FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 09 nov 2013, 00:06

šta vi mislite na šta bi klub spao da nema ovih 200-300 momaka koji su i na jugu grbavice i na sjeveru koseva, klubovi bi bili u rangu olimpica i sirokog brijega, smirite se malo

ps. ipe sretan rodjendan :P
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 nov 2013, 00:08

fedeltafrotta je napisao/la:šta vi mislite na šta bi klub spao da nema ovih 200-300 momaka koji su i na jugu grbavice i na sjeveru koseva, klubovi bi bili u rangu olimpica i sirokog brijega, smirite se malo
Ništa strašno ako mene pitaš. Gledala bi se utakmica sa ostalih tribina ko i u svakom drugom gradu.

I ušparale bi se pare koje odu na kazne.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 09 nov 2013, 00:14

DukeOfWellington je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:šta vi mislite na šta bi klub spao da nema ovih 200-300 momaka koji su i na jugu grbavice i na sjeveru koseva, klubovi bi bili u rangu olimpica i sirokog brijega, smirite se malo
Ništa strašno ako mene pitaš. Gledala bi se utakmica sa ostalih tribina ko i u svakom drugom gradu.

i više bi roditelja djecu dovodilo i više bi bilo raje koja ne voli to i tako dalje :D
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 09 nov 2013, 00:17

@fedeltafrotta mislim da ti prvo taj nick nije u redu a onda ni tvoje razmišljanje koje iznosiš u ime svih navijača
Il club piu titolato al mondo!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 09 nov 2013, 00:18

da je karta 1KM na grbavici ne bi bilo više od 5.ooo ljudi, takav je to mentalitet, zato i neka ovih cijena, samo pravi navijači dolaze
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

LavMantula
Kontakt:

Post Postao/la LavMantula » 09 nov 2013, 00:19

Ne zajebaji,bila bi pozorisna atmosfera i klubovi bi nam izgledali poput Red Bull Sallzburga i klubova slicnih istom !
Jeste da nas jebu i sa sjevera djeca i sa juga djeca ali na kraju sve nas ista ljubav spaja prema jednom klubu sa jedne strane miljacke i klubu sa druge strane miljacke ! U biti i na Sjeveru i na Istoku i na Zapadu isto volimo Sarajevo a vjerujem da je i kod vas identicna situacija sa Jugom i Sjeverom !
Ali derby ne bi bio derby da nema Hordi i Manijaka vec bi bio u rangu FC Florra Tallin-FC Norma Tallin !
U zdravlje Sarajlije prije svega ! ;)
Za Saraj'vo zivimo samo mi,svi drugi su prolazni !

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 nov 2013, 00:20

bistrikboy je napisao/la:Nek se pali na derbiju iako smo to vec lani bili prekucali,sad treba kupiti benzina i slijedeci derbi zapaliti lavor jer je samo jos to ostalo :mrgreen: nesto se ne sjecam osude bakljade nakon derbija a sad kao svi su kontra toga,dogovorite se sami sa sobom.Vremena su takva da je pirotehnika sastavni dio navijackog pokreta koji je trenutno popularan i pozeljan ali to je samo trenutno stanje za 5-6 godina nesto drugo ce biti zanimljivo. Ja kada sam krenuo na utakmice svi su kupovali salove i zastavice,kasnije dresove sa pijace a sada je eto pirotehnika svima bitna.A navesti pirotehniku kao uzrok lose posjete je zalosno ili je baklja kriva sto su stolice oprane zadnji put prije 4-5 godina,sto nema vode na stadionu,nema wc-a kako treba,imamo improvizovane ulaze na tribine,nema parkinga...

Klub ne nudi nista ljudima da dolaze redovno a povecava cijenu karata i ocekuje napredak u posjeti,ne ide brate pa nije niko glup a vremena su kokuzna...
Prije 20 godina se to pricalo. Baklje se pale vec skoro 30 godina i ja nazalost ne vidim pomak naprijed. Kamo srece da je to nesto sto traje 5-6 godina ili sto ce trajati jos 5-6. Za mene je to krkanluk.
Ni ove kazne ne pomazu. U BiH nema zakona i tako se ubija sve, pa i sport. Narod nije dovoljno svjestan da se trgne iz te, kako da kazem, zablude ili hipnoze ili nekog sna.

