FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Southboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 09 okt 2013, 13:59

Jak izvor blizak klubu mi rece da Kvesa nece doziviti na zaigra na drugoj polusezoni...
Napustice nam na zimu...Iako cemo dobiti za obestecenje neraduje me ova informacija,jer mislim da je kvesa najbolji bek lige.. :roll:
al eto ako dovedu pribliznu zamjenu i zaradimo love ne bi mi ni toliko bilo krivo...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 okt 2013, 14:03

@avlami97 - Nije problem da li postoji mogucnost povratka Zebe, vec da li postoji mogucnost placanja jednog takvog igraca. Njemu je plata bila 7.000 KM, a sada mu jedva mozemo dati 1.000 KM. Jedino da dode pa da igra, ono cisto da pomogne svom klubu, ali opet nije ti ni to profesionalno, jer tada trener ne smije na njemu da progovori.

Sve u svemu, nemam nista protiv njega, ali prosli put se pokusao izdici iznad trenera, sto mu nije uspjelo. Trener je onda, sto je sasvim logicno poceo praviti primjer za ostale na njemu. Naravno, po zaslugama. Jbg, kako god da se okrene, igrac tipa "Zebe", ponavljam igrac, koji zna podvaliti zadnji pas, dosta bi pomogao nasoj igri, prvenstveno skidanju jednog dijela tereta sa Jamaka.

@Southboy . Jbg, ne raduje ni mene to, ali opet ne treba biti ****. Decko je maksimalno bio posvecen nama, ali jbg, sreca ga nije posluzila. Ako je tako odlucio, treba ga postovati, neka pokusa negdje vani sta zaraditi, jer ovdje nama sta sigurno.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 09 okt 2013, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 09 okt 2013, 14:18

Ne znam, meni se nikako ne svidja u kojem ovo sve pravcu ide...podsjeca me na period Hotića i Sime Krunića :S
a i ova prodaja - ukoliko i Kvesa ode na zimu - nije nista ako se ne dovede adekvatna zamjena, dzaba ti sve pare kad se samo tim slabi bez dostojnih zamjena.
Volim te Zeljo!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 okt 2013, 14:49

Southboy je napisao/la:Jak izvor blizak klubu mi rece da Kvesa nece doziviti na zaigra na drugoj polusezoni...
Napustice nam na zimu...Iako cemo dobiti za obestecenje neraduje me ova informacija,jer mislim da je kvesa najbolji bek lige.. :roll:
al eto ako dovedu pribliznu zamjenu i zaradimo love ne bi mi ni toliko bilo krivo...
Jeli izvor pomenuo koliko bi odprilike trazili za Kvesu na ime obestecenja? Po meni to i nije losa ideja jer mislim da se igrac posle toliko teske povrede tesko moze vratiti na stari nivo igara.. Nazalost dovoljna je i samo pauza od godinu dana a da ne govorimo o fizickom i psihickom hendikepu koji donosi takva povreda..

___________________________________________________________________________________________________

Sto se tice Zebe nisam neki zagovornik povratka igraca koji su "otjerani" iz kluba.. I pored njegovog odnosa prema igri bilo mi je zao kada je otisao jer sam smatrao da je on i sa 20% zalaganja opasniji od 90% ekipe kada igra punom snagom.. Prekidi su nam bili jako bitan segment igre u pohodima na titule a odlaskom Zebe i Bekrica taj segment u nasoj igri je nestao tako da bi nam jako dobro dosao njegov eventualni povratak bar sto se toga tice.. Isto tako se nadam da se i on spustio na zemlju i uvidio da i nije bas fudbalercina za kakvu se smatrao jer nije uspio nista napraviti ni u, trenutno, prosjecnim ekipama u Hrvatskoj i Sloveniji.. Nadam se da ce nas pojacati i da ce biti na onom nivou iz prve godine njegovog proslog povratka u Zelju..

@avlami Mislim da si i Tomica mogao uvrstiti u igrace koji znaju igrati lopte..
BUDI ŽELJO !!!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 09 okt 2013, 16:40

Ma ako se Zeba vrati to ce ispasti da nije otjeran,nego je pusten da se nakupi "love na ruke",malverzacija njega i Sefa...potpisao sa Splitom,uzeo lovu poceo se zajebavati,nogiran...evo sada izgleda isto i u Sloveniji...mahalski al sta ces...bilo bi dobro da se vrati,ipak je on veliki majstor...
Amare hvala ti...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 okt 2013, 16:47

http://sportsport.ba/tabela/Premijer-li ... Muamer/289" onclick="window.open(this.href);return false;
@champions1921, nisam rekao da Tomić ne zna lopte, ali ga nisam uvrstio u one koji znaju. Tomić dosta trči i sve to nadoknađuje velikom borbenošću i on po mojom kriterijumima ne spada u igrače "koji znaju lopte". Poslije rata u našoj ekipi su to bili Štilić i Zeba, a sada je to Hodžić. To se jednostavno vidi. Osjeti.

