FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

RN87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la RN87 » 25 avg 2015, 08:41

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma kodro trenercina, kad se samo sjetim borca, veleza i celika s njim, a on samo stoji posmatra, a igraci po pickice na terenu se krecu.
Al zato pod Dzenom trka, frka, panika. Gine se za sveti dres i tako :lol:

Mahalce i amatere poput Dzenana treba jednom za sva vremena udaljiti od kluba. Velike su pare ulozene u nas projekat da bi ih razjebo neko neozbiljan na tako osjetljivoj poziciji.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 25 avg 2015, 09:00

Dzeno je po meni neznalica,bez znanja,autoriteta,neobrazovan itd... po meni on kvari imidz i ugled kluba,kao i cijeli strucni stab na celu sa skautom,oni su sramota jednog veliko i kobajagi organizovano kluba kakav je fcs. Dzeni se zahvaliti za sve sto je postigao sa Sarajevom,osvojio je 2 titule,ali da ih osvoji 10000 on za mene nije nikakav trener,jer on sa svojim znanjem moze jedino voditi neki klub u Premier ligi i nigdje vise,cak ga 90% ovdasnjim premierligaskih klubova ne bi uzelo za trenera,jer se ljudi s njim sprdaju,i kao takav on nikome nije zanimljiv. Nemam namjeru da nekoga vrijedjam,nedaj Boze,ali on u fcs nema sta raditi....
Igraci: ima njih 4-5 koji nezasluzuju bordo dres,i prije ili kasnije vidjet cemo im ledja. Fali nam kvaliteta,nemamo tu desetku koja je kljucna pozicija u timu,mi to nemamo odlaskom Stojceva,i ne mogu vjerovati da jos uvijek nikoga nismo angazoali. Alispahic je oronuo skroz,moguce je da ce vrlo brzo i zavrsiti karijeru jer njegove igre su postale smjesne,i on samo unazadjuje ekipu u kojoj igra,nazalost!
Uprava: malo su izgubili kompas,potcjenili smo opet ostale ekipe u ligi, prodali dva kljucna igraca Cimirota i Stojceva ,bez adekvatnih zamjena,i kao rezultat toga imamo 7 mjesto na tabeli gdje ce nam veliki uspjeh biti i ako izborimo Evropu,a sa budzetom kojeg imamo trebali bi biti glat prvi u ovoj sljam ligi zvana Premier liga BIH!
Samir Radovac: mali vec odavno ne pruza partije kakve se od njega ocekuju,preplacen je za partije koje pruza na terenu, prodali bi mi njega davno da ima zainteresiranih... glupost je dati mu kapitensku traku pored Delaca,i ne znam sta s njim,po meni ne zasluzuje da bude u pocetnih 11,ali ako nemamo boljih neka ga...... umislio je sebi da je neka igracina,a po kvaliteti je mozda 50-ti igrac lige,ove sljam lige sto dovoljno govori o njemu kao igracu...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 09:56

BosnianKingdom je napisao/la:A da pojedini igrači ne pokušavaju otjerati Dženu isto kao sto su prijehodnike, nemoguće da 80% iste momčadi kao i u finišu prošle sezone sa da ne moze hljeba... Doduše nama samo fali Cimi,ostali su manje bitni,realno... Ovi je nagađanje samo...
Stojcev je bio cak i bitniji. Sve dok Mesa ne proigra ili dok se ne dovede novi igrac falit ce ta desetka. Fali igrac koji ce povezati sredinu terena: Ikande, Radovac, Kovacevic sa napadom Benko. Ovi igraci iz sredine terena to ne mogu sami. Nadam se da masa njih koja je ovdje pljuvala Stojceva i govorila da ga treba prodati i za 50k eura samo da ide. Da su polako svjesni da nam je bio on itekako potreban. On jeste gubio u zadnje vrijeme vise duela na terenu samo ipak on je imao kvalitet i da povuce i zabije gol, asistira. A to ovi drugi bar zasad ne pokazuju.

