FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bob
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bob » 06 nov 2013, 22:42

csh je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:u nizu smo od 9 utakmica bez poraza, 7 u prvenstvu i 2 u kupu, 1 primljen gol u zadnjih 6 utakmica, polako ali sigurno se oporavljamo od loseg pocetka sezone...
I na stadionu 500 ljudi.Valjda to tako treba :?
a realno je danasnji termin zeznut bio, ne rade svi u drzavnim firmama :D al opet ima svacije krivice od kluba do nas navijaca ;)

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 06 nov 2013, 22:50

OK,stoji za danas....a sta je sa proslom tekmom ili ovom sa zvijezdom !!!!Ovo pobrojano gore mislim da nece uticati na bolju posjetu kao sto bi trebalo doci ce 2000 i to je to!
AMAR OSIM!!!

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 06 nov 2013, 22:51

Buu je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Ja sam danas sa godišnjom i članskom (koja je broj 11 čisto da se zna) pošao da uđem rekoše mi idi kupi kartu. Ja u auto i kući. Mislim da neću otić na grbavicu do kraja sezone. Ako su na početku rekli da godišnje važe za kup ima da važe. Nije toliko stvar u parama koliko u princpu. Kupujem sezonske karte jos od kad je Simo Krunic bio trener i trpim sve, i prljave stolice, i neljubazne redare, i dimne bombe i pljuvace i kanalizaciju od WCa i to sto nema vode, i to sto gase svjetla skeundu nakon sto se zavrsi utakmica i to sto otvore jedna vrata i puste 3000 ljudi da se guraju ko kakve zivotinje, i mamurne igrace, loše igrače al sa ovim danas su mi toliko povukli zivac da to nije normalno. Ne mogu očekivati veliku posjetu kad se ovako odnose prema navijačima.
Pa ove sezone nije ni receno da vaze godisnje za kup. To je prosle bilo.
Amar je na nekoj presici rekao da svako ko hoce da ide na utakmice a ne kupi godisnju je na gubitku jer ima ulaz na Plzen prvenstvo i kup. A i pored toga kad god godišnje nisu važile (finale protiv borca čini mi se) bilo je rečeno na zvaničnoj da se ne može ući. A i ako i to zanemarimo, ja kao student nisam krava muzara pa da pored 80 za godišnju, 20 za člansku, 50 sezonski u fan shopu i mozda jedno dva gostovanja po 30KM dajem jos i za kup po cenera uz sve ovo nabrojano gore od kanalizacije do stolica. I nemoj mi reci imas jug koji je jeftiniji jer mi se ne ide na jug zbog krezubih papaka koji pale stolice po tribini. Mislim razumijem situaciju, besparica i sve to ali je ovo totalno nekorektno. Ja 5 godina nisam fulio utakmicu zelje na grbavici, zivot organizujem tako da sam slobodan u terminu da mogu stici i ocekujem mrvu nekog poštovanja nazad. Godišnja karta Bayerna je 180 dolara, naša 120 maraka. Šta sve navijači Bayerna imaju na stadionu ponuđeno za razliku od nas je puno više od nekih 200 maraka razlike. Karte nisu nimalo jeftine i ko god kaže drugačije ili ima babu privatnika ili radi u bh telecomu (90% slučajeva).
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 06 nov 2013, 23:03

Upravu si za godišnje i kup. Klub je time trebao pokazati da ipak misli na nas koji smo iskeširali minimalno 70 maraka... Svi pricate o nekoj posjeti, kako se je raja zasitila, ne nudi se nista novo...Student sam,imam godisnju za jug, imam clansku , nisam otisao jer nisam imao pare za karte.. Da se moglo otici i uci na godisnju naravno da bi otisao....

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 06 nov 2013, 23:10

Posjeta očekivano slaba, nekih 500-600 duša. Rutinska pobjeda sa 50% snage. Smrz˙o sam se ko niko :) .
Je l` sa Zvijezdom u nedjelju u 13:30 ili će opet biti večernji termin ?
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 nov 2013, 23:12

Danas ono par ljudi na stadionu oko mene prica da ce polugodisnje ulaznice vaziti i za ove cetiri utakmice koje se igraju u ovom dijelu sezone.

Ima li neko konkretnu informaciju po ovom pitanju. Ukoliko je ovo istina onda upravi treba hebati sve po spisku, jer bi mi onda navijaci sa godisnjom bili pravo zakinuti.

