Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

majestic24
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la majestic24 » 09 mar 2011, 12:26

Netreba nama citav vezni red. Nisu Fletcher i Carrick losi samo sto mi od njih previse ocekujemo,posebno od ovg drugog. Nemojte zaboraviti da su oni 90% defanzivci a 10 % ofanzivci. Od njih je zaista glupo ocekivati da kreiraju nase akcije . Ono sto treba da ucine je da presijecaju protivnicke napade i to je to. Oni to rade.

Nama fali Scholes. Paul je vec ostario i moramo naci jakog igraca koji ce ga zamijeniti. Ja jedino vidim dva kvalitetna igraca koja to mogu. Prvi ,a ujedno i igrac kojeg je lakse dovesti je Wesley Sneider. On bi dosao ko kec na desetku. Drugi je Xavi. On nece doci sigurno,al kazem samo kakav nam igrac treba. Prvo Barca ga nece nikada pustiti a drugo,Fergie nedovodi igrace starije od 30 godina.

Za formaciju 4-5-1,koja se cesto transformise u 4-3-3 treba nam Pastore. On bi trebao biti taj ofanzivni vezni . Nani je igrac za pocetnih 11 i tu nema dileme. Valencija sta sere to me nezanima. Ja sam njemu davno rekao da je njemu najbolje da pocne navijati za nase susjede,Shity jer kod njih igra 11 zvijezda u pocetnih 11.

Sto se obrane tice tu nemoramo nista dirati sve dok Vidic ili Rio ne odu u penziju.

Evo kakav bi ja tim zelio

formacija 4-4-2

first 11

--------------------Adler---------------------
Rafael ---Ferdinand-----Vidic--------Evra

---------Fletcher---------------Sneider-----
Valencija-------------------------------Nani
-----------Berbatov--------Rooney----------

second 11

-------------------Lindgren-------------------------
O'Shea-------Evans-----------Smaling------Fabio

-------------Carrick------------Anderson----------
Park----------------------------------------Patore
-------------Welback--------Macheda--------------

formacija 4-5-1 (s transformacijom u 4-3-3)

first 11

-------Patore----Sneider------Fletcher-----
Valencija--------------------------------Nani

---------------------Rooney-------------------

second 11

------Carrick--------Anderson--------Gibson------
Park----------------------------------------Cleverley

--------------------Welback--------------------------

prodao bih owena,gibsona,hargu,browna a penzionisao giggsa,scholesa i vds
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 09 mar 2011, 12:35

Ja lice ne bih volio da vidim Snidera u Unitedu, ali to su samo moje zelje. Ako bih vec morao birati koga dovesti to bio De rossi ili Bastian Swainstaiger to su igraci koji imaju iskusto i to je ono sto Unitedu treba. Snider je dobar igrac ali misli da je previse sklon povredama. Ljudi moji United ima dobar tim super izbalansiran vrlo malo treba pojacanja a mladi igraci koji dolaze su klasa. Nadam se da ste imali priliku da pratite nase mlade igrace po to je ludilo kakvi su nam klinci. Dolazi jedna potpuno nova generaciji iz naseg pogona iz tog razloga Sir nije mnogo trosio, United mora imati igrace sa svojom DNK.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 09 mar 2011, 14:21

Sarah Webb-Lee's pro-Manchester United, anti-Manchester City car sticker has caused controversy. Photograph: Andrew Yates/AFP/Getty Images
A Manchester United fan was told by police she faced legal action unless she removed part of a car sticker which teased Manchester City.

Sarah Webb-Lee, 39, sported a sticker on the rear window of her Vauxhall Corsa which read: "On the first day God created United then completely fucked up and created City."

