FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vlakanje » 08 nov 2013, 17:49

DzoleZeljo je napisao/la:Ako cete iskreno, treba vise objaviti RAT ovom savezu. Ovo je vise postalo smijesno. Okrecu borbu protiv huligana na klubove a klubovi niti imaju sredstva, niti moci da se sa tim pozabave, a ovo fino lovu u kasu stavljaju.

ne mozes u rat, liga je razjedinjena po milion osnova...
klubovi su po pitanju incidenata nemocni dobrim dijelom...
baklju moze da unese svako ko se malo potrudi,petardu i sl i to na svaki stadion u bh... kako da se klub bori protiv toga ak oje neko platio kartu i ussao na stadion?

ne bih komentarisao ovo za reprezentaciju sto je Buu napisao,da li je na reprezentaciju potroseno,ali morala bi postojati obaveza saveza da dio novca i vrati u klubove...
jbt, dobijes lopte kojima se igralo prije 10 godina u evropi, nisu pogurali ni jedan klub kroz teren ili slicno...eventualno sto se proslijedi od uefe i kraj!

pogledajte u srbiji sta je "tolelopov" napravio od infrastrukture!
bio sam na cairu u nisu i u krusevcu prije nego su stadioni renovirani i ono je nevjerovatno.
a uradjen je jos u milanovcu,kragujevcu,uzicu....
moze se,ako se hoce,saberes koliko su zeljo sarajevo zrinjski i borac prosle godine platili tih kazni i samo cetvrtina da je data da se pogura, lupam Podgrmec iz sanskog mosta, bilo bi dovoljno za pocetak...

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 08 nov 2013, 17:50

Pa dokle više :?
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 nov 2013, 17:50

DzoleZeljo je napisao/la:
Buu je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Ako cete iskreno, treba vise objaviti RAT ovom savezu. Ovo je vise postalo smijesno. Okrecu borbu protiv huligana na klubove a klubovi niti imaju sredstva, niti moci da se sa tim pozabave, a ovo fino lovu u kasu stavljaju.
Nije to njihov problem sto su u klubovima lopovi, a i navijaci su otplatili kredit saveza, putovanja reprezentacije...
Stani, njihov je problem sto rade diskriminaciju nad onim koji ne mogu voditi ovaj vid rata! E to je njihova odgovornost jer oni kao savez treba da budu oni koji ce naci najbolje rijesenje za sve, a ne samo za sebe, generalno gledano, jer ko najvise dobija iz ovoga svega? SAVEZ, ni kriv niti duzan.

Sto onda nisu od 96 godine pucali ovakve kazne, ne, nego se lafo tolerisalo i onda odjednom 2012 impementirase UEFINA (evropske zakone) nad sirotnjom koja jedva prezivljava i odrzava svoje klubove.
Klubovi su odgovorni za svoje navijace, ne savez. Nece savez poslati osiguranje da pretresuje navijace.
Zna se pravila tvoje je da ga pratis.
NO PYRO NO PARTY

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 08 nov 2013, 17:57

klubovi odgovorni?
ne znam kako neko u bilo kojem klubu moze biti odgovoran za ponasanje ljudi na tribinama?
u redu ako podsticu te stvari,ali to je nemoguce da klub sam sebe rusi...

sta je zeljo mogao da uradi ili sarajevo na derbiju da se izbjegne pirotehnika? prije se moze reci da klubovi nemaju uticaj na navijace, nego da su odgovorni za njih...

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 nov 2013, 17:57

@DzoleZeljo
pogresno si postavio situaciju,
jer savez direktno ne kaznjava klubove, kaznjavaju ga njegovi navijaci,
Ako idioti sa tribine zele rat protiv saveza, ne trebaju to raditi preko ledja svog kluba,
DVIJE STVARI SU JASNE,

PRVO TAJ FANTOMSKI RAT JE VEC IZGUBLJEN ZA ULTRASE SAMO JE PITANJE VREMENA KOLIKO CE JOS PUTA DONIJETI KAZNE ZA SVOJE KLUBOVE

I DRUGO,
KLUB CE MORATI PLATITI SVAKU KAZNU SVE DOK TI NAFURANI ULTRASI NE POCNU INDIVIDUALNO PLACATI SVOJE KAZNE...