Naravno da jednim dijelom snose krivicu. Prije nije bilo ovoliko stranih utakmica na TVu pa se moralo ici da gledas. Sad svaki vikend imas neku dobru tekmu, ili cak vise njih.
Sad je doslo vrijeme kad ti se sve mora poklopiti da bi covjek doveo dijete na tekmu. Rezultati, protivnik, navijaci i naravno, treba imati 20-30 maraka..... Sve mora biti OK. Zato i jesu rijetki oni koji dijete dovedu na tekmu a dijete koje odraste u Dolini Cupova je za Zelju drugacije od onog ko u 15-oj prvi put dodje na tekmu. U vecini slucajeva je tako.
Danas je ljudima lakse i pametnije kupiti djetetu dres Messija ili Ronalda i sjesti fino kuci pa gledati s njim tekmu. Zato nam se i smanjuje broj navijaca jer medju mladima nas je sve manje a mlade necemo imati sve i da su nam stolice ciste. Ja sam poceo gledati kad stolica nikako nije bilo, i nije mi smetalo. Nekom ko nije odrastao uz Zelju je bolje gledati Real ili United i ja ga razumijem, potpuno.

Oko 150 do 200 hiljada ljudi koji su prije rata zivjeli u gradu sada zivi negdje drugo. Znaci, puno je manje onih koji su rasli uz Zelju i jos ce ih manje biti. Sve manje i manje. Treba stvarati uslove da mladi dolaze na tekme. To je buducnost.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 nov 2013, 00:59

LavMantula je napisao/la: Ne zajebaji,bila bi pozorisna atmosfera i klubovi bi nam izgledali poput Red Bull Sallzburga i klubova slicnih istom !
Jeste da nas jebu i sa sjevera djeca i sa juga djeca ali na kraju sve nas ista ljubav spaja prema jednom klubu sa jedne strane miljacke i klubu sa druge strane miljacke ! U biti i na Sjeveru i na Istoku i na Zapadu isto volimo Sarajevo a vjerujem da je i kod vas identicna situacija sa Jugom i Sjeverom !
Ali derby ne bi bio derby da nema Hordi i Manijaka vec bi bio u rangu FC Florra Tallin-FC Norma Tallin !
Interesantno. Na temi PLBiH si poželio da se Željo izbaci u najniži rnag i da mu se oduzmu titule. Sad pričaš nešto drugo.

Što se mene lično tiče, ja sam veliki ljubitelj pozorišne atmosfere, to mi je najbolja atmosfera na utakmicama. Ni najmanje mi ne bi falilo navijanje ultra grupe.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 09 nov 2013, 01:00

E hajde nek navijaci skupe klubu 10.000 KM pa da vide koliko je to novca, kako je u danasnjem vremenu naci firmu koja ce ti dati 10.000 KM da ti bude neki sponzor bilo kakav, pogotovo na utakmicama na kojim ima hiljadu-dvije ljudi... sramota, derby hajd nekako al ovo ostalo nikako...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

LavMantula
Kontakt:

Post Postao/la LavMantula » 09 nov 2013, 01:03

LavMantula je napisao/la: Ne zajebaji,bila bi pozorisna atmosfera i klubovi bi nam izgledali poput Red Bull Sallzburga i klubova slicnih istom !
Interesantno. Na temi PLBiH si poželio da se Željo izbaci u najniži rnag i da mu se oduzmu titule. Sad pričaš nešto drugo.

Što se mene lično tiče, ja sam veliki ljubitelj pozorišne atmosfere, to mi je najbolja atmosfera na utakmicama. Ni najmanje mi ne bi falilo navijanje ultra grupe.
Jos ti nije jasno,jedno su zelje,drugo mogucnosti a trece biti Sarajlija i cijeniti ono sto imas. Neke stvari nikada neces nauciti ! :?
Za Saraj'vo zivimo samo mi,svi drugi su prolazni !

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 nov 2013, 01:21

Cuj derby nebi bio derby da nije Hordi i Manijaka. :lol: Eto, oni su ga stvorili? Prije njih nije postojao?
Navijacke skupine nisu donjele skoro nista dobro fudbalu u cijelom regionu. Ovdje mislim na sve, Delije, Horde, Grobare, Manijake, BBB, Torcida, Armada..... Donijeli su huliganstvo, tuce, medjusobne i sa drugima, qrcenje, furanje.... Ponosan sam na Manijake ali ovo su cinjenice. Ziva istina!

Bolje i pozorisna atmosfera nego divljanje.
Ono sto vidim u Dortmundu je sve osim pozorisne atmosfere, a gle cuda, ljudi ne pale baklje, ne ulijecu na teren..... NAVIJAJU. TROSE GRLO I DLANOVE! SVAKA IM CAST!

