Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 26 avg 2014, 09:11

storm_raider je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Dusko treba osisat one repove od kose po vratu jos malo pa ce mu zapadat za patike :D dobro je nek nea vise ono Sabitovo Hajmo u PM ,a i Aco je ise igro na trice pa me nervirala ta kosarka za kos vise ako ide ide ako ne ide moze nas Finska nagu.zit ovaj covjek mislim na Duska ipak ima drukciji pristup :thumbup:
Ne shvatam zasto ljudi ovdje podcjenjuju Finsku. Finska nas i sad moze razvaliti 20 razlike.
kada smo u punom sastavu ne moze, ali bi bilo zestoko
ali cinjenica jeste da je finska trenutno u europskih top 16
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 26 avg 2014, 09:50

semir01 je napisao/la:4:50
[youtube][/youtube]
Kolko ja znam Panathinaikos nije Spanski klub.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 26 avg 2014, 10:41

Pa zato i kazem, ovo je bilo prije nego je Dusko potpisao za Panatu.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2014, 13:25

Napisao sam ovde da cemo proci ove grupe glat (4-0 i ostajem pri tome) bez obzira na igracki kadar , VB bez nba igraca je poprilicno tanka ekipa iako kad uzmemo neka poredjenja ni nasi role igraci ne igraju u nekim velikim ekipama ali talent je na nasoj strani kao i uvijek , island nas moze iznenadit pogotovo na gostovanju i bez mirze medjutim mi samo ne smijemo dozvolit da se raspucaju al mi to uvijek uspijemo i kivni smo na ekipe tog tipa finska nas redovno zatrpa latvija nas izbaci sa EB i tako dalje no to nije ni bitno.

Ne znam kako vi gledate na ovo sve oko saveza ali ja mislim da je ova godina tj naredna sezona mozda i najvaznija godina za nasu kosarku od kako smo postali samostalna drzava... Svemu i svacemu se mogu nac zamjerke a pogotovo u nasoj drzavi ali ja mislim da se oko kosarke uradilo bas puno u ove 4 godine. Necu nabrajat uspijehe mladjih kategorije moze se samo reci da igramo na najvisim nivoima u svim kategorijama , liga za mlade se odigrala opet i slicno. Na nivou A reprezentacije uradilo se puno , pogotovo dolaskom Duska i po meni je njegov ostanak najvaznija stvar za ovu reprezentaciju jer sa strucnjakom kao on i boljim igrackim kadrom mi se mozemo nadati konacno nekom vecem uspijehu. I mene je zabrinula njegova izjava nakon utakmice , ali iskren da budem nisam pratio njegove intervjue , izjave i slicno vjerovatno je samo takav tip covjeka jer mi nema neke logike da se kvalifikuje na EB i da onda odustane od istog ...

Ne svidja mi se nimalo ova negativna energija na nivou KSBIH - Nurkic , momak je mlad samo 19 godina pred njim je tezak put , novi zivot , nova drzava , najbolja liga na svijetu mislim da se sve to moglo rijesit u 4 oka sto se kaze i proci bez neki sarkasticnih izjava na rubu uvrede. Ja samo znam da Nurkic i bez nase repke ima buducnost a mi cemo tesko naci takvog talentiranog kosarkasa u narednih 10 godina pogotovo kad uzmemo u obzir da za ovih 20 godina nismo imali centra kako bog zapovjeda.

Ocekujem pobjedu protiv islanda , mislim da ce nemanja u ovoj utakmici imat manje svezane ruke i da ce nas on i vodit do pobjede. Nadam se da cemo pokazat da smo ekipa i bez mirze i da znamo igrat dobru kosarku. Sve u svemu zivi bili pa vidjeli ja se samo nadam da dusko ostaje , da ce se nurkic i harun i ostali skontat a onda je sve u nasim rukama. Mislim da nemamo taj luksuz da igramo bez naturalizovanog igraca i 100 % sam siguran da cemo sredit nekog solidnog pogotovo ako dusko ostane on ce pogodit savrsenog igraca siguran sam.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 avg 2014, 14:09

grgr je napisao/la: ali ja mislim da je ova godina tj naredna sezona mozda i najvaznija godina za nasu kosarku od kako smo postali samostalna drzava...
sljedece sezone ako Bog da imati cemo mirzu koji ce jos sljedecu i preksljedecu godinu biti u kako god zelite vrhuncu, zenitu, pime-u, ..., karijere i koji ce sa ako Bog da sa jusufom cini mozda i najpotetniju centarsku liniju europe +nekoliko dobrih igraca i solidnih igraca zbog toga mislim da cemo napraviti dobar rezultat i plasirati na svijetsko prvenstvo
a tamo kako rekoh imati cemo mirzu na punom vrhuncu i jusufa sa iskustvom
poslje ce nastupiti pad mirze, a pitanje je da li cemo imati onda opet 2 igraca kvalitete kao sto su mirza i jusuf na parketu zajedno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2014, 14:22

