FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2018, 07:46

Petrovic je tuzio Zelju nakon dobijanja licence, cini mi se?
Sa druge strane, Zvijezda dobila licencu za igranje PL i pored onakvog semafora na stadionu, tako da je sve jasno.

Uglavnom svaki naredno ko dodje ide nabijanje dugova, pozajmice... tako da svaka cast Senadu iako ga nisam gotivio jos dok je pametovo na sjednicama u vrijeme Azmira.

Prica o dodatnom ubacivanju juniora u vatru u narednim utakmicama je smijesna. Imas Beganovica, Smajica i Azira, sasvim dovoljno zasad. Sto vise prijateljskih utakmica treba i testiranje tih juniora, taman dok ne prodamo nekoga na zimu ili na kraju sezone. A ne treba ni sa tim trcati, jer samo vise mozemo zaraditi na njima kasnije, to je ocito. Bolje i dobra pozajmica pa je odmah vratiti kad prodas igraca.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 14 okt 2018, 08:53

costacurta08 je napisao/la:Jel FINANSIJSKI ili je FINANCIJSKI? :mrgreen:
Ovo skupština kluba?! Ko su ovi likovi? Ono mlađe sve otišlo za Njemačku doduše. I gde je pečat :mrgreen:
Jao izvještaja i cirkusa.
Sve je jasno kad pogledaš dvije kolone i word-ov format. Toliko o ozbiljnosti.
I zašto izvještaj od 1.1.2018.? Nije on predsjednik od 1.1. 2018. Šta je sa periodom decembar 2016. - 1. 1. 2018?
I jesmo li to, po izvještaju, u plusu 100k? Nemamo dugova?
To bi ti knjgovodstveni izvještaj da se dostavi, sa kontima datumima i uz to fakture i uplatnice u prilogu kao dokaz.
Za dobijanje licence mora biti pozitivan izvještaj revizora tako da je meni ovakav izvještaj sasvim u redu. Jedino bi mozda trebalo da se izbaci svaka 3 mjeseca u javnost.
Znamo vala i mi pretjerivati opasno, a kad treba na utakmicu otići svi bi da je za džabe. Pun grad ispijaju se kafe i svi pametuju o Slobodi a doći na utakmicu misaona imenica.

Ove perspektivne mlade igrace treba zadržati i sa svima potpisati sad na zimu ugovore na 4-5 godina. Jedino tako možemo napredovati. Takođe treba posvetiti pažnju mlađim uzrastima sa kantona barem.

Senad je izvukao maksimum jer vidimo da nije imao skoro nikakvu podršku od firmi pa čak ni od ovih koji su bili u UO.

Bonija bi prekrižio kao predsjednika idućeg jer je očigledno da puno zuji a malo meda daje.

Grad daje najvise i treba da postave predsjednika ali da stanu iza tog čovjeka ko god to bio. Dakle uz ovo što daju iz budžeta trebaju pritisnuti ove privatne firme posebno koje su na direktnom linku i žive od gradskih para.
Ima se načina pritisnuti ako se želi. Ove građevinske kompanije sve koje rade po Tuzli mogu se "natjerati" da izdvoje dio za sport u Tuzli, tu se ogromne pare vrte i zarade.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 okt 2018, 09:08

Tek se sad vidi kakav je lavovski posao Senad odradio. Jedan od najboljih predsjednika poslije rata. Hvala Senade za sve :salut:
Ko dodje sljedeci nek bude na 50% ovog nivoa i ja zadovoljan
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2018, 09:21

Madal je napisao/la:Tek se sad vidi kakav je lavovski posao Senad odradio. Jedan od najboljih predsjednika poslije rata. Hvala Senade za sve :salut:
Vjerovatno i najbolji uz Azmira, samo sto je ovaj zadnji prodao igraca i svojom sposobnoscu ostavio klub u plusu nakon mandata (istina nezavrsenog), a znamo da se prodao i Mesic i Said pa su opet ostavljali klub u debelom minusu. Nije odrzavao klub svojim parama pa ostavio taj teret klubu. Takodjer je odradjen finansijski izvjestaj, za razliku od svih drugih predsjednika, i tako ispostovao sve nas koji pratimo klub i ocekujemo to.

Mozda je i steta da ne ostane, jer ima veliku podrsku grada i par talentovanih igraca gdje bi mogao napraviti velike pare. Ali eto njegov otkaz je usvojen i gotova stvar, vidicemo kako cemo dalje. Nismo bili fer prema njemu i klubu, to je sad ocito, ali zato je on popisao sve negativce.

