Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 jul 2015, 17:43

KayserSose je napisao/la:Ali on uđe, izdominira i izađe. :tokralju: :rol: :rol: :rol:

P.S. Ako niate vidjeli, imate na jednoj od tema podtopica ekskluzivni info da Leipzig dogodine troši 100m.

P.P.S. Kad već spominješ Wobova pojačanja, zaboravljaš spomenuti da su svi bili rezerve u svojim bivšim klubovima. A što se tiče flopova, nema kluba koji nije falio s nekom kupovinon tako da ti je ta mantra glupa kao i većina prosera koje trkeljaš().
Da, zato vi Flopmmobilea ne možete nikom prodati, a za De Bruynea se trži 70-80 mil eura. Pa ti i tvoji gladijajatori ste kenjali po LeIpzigu, kako će kupovati trofeje i ostale budalaštine, a ljudi lagano ove godine napraviše jendu od najprspektivniji ekipa u Njemačkoj. Poklopi se i vrati na svoju ruševinu od pdf, tamo možeš kenjati o Mikiju, Flopmobileu, Flop Ramos, Brukiju, Weiglu i ostalim ultra, mega, giga, tera igračima.

KAd je žutaj mogao sa mnom diskutovati, još pure, zeleniša, hapice, hypo proizvoda, Deprozepama i vrati se sa novim nickom za jednom 15 godina.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 12 jul 2015, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 12 jul 2015, 17:44

FRANK RIBERY je napisao/la: Wolfsburg ne može dati velike novce, Jesi ti od jučer počeo Bl da pratiš. Pa jedini klub koji uz Bayern pravi iole kvalitetne transfere zadnjih godina je Wolfsburg. Ljudi doveli jednog reprezentativca, oko drugog se lome oko obeštećenja i meni mulac napiše kako Vukovi nemaju para. Šta me snađe majko moja, gdje su oni kvalitetni forumaši sa kojim se mogla povesti normalna rasprava. Znao sam da vam je pdf u krizi, ali da je u ovakvoj krizi, tome se nisam nadao. Kakav klub takvi i simpatizeri. I opet ćeš promjeniti Nick kao i još par tvojih pulena, valjda vas istina često zaboli.

Kruse 12
De BRuyne 22
Schurrle 32
Gustavo 16
Operi ta usta malo, umij se i pročitaj šta sam napisao. Ti izgleda ne pratiš ligu dovoljno ili samo čitaš njemački TTX i pofataš par riječi koje razumiješ pa se praviš pametan pred djecom. Sreća postojimo mi koji pratimo dovoljno ligu da znamo da trollaš na suho. :wave:

:facepalm: Aj pon beliv šta pišeš. Ne brukaj se više tako ti Boga. :pray:

Ma nema stvarno dominiraš forumom. Nebuloza za nebulozom. Bar pročitaj šta sam napisao i zbog čega Vukovi ne mogu dati velike novce. Pišeš naširoko i ništa ne kažeš, ne pogodiš srž, samo lupetaš. Bolje prate U16, U17, jer ja to ne pratim pa možeš nam prodat koju nebulozu, a seniorski rang ostavi seniorima. :salut:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 jul 2015, 17:48

Desperado09 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: Wolfsburg ne može dati velike novce, Jesi ti od jučer počeo Bl da pratiš. Pa jedini klub koji uz Bayern pravi iole kvalitetne transfere zadnjih godina je Wolfsburg. Ljudi doveli jednog reprezentativca, oko drugog se lome oko obeštećenja i meni mulac napiše kako Vukovi nemaju para. Šta me snađe majko moja, gdje su oni kvalitetni forumaši sa kojim se mogla povesti normalna rasprava. Znao sam da vam je pdf u krizi, ali da je u ovakvoj krizi, tome se nisam nadao. Kakav klub takvi i simpatizeri. I opet ćeš promjeniti Nick kao i još par tvojih pulena, valjda vas istina često zaboli.