Ja sam rekao da je logicno da ne vaze, ali eto oni mene ubjedjuju u suprotno...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 nov 2013, 23:16

Razumijem gnjev zubanovica,smatram da je covjek u pravu.Puno stvari koje nam svima smetaju daju se rijesiti u potpunosti ili bar djelimicno.Ito bez velikih para.
S druge strane,imam dojam da ima dosta i onih koji traze dlaku u jajetu,ili jedva cekaju neke probleme da ih istaknu kao razloge i oprqvdanja sto ne dolaze na utakmicu.
Svako ima prav o da misli i radi sta hoce,ali definitivno mislim da moramo ici na utakmice,platiti tu kartu i navijati.
Pitanje je kako mozemo uticati na neke stvari?Ja mislim da trebamo pisati na sluzbeni mail kluba,cita se to.Pisao sam u par navrata,trazio neke informacije i svaki put sam dobio odgovor.

Alsoudani
Kontakt:

Post Postao/la Alsoudani » 06 nov 2013, 23:18

zubanovic89 je napisao/la:Ja sam danas sa godišnjom i članskom (koja je broj 11 čisto da se zna) pošao da uđem rekoše mi idi kupi kartu. Ja u auto i kući. Mislim da neću otić na grbavicu do kraja sezone. Ako su na početku rekli da godišnje važe za kup ima da važe. Nije toliko stvar u parama koliko u princpu. Kupujem sezonske karte jos od kad je Simo Krunic bio trener i trpim sve, i prljave stolice, i neljubazne redare, i dimne bombe i pljuvace i kanalizaciju od WCa i to sto nema vode, i to sto gase svjetla skeundu nakon sto se zavrsi utakmica i to sto otvore jedna vrata i puste 3000 ljudi da se guraju ko kakve zivotinje, i mamurne igrace, loše igrače al sa ovim danas su mi toliko povukli zivac da to nije normalno. Ne mogu očekivati veliku posjetu kad se ovako odnose prema navijačima.
Svaka ti cast sto nisi ispao ovca. Koliko je jos navijaca kad su vidjeli cijene godisnji za pocetku sezone odustalo da ide na utakmicu. Pljackaju narod i jos ih prave budalama. Za sta si dao 70 KM da placas opet kartu, sramota velika.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 06 nov 2013, 23:21

Jesul sposobni makar za nesto ljudi iz uprave (osim AO)? Mogu li organizovat bar to na nivou, sto se tice ulaza.Sramota je stvarno kao sto momak rece da otvore jednu kapijicu i da se kroz nju gura narod.
Istog sam misljenja da se treba popraviti cijena karti.

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 06 nov 2013, 23:21

bangara je napisao/la:Upravu si za godišnje i kup. Klub je time trebao pokazati da ipak misli na nas koji smo iskeširali minimalno 70 maraka... Svi pricate o nekoj posjeti, kako se je raja zasitila, ne nudi se nista novo...Student sam,imam godisnju za jug, imam clansku , nisam otisao jer nisam imao pare za karte.. Da se moglo otici i uci na godisnju naravno da bi otisao....
Nerviraju me pojedinci ovdje koji govore ko hoce da dođe doći će ko neće ne mora. Šta da svi tako ponašaju, uđeš u granap litar mlijeka 3 marke i stoji ispred natpis ko hoće da kupi neka kupi ko neće nek pije vodu sa begove. Mislim tako svijet ne funkcionište, ako hoćemo da budemo ozbiljan klub moramo se ponašati ozbiljno. Protiv Plzena na koševu se vidjelo da željo ima navijača koji su voljni dolaziti na utakmice, dakle trebaju nam stručni ljudi koji će ih privući. Sjećam se dok je KK Bosna nije propala ko kauč kod mene u dnevnom, svaka utakmica na poluvremenu neke nagradne igre, navijačice drmaju guzovima na time out-u, laseri frcaju po skenderiji kad igrači ulaze i napravi se atmosfera ko da je finale NBA. Mi šta znamo zapalit baklju i dovest tifu razvaljenog ko tena da pjeva na playback grbavicu (zadja proslava). To što sam ja bolesnik za željom ne znači da se prema meni treba odnosit ko prema zadnjem bijedniku i klošaru, ne trebam sjedit na stolicama koje su zadnji put oprane prije 3 godine ili otić u pišanou i nosit gas masku sa sobom jer je niko ne čisti, a platio sam to 100 KM. Kupio sam člansku i jedna od pogodnosti je bila poseban brži ulaz. Neka utakmica na grbavici, prije možda mjesec frajer bez karte ulazi kroz ulaz za članove i redar ga pušta. I ja se osjećam ko zadnji levat jer sam za taj isti ulaz ja platio 100KM. Danas mi se onaj što na ulazu skenira karte smije u facu jer ne mogu uć sa godišnjom. Kad se pogleda realno ne postoji ni jedan dovoljno dobar razlog zasto bi prosjecna osoba izmedju 20-40 godina sa djevojkom, zenom, rajom dosla da provede poslijepodne na utakmicu zelje. I dok god se to ne promijeni bicemo tu gdje jesmo.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 06 nov 2013, 23:22