075 ❤

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 14 okt 2018, 09:41

Ljudi kome je isplaceno 270 000 pozajmice ove godine....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 okt 2018, 09:44

Beduin je napisao/la:
Madal je napisao/la:Tek se sad vidi kakav je lavovski posao Senad odradio. Jedan od najboljih predsjednika poslije rata. Hvala Senade za sve :salut:
Vjerovatno i najbolji uz Azmira, samo sto je ovaj zadnji prodao igraca i svojom sposobnoscu ostavio klub u plusu nakon mandata (istina nezavrsenog), a znamo da se prodao i Mesic i Said pa su opet ostavljali klub u debelom minusu. Nije odrzavao klub svojim parama pa ostavio taj teret klubu. Takodjer je odradjen finansijski izvjestaj, za razliku od svih drugih predsjednika, i tako ispostovao sve nas koji pratimo klub i ocekujemo to.

Mozda je i steta da ne ostane, jer ima veliku podrsku grada i par talentovanih igraca gdje bi mogao napraviti velike pare. Ali eto njegov otkaz je usvojen i gotova stvar, vidicemo kako cemo dalje. Nismo bili fer prema njemu i klubu, to je sad ocito, ali zato je on popisao sve negativce.
A sjeti se samo price po carsiji da je dosao da ugasi klub po naredbi Jasmina i slicne stvari koje su jadnici izmisljali.
Svi su trazili ostavku Senada i finansijski, evo kad je to dvoje ispunjeno opet nekima ne godi :lol:

Godinu dana traze da ode, i kad da otkaz onda ide prica, sto to on ide jel zato sto nema para :urnebes: Ili traze finansijski, koji prije nikada nismo imali, pa kad se i to dostavi onda se ismijava tipa jao izvjestaja i cirkusa :urnebes:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 14 okt 2018, 09:55

Brcanskamalta je napisao/la:Ljudi kome je isplaceno 270 000 pozajmice ove godine....
Pričalo se da je Menpromu, kada je završen transfer Todora.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 okt 2018, 11:22

Dobru cifru je Sloboda dobila za Todorovica.Mislio sam da cemo dobiti max 250 000 €.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 okt 2018, 11:30

Znači ukratko sad vidimo da je Azmir preuzeo Slobodu samo da bi preko nje napravio ime i ušao u politiku

Kako Jasmin reče nije dobro nauditi Slobodi...
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 okt 2018, 11:36

Od ovih para ostalo 100k, i ostalo 3 mjeseca za ovu godinu i ja vise ne mogu biti predcjednik :urnebes: IMT

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 14 okt 2018, 11:41

Ne zalijecite se, cekajte da Solinas da svoju analizu izvještaja pa cemo raspravljati :kafa:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 14 okt 2018, 12:35

sviunapad1010 je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:Ljudi kome je isplaceno 270 000 pozajmice ove godine....
Pričalo se da je Menpromu, kada je završen transfer Todora.
Pa pricalo se ali nema to napismeno ovdje....Da pise porijeklo i ulaz...samo isplata.

Makabi ovo je pokusaj finansijskog ....
Ali s obzirom na prije i ovo je pohvalno.
Zadnja izmjena: Aerials, dana/u 14 okt 2018, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Molim te bez vrijeđanja.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2018, 12:51

Skver je napisao/la:Od ovih para ostalo 100k, i ostalo 3 mjeseca za ovu godinu i ja vise ne mogu biti predcjednik :urnebes: IMT
De sad brate onako trezveno i realno, jel vas vecina trazila njegov otkaz? Eto otisao je, a iza sebe nije ostavio 1KM duga i pozajmica. Ostavio je u kasi cca 100k KM. Znaci, do sada najbolji predsjednik i zaista nema osnove nesto sad ismijavati i pokusavati osporiti. Ostavio nas u vrhu tabele i jos vratio dosta dugova, i to ne u vidu pozajmice pa da se njemu duguje.

Jedina zamjerka mu je sto odlazi kao i Azmir, nakon par odigranih kola. Ali i to razumijem, preuzeo je klub u havariji, dugovima i preskupim igracima i izborio se s tim.

075 ❤

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 okt 2018, 13:26

Ovo skupština kluba?! Ko su ovi likovi? Ono mlađe sve otišlo za Njemačku doduše. I gde je pečat :mrgreen:
I zašto izvještaj od 1.1.2018.? Nije on predsjednik od 1.1. 2018. Šta je sa periodom decembar 2016. - 1. 1. 2018?
de mi nadji "ovo" za Siroki, Zrinjski, Zelju, Sarajevo, Celik. Da malo uporedimo brojke, da vidimo gdje smo realno po budzetu.

fin izvjestaj nikakve vrste ne smije da se pojavljuje u medijima, i treba vidjeti kako je ovo uopste dospjelo u medije te da se odgovorni kazne.