Kruse 12
De BRuyne 22
Schurrle 32
Gustavo 16
Operi ta usta malo, umij se i pročitaj šta sam napisao. Ti izgleda ne pratiš ligu dovoljno ili samo čitaš njemački TTX i pofataš par riječi koje razumiješ pa se praviš pametan pred djecom. Sreća postojimo mi koji pratimo dovoljno ligu da znamo da trollaš na suho. :wave:

:facepalm: Aj pon beliv šta pišeš. Ne brukaj se više tako ti Boga. :pray:

Ma nema stvarno dominiraš forumom. Nebuloza za nebulozom. Bar pročitaj šta sam napisao i zbog čega Vukovi ne mogu dati velike novce. Pišeš naširoko i ništa ne kažeš, ne pogodiš srž, samo lupetaš. Bolje prate U16, U17, jer ja to ne pratim pa možeš nam prodat koju nebulozu, a seniorski rang ostavi seniorima. :salut:
Junioru, nakucaj još 32 posta molim te. Šta uradiše maloljetnici od BVB-ovog pdf, pa ovo je maloljetniča delikvencija. Trole papa :salut:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 12 jul 2015, 17:57

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Ovoliko samošamaranja se ne viđa često.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 12 jul 2015, 18:07

Ovi FRANK RIBERY i Omer pokupili svu pamet svijeta, dan-noc na forumu, svima sole pamet, odredjuju ko je koliki navijac po broju postova...idite magarci zivite malo zivot, **** sta dok niste umrli na ovom forumu, ne znam samo kako tako pametni niste vec neki doktori nauka pa da drzite predavanja na Oxfordu...sunce ti ljubim sve strucnjaci

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jul 2015, 18:23

Ludilo je ova mogucnost pretrazivanje postova :cool: :

Znaci 30.07.2014.
FRANK RIBERY je napisao/la:Aloffs jedno priča drugo radi. Kuka kao im trebaju 4 pojačanja, a za 2 mjeseca nije nista uradio. Zajebavali se oko Lukaku ko da je jedini napadač na dunjaluku. Wolfsburg da bi postao klub mora imati wc trenera i wc menadžera, a to trenutno nije slučaj.

Znači, 4 pojačanja, a sezona samo što nije počela, pa to je više nego neozbiljno. Potpuno sam razočaran u ovaj klub, sad sam više nego siguran da od njih nema ništa, niti će ikad biti neka ozbiljna konkurencija. Trebali su uskoro biti treći ili čak drugi klub u Bundesligi, a sad su šesti.

KAd ti ispred nosa maznu talente poput Palaciosa, Brandta, Cigercija, Mullera, a za dva mjeseca nisi u stanju dovesti napadača, a ne 4 pojačanja onda je jasno da od pojačanja pred kraj prelaznog roka nema ništa. Igrači koji ne prođu pripreme su propala investicija u toj sezoni. I onda neki kukaju kad kazem da je spas za ovu ligu Rb LEipzig, a ne ovaj propali projekat.

Znaci 11.08.2014.
FRANK RIBERY je napisao/la:Današnja petica je pokazale da je ovaj klub daleko da bude neka ozbiljna konkurenicija, također da moja priča i moje veliko razočarenje nisu bez osnova. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj klub je slabiji no prošle godine, na papiru možda ne no na terenu bi se itekako to dalo zaključiti. Kako god transfer rok završio oni su gubitnici, zajebavali su se pola ljeta, menadžer se glupirao oko dva igrača i sad su u situaciji da iole kvalitetnog napadača ne mogu dovesti, Modeste i njemu slični su napadači sa kojima oni mogu sad baratati. No nije jedini problem napadač, problema u ekipi je dosta, počevši od toga da nemaju zamjenu za desnog beka, da im odbrana jednostavno nije kvalitetna, te da u ekipi sem De Bruynea nemaju igrača sa idejom u veznom redu. Ponavljam, da sam na mjestu Aloffsa imao bi isnomniju i migrene čitavu sezonu, odradio je prelazni rok katastrofalno, govorimo o klubu koji na raspolaganju ima bar 50 mil eura za pojačanja ovo ljeto, a on ni pored silnog novca ništa specijalno nije uradio. Još kad sam vidio da je za posudbu igrača plati 5,5 mil eura, nači Bože, nači čojik platio 5,5 milja evrića za posudbu igrača u trenutku kad se kvalitetni igrači dovode za manje cifre. Vjerujem da ovo neki menadžeri ne bi uradili da im je u krvi 4,5 promila i da su pošmrkali bar gram bijelog. :thumbdown: :oops:
Sada pricas o Alofsu kao o genijalcu, a evo tvojih postova gdje ga hladno pljujes i mnozis sa nulom. Pricas kako su slabiji, a onda ljudi zavrse drugi :clap:

U redu je Dzemila :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 jul 2015, 18:32

kraljttbvb je napisao/la:Ludilo je ova mogucnost pretrazivanje postova :cool: :

Znaci 30.07.2014.
FRANK RIBERY je napisao/la:Aloffs jedno priča drugo radi. Kuka kao im trebaju 4 pojačanja, a za 2 mjeseca nije nista uradio. Zajebavali se oko Lukaku ko da je jedini napadač na dunjaluku. Wolfsburg da bi postao klub mora imati wc trenera i wc menadžera, a to trenutno nije slučaj.

Znači, 4 pojačanja, a sezona samo što nije počela, pa to je više nego neozbiljno. Potpuno sam razočaran u ovaj klub, sad sam više nego siguran da od njih nema ništa, niti će ikad biti neka ozbiljna konkurencija. Trebali su uskoro biti treći ili čak drugi klub u Bundesligi, a sad su šesti.

KAd ti ispred nosa maznu talente poput Palaciosa, Brandta, Cigercija, Mullera, a za dva mjeseca nisi u stanju dovesti napadača, a ne 4 pojačanja onda je jasno da od pojačanja pred kraj prelaznog roka nema ništa. Igrači koji ne prođu pripreme su propala investicija u toj sezoni. I onda neki kukaju kad kazem da je spas za ovu ligu Rb LEipzig, a ne ovaj propali projekat.

Znaci 11.08.2014.
FRANK RIBERY je napisao/la:Današnja petica je pokazale da je ovaj klub daleko da bude neka ozbiljna konkurenicija, također da moja priča i moje veliko razočarenje nisu bez osnova. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj klub je slabiji no prošle godine, na papiru možda ne no na terenu bi se itekako to dalo zaključiti. Kako god transfer rok završio oni su gubitnici, zajebavali su se pola ljeta, menadžer se glupirao oko dva igrača i sad su u situaciji da iole kvalitetnog napadača ne mogu dovesti, Modeste i njemu slični su napadači sa kojima oni mogu sad baratati. No nije jedini problem napadač, problema u ekipi je dosta, počevši od toga da nemaju zamjenu za desnog beka, da im odbrana jednostavno nije kvalitetna, te da u ekipi sem De Bruynea nemaju igrača sa idejom u veznom redu. Ponavljam, da sam na mjestu Aloffsa imao bi isnomniju i migrene čitavu sezonu, odradio je prelazni rok katastrofalno, govorimo o klubu koji na raspolaganju ima bar 50 mil eura za pojačanja ovo ljeto, a on ni pored silnog novca ništa specijalno nije uradio. Još kad sam vidio da je za posudbu igrača plati 5,5 mil eura, nači Bože, nači čojik platio 5,5 milja evrića za posudbu igrača u trenutku kad se kvalitetni igrači dovode za manje cifre. Vjerujem da ovo neki menadžeri ne bi uradili da im je u krvi 4,5 promila i da su pošmrkali bar gram bijelog. :thumbdown: :oops:
Sada pricas o Alofsu kao o genijalcu, a evo tvojih postova gdje ga hladno pljujes i mnozis sa nulom. Pricas kako su slabiji, a onda ljudi hladno zavrse drugi :clap:

U redu je Dzemila :mrgreen:
Da si pročitao moj posta znao bi da se ovo odnosi na početak sezone kad su igrali loše, ali ti i tvoji drugari znate samo da izvucete riječi iz konteksta. JAsno sam napisao, Wolfsburg nije slabiji na papiru, ali na terenu bi se to itekako dalo zaključiti. Odnosi se na dio sezone kad su pružali loše partije, a ti se nastavi i dalje boriti protiv vjetrenjača. Bolje bi ti bilo umjesto što širiš laži zajedno sa svojim drugarima, da iste edukuješ ponašanju.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 12 jul 2015, 18:46