O tome ko ce doci a ko ne na tekmu besmisleno je raspravljati, volja svakoga od nas da sam odluci i nema potrebe da kritikujemo bilo koga ako misli suprotno od nas.Na utakmice sam dolazio i dolazicu radi kluba bez obzira na rezultat, igru, stanje na tebeli ili unutrasnja previranja.Svi ovi koji trenutno predstavljaju su prolazni kao i sve generacije prije njih bilo bolje ili gore.Ali razumijem i ove sto ne dolaze, jer zato postoji vise razloga.Neko objektivno finansijski to ne moze podnijeti, neko dolazak izbjegava radi sigurnisnih, neko zbog lose igre i kvaliteta ili nekih drugih razloga.Licno mislim da bi se posjeta koliko toliko popravila drasticnim smanjem lige na maksimalno deset ekipa a kamo srece i na osam.Uz duzno postovanje prema svim premijer ligasima mnogo vise raje bi privukle cetiri tekme sa Sarajevom, Borcem, Zrinjskim ili Sirokim a istovremeno i ovo malo iole
kvalitetnijih igraca bi se skoncentrisalo u tih osam ili deset ekipa.Svi se cudimo sto nema sponzora,pa nema potrebe da se reklamiraju i daju pare a stadioni prazni.Ne treba mo se zanositi da ce neko davati pare a da od toga ne vidi koristi.Nije ovo vrijeme socijalizna kada su drzavna preduzeca bila obavezna podrzavati klubove i sportiste u bivsoj nam drzavi.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 nov 2013, 23:26

Alsoudani je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Kad neko nije dobar u glavi onda mu pomoci nema... Djaba objasnjavate 100-om Aldinu...
Nije ovo pitanje glave, zna on dobro sta radi, tj, krenuo u rusilacki pohod jer je sada perfektna prilika za obmanu.

I da, PARA nema, AMAR POKRAO SVE... ;)
Uopce nisam pomenuo nijedno ime konkretno jer nemam blage veze koje to uradio tako da ne mogu ni pisati a ni reci koje. Ja imam mozga da sam skontam neke stvari kad vidim da igraci strajkuju da na tribina nema ni 500 gledala to sigurno nije dzaba. LJudi nisu ovce iako bi pojedinici voljeli da jesu.

Nego sam pitao vas ko je pokrao pare ako jeste uopce ili je isparile u vidu pare. Ovo nije nikakav rusilacki pohod o ovome se pise vec unazad godinu samo sto pojedinci zataskavaju to. Nadarevic otisao prijeti mu se, Zeba otjeran nece da trenira, Bekric otjeran fol ima visak kila i tako dalje s glupostima koje su se pisali a niko nije zelio napisati pravu istinu i pokusati sprijeciti da se desavaju strajkovi igraca ma kakvg oni kvaliteta bili. Pogotovo se ovo ne smije desavati velikanu kakav je Zeljo....
Vidi jednu stvar, pare nisu pokradene vec potrosene sto ti pokazuje rezultatima u posljednje cetiri godine. Samo sto to niko ne zeli da vidi. Poenta svih prica je, kao sto sam naveo u predhodnom postu, tj, BUDGET NIJE STATICAN. Ovo jednostavno ljudima ne ide u glavu. Da bi nesto napravio, moras trositi, klub kao Zeljo mora puno trositi da bi se nesto postiglo. U prevodu, jednostavna ekonomska definicija, bez RIZIKA NEMA PROFITA. Jbg, mi smo ulagali i svi smo se nadali da cemo zaraditi od transfera, medutim svi igraci od kojih smo se nadali da cemo zaraditi, dozivjese neke pehove, povrede itd..! Ljudi koju su ti bili u upravi se isparise kada su vidjeli kako to zavrsi, tj, da nece moci profitirati, na kraju sage ostadose ti oni pravi (mada ima jos dosta stranackih uljeza), koji vole ovaj klub i koji ga ponovo pokusavaju finansijski stabilizovati. Stvorena je nova buducnost, tj, okretanje mladima, za sada ide dobro, veoma dobro, a svi se nadamo da ce ostati tako..