To sam rekao i kad je Azmir bio, kazem i sad: ko smo mi da trazimo fin izvjestaj ? i da ga treba dati tek kad nadjemo bilo ciji drugi. Samo se slobodino poslovanje povlaci po medijima, a najmanje osnova imamo za to (stavka sponzori i ulaznice smijesna).

samo tad je bila znacajna razlika, fin izvjestaj je trazio clan skupstine, Suljo , i on ima svako pravo na to kao clan skupstine.

ko smo ba mi da nam se ovo prezentuje i kome jos u svijetu se ovo prezentuje. Skupstina je dobila sve fin izvjestaje od kako je Senad dosao , za svaki period i sve ih usvojila. Dobili su i revizorski izvjestaj NS BiH- pozitivan (jel i to treba objavit mozda?)

mopzda iza ovih nickova i jesu clanovi skupstine, ne znam, ali stvar je jasna i put je jasan. Imamo dva udruzenja navijaca koji imaju svoj ulaz u skupstinu (UG i Fukare)- to slabo ko ima . Znaci svako ima priliku da udje, samo se uclani u UG ili Fukare pa se izbori da te predloze u skupstinu ispred svojih udruzenja. Treci nacin je ko Ikina , dolazi svaku skupstinu, diskutuj, trazi da te izaberu i izabrat ce te.

sve ovo ostalo je namjerno sabotiranje kluba, predsjednika i podmetanje kuka. u tom smo najbolji

a sto se tice Senada ispade da mu je jedina greska sto je slusao ljude oko sebe vezano za tuzbe. Tuzit cemo mi ovog-onog. Nije to njegova ideja garant i to ga je najvise i kostalo sto je poletio.

ali opet smo prebrzo potrosili i njega. Sad trazi nekog ko ce nastavit ovako radit
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 okt 2018, 13:33

Beduin je napisao/la:
Skver je napisao/la:Od ovih para ostalo 100k, i ostalo 3 mjeseca za ovu godinu i ja vise ne mogu biti predcjednik :urnebes: IMT
De sad brate onako trezveno i realno, jel vas vecina trazila njegov otkaz? Eto otisao je, a iza sebe nije ostavio 1KM duga i pozajmica. Ostavio je u kasi cca 100k KM. Znaci, do sada najbolji predsjednik i zaista nema osnove nesto sad ismijavati i pokusavati osporiti. Ostavio nas u vrhu tabele i jos vratio dosta dugova, i to ne u vidu pozajmice pa da se njemu duguje.

Jedina zamjerka mu je sto odlazi kao i Azmir, nakon par odigranih kola. Ali i to razumijem, preuzeo je klub u havariji, dugovima i preskupim igracima i izborio se s tim.
Sta se kome duguju saznat ce mo, jer nema izvjestaja od prosle i pretprosle sezone, samo ima kad se neko proda za 450 000 eura......vratili nekome 270 000 km, kome i zasto smo vratili.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 okt 2018, 13:42

ultrasstyle_tz je napisao/la:
de mi nadji "ovo" za Siroki, Zrinjski, Zelju, Sarajevo, Celik. Da malo uporedimo brojke, da vidimo gdje smo realno po budzetu.

fin izvjestaj nikakve vrste ne smije da se pojavljuje u medijima, i treba vidjeti kako je ovo uopste dospjelo u medije te da se odgovorni kazne.

To sam rekao i kad je Azmir bio, kazem i sad: ko smo mi da trazimo fin izvjestaj ? i da ga treba dati tek kad nadjemo bilo ciji drugi. Samo se slobodino poslovanje povlaci po medijima, a najmanje osnova imamo za to (stavka sponzori i ulaznice smijesna).

samo tad je bila znacajna razlika, fin izvjestaj je trazio clan skupstine, Suljo , i on ima svako pravo na to kao clan skupstine.

ko smo ba mi da nam se ovo prezentuje i kome jos u svijetu se ovo prezentuje. Skupstina je dobila sve fin izvjestaje od kako je Senad dosao , za svaki period i sve ih usvojila. Dobili su i revizorski izvjestaj NS BiH- pozitivan (jel i to treba objavit mozda?)

