BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Ne znam sta je problem,nema potrebe ovdje omalovazavati Damirov uspjeh.Decko radi maximum,napravio je napredak za 80 mjesta u jednoj godini.Svi smo mi svjesni da on nije kapacitet za Top 20,ali obzirom na njegove godine i saznanje da je tek sad finansijski spreman da igra turnire koje zeli moze dogurati do 50.,60. pozicije sto bi bilo odlicn,obzirom na podrsku drzave.Damir je radio sve sam sa svojim ocem,samo je bila ta stipendija od BHT koja je mizerna kad je u pitanju profesionalni tenis.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Da li igra za HR ili SRB, bio bi on bez problema u recimo top 40, ako ne i bolje.ennis je napisao/la:Ne znam sta je problem,nema potrebe ovdje omalovazavati Damirov uspjeh.Decko radi maximum,napravio je napredak za 80 mjesta u jednoj godini.Svi smo mi svjesni da on nije kapacitet za Top 20,ali obzirom na njegove godine i saznanje da je tek sad finansijski spreman da igra turnire koje zeli moze dogurati do 50.,60. pozicije sto bi bilo odlicn,obzirom na podrsku drzave.Damir je radio sve sam sa svojim ocem,samo je bila ta stipendija od BHT koja je mizerna kad je u pitanju profesionalni tenis.
Ja sam Dzumijem prezadovoljan.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
I jeste i nije, kao i sve u tenisu. Npr. on nije igrao toliko dobro 2011. godine, ali stvorio se upravo taj vakuum, igrači oko njega nisu branili bodove i on je došao do 12. pozicije, a narednu godinu je završio na 38. mjestu, što je ogroman pad za TOP20 igrača, dakle nije uspio odbraniti skoro ništa. Viktor ima kvalitet, ali teško je procijeniti ima li neko kvalitet za ranking na kojem se nalazi, odnosno da li neko zaslužuje bolji ranking od onog na kojem je trenutno... Kao što kaže shminka, samo je kontinuitet bitan, a to se dobija radom, dok talenat bljesne jednom ili dva puta u godini.Papalukas je napisao/la:Znaci u sustini moje misljenje je ispravno i slazes se,i da to za zene je jos gore,ali dobro zene i sport
U naredne 2-3 godine svoje karijere će završiti minimalno 25-30 igrača koji su sad u TOP100, tj. ispred Damira, što Damiru recimo garantuje proboj u TOP50 ako nastavi koliko-toliko da napreduje. Ispred njega je trenutno 6 igrača koji su mlađi od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Damirom nikako ne smijemo biti nezadovoljni, svi znamo kroz šta je prolazio, nije to ništa novo u teniskom svijetu, ali nikako se ne smije zanemariti. Ono najbolje tek predstoji, a sad napokon ima novac koji mu je toliko nedostajao, bar se nadam da ga ima. Već mjesecima tapka u mjestu, ali eto, nekako je izrudario US Open, naredni cilj bi trebao biti turnir u Brazilu, a samim tim i AO, i to je ono što je realno u ovom trenutku.
2011 - 339
2012 - 242
2013 - 187
Dakle, svaku sezonu je završavao mnogo bolje nego prethodnu, a ni ova sezona neće biti izuzetak. Ne možemo biti nezadovoljni, jer ovo je napredak, džaba porazi od Delića, Alunda ili Smirnova, napredak je očigledan. Svaka sezona je teža od prethodne jer brani više bodova, tako da će naredne biti najteža do sad, ali u narednu ulazi sa sredstvima koja nikad ranije nije imao
2011 - 339
2012 - 242
2013 - 187
Dakle, svaku sezonu je završavao mnogo bolje nego prethodnu, a ni ova sezona neće biti izuzetak. Ne možemo biti nezadovoljni, jer ovo je napredak, džaba porazi od Delića, Alunda ili Smirnova, napredak je očigledan. Svaka sezona je teža od prethodne jer brani više bodova, tako da će naredne biti najteža do sad, ali u narednu ulazi sa sredstvima koja nikad ranije nije imao
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa dobro ja sam Troickog dao kao primjer,ali kazem ti za sve jednog igraca koji do 25. godine ne udje u medju 20/30 igraca da to uopste nije igrac i da treba prestati igrati,jer sam ubjedjen da radom mora mu doci sto ti kazes neki vakum da se nakupi bodova,da u jednomn periodu napravi vrhunac fizicke spreme i da napreduje na listi.
Ipak je tenis sport bogatasa,ma da kazu da je tako u svakom sportu da je 99% rad osatlo talenat ipak mislim da je to u tenisu najizrazenije.Ako imas nekog da te gura(bogate roditelje) svojim radom ces vratiti ulozene pare,jednom davno sam citao Tipsarevica kad je objasnjavao od koje do koje pozicije je tenis profitibilan.......
