elvirbaljic je napisao/la: ↑21 jun 2022, 22:46
Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑21 jun 2022, 22:39
elvirbaljic je napisao/la: ↑21 jun 2022, 22:25
Generalno jos jedna losa godina, sto se tice transfera. Nekako uzimamo sta nam dodje pod ruku. Nema tu nekog cilja, plana. Na kraju kad dodje pocetak sezone onda se hvatamo nekakvih "imena" kao zadnjeg voza. Hajde da sacekamo Pripremne utakmice da mozemo stvoriti jasniju sliku. Meni ne u lijeva nadu, jer kad pogledam pojacanja ovih sto konkurisu za vrh i nasa, mislim da mi kaskamo za njima.
Ma drugačija je sada naša pregovaračka pozicija.
Imalo dobri igrači postavljaju nerealne uslove jer znaju kako plaćamo, da igramo Evropu i sl. Svi bi oni da se za sezonu obezbijede, a mi ne možemo srljati pa kao do sada potpisivati neke jer su ime, a na terenu ni da potrče.
To nam nije i ne moze biti opravdanje. Evo po mojim imformacijama Dzafa je u Sarajevu potpisao za manje pare nego sto je trazio od nas, ali ne bitno. Znam sta hoces reci, ali sirok je svijet da se ne moze pronaci dva tri igraca, pa ako treba iz Kenije, koje klub moze dobiti za male pare pa cak i zaraditi na njima. Nekako se baziramo na ove Nase koji se vrte po PL BiH ali sa njima nema napretka.
Svi znamo da je Dzafićev prelazak u Sarajevo isforsiran jer mu je propao transfer vani, to nije mjerilo.
Ali razumijem sta kazes, sve se fokusiramo na neke naše koji su malo okusili igranja van BiH i mislimo tu je nafaka.
Gdje je taj skauting po trećim zemljama, gdje su specijalne veze sa klubovima iz drzava sa jačim ligama pa nekoga dobiti na pozajmicu.
Kad npr mi možemo klubu X posuditi Dzenisa, Ramića, Elvisa itd itd mozemo i mi dovesti nekog iz klubova lige petice na pozajmicu da im razigravamo igrača. Tu je ta razlika negdje.
To je svima win win situacija.