FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljovac66
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovac66 » 07 nov 2013, 09:57

Što neko ne izađe iz kluba i ne kaže zašto igrači nemaju plate, koliko se duguje igračima zaposlenim u klubu itd nisu dobili ili šta već bilo bi pošteno, ovako ostaju nagađanja i naprđivanja., pošto su javne ličnosti i klub je javan bilo bi uredu da sve bude javno i transparentno, ali nije već dugi niz vremena.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 nov 2013, 10:24

..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 07 nov 2013, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 07 nov 2013, 10:26

Zašto se ne napravi neka promocija do petka, da se skupi na stadionu 5 hiljada ljudi. Kroz grad neka prođe ljudi, šta ja znaaam. To će malo dignuti, bar moral u klubu na noge ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 07 nov 2013, 10:26

zeljovac66 je napisao/la:Što neko ne izađe iz kluba i ne kaže zašto igrači nemaju plate, koliko se duguje igračima zaposlenim u klubu itd nisu dobili ili šta već bilo bi pošteno, ovako ostaju nagađanja i naprđivanja., pošto su javne ličnosti i klub je javan bilo bi uredu da sve bude javno i transparentno, ali nije već dugi niz vremena.
evo da ti skratim muke (A mozes se raspitati da ti kazu i drugi upućeni)
Zebi su date sve pare koje ste dobili od splita (mozda neka sica da je ostala NEKOME)
Adilovićem je slicna situacija,, s tim da je dio ostao vama...
Selimovicu dugujete preko 45 000
svraki isto dosta love

to je ono sto znam... sto se tiče tekućih troskova igracima, par "polovičnih" plata, u zadnjih 4-5 mjeseci, ili cak manje...
sreca pa imate amara koji je dodao u ugovore igraca neke stvari zbog kojih ne smiju zinuti :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 nov 2013, 10:42

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Izvinite zbog offa ali gdje je Aldin alias dona tvbht fbsports hayat obn
Probaj pod "Alsoudani".

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 nov 2013, 10:54

vincenttan je napisao/la:
zeljovac66 je napisao/la:Što neko ne izađe iz kluba i ne kaže zašto igrači nemaju plate, koliko se duguje igračima zaposlenim u klubu itd nisu dobili ili šta već bilo bi pošteno, ovako ostaju nagađanja i naprđivanja., pošto su javne ličnosti i klub je javan bilo bi uredu da sve bude javno i transparentno, ali nije već dugi niz vremena.
evo da ti skratim muke (A mozes se raspitati da ti kazu i drugi upućeni)
Zebi su date sve pare koje ste dobili od splita (mozda neka sica da je ostala NEKOME)
Adilovićem je slicna situacija,, s tim da je dio ostao vama...
Selimovicu dugujete preko 45 000
svraki isto dosta love

to je ono sto znam... sto se tiče tekućih troskova igracima, par "polovičnih" plata, u zadnjih 4-5 mjeseci, ili cak manje...
sreca pa imate amara koji je dodao u ugovore igraca neke stvari zbog kojih ne smiju zinuti :)
Cuj ovog pokemona... upucena jufkica sve zna... Selimovic znaci nije 1,5 godinu primio platu... :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 07 nov 2013, 11:07

:) pazi, ja sam ovdje govorio da osim nece vise na klupu pa ste mi se smijali i ismijavali me, evo vidis da sam bio u pravu (prvi sam to napisao tada)
rekao sam da nemate love i da je to glavni razlog zasto ide
sad vam kazem da vam je Edin Džeko jedini spas, jer u klubu su uzeli svaki fening koji je dosao u ruke, a igracima su plate dijeljene samo od "viška" :)

evo kopiraj post, spasi ga u wordu (ako ga neko izbrise) pa se cujemo nekad :)
meni nije ćejf nikakav da nekoga ismijavam i ponizavam, meni je zao igraca, kao sto mi ih je bilo zao kad je izbila afera "virsle", a ja sam ih locno vidio tada u vatri kako vade gute para i časte lokalne dronfulje, ali fudbal je njihov posao i PLATIT IM SE MORA... jbg... sami ste krivi za ovu situaciju, puno vam kriju info, puno njih pokusava zataskati sta se desava...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 nov 2013, 11:09

vincenttan je napisao/la::) pazi, ja sam ovdje govorio da osim nece vise na klupu pa ste mi se smijali i ismijavali me, evo vidis da sam bio u pravu (prvi sam to napisao tada)
sad vam kazem da vam je Edin Džeko jedini spas, jer u klubu su uzeli svaki fening koji je dosao u ruke, a igracima su plate dijeljene samo od "viška" :)

evo kopiraj post, spasi ga u wordu (ako ga neko izbrise) pa se cujemo nekad :)
meni nije ćejf nikakav da nekoga ismijavam i ponizavam, meni je zao igraca, kao sto mi ih je bilo zao kad je izbila afera "virsle", a ja sam ih locno vidio tada u vatri kako vade gute para i časte lokalne dronfulje, ali fudbal je njihov posao i PLATIT IM SE MORA... jbg... sami ste krivi za ovu situaciju, puno vam kriju info, puno njih pokusava zataskati sta se desava...
Mislim da je vrijeme da prestaneš sam sebe lagat' i konačno počneš i javno navijat' za Želju, biće malo neobično u početku, ali nakon izvjesnog vremena bićeš sretan što si se oslobodio okova koji su te sputavali u tome.

