Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la calcio » 05 feb 2011, 20:52

Kako se ovdje samo lupa o Tevezu i Silvi, to je nevjerovatno. jesu mozda egoisti, to je njihov stil igranja, ali su takodje medju najboljim igracima svijeta. Ako to ne vidite onda stvarno ne znam sta da kazem...

Oni nisu navikli igrati sa klasicnim centarforima kao sto je Dzeko, to nije ni spanski ni argentinski stil igre. Uz to je Dzeko novi igrac u ekipi, neuigran, ne bih rekao ni da je fizicki najspremniji niti da je u najboljoj formi. neke stvari koje je u Wolfsburgu radio zatvorenih oci ovdje mu za sad ne uspjevaju. ali primjetio se danas mali napredak, malo se vise i slobodnije kretao po terenu, mozda je poceo polako ulaziti u sistem. velika su ocekivanja na njemu ali niko ne ocekuje da u prvoj polusezoni zabija na svakoj tekmi, pogotovo ako ekipa pobjedjuje.
ali ipak mislim da ce on uskoro poceti i zabijati, mozda vec u sljedecem kolu protiv uniteda. oni ce se koncentrisati da zaustave Teveza a onda ce ih Dzeko kazniti :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 feb 2011, 22:35

kimbo je napisao/la:Edin je hrabro izabrao ligu gdje njegova najveca mana (sporost,tromost) dolazi najvise do izrazaja. Druga njegova mana je sto je previse fin decko. To ne ide u Engleskoj. Tamo treba da se ponasa kao danas kada je usao u igru bez pardona da ne da nikome lopte i da pokusa sam.
Znaci neki igracki auoritet treba da gradi sam kroz pomalo egoisticnu igru. Danas mi je bio najbolji , govor tijela perfektan za uslove ukojima se nalazi. Pozitivna sebicnost u igri, preko volje rukovanje sa Tevezom pslije meca i direktni odlazak u svlacionicu bez pozdravljanja sa igracima. Izgleda super i prvi put sam ga dans vidio da je sprema za fight.
Ima puno da radi niti je toliko dobar koliko ga javnost dize niti je toliko los koliko ga suigraci trenutno prave losim. Al u sustini neka radi jako sada i glavu gore nema cega da se stidi.
Jos uvijek mi djeluje sporo ! Nadam se da nece napravit istu gresku kao Ibrahimovic pri prelasku u Juventus. Da previse radi sa tegovima i na snazi sto bi ga ucinilo jos nepokretljivijim. On bi trebao svaki dan ekstra trening sa kosarkasima ;). refleks ,kratki sprintevi i to. Tu je veoma tanak .
Ostalo sve ima !!!!!!!!!!!
Upotpunosti se slazem sa tobom. Iako su nekad tvoje analize pune kritika prema Edinu ili nekom drugom reprezentativcu uvjek su imali smisla. Potpis jos jednom!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 feb 2011, 22:38

BIHfan je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Edin je hrabro izabrao ligu gdje njegova najveca mana (sporost,tromost) dolazi najvise do izrazaja. Druga njegova mana je sto je previse fin decko. To ne ide u Engleskoj. Tamo treba da se ponasa kao danas kada je usao u igru bez pardona da ne da nikome lopte i da pokusa sam.
Znaci neki igracki auoritet treba da gradi sam kroz pomalo egoisticnu igru. Danas mi je bio najbolji , govor tijela perfektan za uslove ukojima se nalazi. Pozitivna sebicnost u igri, preko volje rukovanje sa Tevezom pslije meca i direktni odlazak u svlacionicu bez pozdravljanja sa igracima. Izgleda super i prvi put sam ga dans vidio da je sprema za fight.
Ima puno da radi niti je toliko dobar koliko ga javnost dize niti je toliko los koliko ga suigraci trenutno prave losim. Al u sustini neka radi jako sada i glavu gore nema cega da se stidi.
Jos uvijek mi djeluje sporo ! Nadam se da nece napravit istu gresku kao Ibrahimovic pri prelasku u Juventus. Da previse radi sa tegovima i na snazi sto bi ga ucinilo jos nepokretljivijim. On bi trebao svaki dan ekstra trening sa kosarkasima ;). refleks ,kratki sprintevi i to. Tu je veoma tanak .
Upotpunosti se slazem sa tobom. Iako su nekad tvoje analize pune kritika prema Edinu ili nekom drugom reprezentativcu uvjek su imali smisla. Potpis jos jednom!
Takodje se slazem u potpunosti sa Kimbom. Prva analiza u vezi Dzeke, sa kojom se potpuno sa tobom slazem ;)

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 05 feb 2011, 22:40

BIHfan je napisao/la:
slazem se sa svim dans se na licu dzeke vidjela odlucnost da se bori i dokaze zasto je doveden i takav treba da bude uvijek zapet ko puska i ako bude na klupi nista bitno samo fajterski i doci ce i on na svoje :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hrk
Kontakt:

Post Postao/la hrk » 05 feb 2011, 22:41

EdinTM87 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Brutalno loš pas Milnera je uskratio Džeki prenstveni prvijenac. Kao i sebičnost Wright-Phillipsa. Uglavnom, Milner se stvarno morao potruditi da onako dušmanski centrira. Sa 10 metara sa strane je imao prostor od 5 metara u kojem bi Džeko lagano pospremio loptu u gol i kralj uspije dati prejaku loptu, dovoljno daleko od Džeke :roll:

Spaho je neviđeni glupan. Tevez neometan sa 3 metra pogodi stativu i komentar je: "Sve je brilijantno uradio..." :roll:
Tevez sasvim prosjecan napadac koji dobija previse lopti. 3 zicera, realizovan 1, penale bi i ja pretvorio u gol.
ti bi mozda penale pretvorio u gol ali dzeko nebi garant jer znamo vrlo dobro kako dzeko izvodi penale

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 05 feb 2011, 22:58

Imam osjecaj da je Dzeko prerano bacen u vatru,fakticki bez dana treninga odma u prvu postavu i jos kad se tome doda strasna netrpeljivost pojedinih suigraca prema njemu i rezultat u prvim utakmicama nije zadovoljavajuci.Danasnji stav Edinov i ponasanje na terenu mi daju veliku nadu da se polako uklapa u novi sistem i vidi se na njemu da je spreman da se "tuce" za svoje mjesto u ekipi i vjerujem da ce uspjeti.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

pardon
Kontakt:

Post Postao/la pardon » 05 feb 2011, 23:05

Mozemo pricati sto hocemo al ja cu samo jedno reci : EDIN DZEKO JE POSTAO NEKO!!!

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 05 feb 2011, 23:13

ima istine u komentaru kimbo...mora im pokazat prgavost ,i mora im pokazat da zna igrat lopte...
Samo im dat do znanja da nije za sprdnju,malo respekta prema njemu

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 06 feb 2011, 00:34

Bilal je napisao/la:Dodao Tevez Dzeki :D
Udarna vijest u svim sutrašnjim novinama :lol: :lol: :lol:

p.s.

sve je ovo još uvijek period adaptacije...ne smijem ni da pomislim šta će biti kada Edin navikne na ovaj sistem igre :o

ali pretpostavljam...

slika

X 20 po sezoni 8-)
FORZA MARŠAL !!!

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 06 feb 2011, 01:44

Dzeko je vrlo dobro odigrao danas za tako malo vremena ! Ipak stojim iza toga da je najbolju partiju pruzio u prvoj tekmi vs. Wolverhampton. K'o da gledam da ce ga zabit protiv Uniteda... :)
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 feb 2011, 10:10

Nema sumnje da je Edin vrhunski igrac! Jednostavno ne moze biti slucajnos u bundes ligi dati toliki broj golova i biti jedan od najzasuznijih za osvajanje sampionske titule.
Njemacka liga nije nista manje kvalitetna od ENGLESKE, ali jeste mozda manje atraktivna.
MC je klub koji je napucan dovodjenjem skupih igraca, ali to ne mora da bude presudno da budu jaki i kao kolektiv.
Sto se tice MC-ija, nikada me ne bi interesovao da tamo nije dosao Edin! MC je kolektivno vrlo los klub. To ce se vidjeti (ako se do tada nista ne promjeni) u evropskim takmicenjima. Mislim da ce ga prosjecan evropski klub koji ima kolektivnu igru razbiti i tu ce biti kraj razmisljanja o tome da MC ima jak tim.
MC je kao ogrlica od razlicitih skupih dragulja, koji strce jedan od drugog i zajedno ne izgledaju lijepo!
Edin je doveden iz jedne sredine gdje je disciplina jedna od najvrijednijih osobina. Tim gore sto dolazi u jednu ekipu koju ne krasi disciplina niti kolektiv. MC je trenutno DJL Teveza koji na pijacarski nacin stavlja sebe u prvi plan.
On jedino vrijedi u klubu kao sto je trenutno MC. Tamo mu se dozvoljava da radi sta zeli.
Edin nije taj karakter, on je posvecen kolektivu i sigurno je da se ne snalazi trenutno najbolje, isto kao sto se dobar profesor ne bi snalazio najbolje na buvljaku-pijaci.
Medjutim za Edina je veliki dobitak sto je dosao u ovakav tim jer iskustvo koje ce steci ( a veoma mlad) vrijedice bogatstva! On je prilagodljiva licnost, spremna da premosti i najvece prepreke. To je do sada dokazao.
Znaci nema sumnje da ce Edin opet biti u centru paznje, da ce biti opet najbolji.
Jedino sto nece Edin biti onaj isti kao u Njemackoj, bice to novi Edin, mnogo jaci, bolji nego sto je ikada bio!
U Njemackoj je bio bomba, a ovdje ce postati atomska! Jednostavno on nece imati izbora! Edin ce morati biti najbolji!
Zapamtite MC ce brzo zaboraviti Teveza, a Edin ce uci u istoriju! Jednostavno Edin Dzeko je takav lik i takva mu je sudbina!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 06 feb 2011, 10:17

kad je je uzvratana utakmica Notts County

JASC0
Kontakt:

Post Postao/la JASC0 » 06 feb 2011, 10:29

KONGO je napisao/la:Dzeko je vrlo dobro odigrao danas za tako malo vremena ! Ipak stojim iza toga da je najbolju partiju pruzio u prvoj tekmi vs. Wolverhampton. K'o da gledam da ce ga zabit protiv Uniteda... :)
:mrgreen:
Red hat Oooo grany
Rođeni

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 06 feb 2011, 10:44

KONGO je napisao/la:Dzeko je vrlo dobro odigrao danas za tako malo vremena ! Ipak stojim iza toga da je najbolju partiju pruzio u prvoj tekmi vs. Wolverhampton. K'o da gledam da ce ga zabit protiv Uniteda... :)
Njemu lezi United.....igrao je 2 puta protiv njih i postigao 2 gola.....sad ce nastaviti tu tradiciju......
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 feb 2011, 10:52

Probisvjet je napisao/la:Nema sumnje da je Edin vrhunski igrac! Jednostavno ne moze biti slucajnos u bundes ligi dati toliki broj golova i biti jedan od najzasuznijih za osvajanje sampionske titule.
Njemacka liga nije nista manje kvalitetna od ENGLESKE, ali jeste mozda manje atraktivna.
MC je klub koji je napucan dovodjenjem skupih igraca, ali to ne mora da bude presudno da budu jaki i kao kolektiv.
Sto se tice MC-ija, nikada me ne bi interesovao da tamo nije dosao Edin! MC je kolektivno vrlo los klub. To ce se vidjeti (ako se do tada nista ne promjeni) u evropskim takmicenjima. Mislim da ce ga prosjecan evropski klub koji ima kolektivnu igru razbiti i tu ce biti kraj razmisljanja o tome da MC ima jak tim.
MC je kao ogrlica od razlicitih skupih dragulja, koji strce jedan od drugog i zajedno ne izgledaju lijepo!
Edin je doveden iz jedne sredine gdje je disciplina jedna od najvrijednijih osobina. Tim gore sto dolazi u jednu ekipu koju ne krasi disciplina niti kolektiv. MC je trenutno DJL Teveza koji na pijacarski nacin stavlja sebe u prvi plan.
On jedino vrijedi u klubu kao sto je trenutno MC. Tamo mu se dozvoljava da radi sta zeli.
Edin nije taj karakter, on je posvecen kolektivu i sigurno je da se ne snalazi trenutno najbolje, isto kao sto se dobar profesor ne bi snalazio najbolje na buvljaku-pijaci.
Medjutim za Edina je veliki dobitak sto je dosao u ovakav tim jer iskustvo koje ce steci ( a veoma mlad) vrijedice bogatstva! On je prilagodljiva licnost, spremna da premosti i najvece prepreke. To je do sada dokazao.
Znaci nema sumnje da ce Edin opet biti u centru paznje, da ce biti opet najbolji.
Jedino sto nece Edin biti onaj isti kao u Njemackoj, bice to novi Edin, mnogo jaci, bolji nego sto je ikada bio!
U Njemackoj je bio bomba, a ovdje ce postati atomska! Jednostavno on nece imati izbora! Edin ce morati biti najbolji!

Zapamtite MC ce brzo zaboraviti Teveza, a Edin ce uci u istoriju! Jednostavno Edin Dzeko je takav lik i takva mu je sudbina!
Svaka čast masjtore, pogotovo za ovo boldano!!! Treba sačekati dok se u potpunosti prilagodi divljem stilu igre u EPL. Došao je s velikom pompom, velika su očekivanja postavljena pred njega i valja to sad iznijeti na plećima. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da on skoro mjesec dana nije trenirao ozbiljno.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 06 feb 2011, 11:01

kad je je uzvratana utakmica protiv Notts County

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 06 feb 2011, 11:04

Probisvjet je napisao/la:Nema sumnje da je Edin vrhunski igrac! Jednostavno ne moze biti slucajnos u bundes ligi dati toliki broj golova i biti jedan od najzasuznijih za osvajanje sampionske titule.
sta reci na ovo svaka cast care...najezio sam se sav ...BRAVO..SLAZEM SE SA SVAKIM SLOVOM NAPISANOM UBJEDLJIVO NAJBOLJI POST KOJI SAM IKAD PROCITO NA OVOM FORUMU..AFETIM KRALJU..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

moram_materemi
Kontakt:

Post Postao/la moram_materemi » 06 feb 2011, 11:07

robijasi zenica je napisao/la:kad je je uzvratana utakmica protiv Notts County
20.02 u 15.00 po nasem vremenu
http://www.mcfc.co.uk/Fixtures

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 06 feb 2011, 11:29

Potpis. Odličan post!
YNWA!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 feb 2011, 11:49

el-fighter je napisao/la:
Njemu lezi United.....igrao je 2 puta protiv njih i postigao 2 gola.....sad ce nastaviti tu tradiciju......
Unitedu jeste zabio 2 gola, prvi kad je nadskočio 20 cm nižeg Evru, a drugi isto glavom kad je njegov čuvar Carrick nije uspio izbiti. Ne znam koliko to pokazuje da mu United leži, vidjet ćemo.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Dinhooo, HariTz i 15 gostiju.