Zar ima i ovog!? :lol:
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 09 mar 2011, 14:22

Za mene je svaki igrač Uniteda najbolji na svijetu, mislim da nakon ova 2 poraza da smo malo konsolidirali redovi i da bi trebali pobijediti uzdrmani Arsenal
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 09 mar 2011, 14:25

slika

Evo podpisivanje ugovora, pazite ovdje Obi Mikela koji je bio potpisao i odmah presao u Chelsea bila je oko toga isto saga!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 09 mar 2011, 14:43

Arnelinho je napisao/la:
haxonja je napisao/la: Po cemu to treba United bolju logistiku, Glejzeri imaju sigurno pozadinu da odplate United, a znas kako!? Tako sto mogu neku od svojih kompanija prodati koja vrijedi enormne cifre i sigurno mogu uzeti dobre pare.
Npr:
Low-key billionaire thrust into the limelight with $1.5 billion purchase of pro soccer's Manchester United. Raised the ire of team's rabid fans, raised hundreds of millions of dollars in preferred stock to help with the financing. Also owns Tampa Bay Buccaneers, pro football franchise worth $877 million. Real **** of wealth less glitzy: holding company Zapata, its best-known big investment in fish-oil outfit Omega.Low-key billionaire thrust into the limelight with $1.5 billion purchase of pro soccer's Manchester United. Raised the ire of team's rabid fans, raised hundreds of millions of dollars in preferred stock to help with the financing. Also owns Tampa Bay Buccaneers, pro football franchise worth $877 million. Real **** of wealth less glitzy: holding company Zapata, its best-known big investment in fish-oil outfit Omega.
Evo odplate proda ekipu Tampa Baya koja sigurno donosi manji profit jer tko prati NFL i odmah u podpunosti odplati dug svoj. United je masina za pravljenje para pa da nije tako davno bi on prodao United i budi siguran pa sto mislis da se sejk toliko bori za United!? To za advokate sto ti kazes pa legendo zar nije bolje menadzere zaposliti sto svi rade tim vrhunski ljudi koji ce nadgledati svaki dio odnosno sektor firme ili kluba.
Mcdonald radi na principu frencajzinga! ;)
Ne zavaraji se da je u NFL-u malo para,mnogo vise je nego sto mozes da zamislis,al' to je opet onaj laicki pogled na svu situaciju(ovo sto govorim)u svakom slucaju nekak' se pare moraju naci,a kako ce to biti,ne znam,sumnjam da ce se sta prodavati iz objektivnih razloga koje necu da navodim...(zalazimo u off i ovo je zadnji post na tu temu)
1.advokate si izuzeo iz konteksta,misljeno,desna ruka,zastupnici...konacni prenosnik informacija u lancu od izvora do Glezera,dousnik
2.menadzeri su dio ekipe,isto kao i u nogometu 11 napadaca ne cini ekipu,nego golman,veznjaci,odbrana i napadaci(najprostija moguca slika formacije)
3.ekipa pa u bilo kom smislu je ispred pojedinca,da preispitas bilo koju poru zivota vidjeces da je tako,od ustava,zakona,soc. problema,sporta,ekonomije,religije itd.
podebljano,opet si pojednostavio ,nije bas ni firma ni klub upitanju,vec nesagledivo bogastvo,koje u sustini ne postoji,jer Glezer tih para nema u novcaniku.
Nadam se ,da niko nije pomislio, kad je Glezer(ili ko god) diz'o kredit da kupi MUFC da e dobio kes u ruke ili na banku-poslovalo se je "u ćoravo"rijecima,licitranjem cifri...(prevedeno:nije nuzno da banka ako daje 500 milijardi euri kredita,da te pare i stvarno ima),istim tim licitiranjem cifri oni mogu i otplatiti kredit,kako?Napraviti plan,sistematski potraziti pokrica,preuzeti rizik i preci u sprovodjenje zamisli.Koju ideju,ja ne bih znao odgovoriti,jer neznam situaciju u kakvoj se Glezeri nalaze,ali da se da,da se.
Postoji jedna dobra finta-u razvijenim zemljama imas periode od ustanavljanja preduzeca do odredjenog roka,kada od drzave dobijas stimulacije a usput si rijesen poreskih obaveza,pa eto...bas me zanima sto tako rade sve vece kompanije.
Dalje,Mura prestade sa radom,ne zbog konkurencije europskih velikana,nego svjetskih,jeftinih.Tipican primjer je Honda(ako se ne varam)gdje je sjediste proizvodnje u SDA a firma je sto znamo "japanska"(ovo cija je firma je vrlo relativno,jer ne postoje nacionalne firme,danas manje vise ne) ;)
Znaci,ekipno i sistematski se da rijesiti svakog duga,taman da je ekvivalentan bogastvu Billa Gatesa,al' MUFCu fali (bar u mojim ocima)brend ekipe koja je odgojena "mančesterski",koja igra na svoj nacin,koja igra za MUFC,posljedicno dolaskom Glezera je i SAF poceo da radi greske,odn ne on,nego vjerovatno nj stucni stab-to hocu da kazem,sta je recimo Evans,Smalling,Gibbson naspram nekadasnjeg Tedya,Keana,Nevila,Giggsa,Scholesa itd.jel to na jednom u gradu manchesteru nema vise talenata?bojim se da nije-tu je poenta i ovim ne mislim nista lose,nego konstatujem ;)
Prvo lose moje izvlacis iz konektsta, ja sam rekao da moze prodati tu ekipu uzeti pare i sigurno odplatiti United jer kada pogledas fudbal je world wide i puno vece se cifre okrecu, dok NFL sigurno nije na nivou fudbala niti ce ikada biti zar nije logicno!?
Naravno da nijedan covjek od ovih milijardera nema zivi cash ako tako mozemo ga nazvati nego se procijenjuje njihova imovina, njihova ulaganja i na osnovu toga se daje procijena njegove vrijednosti i bogastva.
To su sve investitori koji zive od ulaganja pa i sam Glejzer je uzeo kredit da kupi United i imao je vec nekih sredstava svojih pa je to sastavio.
Nema u gradu oni gledaju samo znas i sam da svi veci klubovi dovodu tu dijecu iz cijele Engleske ili svijeta pa Tedy,Keane su kupljeni igraci, United sve je svoje prijasnje transfere pokrivao sa dobrim poslovanjem i tacno odmjerenim sredstvima za transfere jer kada pogledas Cole,Cantona,Stam,Keane,Smaichel...itd su sve kupljeni igraci, a tako i danas i ovi Hernandez,Smalling,Nani,Anderson,Da silva,Rooney.... i imas nesto iz svog pogona i ukomponuj!
Sta je recimo jednom Realu bilo platit Ronlada npr 100 mil kada su prodali njegovih dresova sigurno 10 mil po 50 eura u cijelom svijetu sta je to, kada imas velika trzista: europsko,azijsko,juzno americko i sjeverno itd... opet su dobri na kraju tog poslovanja i Ronaldo dobije svoj procenat.. Perez nije glup covjek dovede za velike pare mega zvijzde ali prodajom njihovih rekvizita opet je u plusu!