nerminh74 je napisao/la:
grgr je napisao/la: ali ja mislim da je ova godina tj naredna sezona mozda i najvaznija godina za nasu kosarku od kako smo postali samostalna drzava...
sljedece sezone ako Bog da imati cemo mirzu koji ce jos sljedecu i preksljedecu godinu biti u kako god zelite vrhuncu, zenitu, pime-u, ..., karijere i koji ce sa ako Bog da sa jusufom cini mozda i najpotetniju centarsku liniju europe +nekoliko dobrih igraca i solidnih igraca zbog toga mislim da cemo napraviti dobar rezultat i plasirati na svijetsko prvenstvo
poslje ce nastupiti pad mirze, a pitanje je da li cemo imati onda opet 2 igraca kvalitete kao sto su mirza i jusuf na parketu zajedno
U potpunosti se slazem , zato i kazem da je pored ostanka duska , nurkic odma na listi prioriteta nadam se da ce se usokro sve rijesit...

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 avg 2014, 14:32

nerminh74 je napisao/la:
sljedece godine se mozemo plasirati na olimpijske igre a ne na sp :) makar na one dodatne kvalifikacije, na same igre je vec tesko doci.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 14:43

Ne znam jesam li previše nerealan,ali kad bi mi imali sve igrače zdrave,dobrog naturalizovanog igrača na poziciji play,te Duška na klupi, nikako se ne mogu oteti utisku da bi mi s takvim rosterom bili kandidat i za zlato.

Vjerujem da ima još ljudi koji se potajno tome nadaju. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 avg 2014, 14:50

Ja sam skoro prico s jednim covjekom oko Nurkica po njegovoj prici on kaze da je Nurkić trazio dva dana od saveza/trenera da dobije da zavrsi neke obaveze s Cedevitom spomeno mi je nešto i Laško u tome uglavnom trener mu je reko da moze dobiti samo jedan dan i da se vrati onda je ovaj otišo tamo i nije se više ni vratio..po meni bez obzira da li je ovo tačno i 1% ili nije ali nisu čista posla i pitanje da li javnost ima pravi uvid u situaciju

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 avg 2014, 14:51

ukoliko bi iskopali univerzalnu trojku kao sto je nekad bio recimo Hukic..dakle da je u stanju pogoditi nesto u napadu(cak i ne mora ko Huka bit napadacki), ali da je u stanju pomoci u skoku i odbrani..

tada bi sve bilo moguce..pod kosem sa Todicem i Nurkicem smo jako dobro popunjeni, posebno ako Nurkic napreduje u NBA, vani sa dobrim stranim playmakerom bi to takodjer bilo vise nego solidno popunjeno : crnac, Djedovic, Gordic, Pasalic, Sutalo, Mitrovic..i samo fali ta prava trica bas profila Huke
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 avg 2014, 14:55

Ako budemo u kompletnom sastavu na EP i sa Duskom i Trajkovicem na klupi mozemo nadati necemu.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 avg 2014, 15:03

Clutch je napisao/la:Ne znam jesam li previše nerealan,ali kad bi mi imali sve igrače zdrave,dobrog naturalizovanog igrača na poziciji play,te Duška na klupi, nikako se ne mogu oteti utisku da bi mi s takvim rosterom bili kandidat i za zlato.

pa ja gajim nade za medalju, zlato tesko jer bi zahtijevalo da pobjedimo recimo jednu spaniju
npr. proslo EP da je mirza zabio jos jednu sa parkinga 2-3 sekunde prije kraja kada je pucao i pogodio obruc mi bi prosli grupu i imali bi slican put koji je imala litvanija i mogli smo i mi do medalje (jedini pravi protivnik poslije je bila hrvatska)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 15:11

nerminh74 je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ne znam jesam li previše nerealan,ali kad bi mi imali sve igrače zdrave,dobrog naturalizovanog igrača na poziciji play,te Duška na klupi, nikako se ne mogu oteti utisku da bi mi s takvim rosterom bili kandidat i za zlato.