Više sam potencirao na mogućem dovođenju Zebe (ako postoji način) i siguran sam da bi igrao za mnogo manju platu nego što ju je imao prije odlaska iz Želje. Također moram reći, odnosno ponoviti da Svraka sa svojih 25 godina ima još kvaliteta i snage da se vrati u formu, pa i u reprezentaciju. Svraki treba podrška, a ne pljuvanje. Međutim, naši fudbaleri su sami sebi najveći neprijatelji, a potom i mi navijači koji treba da ih podržavamo kada ih i ne ide. Trebamo znati da je Svraka zadnje dvije sezone bio naš najbolji strijelac nakon Adilovića (pretprošle i drugi strijelac Lige) iako mu to nije primarni zadatak na terenu.

Odigrano je 11 kola. Svraka je učestvovao u njih 9. Pogledajte malo statistiku. U zadnje 4 utakmice Svraka je odigrao 37 minuta (8 Široki, 7 Čelik, 22 Olimpic, 0 Leotar). Jesu li nam rezultati nešto bolji neigranjem Svrake. Nisu. Nemojte mi samo govoriti Leotar i slične levatske ekipe.

Svraki treba podrška i po meni aplauzi, a ne zvižduci. Usporedi Mancesther City - navijači svaki dobar potez Džeke nagrade ovacijama, bez obzira odigrao ekstra ili katastrofalno i ne samo Džeku. Tu je ogromna razlika između pravih navijača i pljuvača. Pljuvali smo Adilovića koji je zadnje dvije godine donio dvije titule i kada sve saberemo i oduzmemo bio naš najbolji igrač. Nedozvolimo da nam se to desi i sa Svrakom, bez obzira na lošu formu. Pomozimo mu da bude opet onaj stari, a ne da ga još više uvaljujemo. Adilović je odličan primjer za pljuvače.

P.S. Žao bi mi bilo ukoliko ode Kvesa. Mislim da bi to bila još jedna fula.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 okt 2013, 17:53

I ja sam za opciju da se da bezuslovna podrska nasim fudbalerima kada su u losoj formi..Cinjenica je da nam igra nije bolja kako Svraka nije u prvih 11 ali nije ni gora, tj. ne osjeti se nesto posebno njegovo neigranje, sto je opet porazavajuce za fudbalera koji je do nedavno bio jedan od nosilaca nase igre.. Iskljucivo do njega samog ovisi dali ce biti onaj stari ili ne.. Mozemo mu mi davati podrsku koliko hocemo ali ako se malo ne skloni od "iskusenja nocnog zivota" mislim da od njega vise nece biti nista, te da ce ostati prosjecan fudbaler i zavrsiti karijeru na BH livadama..

p.s. Ja opet mislim da je Tomic vrstan tehnicar i poznavalac fudbalske igre i da je jedan od kompletnijih igraca koje smo imali zadnjih godina.. Mozda, po mom ukusu, malo previse pegla loptu tj. mogao bi se malo ranije oslobadjati od iste.. I mislim da je neopravdano grijao klupu do prosle sezone..
BUDI ŽELJO !!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 okt 2013, 18:14

Tomić je uvijek bio dobar tehnički.I dok je bio u Širokom, i u GOŠK-u.Kočilo ga je što je bio "tanak" taktički, ali taj dio je popravio od kako je u Želji.
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 09 okt 2013, 18:40

Tomic je jako suptilan i skolovan igrac...kontrola lopte fenomenalna,pregled igre odlican,tehnika osrednja al to nadoknadzuje svojim drugim kvalitetima...steta sto ne igra malo ofanzivnije,teret je pao na njega da nosi citavu sredinu terena,sa kojim se on,po mom misljenju,odlicno nosi...kada bi se Zola vratio i bio onaj stari,tek tada bi mi vidjeli pravog Tomica,rasterecenog...
Amare hvala ti...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 okt 2013, 18:55

Je li Susic menadzer Tomicu ?
NO PYRO NO PARTY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 okt 2013, 19:08

Buu je napisao/la:Je li Susic menadzer Tomicu ?
Jeste.Mogo bi i Tomić u repku :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 09 okt 2013, 20:23

Izvinite zna li neko dali se može ući na jug u bilo koje doba dana?
Nisam iz Sa,išao sam po tekmama,ali nikad nisam pokušao uci u nekom drugom terminu.
Može li mi neko odgovorit?