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 09 mar 2011, 14:46

@majestic dobre su ti ove postave, a sta je sa Hernandezom u ovim tvojim formacijama?
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 mar 2011, 15:18

majestic24 je napisao/la:Netreba nama citav vezni red. Nisu Fletcher i Carrick losi samo sto mi od njih previse ocekujemo,posebno od ovg drugog. Nemojte zaboraviti da su oni 90% defanzivci a 10 % ofanzivci. Od njih je zaista glupo ocekivati da kreiraju nase akcije . Ono sto treba da ucine je da presijecaju protivnicke napade i to je to. Oni to rade.

Nama fali Scholes. Paul je vec ostario i moramo naci jakog igraca koji ce ga zamijeniti. Ja jedino vidim dva kvalitetna igraca koja to mogu. Prvi ,a ujedno i igrac kojeg je lakse dovesti je Wesley Sneider. On bi dosao ko kec na desetku. Drugi je Xavi. On nece doci sigurno,al kazem samo kakav nam igrac treba. Prvo Barca ga nece nikada pustiti a drugo,Fergie nedovodi igrace starije od 30 godina.

Za formaciju 4-5-1,koja se cesto transformise u 4-3-3 treba nam Pastore. On bi trebao biti taj ofanzivni vezni . Nani je igrac za pocetnih 11 i tu nema dileme. Valencija sta sere to me nezanima. Ja sam njemu davno rekao da je njemu najbolje da pocne navijati za nase susjede,Shity jer kod njih igra 11 zvijezda u pocetnih 11.