pa ja gajim nade za medalju, zlato tesko jer bi zahtijevalo da pobjedimo recimo jednu spaniju
npr. proslo EP da je mirza zabio jos jednu sa parkinga 2-3 sekunde prije kraja kada je pucao i pogodio obruc mi bi prosli grupu i imali bi slican put koji je imala litvanija i mogli smo i mi do medalje (jedini pravi protivnik poslije je bila hrvatska)
Uz tako kvalitetan roster i kvalitetnog trenera, kad ti jedan Mirza poludi ti možeš pobjediti svakog pa čak i tu Španiju..Naravno da treba dosta stvari da se poklopi za takvo nešto, ali po meni je ovaj roster sa Duškom na čelu kalibar i za zlato, onako subjektivno. Medalji se možemo i objektivno nadati..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 avg 2014, 15:19

mi nismo nikad prosli ni u drugi krug osim 93. za medalju se mora puno stvari poklopiti. recimo mirza je dosad minimalno u jednoj utakmici imao los sut, i ako je mozda na kraju dosao na svoj broj poena. a ti od cetvrtfinala nemas pravo vise na losu partiju, a i u drugom krugu te losa partija kosta odma jedno mjesto i znaci jaci protivnik u cetvrtfinalu.
mi ako budemo kompletni i dusko ostane, mozemo svasta ocekivati, u drugi krug jednostavno moramo proci, imamo i kvalitet za cetvrtfinale. ali da tu nesto postignes, moras imati i malo srece u zrijebu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 avg 2014, 15:38

dino-92 je napisao/la:mi nismo nikad prosli ni u drugi krug osim 93. za medalju se mora puno stvari poklopiti. recimo mirza je dosad minimalno u jednoj utakmici imao los sut, i ako je mozda na kraju dosao na svoj broj poena. a ti od cetvrtfinala nemas pravo vise na losu partiju, a i u drugom krugu te losa partija kosta odma jedno mjesto i znaci jaci protivnik u cetvrtfinalu.
mi ako budemo kompletni i dusko ostane, mozemo svasta ocekivati, u drugi krug jednostavno moramo proci, imamo i kvalitet za cetvrtfinale. ali da tu nesto postignes, moras imati i malo srece u zrijebu.
nisam ni ja misljenja da je BiH za zlato, ali sam misljenja da ukoliko se jedna ili dvije stvari poklope mislim da mozemo do neke medalje
a citava poenta ove sljedece godine dvije jeste u tome sto sa jusufom koji ce se aBd i dalje razvijati, sa nihadom i nekim ko iskoci, mi napokon mozemo prezivjeti i lose suterki izdanje mirze

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 avg 2014, 17:17

Rano je još pričati o medaljama, a kamoli o nedostižnom zlatu. :roll: Mi još uvijek ne znamo da li će nas Duško voditi na Eurobasketu, a trener je usudit ću se reći najbitnija karika u cijeloj priči. On je u stanju izvući maksimum iz našeg najboljeg igrača i ima takav autoritet da će se svaka njegova riječ slijepo poslušati.

Ekipa koju čine Amerikanac (Gordić) - Mitrović (Šutalo) - Đedović (Milošević) - Teletović (Todić) - Nurkić (Kikanović, Stipanović (koji mogu i na četvorku)), a koje s klupe prevodi Ivanović, i te kako je respektabilna ekipa i u stanju je napraviti veliki uspjeh na Eurobasketu, naravno u zavisnosti od faktora sreće, ali mi i dalje ne znamo hoće li sve ići po planu i kakvi će nam biti protivnici.

I ja bih želio da nas konačno pogleda sreća nakon Slovenije, zaslužili smo više nego iko, ali treba biti oprezan u najavama. ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 17:23

Ja sam samo rekao kad bi sve bilo onako kako zamišljamo da se možemo nadati i zlatu. Naravno da sam svjestan da je 5% šanse da se sve poklopi i u konačnici i ostvari..

S druge strane, medalju, ili barem polufinale gledam kao objektivno zacrtan cilj, jer ovaj roster što ga je @Claus napisao, sa Duškom na čelu, je definitvno u stanju za takvo nešto.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 avg 2014, 17:30

Vidi, i ja sam za to da se uvijek postave visoki ciljevi, jer jedino tako se u životu može nešto ostvariti, ali znaš i sam kako je to kod nas. Znaš kakva bi se kod nas klima stvorila kada bismo otpratili košarkaše na Eurobasket s očekivanjem da nam donesu medalju, a oni recimo ne budu ni blizu tome :?: Vjerujem da znaš. Jednom kad krene neosnovana priča da smo u stanju biti tako visoko plasirani, gotovo je.

Zato ih treba postepeno uzdizati i ne praviti od njih neku ultra-mega-giga jaku selekciju, jer to realno još uvijek nismo. U normalnim okolnostima se možemo nositi s većinom, ne i s onim najjačim, zato nam imperativ ne treba.

I da, ovo nije namijenjeno konkretno tebi, razumio sam vrlo dobro o čemu govoriš, nego iznosim općenito svoje viđenje cjelokupne situacije. ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 17:36

@Claus

Moje mišljenje je da, ponavljam, s tim rosterom koji si naveo, i sa Duškom na klupi, mi se možemo nositi i sa onim najjačima.

Što se tiče atmosfere, euforije, svega toga, slažem se s tobom.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Cwirek, DjaniTarik, Lavcina, MElloo, schalke i 77 gostiju.