FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 07 nov 2013, 18:48

Saurman je napisao/la:Ne znam kako su uspjeli razgrabiti sav novac od prijašnjih transfera pa sad igračima nema za plate i ovi normalno ne dolaze na treninge.

Situacija je sad mnogo jasnija oko Osimovog fantomskog odlaska sa klupe čim je nestalo novca Amar se povukao.
Pa nisu prodali Martineza Bayernu.
Uhvati se ti Baye eno Uli vam zaglavi u ćuzi izgleda ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 07 nov 2013, 18:51

pinki je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Ko ide na jug pogotovo u c sektor ,kop mora navijati ili nemoj biti tu. Imas jugoistok, jugozapad pa budi u tom dijelu mislim da je ovo trebalo biti jasno svima koji dolaze na jug i u koji dio dolaze.
uvijek bilo
Tacno, ja sam davno ispao iz tog tifo fazona, ali kada sam god nesto sjebam odem i navijam, tj, ispucam negativnu energiju iz sebe, navijanem, iz sektora koje svi dobro znaju. Ako ces na jugu gledati utakmicu, imas sektor A gdje su veterani, imas jugo-istok gdje su vecinom penzioneri mada pocelo je dolaziti i tu sve vise mlade raje i imas jugo-zapad gdje takoder mozes gledati da ne navijas. Pa ko voli, nek izvoli...

@SarajlijaTM - Nek si im vise usta zaljepio. ;) Mislio da ovaj tvoj post od danas treba da bude na svakoj novu stranici, cisto da uljez procita jos jednom prije nego sto pocne kenjati. Samo mi ne ide u glavu kako oni svi to strucnu komentarisu pa covjek stvari dojam da je nas BUDGET statican.. :lol: :lol:
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 07 nov 2013, 19:01, ukupno mijenjano 2 puta.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 nov 2013, 18:53

Saurman je napisao/la:Ne znam kako su uspjeli razgrabiti sav novac od prijašnjih transfera pa sad igračima nema za plate i ovi normalno ne dolaze na treninge.
a inace svake polusezone odu 2-3 igraca za pola miliona,ko bi i pomislio da od višće nismo nikoga prodali,ne racunajući adila i zebu sa blago receno utjesnim transferima. mjesecne plate ljudi i klubu su sveukupno od 80000-100000km bez premija,pa tako 12 mjeseci pa 2x godisnje pripreme gdje se sve fino plaća za 40 ljudi od spavanja,hrane,pa do prevoza. a u tom istom vremenu dobijes godisnje 20 utakmica sa kupom i posjetom,hajmo reci 5000ljudi (al u Q.) i nek je prosjecna karta 7km i to ti dodje 700000km (takodjer,al u Q.)
P na to dodaj kazna,svaka tekma prosjecno po 1500km,znaci minus 30000,pa struja,voda,komunalije,jel mislis da se to ne placa?

Znaci da to sad ugrubo poredamo,bez zamisljenih transfera :lol:
prihodi:
650000km uefa
15000km drzava,sampionu,popi.sam im se na to
700000km karte
200000 spoznzori i donatori,u vrh glave
-----------------------------------------------
ukupno : 1 565 000 km ukupno

Rashodi:
plate 80000x12 = 960000km
organizacija tekmi 2000km min. X 20 =40000km
kazne minimalno 50000km
pripreme : za jednog covjeka 10 dana u takvom smjestaju,dan 100km min X 10dana X 40ljudi X zima/ljeto=80000-100000km
-------------------------------------------------
I da nema vise nikakvih rashoda il prihoda =
1 150 000km

Znaci ostaje oko 400000km za premije koje nisu uracunate,za put na gostujuće tekme ukljucujuci i evropu.

Sve je ovo u idealnim uslovima i kad bi ovako bilo moglo bi se reci da je blagostanje,ala Žujo S. :lol:

Pa opet nakon nekog vremena pitajte gluposti isto ko da neko vama sta iz dzepa uzima

P.S.-Sad ja kontam,koja sam ja budala i kome ja ovo objasnjavam :lol: :oops:

@terabajt-jbg,desava se kad zuris ;)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 nov 2013, 19:02

Svaka cast na celicnim zivcima ponavljajuci istu pricu svako malo vremena... Al' opet si djaba pisao, opet ce ONO doci za mjesec i reci to isto i onda ces mu ti opet objasnjavati, samo ce on citati i pisati sa drugog nicka...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Alsoudani
Kontakt:

Post Postao/la Alsoudani » 07 nov 2013, 19:34

H-beg je napisao/la:
Alsoudani je napisao/la:Zeljo ima najbolje pjesme u regionu :D pa ono je obicni mali slager koji nema veze s zivotom nekakve pjesme tana tana ta na ko da je obdaniste tribina mnogo smijesna. Ti momci sto nece da dolaze na jug su ovce a ti si pametan zato ce ih biti po 200 pa nek pjevaju tasun tasun tanana.

