 2x15.000 gledalaca, a 6 sarajevskih derbija godisnje = 6x15.000 gledalaca, taj se dobro preracunao.

ako se bude igralo stalno sa istim protivnicima, utakmice ce izgubiti draz I interes ce sigurno opasti. Skracenje lige sa 16 na 12, pa cak i 10 - da... Ali na 6 - ne. To je predosadno, i marketinska je rupa.

Za razliku od @carsijaba meni je jasno da su za ligu za prvaka/opstanak male sredine kao siroki, vitez I krupa. Oni svakako imaju ogranicenu publiku i svejedno im je, cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji. Ali da Zeljo to jedini od velikih klubova nije prepoznao, to mogu opravdati jedino cinjenicom da ljudi nemaju puno iskustva u sportu, pa od pocetka lopticu prebacuju na drugog, prvo ostale klubove, sad forumase.

Drugo, kod lige za prvaka/opstanak je sasvim sigurno vise prostora za stimanje, pa i tu kod ovih manjih klubova mogu shvatiti da vide neku svoju priliku, a zeljo mi je opet nejasan.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 14 jun 2016, 18:36

admin je napisao/la:Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...

1. Onaj ko misli da je 2 Sarajevska derbija godisnje = 2x15.000 gledalaca, a 6 sarajevskih derbija godisnje = 6x15.000 gledalaca, taj se dobro preracunao.

ako se bude igralo stalno sa istim protivnicima, utakmice ce izgubiti draz I interes ce sigurno opasti.
Skracenje lige sa 16 na 12, pa cak i 10 - da... Ali na 6 - ne. To je predosadno, i marketinska je rupa.

Za razliku od @carsijaba meni je jasno da su za ligu za prvaka/opstanak male sredine kao siroki, vitez I krupa. Oni svakako imaju ogranicenu publiku i svejedno im je, cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji. Ali da Zeljo to jedini od velikih klubova nije prepoznao, to mogu opravdati jedino cinjenicom da ljudi nemaju puno iskustva u sportu, pa od pocetka lopticu prebacuju na drugog, prvo ostale klubove, sad forumase.

Drugo, kod lige za prvaka/opstanak je sasvim sigurno vise prostora za stimanje, pa i tu kod ovih manjih klubova mogu shvatiti da vide neku svoju priliku, a zeljo mi je opet nejasan.
ne mozes ti to ovdje objasnit.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 14 jun 2016, 18:37

Kad ozbiljno pricamo ja imam skroz suprotno mišljenje i podržavam dijeljenje nakon 22 kola. Zašto?
Prvo završnica prvenstva ce biti zanimljivija, u 90% slučajeva nećeš moći računati na tri boda sto ćeš npr. moći protiv ovih otpisanih kada se liga ne bi dijelila.
Drugo ekonomska jer ipak ako gledano tih zadnjih 5 domaćih tekmi dosta bolje je kada igraš sa još tih 5 najboljih uz sebe nego protiv otpisanih
Treće ne slažem se da je veća mogućnost manipulacije jer nema šanse da ce ti prije prodati tekmu ekipa koja se bori za Europu nego ekipa koja se bori za opstanak.

Po meni regularnije i zanimljivije je ta podjela i ta jedna extra tekma protiv Sarajeva/slobode umjesto tekme sa krupom/vitezom nevjerujem da ce dovesti do zasićenosti ;)

betonification
Kontakt:

Post Postao/la betonification » 14 jun 2016, 18:50

admin je napisao/la:Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...

ako se bude igralo stalno sa istim protivnicima, utakmice ce izgubiti draz I interes ce sigurno opasti. Skracenje lige sa 16 na 12, pa cak i 10 - da... Ali na 6 - ne. To je predosadno, i marketinska je rupa.

ne 6 nego 4 x 15 k sto i nije nerealno za ocekivat dakle razlika je jedna utakimica samo u odnosu na 3 koje su predvidjane trokruznim sistemom.
sto se tice radnji ispod stola na koju se svi izvlace opet mislim da je dijeljenje bolje jer ce manje uticat na plasman u europska takcmicenja jer tu nece bit toliko prostora u zadnjih 10 kola jer minimalno ce bit 4-5 timova u igri do kraja a sto se tice ispadanja tu je malo vise lufta ali opet 2-3 kluba nece imat imperativ u zadnjim kolima dok u zajednickom trecem dijelu dobivamo 4-5 timova koji kroje tabelu kako im cejf jer budimo realni ipak je ovo BHPL i nema teorije da bude sve posteno znaci taj "poziv na" regularnost nema nikakav uticaj.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 jun 2016, 19:11

betonification je napisao/la:

ne 6 nego 4 x 15 k sto i nije nerealno za ocekivat dakle razlika je jedna utakimica samo u odnosu na 3 koje su predvidjane trokruznim sistemom.
.
Potencijalno 6, ako racunas kup. I ne bi bilo cudno da su 4 unutar 2 mjeseca.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 jun 2016, 19:41

admin je napisao/la:cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji.
Šta bi ovo trebalo značit?

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 14 jun 2016, 19:43

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 14 jun 2016, 19:52

Galion je napisao/la:
admin je napisao/la:cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji.
Šta bi ovo trebalo značit?
Pa na ispravnom bosanskom piše. Ili sad treba neko jednu rečenicu da tebi seminarski napiše da ti skontaš? Ili se samo praviš lud?

On topic: na kraju krajeva, tek nakon odigrane sezone možemo suditi o nekom modalitetu... Ipak je ovo posebna liga, posebni uslovi tako da znat ćemo na čemu smo tek kad usvoje jedan od ovih i odgledamo barem jednu sezonu...
Samo Saraj'vo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 jun 2016, 19:57

Znaci da klub postoji da bi bio reklama za grad. A reklama je korisnija kad klub igra sa Sarajevom nego sa Travnikom.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 jun 2016, 20:06

Klub je svakako reklama za grad i to najveća uz košarkaški. Ali ne postoji samo zbog toga, postoji jer smo mi jedna sportska sredina i kao takva logično da imamo uspješan nogometni klub. Ispada ko da smo mi Monaco ili nekakav umjetni klub.

betonification
Kontakt:

Post Postao/la betonification » 14 jun 2016, 20:07

admin je napisao/la:Potencijalno 6, ako racunas kup. I ne bi bilo cudno da su 4 unutar 2 mjeseca.

znaci opet "potencijalno" 5 po trokruznom sto je opet jedna utakmica manje ili vise zavisno od perspektive

edit
naravno zaboravio sam napomenut da u slucaju da npr sarajevo i zeljeznicar izvuku broje 6 i 12 i nekim slucajem zauzmu prava dva mjesta na tabeli nakon 22 kola sto bih stavilo da u ligi igraju u tri kola 2 puta i naravno kad tome dodamo potencijalni kup desilo bi se da u nekih 20 dana igraju cetiri utakmice i po trokruznom sistemu.
Zadnja izmjena: betonification, dana/u 14 jun 2016, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.