Ipak je tenis sport bogatasa,ma da kazu da je tako u svakom sportu da je 99% rad osatlo talenat ipak mislim da je to u tenisu najizrazenije.Ako imas nekog da te gura(bogate roditelje) svojim radom ces vratiti ulozene pare,jednom davno sam citao Tipsarevica kad je objasnjavao od koje do koje pozicije je tenis profitibilan.......

Dakle Tomo Terminator otvara program, to bi trebalo da je 11h po našem.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ema propustila 2 break lopte za 4-4, a onda izgubila svoj servis i to je 6-3 za Larcher de Brito u drugom setu.
Ajde Emaa!!
Ajde Emaa!!
to razmišljanje da se u 25 godini treba prestati baviti tenisom ne kontam nikako...no hajd, nije ni bitno 
ne bi se niko od njih bavio tenisom da nije profitabilno...kad završiš karijeru na osnovu toga što si bio u top 100 možeš trenirati djecu dok ne umreš
a tu je ok lova
ne bi se niko od njih bavio tenisom da nije profitabilno...kad završiš karijeru na osnovu toga što si bio u top 100 možeš trenirati djecu dok ne umreš
a tu je ok lova
Hajmo Ema po pobjedu! 2-0 u trecem setu. De Brito servira.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Zar je loše biti recimo pedeseti na svijetu u jednom mega popularnom sportu, a pri tome zaradiš 300-400 hiljada dolara godišnje? Mislim zar je loše biti top 100 u bilo kojem sportu...Papalukas je napisao/la:ali kazem ti za sve jednog igraca koji do 25. godine ne udje u medju 20/30 igraca da to uopste nije igrac i da treba prestati igrati,
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
uz to i svijet obletiš uzduž i poprijeko 
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Ema servira za mec 
Jbga,evo ja cu ti odgovoriti na osnovu tog Tipsarevicevog interviu,ako on laze onda moje misljenje pada u vodu,on kaze da do 60/70 mjesta si u minusu, oko 50. si nula,od 30-50 imas za normalan zivot,znaci porsjecna zarada,top 5 su mega zarade,dobro to znamo i mi,e sad od 5. pa do 30. ako si medijski zanimljiv mozes isto imati top zaradu...Zar je loše biti recimo pedeseti na svijetu u jednom mega popularnom sportu, a pri tome zaradiš 300-400 hiljada dolara godišnje? Mislim zar je loše biti top 100 u bilo kojem sportu...
To sto si napisao je vjerovatno bruto zarada,e kad odbijes troskove ostane ti mozda i nista
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Evo primjer Marcel Granollers Pujol trenutno 46 igrac svijeta zaradio 6,5 miliona..neuzimaju samo top 10 igraci..naravno vecinu novca oni pokupe.
Ema propustila meč loptu
5-5, samo treba reći da je iz BiH
idemo po pobjedu
5-5, samo treba reći da je iz BiH
idemo po pobjedu
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Ma pusti Janka, dripca starog. Evo Damir će ove sezone uzeti 200 hiljada, GS turniri su donijeli pola, ostalo je sve nakupio na challengerima.
Ema
11 godina profesionalac, i on je bio TOP 20, i odličan dubl igrač, tu je uzeo dosta paraTMmanija2012 je napisao/la:Evo primjer Marcel Granollers Pujol trenutno 46 igrac svijeta zaradio 6,5 miliona..neuzimaju samo top 10 igraci..naravno vecinu novca oni pokupe.
Ema
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Imat će koristi od toga što će biti u top 100 kako god da okreneš...momci u top 100 direktno idu na GS...a to ti je godišnje 120 milja dolara...a još i povećavaju lovu za prvo kolo...
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Drug ,mislim da je to dovoljno novca..ok jeste jedan od boljih dubl igraca..evo primjer Stakhovsky trenutno 90 ,a zaradio 3,3 miliona..uzimaju i ostali novca..moze Tipsa pricati sta hoce..Idemoo Ema 2 x servira za mecVirtu4l je napisao/la:Ma pusti Janka, dripca starog. Evo Damir će ove sezone uzeti 200 hiljada, GS turniri su donijeli pola, ostalo je sve nakupio na challengerima.
11 godina profesionalac, i on je bio TOP 20, i odličan dubl igrač, tu je uzeo dosta paraTMmanija2012 je napisao/la:Evo primjer Marcel Granollers Pujol trenutno 46 igrac svijeta zaradio 6,5 miliona..neuzimaju samo top 10 igraci..naravno vecinu novca oni pokupe.![]()
Ema
Eto i on bio u 20i on je bio TOP 20, i odličan dubl igrač, tu je uzeo dosta para![]()
dosta je veći nagradni fond prvih kola GSa sad nego prije 3-4 godine...svake godine se poveća
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.