Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la kobe24 » 25 avg 2014, 14:38

nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: A baš smo na poziciji centra bili najbolje pokriveni. :mrgreen:
a koji od njih izvrsno igra ledzima

i potrebno nam je 1 mjesto u grupi da bi bili bolje rangirani i dobili bolju grupu
A gdje sam ja napisao da neki od njih izvrsno igra ledjima?
I dalje stojim iza toga da smo u ovim kvalifikacijama bili najbolje pokriveni na petici. Jedino smo tu pored startnog igraca imali jednu dostojnu zamjenu, na svim ostalim pozicijama smo se nekako krpili. A, istina da niti jedan od njih ne igra ledjima. Kikanovic ima opcenito dobru tehniku centra, ali je ledjima dosta tanak zbog tog nedostatka mase. To se ocigledno ne moze promijeniti, jer je vjerovatno tako genetski determinisano. Stipan je u stanju samo zicere da pogodi, mada i to nerijetko fula, ali je generalno itekako koristan igrac. Pokusa on s vremena na vrijeme nesto i ledjima, ali lopta uglavnom zavrsi na prvom obrucu. Juka ce, ako Bog da, nadomjestiti sve njihove nedostatke. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 avg 2014, 14:40

cestitke na plasmanu. sad na kladionici uloziti pare na island u ovoj zadnjoj utakmici
You are someone else I am still right here

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 avg 2014, 15:26

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: A baš smo na poziciji centra bili najbolje pokriveni. :mrgreen:
a koji od njih izvrsno igra ledzima

i potrebno nam je 1 mjesto u grupi da bi bili bolje rangirani i dobili bolju grupu
A gdje sam ja napisao da neki od njih izvrsno igra ledjima?
I dalje stojim iza toga da smo u ovim kvalifikacijama bili najbolje pokriveni na petici. Jedino smo tu pored startnog igraca imali jednu dostojnu zamjenu, na svim ostalim pozicijama smo se nekako krpili. A, istina da niti jedan od njih ne igra ledjima. Kikanovic ima opcenito dobru tehniku centra, ali je ledjima dosta tanak zbog tog nedostatka mase. To se ocigledno ne moze promijeniti, jer je vjerovatno tako genetski determinisano. Stipan je u stanju samo zicere da pogodi, mada i to nerijetko fula, ali je generalno itekako koristan igrac. Pokusa on s vremena na vrijeme nesto i ledjima, ali lopta uglavnom zavrsi na prvom obrucu. Juka ce, ako Bog da, nadomjestiti sve njihove nedostatke. :)
pasalic je solidno mjenjao gordica taman za onih 15-tak minuta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 avg 2014, 16:16

Posjeta u Skenderiji vrlo dobra, konačno da se i Sarajevo probudilo. :thumbup:

Što se tiče utakmice, nema potrebe trošiti riječi. Odigrali smo koliko je bilo potrebno, ništa bolje ili lošije nego dosad, te osigurali plasman na EP. Sada ponovo imamo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, što je svakako velika stvar za nas. Sigurno da trebamo biti hrabri i ambiciozni kada za to dođe vrijeme.

Samo da Duško ostane selektor. :pray:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 25 avg 2014, 16:23

Kakva je situacija sa selektorom? Potpisao je do kraja ljeta...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 avg 2014, 16:48

Claus je napisao/la:Samo da Duško ostane selektor. :pray:
Sa Duškom na klupi i sa bitnim igračima koji su falili u kvalifikacijama, drugi krug na EB je realnost. Naravno, treba sačekati i vidjeti kakva grupa nas čeka, ali ako se ispune navedeni uslovi, ni to neće biti toliko važno.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 25 avg 2014, 16:54

nerminh74 je napisao/la: pasalic je solidno mjenjao gordica taman za onih 15-tak minuta
Iznenadilo me koliko je Pašalić sazrio kao igrač u posljednje dvije godine. Postao je strašno racionalan igrač, adekvatna zamjena za Gordića. Mada čini mi se da naši plejmejkeri ne smiju šutati što je po meni greška jer tako gubimo Gordićev napadački potencijal. Što se tiče selektora misli da će njegov ostanak najviše zavisiti od toga kakvu će sezonu imati u Panathinaikos-u te naš igrački kadar. Ako svi najbolji igrači budu na raspolaganju selektoru mislim da će ostati.
"Welcome to prime time, bitch!"

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 avg 2014, 16:58

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Sa Duškom na klupi i sa bitnim igračima koji su falili u kvalifikacijama, drugi krug na EB je realnost. Naravno, treba sačekati i vidjeti kakva grupa nas čeka, ali ako se ispune navedeni uslovi, ni to neće biti toliko važno.
Da, mogli bismo konačno dočekati da u većini susreta mi vodimo glavnu riječ i odlučujemo ishod.