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 07 nov 2013, 11:13

konstruktivan odgovor, nema sta ;) svako djeci daje da koriste interne...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 nov 2013, 11:16

vincenttan je napisao/la:konstruktivan odgovor, nema sta ;) svako djeci daje da koriste interne...
Tačno. Evo sad će druga smjena, a ti umjesto da pišeš zadaću tu visiš na internetu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 nov 2013, 11:21

vincenttan je napisao/la::) pazi, ja sam ovdje govorio da osim nece vise na klupu pa ste mi se smijali i ismijavali me, evo vidis da sam bio u pravu (prvi sam to napisao tada)
Ahhhh, pitari, ko vas ne zna, skupo bi vas platio, sa mitovima, lazima i obmanama najjaci na svijetu... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 nov 2013, 11:36

Ko nije gledao ima repriza na Vogošći.

12.15 Sportski program: Kup BiH u nogometu, 1/8-finala:
F.K. Željezničar – F.K. Slavija, snimak utakmice (repriza)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

MosaLjoze1921
Kontakt:

Post Postao/la MosaLjoze1921 » 07 nov 2013, 12:14

[youtube][/youtube]

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 07 nov 2013, 12:31

po meni je ovo oko plata sve ocekivano iako kaze raja koja je malo upucena da ce se rijesiti ako nije vec al stvar je u tome sto cemo i nakon ovoga ostati na istom mjestu jer realno onaj epitet volonterskog kluba nece se jos skinuti, ne znam po meni ima vise razloga, od stanja u drzavi tj. drustva do samih ljudi oko kluba, sto se tice ljudi u klubu opce je poznato da se ne radi o kvalitetnom kadru nekako mislim da vecinom ljudi oko kluba isto koda zive odnosno ponasaju se kao da je vrijeme tite a ne da se radi o 2014 godini, te neki bi trebali preispitati svoju ulogu u tome, ne mislim ih da trebamo tjerati nego samo da se ufate posla koji je blizi njima, tipa muharemovic koliko god ka neko volio ili ne volio on po meni treba biti u klubu jer se ipak radi o liku koji je kao igrac dao puno zelji istina i obrnuto i meni se cini da je on haman jedan od rijetki koji je cijelu karijeru u BIH igrao samo za zelju, biscevic je recimo igrao i za drugi klub iako mi je drag igrac cak i drazi od muharemovica al on je na kraju otisao jel to dobro ili lose ne znam al treba mu dati neku poziciju u struci koja se tice fubala kao i muharemovicu a ne da oni brinu o marketinku ili sta vec, realno ne mozes pobjeci htjeli mi priznati ili ne, da je katastrofa finansijska situacija u drzavi opcenito i to se mora odraziti na klub, opcenito u sarajevu nema sportskog kolektiva koji je izdrzao i nastavio redati usjehe, imas primjer obje bosne koje su krenule kako su krenule, od rukometasa koji su igrali redovno LP do kosarkasa koji su punili dvoranu igrali zavrsnicu itd. , oba kluba su tada uspjela radi jednog covjeka, koji su realno napravili dobru pricu, vezama dovodili sponzore i nakon njihovih odlazaka se desilo sto se desilo sta je kod njih razlog pada nije bitno niti me interesuju carsijske price takodjer ne treba sad razmisljati u pravcu kako nama ne dodje taj tip covjeka u klub jer vjerujem da je velika razlika u finansijskim potrebama za te sportove i za fudbal nego sto se tice zelje ovdje raja malo malo krene sa pricom da su ocekivali da postanemo kao dinamo i tipa treba nam tip nekog mamica u klubu, pa jbt pola nas na forumu bi bili uspjesni kao mamic (govorim sa sportskog aspekta :) ) da nam samo grad bude sponzor i daje 15 miliona za sezonu, takoder ovdje vlada misljenje da sponzori jedva cekaju da finasiraju neki klub i tipa kako nemamo generalnog sponzora, ok mozda se moglo na tom bolje poraditi al hajmo biti realni i reci da slabo postoji takvih danas sponzora u BIH, ja recimo ne znam koja firma moze biti nama generalni sponzor tj. da ima love da nas iskesira odnosno da nas podigne na neki veci nivo, ne racunam ove drzavne :), buduci da smo kao klub ovisni o prodaji igraca tek nam sada pristizu posljedice onih povreda sto su se desile kod igraca, mislim da sama politika kluba nije bila losa na pocetku nakon sto smo meni se cini viscu prodali preostavljam da je na red dosao kvesic kao i benjo itd., za prvog smo vjerujem mogli dobiti dobru finansijsku inekciju koja bi nam pomogla da jacamo dalje al jbga desilo se to sto se desilo i kad ne prodas igraca a racuni ti stizu normalno je da ti se ovo desi al eto valjda ce krenuti na bolje, treba bez srkleta dolaziti na tekme jbga ove 4 godine imamo uspjeha nece biti smak svjeta ako ove godine ne ostvarimo nesto posebno (iako se nadam da hocemo i vjerujem da mozemo :) :) ) , negativna prica sigurno nece pomoci klubu i sta sad trebamo razjebati sve, ogovarati sve, od amara (jer ovdje malo malo pocne ta prica) do igraca, aBD krenut ce nekad na bolje treba postovati svoje kakvo god da je a ne gledati stvari kao crno odnosno bijelo jer kod nas je to vec odavno u modi kad ostvarimo dobar rez. furamo da smo naj. na svijetu a kad se dese neke lose stvari pocnemo sa pricamo da smo na razini pofalickog kluba..