Sto se obrane tice tu nemoramo nista dirati sve dok Vidic ili Rio ne odu u penziju.

Evo kakav bi ja tim zelio

formacija 4-4-2

first 11

---------Fletcher---------------Sneider-----
Valencija-------------------------------Nani
-----------Berbatov--------Rooney----------

second 11

-------------Carrick------------Anderson----------
Park----------------------------------------Patore
-------------Welback--------Macheda--------------

formacija 4-5-1 (s transformacijom u 4-3-3)

first 11

second 11

------Carrick--------Anderson--------Gibson------
Park----------------------------------------Cleverley

--------------------Welback--------------------------

prodao bih owena,gibsona,hargu,browna a penzionisao giggsa,scholesa i vds
Nemam kompleks menje vrijednosti da navijam za klub iz drugog grada. Navijam za klub iz svog grada. Neces nikada saznati kako je lijep osjecaj kada otvoris prozor i ispod sebe ugledas stadion svoga kluba. Neces nikada saznati kakav je osjecaj tu zivjeti, provoditi vrijeme i doprinosti (na razne nacine) svom klubu. Neces nikada saznati kakva je to ljubav i emocionalna povezanost. Tebi ne moze nijedna sprava pomoci da vidis stadion 'svoga' kluba :mrgreen: :lol: . Zao mi je sto ces vjerovatno cijeli zivot voljeti na daljinu, te nikada neces biti u potpunosti navijacki ispunjen, kao sto su ispunjeni oni koji su stopljeni sa svojim klubom. Ne pada mi na pamet da navijam za klubove iz drugih gradova, ni Junajted, ni Siti, ni Barsa,... Nekako bi bilo morbidno da navijam u vlastitom domu i tako remetim mir svojim komsijama :mrgreen: .

A posto volis Nanija, preporucio bih ti da navijas za neki zabarsko - spanski klub, jer u tim klubovima ima pregrst zonglera i muljatora.

Sto se tice Nanija, 'najbolji' igrac Mance redovno zakaze kada je najpotrebnije, kada je na suprotnoj strani jak protivnik. To je dokaz da on nije igrac za velike utakmice. Velodrom? Samford bridz? Enfild? Vajt hart lejn? Ajbroks? Mestalja? ,...? NULA!! On moze dobro odgrati jedino protiv Volverhemptona i Birmingema, ali smo na domacem terenu, kada se protivnik povuce u sesnaesterac i klekne na koljena :mrgreen: .

Ova prva formacija 4-4-2 je obicna smijurija :mrgreen: :lol: . Snajder je klasicni ofanzivac, ispod svakog prosjeka kada je u pitanju defanziva. Sve da je Flecer supermen, ne bi mog'o sam pokriti sve rupe na tako sirokom prostoru. Ferdinand i Vidic bi bili na streljani, jer bi svaka ozbiljna ekipa vrlo lako probijala takav vezni red. Odbrambeno, ta bi formacija bila propast. Snajder bi se mor'o puno trositi u defanzivnim zadatcima, tako da bi i njegova napadacka ostrica bila znacajno otupljena. Jos kada se tome pridoda da Snajder nije fizicki dominantan, onda dolazimo do potpunog apsourda ove formacije. Jos kada vidim Berbatova, odmah mi se zamanta :mrgreen: . Pa taj covjek je ist'o usporen snimak. Kao i Nani, on moze dominirati protiv 'trecerazredni' ekipa, koje se useru na OT, povuku u sesnaesterac i kleknu na koljena. On je zastarjeli pivot (koji ne zna igrati glavom), igrac sesnaesterca, potpuno beskoristan u kontrama i polukontrama. Sta je uradio protiv kvalitetnih protivnika!?? NISTA!! Koliko je golova postig'o u gostima? Mizerno malo. Takav sastav bi mog'o pobjedjivati Vulf i Birmingem na domacem terenu, ali bi ih svaka ozbiljnija ekipa rastavila na proste faktore.