A vjeruj mi jos nesto, klub velicine kao sto je Zeljo ne smije sebi dopustiti da svaki iole simpatizer raspravlja sa pouzdanim informacijama, jer bi se onda napravila lakrdija od svega toga. (Tj, pojedini igraci su dragi nekome, i vjeruj mi da ima navijaca koji bi prije Zebu uzeo a pljunuo Zelju), e upravu iz ovakvih razloga se nikada ne iznose prave stvari u javnost, vec se pokusava napraviti neki vid pozitivne obmane...

EDIT: Rutinska utakmica, svaka cast momcima na pobjedi. :D
Nego, u koliko sati igramo protiv Zvijezde u Ned? Hvala

Samo da se nadovezem na ove godisnje karte koje su trebale vaziti za kup. Jbg, takva je sitvacija u klubu da je bilo kakav vid finansijke pomoci veoma dobro dosao. Ne mora covjek sve crtati, mada iskreno ne morate ni vi pojedini to tako personalno svacati. Klub jeste napravio sranje, jer nema ocigledno direktnog stava po pitanju toga, vec se usute kao picici kakvi, i ostave sve na onim jadnim redarima, tj, da vam saopce da ne mozete uci. Ali opet, ja bar nisam takav tip osobe, jer ako vidim da mi je klub u teskoj finansijskoj sistaviji, majku mu platit cu dodatnu kartu ako mogu, ako ne mogu otici cu kuci i gotovo..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 nov 2013, 23:33

Izvinite zbog offa ali gdje je Aldin alias dona tvbht fbsports hayat obn
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 06 nov 2013, 23:37

Jao , pa samo neke informacije , neke teorije zavjere , nema para nestalo . Nema pojačanja , nije platio ovaj , nije onaj . Slaba posjeta , to jeste , ali ne mogu vjerovat da se toliko traži nekog negativiteta konstantno . Ljudi moji , da li kontate koliki je bio dug kad su se 2009/10-te vratili Amar i Žujo u klub , koliko samo dugova prema igračima , pa bivšim igračima , trenerima , a , o porezu državi da ne pričamo . Osvojilo se trofeja , vratila se publika na tribine , ali poslije debakla od Izraelaca od 0-5 za poluvrjeme sve se nekako sjebalo medju navijačima . Ne mogu da vjerujem šta ljudi očekuju od naših utakmica , mislim ko prati redovno utakmice , prosjek naše lige , tekme grbave , ali opet vjerovatno budemo prvaci sa omladinom koja igra iz Našeg pogona . Amaru samo kapu skinuti , toliko je sposoban , dakazao i pokazao , najtrofejniji trener i tačka . A za pare od prodaje igrača , i ne plaćanja drugih klubova , imate ljudi predsjednika pa pitajte . A ako toliko volite Želju , ne spavajte za laptopom i ne tražite samo linkove , otidjite na utakmicu , potrošite koju kintu i uvjerite se u kvalitet , ili , ne kvalitet naših igrača pa onda mlatite i gore i dole ! ;)
Brkica

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 06 nov 2013, 23:44

zubanovic89 je napisao/la:
Buu je napisao/la:
Pa ove sezone nije ni receno da vaze godisnje za kup. To je prosle bilo.
Amar je na nekoj presici rekao da svako ko hoce da ide na utakmice a ne kupi godisnju je na gubitku jer ima ulaz na Plzen prvenstvo i kup. A i pored toga kad god godišnje nisu važile (finale protiv borca čini mi se) bilo je rečeno na zvaničnoj da se ne može ući. A i ako i to zanemarimo, ja kao student nisam krava muzara pa da pored 80 za godišnju, 20 za člansku, 50 sezonski u fan shopu i mozda jedno dva gostovanja po 30KM dajem jos i za kup po cenera uz sve ovo nabrojano gore od kanalizacije do stolica. I nemoj mi reci imas jug koji je jeftiniji jer mi se ne ide na jug zbog krezubih papaka koji pale stolice po tribini. Mislim razumijem situaciju, besparica i sve to ali je ovo totalno nekorektno. Ja 5 godina nisam fulio utakmicu zelje na grbavici, zivot organizujem tako da sam slobodan u terminu da mogu stici i ocekujem mrvu nekog poštovanja nazad. Godišnja karta Bayerna je 180 dolara, naša 120 maraka. Šta sve navijači Bayerna imaju na stadionu ponuđeno za razliku od nas je puno više od nekih 200 maraka razlike. Karte nisu nimalo jeftine i ko god kaže drugačije ili ima babu privatnika ili radi u bh telecomu (90% slučajeva).
Nisi upravu, rekao je da ko kupi godisnju dobija ulaznicu za Plzen. Nigdje niko nije spomenuo da vazi godisnja za kup.
Tvoja greska
NO PYRO NO PARTY