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 09 okt 2013, 20:36

Fidelito je napisao/la:Izvinite zna li neko dali se može ući na jug u bilo koje doba dana?
Nisam iz Sa,išao sam po tekmama,ali nikad nisam pokušao uci u nekom drugom terminu.
Može li mi neko odgovorit?
Da, možeš. Idi preko zapada.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 okt 2013, 21:08

Koliko ja znam,Kvesina povreda je najteza moguca kad je u pitanju koljeno.On je povrijedjen mislim 03.02.2013.,znaci prije osam mjeseci,i jos uvijek nije obuo kopacke na nog e,lagano trckara u patikama.Vrlo sam pesimistican kad je njegov povratak u pitanju,i volio bih,ako ima neka opcija da ode i uzme neku paru.
Sto se tice price o povratku Zebe,ja koliko znam,ta opcija je moguca ako Zeba prihvati Amarove uvjete koji su,opet koliko sam cuo,mizerni.U svakom slucaju,ovoj ekpi bi on dobro dosao samo pod uvjetom da se u potpunosti podredi timu i timskoj igri.U tom slucaju bi svaki od igraca davao vise za bar 20%,jer to mogu.Sad je glavni problem psiholoske prirode,nedostatak vodje i autoriteta na klupi i na terenu,nedostatak nekoga ko moze utcati na svoju ekipu,koga respektuje protivnik i sudije.Mi sad, nakon odlaska Amara s klupe te nakon odlaska Adilovica kojeg su svi puno vise respektovali od nas,nemamo covjeka koji na bilo sta na terenu moze uticati.
Ako Zeba nije spreman na ovaj nacin biti dio tima,onda je bolje da ne dolazi.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 okt 2013, 08:39

FKZ1921 je napisao/la:Koliko ja znam,Kvesina povreda je najteza moguca kad je u pitanju koljeno.On je povrijedjen mislim 03.02.2013.,znaci prije osam mjeseci,i jos uvijek nije obuo kopacke na nog e,lagano trckara u patikama.Vrlo sam pesimistican kad je njegov povratak u pitanju,i volio bih,ako ima neka opcija da ode i uzme neku paru.
Sto se tice price o povratku Zebe,ja koliko znam,ta opcija je moguca ako Zeba prihvati Amarove uvjete koji su,opet koliko sam cuo,mizerni.U svakom slucaju,ovoj ekpi bi on dobro dosao samo pod uvjetom da se u potpunosti podredi timu i timskoj igri.U tom slucaju bi svaki od igraca davao vise za bar 20%,jer to mogu.Sad je glavni problem psiholoske prirode,nedostatak vodje i autoriteta na klupi i na terenu,nedostatak nekoga ko moze utcati na svoju ekipu,koga respektuje protivnik i sudije.Mi sad, nakon odlaska Amara s klupe te nakon odlaska Adilovica kojeg su svi puno vise respektovali od nas,nemamo covjeka koji na bilo sta na terenu moze uticati.
Ako Zeba nije spreman na ovaj nacin biti dio tima,onda je bolje da ne dolazi.
Vratiti će se Kvesa ne treba to da te brine, ali ja bi voio da ode radi njega jer će se ako ode u neki klub koji ima sve uvjete dosta brže vratiti u pravu formu. Ovdje će mu trebati malo duže i mislim da bi tek kad se vrati kako treba vrlo brzo otišao vani. Zbog toga mislim da je i njemu a i nama bolje da ide (ali samo uz obeštećenje) jer ćemo ovako kao imati nekoga a ustvari neće biti pravi i kad postane pravi otići će. Bolje ovako odmah tražiti dobru zamjenu jer to Urdinov definitivno nije. Urdinov je krilo koje treba vježbati centaršut.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 okt 2013, 08:50

Kako ocekivati neko obestecenje ako ima ugovor jos 6 mjeseci? Mislim da ce on potpisati novi ugovor sa nama, odigrati jos pola sezone, pomoci da osvojimo koji trofej i onda nek ide na ljeto za prave pare...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 10 okt 2013, 10:32

Ma mlad je on, moze se brzo oporavit, nadam se samo da se drzi propisanog i lagano ce on to nadoknadit.
Ako vec hoce da ide, neka ide onda u cvajtu, bolje nego u neku divlju ligu.Ako nastavi jos jace, mogao bi i do reprezentacije lagano ;)

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 10 okt 2013, 11:05

U prvom timu deset igrača iz omladinskog pogona

http://fkzeljeznicar.ba/u-prvom-timu-de ... adin/6799/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 10 okt 2013, 11:37

ipetm je napisao/la:U prvom timu deset igrača iz omladinskog pogona

http://fkzeljeznicar.ba/u-prvom-timu-de ... adin/6799/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kakav ce Hodzic biti igrac ako ozbiljno nastavi sa radom to je strava...ponekada se zajebaje i zaigra,i ponekad stvarno popizdim na njega,al valjda sam tek svjestan koliko je on mlad kada procitam ovako negdje...kada malo sazri biti ce paklen...al nazalost ne nama.Vec se danas tresu gace pojedinim odbrambenim fudbalerima protivnikih ekipa od njega...
Amare hvala ti...

MosaLjoze1921
Kontakt:

Post Postao/la MosaLjoze1921 » 10 okt 2013, 13:10

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara Zajko Zeba raskinuo je ugovor sa Olimpijom.

Ekipa iz Ljubljane objavila je na svojoj zvaničnoj stranici kako je raskinula ugovor sa Zajkom Zebom.

Ugovor je raskinut sporazumno i na obostrani pristanak.

Zeba je imao ugovor sa Olimpijom do kraja ove sezone.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.