Druga formacija ima nekakvog smisla, mada mi nije jasno sta Flecer radi na lijevoj strani terena :mrgreen: :lol: :lol: . Adler? Meni je bolji Kuscak od njega.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 mar 2011, 15:23

majestic24 je napisao/la:first 11

Ne znam kako bi se ovo moglo ukomponovati. Pastore, Sneijder, Valencia, Nani? :o Garantujem da bi ova ekipa, unatoč jakoj odbrani, bila u defanzivi izuzetno tanka. Plus, ova 3 igrača bi koštala 100 miliona Eura(koji milion gore-dole), a to je, morate priznati, previše i za Real, a kamoli Manchester.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 mar 2011, 15:28

Monolog je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:first 11

Ne znam kako bi se ovo moglo ukomponovati. Pastore, Sneijder, Valencia, Nani? :o Garantujem da bi ova ekipa, unatoč jakoj odbrani, bila u defanzivi izuzetno tanka. Plus, ova 3 igrača bi koštala 100 miliona Eura(koji milion gore-dole), a to je, morate priznati, previše i za Real, a kamoli Manchester.
Al' provali na koju je poziciju stavio Flecera :mrgreen: :lol: !?? Sta bi on tu radio :lol: :mrgreen: !??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 09 mar 2011, 15:40

Isto sto ce raditi i da je u sredini. Jer Pastore i Sneider bi bili ispred njega u igri . Ova formacija je zapravo 4-3-3
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 mar 2011, 15:48

U suštini, ovdje bi Flečo bio defanzivni vezni, zar ne? Al' imaš ispred 5 igrača kojima je defanziva nepoznat pojam(Rooney se vrati kad je nervozan i isprati igrača, al' nije to to), te je nelogično da postoji 1 osigurač. Previše ofanzivno djeluje, iako je samo jedan klasični napadač u postavci.

Opet stojim pri onome da Manchester ukoliko osvoji Premiership NEĆE praviti neke ekstremne rezove u ekipi. Možda će tu doći jedno pojačanje i to je to, a poznavajući SAF-a, on će opet izvući maksimum iz svakog igrača kojeg ima na raspolaganju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 09 mar 2011, 15:53

Daj ljudi malo se uozbiljite pa po vasim pricam ispada da je United u krizi ima pet godina da nista nije osvojio ima tri god. polako nije ni priblizno los ovaj tim kao sto neki hoce prikazati. Ko prati United zna da Sir uvijek voli da ima izbalansiran tim, a ovo oko vasih pojacanja hvala bogu pa su to puste zelje. Bice neke kupovine kao i obicno dva tri maximalno igraca jer Sir ce uvesti mlade igrace u tim sa Unitedovim DNK, ne zaboravite ne moze svako igrati za United i karj. Sir ce radije forsirati Gibsona nego da kupuje i to je to pomirite se s tim. Kada se samo sjetim pljuvanja po Vidicu, Evri kada su tek dosli pa to je bilo ludo, hocete instant uspjeh e toga nema u Unitedu. Sir voli da radi s igracima i on vjeruje u njih i sto se mene tice on je uvijek ama bas uvijek u pravu.
Da dodam potpuno se slazem sa Monologom, vezano za njegov post.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 09 mar 2011, 15:58

Monolog je napisao/la:U suštini, ovdje bi Flečo bio defanzivni vezni, zar ne? Al' imaš ispred 5 igrača kojima je defanziva nepoznat pojam(Rooney se vrati kad je nervozan i isprati igrača, al' nije to to), te je nelogično da postoji 1 osigurač. Previše ofanzivno djeluje, iako je samo jedan klasični napadač u postavci.

Opet stojim pri onome da Manchester ukoliko osvoji Premiership NEĆE praviti neke ekstremne rezove u ekipi. Možda će tu doći jedno pojačanje i to je to, a poznavajući SAF-a, on će opet izvući maksimum iz svakog igrača kojeg ima na raspolaganju.
Upravo tako. Uostalom,koja to danas ekipa ima 2 klasicna defanzivna vezna u pocetnih 11?? U Barceloni je to Busqets ili Mascherano. Xavi je kreator. Kao sto kazes za rooneya tako i xavi...moze da isprati igraca al nije to to.

