sve je ovo divno, krasno al nije nista novo rekao, iskreno u nekoj blizoj buducnosti ne vjerujem da ce se ista pokrenuti, nije to do volje nego jednostavno takva vremena, federacija pred finansijskim kolapsom, ljudi malo, malo strajkuju al eto aBD nekad ce se i to desiti...zeljocity je napisao/la:****.ba: Na koji način općina dopinosi inicijativi novogradnje ili rekonstrukcije najvećeg sportskog objekta na području Novog Sarajeva – stadiona Grbavica?
Koldžo: Vaši čitatelji i kompletna javnost moraju biti svjesni činjenice da općina ne može sama ući u tako velik i ozbiljan projekt. Mi smo voljni pružiti sve ono što se od nas s pravom očekuje.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ako moze opstina Zenica, moze i N.S. uz pomoc ostalih institucija, nisu to ogromne pare kao npr. za novi blok elektrane od 1,5 milijardu KM pa se opet vrti... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Fudbalski klubovi nisu u istoj ligi kao termoelektrane, a pogotov naši fudbalski klubovi. Za jedan stadion u BiH 20 miliona su ogromne pare jer to je investicija u oživljenje domaćeg sporta, a nikako investicija u eventualni profit.Baja_Zvjerka je napisao/la:Ako moze opstina Zenica, moze i N.S. uz pomoc ostalih institucija, nisu to ogromne pare kao npr. za novi blok elektrane od 1,5 milijardu KM pa se opet vrti...
Mi izvozimo ogromne količine struje, a potrebe se iz godine u godinu povećavaju. Gradnja bloka elektrane je skoro siguran profit i to u desetinama miliona na godišnjem nivou sa ovim cijenama, a cijene struje će rasti rapidno u narednom periodu.
Za nešto je puno dati i marku, a za nešto nije ni milijardu. Tako je to.
Ja samo i jedino navijam za Sarajevo. To radim od 88-e aktivno čovjek sam koji cijeni ljude zaslužne za napredak fudbala ovdje i legende koje su proslavile grad Sarajevo i klubove iz ostog kao i igrače iz Veleža, Slobode, Borca. reagovao sam jer sam primijetio pljuvanej po Mehmedu Baždareviću Meši koji je istinska legenda bh. fudbala. To što ovaj glupko koji smara sve teme ne shvata i nikad neće shvatiti problem je doktore. Dakle zamijenio si meBuu je napisao/la:@hearts zar ti nisi do nedavno bio vatreni navijac Olimpica ?![]()
Ili sam te zamijenio s nekim slicnim

SAMIR NUHANOVIĆ 66'
Nisi ti primjetio da neko psuje na Mesu, nego si to iskoristio da pljujes po Osimu sto se vidi po tvojim postavima unazad gdje se ti kao pitas sta je Osim uradio za Zelju a mogao je bla, bla, bla.
Ti si jedan obicni lazov, petljanac, i kompleksas porodice Osim.
U pravu si gl..ko a ko je u pravuTvBHT je napisao/la:Nisi ti primjetio da neko psuje na Mesu, nego si to iskoristio da pljujes po Osimu sto se vidi po tvojim postavima unazad gdje se ti kao pitas sta je Osim uradio za Zelju a mogao je bla, bla, bla.

SAMIR NUHANOVIĆ 66'
- SarajlijaTM
Jel rekao DžoKol koliko je tražio od želje u svoj dzep pa da bageri odmah sutra udju na stadion???
"SarajlijaTM"
Jel rekao DžoKol koliko je tražio od želje u svoj dzep pa da bageri odmah sutra udju na stadion???[
Gluho bilo i daleko pa stranka mu to brani
Evo sad čitam intervju Salihamiđića i njegovu konstataciju o Bilinom polju i žal što je njegova generacija morala igrati na koševu.Potpuno isti stav sam čuo od Željine legende i jedinog dosada plavog selektora.Koliko samo mi gubimo što sve evropske tekme gostujemo.
Nasušna potreba svakog je svoj dom i dok god budemo gosti u svom gradu nema nam napretka.
Jel rekao DžoKol koliko je tražio od želje u svoj dzep pa da bageri odmah sutra udju na stadion???[
Gluho bilo i daleko pa stranka mu to brani

Evo sad čitam intervju Salihamiđića i njegovu konstataciju o Bilinom polju i žal što je njegova generacija morala igrati na koševu.Potpuno isti stav sam čuo od Željine legende i jedinog dosada plavog selektora.Koliko samo mi gubimo što sve evropske tekme gostujemo.
Nasušna potreba svakog je svoj dom i dok god budemo gosti u svom gradu nema nam napretka.