tako da rata nema, bar ne sa savezom, veci je rat sa svojim klubom jer ti njega “pucas“ a ne savez kako su ti ultrasi zamislili,
sve sami don Kihoti..
al polahko valjda ce skontati.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 nov 2013, 17:57

Nek se pali na derbiju iako smo to vec lani bili prekucali,sad treba kupiti benzina i slijedeci derbi zapaliti lavor jer je samo jos to ostalo :mrgreen: nesto se ne sjecam osude bakljade nakon derbija a sad kao svi su kontra toga,dogovorite se sami sa sobom.Vremena su takva da je pirotehnika sastavni dio navijackog pokreta koji je trenutno popularan i pozeljan ali to je samo trenutno stanje za 5-6 godina nesto drugo ce biti zanimljivo. Ja kada sam krenuo na utakmice svi su kupovali salove i zastavice,kasnije dresove sa pijace a sada je eto pirotehnika svima bitna.A navesti pirotehniku kao uzrok lose posjete je zalosno ili je baklja kriva sto su stolice oprane zadnji put prije 4-5 godina,sto nema vode na stadionu,nema wc-a kako treba,imamo improvizovane ulaze na tribine,nema parkinga...

Klub ne nudi nista ljudima da dolaze redovno a povecava cijenu karata i ocekuje napredak u posjeti,ne ide brate pa nije niko glup a vremena su kokuzna...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 08 nov 2013, 18:04

bistrikboy je napisao/la:Nek se pali na derbiju iako smo to vec lani bili prekucali,sad treba kupiti benzina i slijedeci derbi zapaliti lavor jer je samo jos to ostalo :mrgreen: nesto se ne sjecam osude bakljade nakon derbija a sad kao svi su kontra toga,dogovorite se sami sa sobom.Vremena su takva da je pirotehnika sastavni dio navijackog pokreta koji je trenutno popularan i pozeljan ali to je samo trenutno stanje za 5-6 godina nesto drugo ce biti zanimljivo. Ja kada sam krenuo na utakmica svi su kupovali salove i zastavice,kasnije dresove sa pijace a sada je eto pirotehnika svima bitna.A navesti pirotehniku kao uzork lose posjete je zalosno ili je baklja kriva sto su stolice oprane zadnji put prije 4-5 godina,sto nema vode na stadionu,nema wc-a kako treba,imamo improvizovane ulaze na tribine,nema parkinga...

Klub ne nudi nista ljudima da dolaze redovno a povecava cijenu karata i ocekuje napredak u posjeti,ne ide brate pa nije niko glup a vremena su kokuzna...

i ovo je sve istina. da se razumijemo, pirotehnika je dio spektakla, a za ovo sta se desava mogu se okriviti i oni koji pokusavaju da preslikaju englesku ili njemacku ovdje kod nas! tu je nastao problem i ovo je epilog!

mora se napraviti kompromis, makar i precutno.
desavalo se da se navijaci upozore po nekoj osnovi na utakmici, da li piro, pjesma ili sl... i to prestane, znaci ispostuje se upozorenje, a klub OPET dobije kaznu! pa jeb'o to, onda ne upozoravaj preko oficijelnog spikera, samo kaznjavaj! dosta nelogicnosti je definitivno, nema uslovnih kazni koje su svugdje normalne...
po meni, neka se pali pirotehnika na tribinama i ne treba kaznjavati dok se utakmica ne prekine zbog ubacivanja u teren i sl, ako cemo u detalje...
jbt, 3 petarde i 3 baklje te kostaju 2 milje maraka, a upaljeno na tribini gdje je i ostalo...
previse su kruti, nije sve crno-bijelo!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 nov 2013, 18:05

vlakanje je napisao/la:klubovi odgovorni?
ne znam kako neko u bilo kojem klubu moze biti odgovoran za ponasanje ljudi na tribinama?
u redu ako podsticu te stvari,ali to je nemoguce da klub sam sebe rusi...

sta je zeljo mogao da uradi ili sarajevo na derbiju da se izbjegne pirotehnika? prije se moze reci da klubovi nemaju uticaj na navijace, nego da su odgovorni za njih...
Pojacati osiguranje
NO PYRO NO PARTY