Chelsea ima essiena,arsenal wilshera itd...

Uostalom,s ovim igracima pastore,sneider,nani,rooney i valencija u sastavu uopste ne bi ni zelio misliti na obranu.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 09 mar 2011, 16:13

Monolog je napisao/la:U suštini, ovdje bi Flečo bio defanzivni vezni, zar ne? Al' imaš ispred 5 igrača kojima je defanziva nepoznat pojam(Rooney se vrati kad je nervozan i isprati igrača, al' nije to to), te je nelogično da postoji 1 osigurač. Previše ofanzivno djeluje, iako je samo jedan klasični napadač u postavci.

Neće pravit ni ako ne osvoji, i ne treba... ja i dalje stojim pri mišljenju da gotovi igrači ne garantuju ništa i da nikakvi 50-milionski sega-mega transferi nece donijeti dodatni kvalitet Unitedu. Jer United je tim u kojem je oduvijek vladala disciplina i taktika, a ne zvijezde. Dokle god najveca zvijezda Uniteda ostane SAF ja se ne bojim za nas klub. Istina je da on ponekad zna siljit i previse s nekim igracima, i jedina moja zamjerka ide u tom smjeru, mozda je vrijeme da se povuku neki novi momci iz omladinskog pogona i ukaze vise povjerenja igracima koji su pokazali kvalitet na posudbama. Ja sam mozda malo nestrpljiviji, pa bih se na njegovom mjestu prosle godine posto-poto rijesio Berbatova, ali eto, to bi se pokazalo kao los potez. Sad bih se promptno rijesio Evansa i Carricka (ako se ovaj ne dozove pameti), a trojac VdS-Scholes-Giggs nagovarao da produzavaju ugovor dok mogu hodati, jer nam trebaju, ova druga dvojica povlace kad god je gusto, a prvi brani bolje nego i jedan golman kojeg sam gledao. VdS se kao oprasta od slijedece sezone, ali mislim da se tu moze nesto uraditi. Po meni je najcesci uzrok sto gubimo utakmice taj sto ne drzimo dovoljno loptu proztiv jacih protivnika, i u tom smislu bi trebalo nesto poduzeti, ali vise na taktickom planu i na treninzima nego sa nekakvim wau pojacanjima. Sto se tice gostovanja, to je valjda psiholoski problem, ne treba zaboraviti da na OT-u igramo bolje nego Travnik na piroti, i sto se tice igre na domacem terenu tesko da se ista moze prigovoriti.

@Monolog - skupi boldovana slova u jednu rijec... :mrgreen:
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 09 mar 2011, 16:22

ev sastava iduce sezone:

---------------------------Neuer----------------------------

Rafael-----Ferdinand-------------Vidic-------------Evra

Valencia------Jadson-----------M* Villa----------Nanni

Rooney---------Welbeck
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 09 mar 2011, 16:28

Pustite sljedeću godinu.
Ove godine, tačnije u naredna 3 mjeseca imamo ogromne šanse uzeti 19.titulu i sada se samo tome treba posvetiti.
Povratkom Ria, Andersona, Valencie i Parka ova će ekipa biti sigurno mnogo jača i ja vjerujem da ćemo imati snage uzeti Premiership.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 mar 2011, 16:28

@Isnar( :mrgreen: ),

Kad bih ti rek'o da sam na jednoj drugoj temi pomislio da se ti kriješ iza ovog nicka, ne bi mi vjerov'o. :mrgreen: U svakom slučaju, drago mi je što si opet s nama; nedostajala je određena doza sarkazma, jer je i @Tras bio dugo odsutan, a @Valencia je i dalje na svom "toplo-hladno" principu kada je pisanje u pitanju. :D

@Majestic,

Manchester ne igra tol'ko na posjed lopte kao Barcelona, znaš to i sam. Dakako da Barca igra sa samo jednim klasičnim destruktivcem, al' to im prolazi. Manchester nikada nije igr'o tako, niti će. Dakle, ona formacija sa Pastoreom i Sneijderom mi djeluje nestvarno.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 09 mar 2011, 16:40