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 07 nov 2013, 12:38

Ja necu govoriti zasto neko drugi ne ide na utakmice. Govorim u svoje ime. Ovu sezonu nisam otisao niti na jednu utakmicu i necu otici sve dok se prvi red Manijaka ne promijeni. Od 87e nikad gore vodjenje grupe nije bilo. Dozivili smo da pitari crtaju grafite kilometar od Grbavice i saraju nase isto kilometar od Grbavice. Ne dolazim radi ocajne igre. Ne mogu vise sebi priustiti da gubim 2 sata od dana kako bi gledao igraca koji trenira citav zivot i ne zna loptu primiti. Ne dolazim jos iz razloga zato sto za ovoliko godina u nijednom segmentu nismo profesionalni. Sve je u rangu Stupa koji se takmici na Opstinskom nivou. Eto, jedni od razloga zasto ne dolazim i necu dolaziti na utakmice.

Ima tu jos stvari, ali svi znamo koje su. Ovi "zaludjenici u plavu boju" kako se nazivaju svojim dolaskom na stadion daju potporu kompletnom stanju u klubu. Dakle vi ste samo vjetar u ledja ovakvom vodjenju kluba. Ova posjeta od 500 ljudi treba biti svaku utakmicu.
sedmi pokusaj...

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 07 nov 2013, 12:41

zanima me ako neko zna da mi na pp odgovori zasto je doslo do krize realno, zasto nista nije transparentno, jel jos lova lijeze na amarov racun,kako je moguce da se klub dovde doveo i da su se oslanjali na to da ce dzeko biti prodam....
i sta sad
jel amar ostao jer ceka tu jos jednu dzekinu prodaju
hvala unaprijed
ajmo upuceni
edit: i cemu dizanje juga na 6 maraka
Zadnja izmjena: jug-onostalgicar, dana/u 07 nov 2013, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 nov 2013, 12:42

ne moras, takvi nam ni ne trebaju, sjedi kuci gledaj barcu ko te j.ebe
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 07 nov 2013, 12:43

fedeltafrotta je napisao/la:ne moras, takvi nam ni ne trebaju, sjedi kuci gledaj barcu ko te j.ebe
Onda nemoj plakati p.i.ck.o kako nema para u klubu. I gledam Real kad se vec raspitujes, a ne ovu opstrukciju najljepse igre na svijetu.
sedmi pokusaj...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 nov 2013, 12:44

Svaka ti cast! Ovako treba da razmislja svaki navijac Zeljeznicara.. Neka je sramota ove sto idu na tekme jer oni podrzavaju ovakvog Zelju.. Da imaju pameti okrenuli bi ledja klubu istog momenta..
BUDI ŽELJO !!!

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 07 nov 2013, 12:46

champions1921 je napisao/la:Svaka ti cast! Ovako treba da razmislja svaki navijac Zeljeznicara.. Neka je sramota ove sto idu na tekme jer oni podrzavaju ovakvog Zelju.. Da imaju pameti okrenuli bi ledja klubu istog momenta..
Nije ovo Zeljo. Od Zelje imas samo ime. Ovo sto ti podrzavas su ljudi koji za 4, evo ide i peta godina imaju okruglo DVIJE marketing akcije.
sedmi pokusaj...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, avalPacidoroP, dark44, drzgemboadislic, Hrasno15 i 76 gostiju.