mopzda iza ovih nickova i jesu clanovi skupstine, ne znam, ali stvar je jasna i put je jasan. Imamo dva udruzenja navijaca koji imaju svoj ulaz u skupstinu (UG i Fukare)- to slabo ko ima . Znaci svako ima priliku da udje, samo se uclani u UG ili Fukare pa se izbori da te predloze u skupstinu ispred svojih udruzenja. Treci nacin je ko Ikina , dolazi svaku skupstinu, diskutuj, trazi da te izaberu i izabrat ce te.

sve ovo ostalo je namjerno sabotiranje kluba, predsjednika i podmetanje kuka. u tom smo najbolji

a sto se tice Senada ispade da mu je jedina greska sto je slusao ljude oko sebe vezano za tuzbe. Tuzit cemo mi ovog-onog. Nije to njegova ideja garant i to ga je najvise i kostalo sto je poletio.

ali opet smo prebrzo potrosili i njega. Sad trazi nekog ko ce nastavit ovako radit
Ti nabrojani klubovi su u privatnom vlasnistvu Covica i HDZ-a, hadzikamatara. navodno nekog malezijca i od turcina. FK Sloboda je gradski klub, grada Tuzle.....ovaj izvjestaj jedino treba podnijeti GV grada Tuzle, a ne spavacima u nekoj skupstini, da ne kazem zombijima.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 okt 2018, 13:47

i to se slazem apsolutno, dokle god grad daje ovoliko koliko daje ako su oni zadovoljni ja sutim.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2018, 14:10

Skver je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Sta se kome duguju saznat ce mo, jer nema izvjestaja od prosle i pretprosle sezone, samo ima kad se neko proda za 450 000 eura......vratili nekome 270 000 km, kome i zasto smo vratili.
Kad je preuzeo klub nije imao feninga u budzetu i posudio je i sam pare klubu kao i ovaj drugi ljubitelj Slobode i potencijalni novi predsjednik, to smo znali od pocetka i zato smo i mislili kako ce kad napusti klub i on ostaviti dug u vidu pozajmice iza sebe. Cekale se pare od Evrope i sanirale se plate te jedan dio pozajmice (sebi vratio koliko ja imam saznanja). Ostale pare vracene drugom od koga se pozajmilo da bi klub funkcionisao (kao sto je Azmir radio, finansirao klub u vidu pozajmica, ali nije htio prodavati igrace i tako vracati taj dug sto je njegov najveci propust), i to svi ovdje na forumu znaju, jer je trebalo zavrsiti proslu sezone i zepoceti ovu tekucu, sreca pa se prodao Darko, opet zahvaljujuci Senadu i shemama, tako da se dug cak i smanjio od njegovog dolaska. A to je valjda najbitnije u cijeloj ovoj prici. Pa cak da je i sebi uzeo dio kolaca, neka je, sve dok klub posluje pozitivno. Sto kaze Ultra, ko smo mi da nam se svaki detalj mora objasnjavati? Nigdje u svijetu toga nema.

Potrazivanja vracena, Arkada isplacena, znaci ODLICNO.

Bilo bi lijepo znati koliki je ukupni dug Slobode nakon ovog izvjestaja i uplacene posljenje rate reprograma? To bi bilo lijepo znati i uporediti sa prvim danom Senadovog dolaska u klub.
Koliko je ostalo reprograma da se plati, koliko para?
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 14 okt 2018, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.

075 ❤

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 14 okt 2018, 14:12

Iz Grada su zadovoljni cim im niko na vrata ne kuca :lol:

Ali sto ima ovih par delegata ovdje kada bi Messija doveli u Slobodu oni bi nasli nacin za negativan komentar.

Jbt led "navijaju" za klub a nikad pola riječi pozitivno nisu napisali.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 okt 2018, 14:34

Moram samo prokomentarisat nisam mogao presutit. 95% prihoda su transver, od grada, federacije i Tk, a ova uprava j uspjela za osam mjeseci jad i bjedu skupiti od sponzora i donacija.znaci reklamirali su se besplatno. Iznajmili svoje stanove. Itd. Vazno je da su svoje pozajmnice vratili. Izvjstajje stur i jadan a sto znaci nema ni ko je pozajmio ni kome je vraćeno. Ko je taj posrednik kome je isplaćena tolika cifra a grad zna ko je. Ko su sponzori i koliko su plaćali sponzorstvo i clanvi uprave. I sad kad su vam zamazali ocii ostavili oko 100 000 koja će bit utrosena za tekuću platu ostavljaju klub i bjeze. Svako od nas na ovajnacin moze vodit klub kad dobije 1 mil od grada ...... Zalosno i jadno

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.