Ko o čemu **** o poštenju. Koliko vidim jedini koji se ne zna ponašat si ti. Također jedini koji izvlači riječi iz konteksta si opet ti tako da te molimo poštedi nas bljuvotina i površnih te neupućenih komentara. Ovo što je @kralj citirao je dovoljno da se vidi koliko si neozbiljan.
FRANK RIBERY je napisao/la: Bolje bi ti bilo umjesto što širiš laži zajedno sa svojim drugarima, da iste edukuješ ponašanju.
Čuj laži, pa ti si to pisao nije on. :lol: :crazy:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 12 jul 2015, 19:24

Kraljevska šamarčina Riberyju. :kafa:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jul 2015, 19:36

anelkabvb je napisao/la:Ovi FRANK RIBERY i Omer pokupili svu pamet svijeta, dan-noc na forumu, svima sole pamet, odredjuju ko je koliki navijac po broju postova...idite magarci zivite malo zivot, **** sta dok niste umrli na ovom forumu, ne znam samo kako tako pametni niste vec neki doktori nauka pa da drzite predavanja na Oxfordu...sunce ti ljubim sve strucnjaci
Magarci su ti oni koji su te naucili takvoj kulturi. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 12 jul 2015, 19:46

Ma ovi žuti su najgori :D
Evo ne znam..

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 12 jul 2015, 19:55

KayserSose je napisao/la:Kraljevska šamarčina Riberyju. :kafa:
Ribery zlatna kanta pdf-a Bundesliga... :bow:

:tokralju: Pa gospodine :tokralju:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 jul 2015, 21:00

KayserSose je napisao/la:Kraljevska šamarčina Riberyju. :kafa:
Ribery zlatna kanta pdf-a Bundesliga... :bow:

:tokralju: Pa gospodine :tokralju:
Trolu, nastavi skupljati postove trolajući, ide ti odlično. :clap:
ZaLe98 je napisao/la:Ma ovi žuti su najgori :D
Šta očekivati od tinejdžera. :lol:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 12 jul 2015, 21:30

FRANK RIBERY je napisao/la: Trolu, nastavi skupljati postove trolajući, ide ti odlično. :clap:
Troleru, imam više postova od tebe ;) Ti se nastavi provaljivati, sam sebe pobijat, nastavi ne shvatat postove i noramlno da se s tobom niko neće upustit u ozbiljnu raspravu jer nemaš dovoljno znanja i informacija da se s tobom raspravlja. :kafa:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 jul 2015, 00:39

FRANK RIBERY je napisao/la: Trolu, nastavi skupljati postove trolajući, ide ti odlično. :clap:
Troleru, imam više postova od tebe ;) Ti se nastavi provaljivati, sam sebe pobijat, nastavi ne shvatat postove i noramlno da se s tobom niko neće upustit u ozbiljnu raspravu jer nemaš dovoljno znanja i informacija da se s tobom raspravlja. :kafa:

DIjete, hajde na spavanje, vrijeme ti je, moraš sutra u školu. Neću više Bgm, spustio sam se na tinejdžerski nivo pojeidnca, nemamo šta da diskutujemo. Kritikujete druge klubove, tačnije najbolje, a klub Vam je potonuo u živo blato.Kaže latinska poslovica: Cum sapienti viro libenter diserimus" - Sa pametnim čovekom rado diskutujemo, ti nisi moj nivo nit ćeš ikad biti. Špuštati se na nivo primitivizma sigurno neću, operi usta, magarci i ostali pogrdni nazivi nisu u mom riječniku. Laku noć drugari. :D

Klare

Post Postao/la Klare » 13 jul 2015, 03:09

Žuti nasamarase ovaj nas rezervni tim. Momci dobilí ste po nosu,treba znati kad odustati, ne kvarite ugled nas koji smo uvijek kao pobjednici izlazili.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 jul 2015, 07:21

[quote="effe_sa"]

Ti si bio sve u pravu, ja se strašno kajem što u tebi odmah nisam prepoznao veliku ljudsku gromadu, fudbalskog stručnja i intelektualnu veličinu. I stvarno si bio u pravu.......
http://5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php
Evo vidi se da je Bundesliga nazadovala, nije više 3. nego je 2. na Uefinoj rang listi....NAZADOVALA!!!! :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Odavno sam ja tebe skontao, od tvog lažnog predstavljanja kao navijača BVB-a, pa si njihovu temu trovao, pa si onda naletio na Bayernovu i toliko si kvalitetno pisao da ti je moderacija morala sve postove pobrisati. Pa sad pokušavaš ovu temu zatrovat. Ali nisi više interesantan, odavno i ne repliciram na tvoje postove, ali morao sam zbog raje malo show-a s tobom napraviti....Šta ću kad si gromada.....) quote]