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 09 nov 2013, 01:42

ne smeta mi toliko kad se za derbi zapali, hajde jbg derbi je, ali neka ostane na tome, igramo protiv slavije, prosli vec, nema ni hiljadu ljudi lik pali baklju, cemu to? Sreca nismo i za to kaznu dobili, jer kazne za nase uslove su ogromne. Pa ja npr. idem na tekme tacno 15 godina i sad da zapalim baklju i moj klub dobije kaznu sve pare koje sam dao za tih 15 godina ne bi pokrile tu kaznu al jbg danas je htjeli neki priznati ili ne vise furaca nego ljudi sto vole svoj klub, tipa price bio sam na svim gostovanjima a ne zna ni ko nam igra u klubu

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 09 nov 2013, 01:43

Za te baklje nema rjesenja. Savez jedva ceka da uzme sto vise para od ovih furaca baklji, uprava nesposobna, nezainteresovana, isto kao da oni ne placaju te kazne. Kada ti Amar Osim kaze da mu smetaju baklje, a ima video kako to govori, onda mroas imati IQ u minusu da je opet doneses na stadion.

1. Savez jedva ceka pare
2. Nezainteresovana uprava
3. Poglupi navijaci (ne svi)

Bar 2 od 3 stavke trebaju da se poprave da bi se rijesio taj problem.

Ja bi 1. isao svaku tekmu, i ovako idem skoro svaku, da se ne pale baklje na manjim tekmama. Sto mi treba poslije da se prica, debili s juga palili baklje, klub placa, pa da Osim iskritikuje taj cijeli jug zbog pojedinaca, a ja bio tu na jugu, pjevo, mucio se i na kraju ja budem dio tih zbog kojih se placaju kazne. To me ponekad odbije da dodjem na tekmu.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 09 nov 2013, 02:24

Pricate u prazno.Cuj nisu donijele nista? Sta bi ta velika CZ bez Delija? Znas gdje bi bila - NIGDJE.

A zanima me kako to da Duke-u i iVaru smetaju baklje, a gledaju tekme preko TV-a?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 09 nov 2013, 03:12

InatSilanBosanski je napisao/la:Pricate u prazno.Cuj nisu donijele nista? Sta bi ta velika CZ bez Delija? Znas gdje bi bila - NIGDJE.

A zanima me kako to da Duke-u i iVaru smetaju baklje, a gledaju tekme preko TV-a?
bio sam i ja nekad na utakmicama, dok sam iš'o u srednju ;)
pa kad me ufati gušenje zbog jbnog dima onda sam budem sebi kriv što dodjem
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 09 nov 2013, 08:35

SamoZeljo je napisao/la:Cuj derby nebi bio derby da nije Hordi i Manijaka. :lol: Eto, oni su ga stvorili? Prije njih nije postojao?
Navijacke skupine nisu donjele skoro nista dobro fudbalu u cijelom regionu. Ovdje mislim na sve, Delije, Horde, Grobare, Manijake, BBB, Torcida, Armada..... Donijeli su huliganstvo, tuce, medjusobne i sa drugima, qrcenje, furanje.... Ponosan sam na Manijake ali ovo su cinjenice. Ziva istina!

Bolje i pozorisna atmosfera nego divljanje.
Ono sto vidim u Dortmundu je sve osim pozorisne atmosfere, a gle cuda, ljudi ne pale baklje, ne ulijecu na teren..... NAVIJAJU. TROSE GRLO I DLANOVE! SVAKA IM CAST!

Pale i oni!
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 nov 2013, 10:57

U cijelom svijetu ima huliganstva i paljenja baklji, šta vam je ljudi?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 nov 2013, 11:03

AsharaK je napisao/la:U cijelom svijetu ima huliganstva i paljenja baklji, šta vam je ljudi?
Njihovi klubovi izgleda imaju od čega da plaćaju kazne.

Kako juče rekoh, kad se stavi ključ u bravu ili kad Željo završi u zadnjoj ligi, onda ćete kukat'. Al onda će bit' kasno.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 nov 2013, 11:09

AsharaK je napisao/la:U cijelom svijetu ima huliganstva i paljenja baklji, šta vam je ljudi?
Njihovi klubovi izgleda imaju od čega da plaćaju kazne.

Kako juče rekoh, kad se stavi ključ u bravu ili kad Željo završi u zadnjoj ligi, onda ćete kukat'. Al onda će bit' kasno.
Normalno da imaju. Njima nije problem dati 50 000 € zbog nečega :D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 09 nov 2013, 11:10

Prošle godine 200 hiljada, pa ljudi dragi mi dajemo premije Džeki, Spahiću, Pjaniću i ostalima, tako da nema bakljade ne bi oni imali premija za nastupe :lol: :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.