Eh...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- zeljo4life
- Kontakt:
**** te kada skontas samo Selimovic igra sa ove slike...katastrofa!!!
Amare hvala ti...
Nije jos nista izgubljeno , imamo sada malo laksi raspored , nakon derbija imamo 4 domace utakimice , u slucaju svih pobjeda bicemo pri vrhu , onda se malo pojacati i napasti sami vrh!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Igra i Svraka.zeljo4life je napisao/la:**** te kada skontas samo Selimovic igra sa ove slike...katastrofa!!!
Al' loše.
- corleone87
- Kontakt:
Svraka i kad igra isto k'o da i ne igra koliko je los.DukeOfWellington je napisao/la:Igra i Svraka.zeljo4life je napisao/la:**** te kada skontas samo Selimovic igra sa ove slike...katastrofa!!!
Al' loše.

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
U šta se pretvori ovaj forum, žalosno ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Lutati, traziti
moze se i umrijeti
voljeti, voljeti
ne moze se prestati ...
Volim te ŽELJO !!!!!
moze se i umrijeti
voljeti, voljeti
ne moze se prestati ...
Volim te ŽELJO !!!!!
Brkica
Čitam govori se nešto o mogućem povratku Zebe. Ukoliko postoji i najmanja šansa za takvo što, to treba iskoristiti u Zebu vratiti u Želju. U tom slučaju bi imali dva igrača koji znaju igrati lopte (Zeba, Hodžić). U prvih 11 treba vratiti i Svraku, bez obzira u kakvoj je formi. U tom slučaju bi svi, ali baš svi navijači trebali dati bezrezervnu podršku Svraki i siguran sam da bi ga to "diglo". Psovke i zvižduci mu samo odmažu. Povratkom Zole i Svrake na zadnje vezne, te Zebom na playu i Hodžićem u špicu bi sigurno mnogo bolje igrali. Odbrana bi nam bila čvršća, jer odbrana zavisi, velikim dijelom i od sredine terena. Bili bi mnogo opasniji iz prekida, a možda bi nekada dali gol i iz slobodnjaka.
Zato, ukoliko postoji i minimalna šansa da se Zeba vrati to treba iskoristiti. Zeba bi svojim prisustvom ne terenu sigurno uz sebe vezao nekog protivničkog igrača, čime bi sestvaralo više prostora za naše napadače. Stanu vratiti na desnog beka, a od Škaljića, Kerle, Zeljkovića, Hasanhodžića i Hasanovića naći rješenje za stoperski par. Stoperski par koji bi igrao "glavom", a ne snagom.
U slučaju ove kombinacije siguran sam da nam ni titula ne bi bila tako daleko. Bio bih najsretniji da se ovo oko Zebe riješi u reprezentativnoj pauzi, ukoliko ima istine u svim ovim pričama.
Željo sa Zebom, Zolom, Svrakom, a na proljeće i sa Kvesom, B. Čolićem bi bio sasvim druga ekipa. Ja i dalje vjerujem da Željo može do titule.
Zato, ukoliko postoji i minimalna šansa da se Zeba vrati to treba iskoristiti. Zeba bi svojim prisustvom ne terenu sigurno uz sebe vezao nekog protivničkog igrača, čime bi sestvaralo više prostora za naše napadače. Stanu vratiti na desnog beka, a od Škaljića, Kerle, Zeljkovića, Hasanhodžića i Hasanovića naći rješenje za stoperski par. Stoperski par koji bi igrao "glavom", a ne snagom.
U slučaju ove kombinacije siguran sam da nam ni titula ne bi bila tako daleko. Bio bih najsretniji da se ovo oko Zebe riješi u reprezentativnoj pauzi, ukoliko ima istine u svim ovim pričama.
Željo sa Zebom, Zolom, Svrakom, a na proljeće i sa Kvesom, B. Čolićem bi bio sasvim druga ekipa. Ja i dalje vjerujem da Željo može do titule.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- zeljo4life
- Kontakt:
zato ga i nisam naveo da "igra"...posto i kada igra,"ne igra"...DukeOfWellington je napisao/la:Igra i Svraka.zeljo4life je napisao/la:**** te kada skontas samo Selimovic igra sa ove slike...katastrofa!!!
Al' loše.
Amare hvala ti...
iskreno bih volio da Dino još više forsira ova mlade igrace. Ako treba istrpiti jednu sezonu pa neizaci u europu neka onda. A zato cemo iduce sezone biti jaci, imati mlade igrace koji mogu iznijeti prvenstvo i na kraju se prodati. Sada imamo par igraca koji imaju vise od 27 god i oni se realno tesko mogu prodati. Bolje je sa mladima...
"Truth begins in lies."
- jug-onostalgicar
- Kontakt:
pozdravljam dinin izbor da svraku stavi na klupu a ako se ne opameti cak i na tribinu!!! dosta su ljudi koji vole istinski ovaj klub oprastali mu, nek se opameti il nek letiavlami97 je napisao/la:Čitam govori se nešto o mogućem povratku Zebe. Ukoliko postoji i najmanja šansa za takvo što, to treba iskoristiti u Zebu vratiti u Želju. U tom slučaju bi imali dva igrača koji znaju igrati lopte (Zeba, Hodžić). U prvih 11 treba vratiti i Svraku, bez obzira u kakvoj je formi. U tom slučaju bi svi, ali baš svi navijači trebali dati bezrezervnu podršku Svraki i siguran sam da bi ga to "diglo". Psovke i zvižduci mu samo odmažu. Povratkom Zole i Svrake na zadnje vezne, te Zebom na playu i Hodžićem u špicu bi sigurno mnogo bolje igrali. Odbrana bi nam bila čvršća, jer odbrana zavisi, velikim dijelom i od sredine terena. Bili bi mnogo opasniji iz prekida, a možda bi nekada dali gol i iz slobodnjaka.
ostalo je ok
Dvije stvari su cinjenica, da je ovaj igracki kadar trenutno prosjecan i u ovoj ligi, i da je na klupi covjek koji ne moze izvuci maksimum iz njih koji bi bio dovoljan da se pobjede ove domace utakmice ako nista, te eventualno da se vodi 2/3-0 u 20-toj minuti u Zenici, sto bi bilo jos 7-8 bodova na nasem kontu, tu je Amar pravio razliku. Amar je autoritet i natjera ovakav tim da zapne protiv onakvog Plzena. Cinjenica je da ako se nastavi ovako nama je svejedno gdje igramo (s obzirom da se pise o rasporedu puno) i borit cemo se za poziciju koja vodi u evropu s obzirom da je kvalitet lige takav da npr. Sarajevo, koje je igracki mozda i najbolje u ligi, uz onakav raspored ostvaruje katastrofalne rezultate i igra lose, Borac onim preokretom i ovim bodovima na Kosevu se odlijepio, ali s obzirom na situaciju u klubu nisu nedostizni. Siroki, Zrinjski, mi, pa i Olimpik, to je sve u 10 deka.
Ono sto me raduje da Amar na poziciji na kojoj jeste ce donijeti, ili je vec donio novac (prodaja Adilovica), jos tu ima par varijanti. Osjetio je Amar da je to bolna tacka kluba. Valjda ljudi koji su na celu kluba ne mogu losije od ovoga, pa se ocekuje i tu neki napredak. Ono sto bi volio da se skloni Muharemovic i dovede neko "skolovaniji", mislim da je to najtanja pozicija, te bolna tacka u klubu.
Rak rana kluba je stadion. Ovaj Koldzo je svjestan da mora nesto uraditi do novih izbora za 2-3 godine, pa nadat se nekom napretku.
Amar se za razliku od prvog mandata okrenuo nasoj djeci, i tu treba nasa podrska. Ono sto je najbitnije za nas, sto nam niko ne moze parirati da u prvom timu imamo 5-10 talentovanih, mladih, fudbalera i da im se daje prilika.
Kadetska reprezentacija, jucer 5-6 nasih igraca u prvoj postavi, itd. Imamo potencijala, nadat se da ce se nesto promijeniti. Ocigledno da trofeji nisu dovoljni za iskorak; Amar je to shvatio.
Sto se tice trenutnih rezultata, mozda se ova losa serija i pokaze pozitivnom, ko zna, ako bi uvezali 3-4 pobjede, opet bi bilo 8-10 hiljada ljudi na nasim utakmicama, sto bi s finasijskog aspekta bilo sjajno. tada bi i Amaru bilo lakse da "zavrsi posao" i vrati se tamo gdje mu je mjesto.
Ono sto me raduje da Amar na poziciji na kojoj jeste ce donijeti, ili je vec donio novac (prodaja Adilovica), jos tu ima par varijanti. Osjetio je Amar da je to bolna tacka kluba. Valjda ljudi koji su na celu kluba ne mogu losije od ovoga, pa se ocekuje i tu neki napredak. Ono sto bi volio da se skloni Muharemovic i dovede neko "skolovaniji", mislim da je to najtanja pozicija, te bolna tacka u klubu.
Rak rana kluba je stadion. Ovaj Koldzo je svjestan da mora nesto uraditi do novih izbora za 2-3 godine, pa nadat se nekom napretku.
Amar se za razliku od prvog mandata okrenuo nasoj djeci, i tu treba nasa podrska. Ono sto je najbitnije za nas, sto nam niko ne moze parirati da u prvom timu imamo 5-10 talentovanih, mladih, fudbalera i da im se daje prilika.
Kadetska reprezentacija, jucer 5-6 nasih igraca u prvoj postavi, itd. Imamo potencijala, nadat se da ce se nesto promijeniti. Ocigledno da trofeji nisu dovoljni za iskorak; Amar je to shvatio.
Sto se tice trenutnih rezultata, mozda se ova losa serija i pokaze pozitivnom, ko zna, ako bi uvezali 3-4 pobjede, opet bi bilo 8-10 hiljada ljudi na nasim utakmicama, sto bi s finasijskog aspekta bilo sjajno. tada bi i Amaru bilo lakse da "zavrsi posao" i vrati se tamo gdje mu je mjesto.