Jedino sto Zeljo ima dobro to je trenutno Amar Osim ovo ostalo je sve jedna obicna 0 sa ovim takozvanim navijacima ultrasi satro ......
ne kontas,
Tan Tan Tananan horde su pune para....
Ipak bih ja rekao da ti ne kontas poentu svega toga. Umjesto da se pjevaju pjesme za naseg Zelju mi smo prisiljeni da slusamo mali slager tan tan tananan da li sarajevo ima para ili nema, kakve ublehe .....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 nov 2013, 19:37

bagrcavi je napisao/la:

Situacija je sad mnogo jasnija oko Osimovog fantomskog odlaska sa klupe čim je nestalo novca Amar se povukao.
Loš pokušaj da prikriješ lopovluk u Želji.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 nov 2013, 19:41

Saurman je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:

Loš pokušaj da prikriješ lopovluk u Želji.
A ti si razotkrio taj lopopvluk hahaha.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 07 nov 2013, 19:44

Ovaj Jagodic je jedna obicna pizdurina...
Amare hvala ti...

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 07 nov 2013, 19:55

Valter je napisao/la:Pretpostavljam da misliš da je ona grupa sa juga najsvjetliji dio kluba zato što je za njen sjaj potreban sjaj baklji. Međutim zbog onog zadnjeg performansa protiv Rudara (pa i protiv Veleža) moglo bi se reči da se taj sjaj polako pretvara u tamni oblak. Navijački repertoar pjesama toliko je potrošen da i oni sami nemaju neki motiv da u glas pjevaju. Ima ona stara izreka "E kakve je Pešta nekad kupleraje imala", e ona bi za nas mogla glasiti "E kakve je Željo nekad navijače imao" (i to ne tako davno-unazad tri-četiri godine).
PS. I da za kraj ja sam uvijek na sjeveru i mogu ti reči da je antagonizam između sjevera i juga sve primjetniji tako da trenutno navijači Želje bilo sa koje strane stadiona definitivno nisu najsvjetliji dio kluba.
Pa druže još nije nastupila potpuna smjena generacija na tribini i ljudi koji su bili prije 3-4 godine i sada su tu sa istom svojom politikom vođenja iste. Ja zaista ne vidim zašto je danas lošije stanje na tribini nego unazad 3-4 godine?
Il club piu titolato al mondo!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 nov 2013, 19:57

Razni saurmani,alsoudiniji...su dio propagandnog rata koji se vodi protiv naseg kluba.Na njihovu zalost,a na radost nas navijaca Zelje,Zeljo je neunistiv.
Evidentno je da prolazimo kroz svojevrsnu organizacijsku i finansijsku krizu,da smo bitno podmladili tim,znacajan prostor je dat igracima iz nase skole,rijesili smo se skupih igraca...Uz sve to,odrzimo cas nogometa komsijama,rezultati su zadovoljavajuci i bice jos bolji.
Neka saurmani tuguju,nase mjesto je na Grbavici,vec u nedjelju nas ceka vrlo teska utakmicai obaveza nam je pomoci da se ostvari jos jedna pobjeda.