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 nov 2013, 18:05

vlakanje je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Nek se pali na derbiju iako smo to vec lani bili prekucali,sad treba kupiti benzina i slijedeci derbi zapaliti lavor jer je samo jos to ostalo :mrgreen: nesto se ne sjecam osude bakljade nakon derbija a sad kao svi su kontra toga,dogovorite se sami sa sobom.Vremena su takva da je pirotehnika sastavni dio navijackog pokreta koji je trenutno popularan i pozeljan ali to je samo trenutno stanje za 5-6 godina nesto drugo ce biti zanimljivo. Ja kada sam krenuo na utakmica svi su kupovali salove i zastavice,kasnije dresove sa pijace a sada je eto pirotehnika svima bitna.A navesti pirotehniku kao uzork lose posjete je zalosno ili je baklja kriva sto su stolice oprane zadnji put prije 4-5 godina,sto nema vode na stadionu,nema wc-a kako treba,imamo improvizovane ulaze na tribine,nema parkinga...

i ovo je sve istina. da se razumijemo, pirotehnika je dio spektakla, a za ovo sta se desava mogu se okriviti i oni koji pokusavaju da preslikaju englesku ili njemacku ovdje kod nas! tu je nastao problem i ovo je epilog!

mora se napraviti kompromis, makar i precutno.
desavalo se da se navijaci upozore po nekoj osnovi na utakmici, da li piro, pjesma ili sl... i to prestane, znaci ispostuje se upozorenje, a klub OPET dobije kaznu! pa jeb'o to, onda ne upozoravaj preko oficijelnog spikera, samo kaznjavaj! dosta nelogicnosti je definitivno, nema uslovnih kazni koje su svugdje normalne...
po meni, neka se pali pirotehnika na tribinama i ne treba kaznjavati dok se utakmica ne prekine zbog ubacivanja u teren i sl, ako cemo u detalje...
jbt, 3 petarde i 3 baklje te kostaju 2 milje maraka, a upaljeno na tribini gdje je i ostalo...
previse su kruti, nije sve crno-bijelo!
A u Norveskoj legalizovali pirotehniku,'ta ce oni...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 nov 2013, 18:07

I naravno da se treba individualno placati za sve kazne koje osoba dobije,
pa onda je stvarno posteno...
zapalis baklju a znas da ces ti licno platiti kaznu, onda bi bio heroj, pokazao bi da volis klub i vjerovatno bi dobio aplauz od cijelog stadiona pa , ali ako si jazavac i qurcis se na racun drugih onda si jad, i nisi mangup kakvim se zamisljas, mangup je onaj iz prvog primjera.

UOCI RAZLIKU!

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 08 nov 2013, 18:23

Pravila su na žalost ili na sreću crni bijela i to je tako,Klub je kriv jer je organizator i jer kako i sami forumaši vele postoje kanali i sama ruta unosa je poznata.i tako jeste i zbog toga i kazne za klubove.Furka će biti dok je ona moguča.Nisu ultrasi na zapadu ništa svjesniji i savjesniji.Njima je onemogućeno u najvećem dijelu da koriste pirotehniku a jednom kad te maznu em zabrane ulaz em te opale po đepu.Furka,navijačka veselica bila i prošla ali kazne ostadoše kako zbog derbija tako i zbog tekime i prije i poslije.Tuga me uhvati kad vidim da smo na tekmi protiv Rudara kažnjeni sa dvije milje a ne znam je li toliko keša bilo na blagajni da pokrije kaznu i troškove.Mogu samo da zamislim kako je igračima koji žive od toga

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 nov 2013, 18:33

tu i tamo je napisao/la:I naravno da se treba individualno placati za sve kazne koje osoba dobije,
zapalis baklju a znas da ces ti licno platiti kaznu, onda bi bio heroj, pokazao bi da volis klub i vjerovatno bi dobio aplauz od cijelog stadiona pa , ali ako si jazavac i qurcis se na racun drugih onda si jad, i nisi mangup kakvim se zamisljas, mangup je onaj iz prvog primjera.