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 07 nov 2013, 00:50

Iz ovih postova zadnje 2-3 str sticem dojam da je 90% onih sto su pisali su studenti..
Tekmu sam propusti radni dan,nisam stigao ali sam dobio sazetak od druga kako smo igrali...
Zadovoljan jesam,naravno uvjek moze bolje...
Protiv Zvijezde imam osjecaj da ce biti +3milje mnogi ce upaliti alarm zbog situacije u ova dan dva..Ja dovodim buraza(koji nije bio na tekmi ovu pol) i rodjaka(bio na tekmama) i starog muntam(al kaze doce ako mu nepropadne s drustvom ide na pecenje rakije)...ugl poenta price da dovodim 2-3 osobe i samim tim minimalno cu 30 ili 40km dati klubu..da svako pokusa ovako uraditi prava stvar bi bila...
I da s pobjedom za vikend i s pobjedom u Travniku garantujem da bi protiv Viteza i Borca bila posjeta 5+ milja,s pticama mozda i veca jer bi im se primakli i bilo bi svega,a tu je jos aktivan onaj rivalitet izmedju njih i nas(al o tome za 3 kola pricati)...idemo iz tekme u tekmu...
GAZI ŽELJOOO....
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 07 nov 2013, 07:21

Odavno se nisam onako smrznuo. Utakmica odrađena rutinski, mali Bajić postigao dva lijepa gola i imao jedan dobar volej koji je na zalost golman odbranio. Pored njega vrijedi jos istaci Bucana, Stanica i standardno dobrog Tomica koji je i imao aistenciju za drugi Bajicev gol iako je sam mogao sve zavrsiti.
Sablasno mala posjeta mozda jedva 1000 ljudi i to je to. Niz je nastavljen.
Sto se karte tice ona jeste malo preskupa za nase uslove, jer mora ju se sagledati svi aspekti pa reci da dosta nase publike cine raja koja studira ili ide na fax.
Haj mi koji radimo cemo nekako odvojiti tih 10 KM za utakmicu i doci, ali je ironija da raja koja je kupila godisnje karte nema privilegiju da uđe na utakmicu vec im se pored 120 KM koje su dali za godisnju (govorim za nas navijace sa sjevera) pokusava izbiti jos koja marka iz đepa nije posteno i nije fer za nas 2000 "bolesnika" koji smo svaku utakmicu tu u Dolini cupova.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 nov 2013, 08:48

Baja_Zvjerka je napisao/la:Opet si djaba pisao, ovaj opet nece skontati i lupat' ce svoje, zasto ne shvatis da djaba pises tokmaku ubacenom?!
Pišem mu jer raja koja uđe čita samo zadnju stranu i kad pročita samo njegove tekstove naravno da neće doći jer većina raje ne ramišlja ko mi nego uzima zdravo za gotovo šta piše.
Sinoć očekivana posjeta. Sve što navodite vezano za posjetu ste u pravu. Također, ponovo je problem to što nema zvaničnih saopštenja pa se dešava ovo što @zubanovic kaže mada mislim da su sada izbacili u najavi tekme da ne važe godišnje. Međutim tto je trebalo mnogo ranije reći jasno i glasno i ponavljati itd itd. Kad jedan navijač ili manji broj njih pogriješi onda je to neinformisanost tih navijača, ali koliko ja vidim skoro niko ne zna sa sigurnošću da li je rečeno prije sezone da važe ili ne. U ovom slučaju se radi o nedostatku pravih informacija iz kluba.

Žao mi je što sinoć više nije igrao Enis Sadiković. Da sam se ja pitao počeli bi tekmu i on i burazer mu i Brković. Stana bi malo odmorio itd itd ali eto sad nas obavezuje i ta serija od 39 tekmi bez poraza.

amerosm
Kontakt:

Re: AW: FK Željezničar

Post Postao/la amerosm » 07 nov 2013, 09:52

Kada je izvlacenje parova 1/4 finala kupa ? Je li u naredni Utorak ili ?

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
"My Favorite Ring is Always the Next One"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: AW: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 nov 2013, 09:54

amerosm je napisao/la:Kada je izvlacenje parova 1/4 finala kupa ? Je li u naredni Utorak ili ?

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
U martu

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Sarun i 56 gostiju.