Za tebe očito jesam gromada, obzirom da se puno više trudiš da me omalovažiš nego što komentarišeš argumente koje iznosim, a koje na kraju krajeva iznose i drugi, tako da broj mojih istomišljenika raste, a tvojih opada. BL raste na tvojim UEFA tablicama, samo ne znam šta na taj rast BL misle u Italiji, obzirom da Juve i Napoli pometoše BVB i Wolfsburg, a i u Španiji, obzirom na njihove rezultate u LP i LE i da već dvije godine brišu pod sa FCB. I ne znam gdje je taj rast gledanosti u svijetu, prihoda od TV prava u poređenju s drugim, gdje su te top klase koje hrle u BL, kako jedan BVB sa timom od 320 miliona po TM ispade najveći autsajder osmine finala LP itd, itd. Eto to su te famozne tablice UEFE i TM na koji se više ne pozivam jer su me svojevremeno ismijavali zbog pozivanja na pomenuti TM.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 jul 2015, 08:01

effe_sa je napisao/la:
Većina bundesligaša može probati da slijedi model Bayerna ili Hoffenheima, znači da nađe jake sponzore ili investitore i eto rješenja i bez ukidanja 50+1....Samo da bi se to postiglo, ne može se preko noći takva stvar raditi.
Prvo si hvalio upravu BVB kako radi dobar posao i kako klub lagano raste, a sad o tome mudro šutiš, našao si novo rješenje pa nam sad nudiš model Hoffenheima, koji do sada još ništa nije osvojio, čak se ni primakao borbi za titulu u BL o LP i LE da ne govorimo. I naravno učiš nas da ne može ništa preko noći, da ne bi ne daj Bože preko noći neko postao drugi Čelzi ili PSG, pa počeo dovoditi igrače od 50-60 miliona i da se FCB o jadu zabavi.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 13 jul 2015, 09:35

BL raste, ali taj rast je prespor. Zamah koji se dobio finalom LP 2013. i lanjskom titulom Elfa nije oplođen na adekvatan način. S druge strane, ma šta ovaj klinac FR mislio, Serie A se vraća, a to potvrđuju kako prošlosezonski rezultati u Eurokupovima, tako i ovaj prijelazni rok. Prem je po koeficijentu trenutno iza BL, ali budimo realni - Prem je jača liga od BL i njihova financijska premoć će biti prevelika da bi ju BL pratila.

Mene brine ovaj prijelazni rok jer su igrači koji su napustili BL bolji od onih koji su u nju došli. Porazan je podatak koji sam ranije iznio o broju pridošlica iz drugih liga Petice u BL.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 jul 2015, 13:42

Sponzorstva, broadcasting, spielerträge, transferi, merchandising to je sve ok, ali ono što može napravit stvarnu razliku u kapitalnoj bazi je upravo vlasnički kapital. U De ima nekih ulaganja u manjinski udio u vlasništvu (Evonik, Adidas, Audi itd.), ali su to mahom domaće tvrtke sa ograničenim udjelima (i nerijetko je tu prisutan i politički utjecaj), dok se strani investitori koji bi bili voljni investirat velike pare zasigurno ne bi zadovoljili manjinskom pozicijom. Strani vlasnik želi imati odlučujući utjecaj na upravljanje, a često je glavni problem klubova upravo loše vođenje i nestručni menadžment što bi većinski vlasnik već u startu ispravio. Bez većinskog vlasništva teško je očekivati ozbiljnijeg ulagača, jer vani ne vrijedi ona "ideje naše, benzin vaš".

Što se tiče moguće propasti nekih klubova, ne vidim tu neki problem. Klubovi ionako propadaju zbog lošeg upravljanja i nedostatka para, a osim toga propadaju i tvrtke koje su puno važnije za širu zajednicu a kamoli ne neki klubovi. Jedni propadaju, drugi se dižu, pa se oni prvi dižu a drugi padaju itd., sve je to jedan circulos vitiosus.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.