UOCI RAZLIKU!
you will never understand if you are not one uf us
;)
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 08 nov 2013, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Feudalizam
Kontakt:

Post Postao/la Feudalizam » 08 nov 2013, 18:34

Elegant je napisao/la:Kazna 10.000 KM ! :|
Pokusavaju oborit rekord od prosle godine.... Sami svoj klub unistise totalno,u dvije godine su napravili 500.000 km kazni a jos je mnogo do kraja.... Al kako kazu ovdje veliki ZELJOVCI to je ljubav.

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 08 nov 2013, 18:36

tu i tamo je napisao/la:I naravno da se treba individualno placati za sve kazne koje osoba dobije,

UOCI RAZLIKU!
POTPIS :!:
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 nov 2013, 18:46

Mene zanima zašto klub ne napravi nešto po ovom pitanju. Mislim zbog čega se dopušta da se unose te baklje. Fino prečešljat cijelu tribinu i onu šumu iza dva sata prije utakmice gdje neko očito donosi baklje prije početka, onda pretrest sve koji ulaze i oduzet sve baklje, a one koji to pokušavaju unijeti odstraniti. I nema baklji, dakle nema problema.

Klub, pazi sad, moli (?!) navijače da ne pale baklje na njegovom vlastitom stadionu. To je stadion kluba i klub treba da vodi računa o tome ko ulazi na stadion i ko šta unosi. Zašto se to ne radi meni to nije jasno.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 nov 2013, 18:50

DukeOfWellington je napisao/la:Mene zanima zašto klub ne napravi nešto po ovom pitanju. Mislim zbog čega se dopušta da se unose te baklje. Fino prečešljat cijelu tribinu i onu šumu iza dva sata prije utakmice gdje neko očito donosi baklje prije početka, onda pretrest sve koji ulaze i oduzet sve baklje, a one koji to pokušavaju unijeti odstraniti. I nema baklji, dakle nema problema.

Klub, pazi sad, moli (?!) navijače da ne pale baklje na njegovom vlastitom stadionu. To je stadion kluba i klub treba da vodi računa o tome ko ulazi na stadion i ko šta unosi. Zašto se to ne radi meni to nije jasno.
Moj vojvodo poljaci nedavno na wembley unijeli 10-ak baklji a ti bi da se ro suzbije na nasim stadionima. Mozes zolju unijet
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 nov 2013, 18:54

NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Moj vojvodo poljaci nedavno na wembley unijeli 10-ak baklji a ti bi da se ro suzbije na nasim stadionima. Mozes zolju unijet
Pa čuj, na Wembley ulazi 90 hiljada ljudi, kod nas ni dvije hiljade. A kontrola na Wembleyu nije pretjerano rigorozna iz razloga što se to tamo ne dešava često. Da se pali svaku utakmicu onda bi se i kontrola postrožila.

Kažem da je klubu u interesu da se baklje ne pale. Ako je to tako onda je logično da urade nešto po tom pitanju. A oni ne rade ništa, kukaju i mole navijače da to ne rade. Ma daj.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 08 nov 2013, 18:55

govoreci iz perspektive gostujucih navijaca, na 8 od 10 stadiona ces unijeti baklju, ako hoces i ako se potrudis! to znam zasigurno.
a isto tako znam da nas je par puta oplelo sa 300-500KM u sarajevu svakome kome bi nasli baklju na pretresu.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 nov 2013, 18:58

Željo u svojoj istoriji nije nikada imao lošije vođenu navijačku skupinu. Ovo šta oni rade iz kola u kola svom klubu na granici je zdravog razuma. Sada će početi pisati kako oni prate klub na gostovanjima, kako mu uvijek daju podršku te ovo te ono. U biti to je kao kad krava daje 30 litara mlijeka i onda gurne nogu, obori kantu i prolije mlijeko. Uspjeli su otjerati mnoge simpatizere kluba koji bi rado dolazili sa svojom djecom na utakmice. Al hajd što svako malo pale baklje i to pravdaju načinom podrške klubu, al što svako malo među njima izbijaju incidenti. Po njima je valjda i to način podrške klubu.
I još jednom moram napisati "Ja kakve je nekad Željo navijače imao".

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 08 nov 2013, 18:59

Pravih navijaca slabo ima na jugu , ovo su sve balavci zatucani!

Prava ekipa je isla u maribor na gostovanje!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 12 gostiju.