Monolog je napisao/la:@Isnar( :mrgreen: ),

Kad bih ti rek'o da sam na jednoj drugoj temi pomislio da se ti kriješ iza ovog nicka, ne bi mi vjerov'o. :mrgreen: U svakom slučaju, drago mi je što si opet s nama; nedostajala je određena doza sarkazma, jer je i @Tras bio dugo odsutan, a @Valencia je i dalje na svom "toplo-hladno" principu kada je pisanje u pitanju. :D

@Majestic,

Manchester ne igra tol'ko na posjed lopte kao Barcelona, znaš to i sam. Dakako da Barca igra sa samo jednim klasičnim destruktivcem, al' to im prolazi. Manchester nikada nije igr'o tako, niti će. Dakle, ona formacija sa Pastoreom i Sneijderom mi djeluje nestvarno.
Mora da je u pitanju tema o NFSBiH, kad sam onom drininom vuku objasnjavao kako nemere meda... :mrgreen:
Inače, tad si me podržao, pa ti se ovom prilikom zahvaljujem 8-)
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 09 mar 2011, 16:41

Valencia je napisao/la:Ova prva formacija 4-4-2 je obicna smijurija :mrgreen: :lol: . Snajder je klasicni ofanzivac, ispod svakog prosjeka kada je u pitanju defanziva. Sve da je Flecer supermen, ne bi mog'o sam pokriti sve rupe na tako sirokom prostoru. Ferdinand i Vidic bi bili na streljani, jer bi svaka ozbiljna ekipa vrlo lako probijala takav vezni red. Odbrambeno, ta bi formacija bila propast. Snajder bi se mor'o puno trositi u defanzivnim zadatcima, tako da bi i njegova napadacka ostrica bila znacajno otupljena. Jos kada se tome pridoda da Snajder nije fizicki dominantan, onda dolazimo do potpunog apsourda ove formacije. Jos kada vidim Berbatova, odmah mi se zamanta :mrgreen: . Pa taj covjek je ist'o usporen snimak. Kao i Nani, on moze dominirati protiv 'trecerazredni' ekipa, koje se useru na OT, povuku u sesnaesterac i kleknu na koljena. On je zastarjeli pivot (koji ne zna igrati glavom), igrac sesnaesterca, potpuno beskoristan u kontrama i polukontrama. Sta je uradio protiv kvalitetnih protivnika!?? NISTA!! Koliko je golova postig'o u gostima? Mizerno malo. Takav sastav bi mog'o pobjedjivati Vulf i Birmingem na domacem terenu, ali bi ih svaka ozbiljnija ekipa rastavila na proste faktore.
Ajd kad vec konstruisete sastave po sopstvenim zeljama da se i ja nakratko ubacim. Slazem se sa dosta toga u ovom dijelu tvoga posta, vezano za Sneidera i Berbatova, naravno za Nania nikako, ali to smo vec precesljali.. Vec sam spominjao da je i moja prva zelja za tog kreativnijeg igraca Snieder, ali s obzirom na ogranicenost njegove defanzivne igre, sto si i sam naveo, morali bi imati jednog klasicnog defanzivca, razbijaca, koji je sposoban da obavlja dobar dio defanzivnih zadataka, bez obzira da li igrao sa Sneiderom ili nekim drugim. Ja takvog igraca vidim u Tioteu. Smatram da bi nam on donio dodatnu stabilnost jer takvog igraca nemamo. Mozda dolaskom ovakvog igraca ne bi bilo potrebe za dovodjenjem nekog skupocijenog kreativca jer bi i Anderson i Scholes, ukoliko produzi ugovor, imali vise slobode u igri, a samim tim i kreativnosti koja nam fali. Naravno, novac je pokretacka snaga za promjene u vidu bilo kakvih pojacanja, tako da ce sve zavisiti od njega, ali kako god da bude Fergi nam je najjaci adut tako da cu se osloniti na njegovu procjenu cjelokupne situacije...
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.