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 07 nov 2013, 20:04

DonPippo9 je napisao/la:
Valter je napisao/la:Pretpostavljam da misliš da je ona grupa sa juga najsvjetliji dio kluba zato što je za njen sjaj potreban sjaj baklji. Međutim zbog onog zadnjeg performansa protiv Rudara (pa i protiv Veleža) moglo bi se reči da se taj sjaj polako pretvara u tamni oblak. Navijački repertoar pjesama toliko je potrošen da i oni sami nemaju neki motiv da u glas pjevaju. Ima ona stara izreka "E kakve je Pešta nekad kupleraje imala", e ona bi za nas mogla glasiti "E kakve je Željo nekad navijače imao" (i to ne tako davno-unazad tri-četiri godine).
PS. I da za kraj ja sam uvijek na sjeveru i mogu ti reči da je antagonizam između sjevera i juga sve primjetniji tako da trenutno navijači Želje bilo sa koje strane stadiona definitivno nisu najsvjetliji dio kluba.
Pa druže još nije nastupila potpuna smjena generacija na tribini i ljudi koji su bili prije 3-4 godine i sada su tu sa istom svojom politikom vođenja iste. Ja zaista ne vidim zašto je danas lošije stanje na tribini nego unazad 3-4 godine?
Evo ti samo jedan primjer grafita na Pofalicima. Kilometar od stadiona Grbavica oni saraju nase grafite i crtaju svoje. Boga ti, sto to nisu radili prije 3-4 godine ?
sedmi pokusaj...

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 07 nov 2013, 20:18

joey je napisao/la:
Evo ti samo jedan primjer grafita na Pofalicima. Kilometar od stadiona Grbavica oni saraju nase grafite i crtaju svoje. Boga ti, sto to nisu radili prije 3-4 godine ?
Ne znam da li si u priči ali momci koji su uradili grafite i ukrasili cijele Pofaliće/Bakarevac/Hum su aktivni već dugi niz godina samo su bili statični po tom pitanju a razlog tome je novac, to su sve momci koji vode normalni svakodnevni život, fax i to.. A ako potenciraš na to zašto su pitari prošli "nekažnjeno" nakon skrnavljenja onog truda, pa jel' ti misliš da je šaranje grafita navijački mentalitet? Sad bi svaki njihov na Pofama trebao biti pošaran? Nije baš ova priča za foruma ali ako potenciraš na to, bujrum, zaleti se s autom i uništi njihove grafite ako to smatraš nekim navijačkim podvigom.
EDIT: Prije 4 godine nije postojao niti jedan grafit po Pofalićima a i tada su pitari šarali razne, imaš primjer na Dbr, Grb itd..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 nov 2013, 21:06

Ne trudi se da objašnjavaš nekome ko ne zna o čemu se radi.
DRUG NEBI TI PUNCA

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 nov 2013, 21:15

Ima li kakvih novih informaciju u vezi plata ?
Vjerujem da ima neko ovdje da ima pouzdanu informaciju.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 07 nov 2013, 21:18

ceze je napisao/la:Ima li kakvih novih informaciju u vezi plata ?
Vjerujem da ima neko ovdje da ima pouzdanu informaciju.
Fudbaleri sarajevskog Željezničara vratili su se danas trening obavezama nakon što su u utorak, dan prije revanš susreta osmine finala Kupa BiH, odbili trenirati zbog neimirenih obaveza sarajevskog kluba prema većini prvotimaca.

Dio problema riješen je još u utorak navečer tako da se stvari na Grbavici sada odvijaju predviđenom dinamikom.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 nov 2013, 21:22

joey je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ne trudi se da objašnjavaš nekome ko ne zna o čemu se radi.
Nek ti glavonja znas.

Bili su grafiti prije na Kovacicima npr. pa ih nisu sarali. A ta furka sto sada furate "nije navijacki mentalitet" vas je i dovela gdje jeste. Zato su vas lesinari i namarali. Ljudi dosli sa alatom, a vi fol samo sake jer je to NAVIJACKI MENTALITET. 3 specijalca citav jug isprazne :lol: itd itd. Pored vas osvanuce grafit HZ na betonskom i stajat ce tu najnormalnije godinu dana.

Hajde admine banuj me da ne ulazim vise na ovaj forum.
Ispuni mu zelju .

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 nov 2013, 21:22

Ispuniće ti želju veoma brzo. :mrgreen:

stid me u kakvom gradu živim :? :roll:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/112 ... itkov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 07 nov 2013, 21:34

joj @joey koji si ti mudonja :lol:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 nov 2013, 21:34

........
Ljudi ne zele lift draze im hodati to neki pravo sportski tipovi :o
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 07 nov 2013, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 nov 2013, 21:42

bagrcavi je napisao/la:Ispuniće ti želju veoma brzo. :mrgreen:

stid me u kakvom gradu živim :? :roll:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/112 ... itkov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa ti budi fin. Odma je treb'o preko upravnika i doviđenja, a ne ovako zahmetit' se sa svakakvim polusvijetom.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.