Btw, meni je Pašalić i dalje indijanac. :?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 avg 2014, 16:58

nerminh74 je napisao/la:meni se ovo ne sviđa
"Najbitnije od svega jeste da smo se ponovo kvalifikovali na Euro. Ova ekipa ima potencijala za velike stvari, a povratkom Nihada Đedovića i dovođenjem još jednog kvalitetnog igrača, možemo mnogo toga napraviti na Euru. Što se tiče Islanda, žao mi je što ću propustiti ovaj meč, ali zbog privatnih obaveza i problema, dobio sam dopuštenje od selektora i Košarkaškog saveza BiH da ne putujem na posljednji meč", rekao je Teletovi
a sta je sa nurkićem kapitenu
vjerovatno misli da nema potrebe da ga spominje, podrazumijeva se da će biti na raspolaganju za eurobasket

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 avg 2014, 17:03

Po izjavi nakon utakmice, kada je rekao ,bilo mi je izuzetno lijepo raditi sa ovim momcima..." dalo se zakljucit da je dosao da odradi samo kvalifikacije, al vidjet cemo, nadam se da ce ostati.
Don't believe the hype.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 avg 2014, 17:09

akisarajevo92 je napisao/la:
Po izjavi nakon utakmice, kada je rekao ,bilo mi je izuzetno lijepo raditi sa ovim momcima..." dalo se zakljucit da je dosao da odradi samo kvalifikacije, al vidjet cemo, nadam se da ce ostati.
Ma, i ja sam sumnjičav oko njegovog ostanka, ali se ipak nadam da će već napravit nekakav dogovor. Ovako bi to bio nedovršen posao, takoreći. :|

Mada, meni još uvijek nije jasno ni otkud da jedan takav trenerski kalibar uopšte sjedne na našu klupu, i to u kvalifikacijama.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 avg 2014, 17:20

Možemo se samo nadati da ovo Ivanoviću nije bio samo usputni posao, jer je trener njegovog kalibra neophodan ako želimo postići nešto više na Eurobasketu. Meni je odmah bilo sumnjivo kad sam vidio Acu na tribinama, a Duškova izjava poslije utakmice je potkrijepila moju sumnju o njegovom prijevremenom odlasku.

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 25 avg 2014, 17:35

Claus je napisao/la:
Da, mogli bismo konačno dočekati da u većini susreta mi vodimo glavnu riječ i odlučujemo ishod.

Btw, meni je Pašalić i dalje indijanac. :?

Nažalost mi u ovom trenutku nemamo boljeg rezervnog pleja. Mada ako se sjećaš kakav je bio u Bosni, mnogo je napredovao. Nego kakva je situacija sa Ratkovicom, da li još postoji opcija da on igra za nas?
"Welcome to prime time, bitch!"

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 avg 2014, 18:11

nerminh74 je napisao/la:pasalic je solidno mjenjao gordica taman za onih 15-tak minuta
Da, ali je za to vrijeme imao maksimalno 2 poena u prosjeku i mozda isto toliko asistencija. I nije nesto, zar ne?!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 25 avg 2014, 21:13

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:pasalic je solidno mjenjao gordica taman za onih 15-tak minuta
Da, ali je za to vrijeme imao maksimalno 2 poena u prosjeku i mozda isto toliko asistencija. I nije nesto, zar ne?!
Ako će nam Pašalić biti jedna od mogučih opcija za Euro, i ako ga ovdje netko vidi kao jednu realnu soluciju, onda ne znam .... pretpostavljam da kad se kaže Euro, da se razmišlja o malo više podignutoj ljestvici, a to je barem taj nesretni drugi krug, a tamo neče biti britanaca i njihovih strašnih plejova protiv kojih se treba boriti ...a da, zaboravio sam na island

Rios

Post Postao/la Rios » 26 avg 2014, 00:12

Ne stigoh prije..Svaka cast momci na jos jednom Euru !! :clap: :clap: :bih: :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 avg 2014, 02:11

Dusko treba osisat one repove od kose po vratu jos malo pa ce mu zapadat za patike :D dobro je nek nea vise ono Sabitovo Hajmo u PM ,a i Aco je ise igro na trice pa me nervirala ta kosarka za kos vise ako ide ide ako ne ide moze nas Finska nagu.zit ovaj covjek mislim na Duska ipak ima drukciji pristup :thumbup:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 26 avg 2014, 05:38

Bravo nermine I meno je sve to zapalo za oko I slicno razmisljam.
Malo mi je to bezr za nurkica sto je ocito da je tu doslo do nekih razmirica I zamjeranja.
A za ivanovica generalno svi imamo strah da ne ode,a bogami kako je to kod nas sve nakraju ispali amaterski ne bi me cudilo da ode.
Hajde uredu povrede,ali cirkus oko amerikanca I nurkica,vala nam nije trebao.
Nadam se da dusko ostaje,nije covjek nista rekao nego je samo strah u nama da ne ode opravdan
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 avg 2014, 08:46

zgembo89 je napisao/la:Dusko treba osisat one repove od kose po vratu jos malo pa ce mu zapadat za patike :D dobro je nek nea vise ono Sabitovo Hajmo u PM ,a i Aco je ise igro na trice pa me nervirala ta kosarka za kos vise ako ide ide ako ne ide moze nas Finska nagu.zit ovaj covjek mislim na Duska ipak ima drukciji pristup :thumbup:
Ne shvatam zasto ljudi ovdje podcjenjuju Finsku. Finska nas i sad moze razvaliti 20 razlike.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.