Sreca u nesreci je da je Sarajevo i ovakvo bar duplo jace od Rudara i jos se igra domaca utakmica. Tako da bi ova pobjeda trebala da vrati stvari postepeno u normalu. Ovo utakmica bi trebala da bude ogromna prilika i protivnik po mjeri gdje bi Mesa konacno trebao da pokaze svoj kvalitet i donese pobjedu makar sa asistencijama posto ce vjerovatno poceti utakmicu.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 10:19

Halo ba kakva zahvalnost više, ovo je fudbal a nama treba trener što Dženo nije, pa Roberto Di Matteo postao PRVAK EVROPE a ne BiH pa na kraju sezone noga a mi ovde nešto glumimo. I jeste, ne valja Kodro, al' ne valja za mahalski klub, igrače navijače kao što smo mi, klub kojem je samo bilo bitno da se uzme titula, igrače kojima je smetala disciplina, profesionalan rad i pravi treninzi, i navijače kojima je kako se zove Dženo trenerčina za "Guardiolu iz San Sebastiana"

Dženo osvojio titulu, hvala mu al' hajmo malo sjesti pa razmisliti k'o to ima ustvari prave zasluge za titulu, Dženo krenuo sezonu, izmorio igrače zamalo neki nisu izdahnuli, zakovao nas na -7 za vodećim Širokim, dolazi Kodro i vadi nas iz govana, maherski pobjeđuje na Grbavici, topi razliku od -7 i onda nastupa taj famozni bojkot, a i sa njim smo bili na -2. Dolazi Dženo i sa ekipom koja samo kada hoće kao što je tada htjela može redati pobjede, zaredao par pobijeda sa nekakvom ludom srećom (Slavija, Zrinjski, pa i Ugljevik) i po kojom dobro odigranom utakmicom tipa Lištica, Vitez i mi uzimamo titulu, i umjesto da se na vakat riješimo stručnog štaba mi ih ostavljamo baš po toj mahalaškoj liniji, "neka ih zaslužili su šta će reći raja sa sjevera i jugozapada"...
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 avg 2015, 10:25

BitiSrcemVezan je napisao/la:Dženo osvojio titulu, hvala mu al' hajmo malo sjesti pa razmisliti k'o to ima ustvari prave zasluge za titulu, Dženo krenuo sezonu, izmorio igrače zamalo neki nisu izdahnuli, zakovao nas na -7 za vodećim Širokim, dolazi Kodro i vadi nas iz govana, maherski pobjeđuje na Grbavici, topi razliku od -7 i onda nastupa taj famozni bojkot, a i sa njim smo bili na -2. Dolazi Dženo i sa ekipom koja samo kada hoće kao što je tada htjela može redati pobjede, zaredao par pobijeda sa nekakvom ludom srećom (Slavija, Zrinjski, pa i Ugljevik) i po kojom dobro odigranom utakmicom tipa Lištica, Vitez i mi uzimamo titulu, i umjesto da se na vakat riješimo stručnog štaba mi ih ostavljamo baš po toj mahalaškoj liniji, "neka ih zaslužili su šta će reći raja sa sjevera i jugozapada"...
Ovo sam nekoliko puta pisao... sâm sebi postao dosadan... ali tako je, može me neko prozivati pljuvačem ili kako već koliko hoće to je tako.
Samo Saraj'vo.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2015, 10:38

Kad smo vec kod sredine terena, najveci problem nama na sredini terena sad je Gojko Cimirot.
Sarajevo - Drina 6-1 (Gojko igrao)
Travnik - Sarajevo 1-0 (Gojko nije igrao)
Sarajevo - Siroki Brijeg 2-1 (Gojko igrao)
Zrinjski - Sarajevo 0-1 (Gojko nije igrao)
Celik - Sarajevo 1-1 (Gojko nije igrao)

Jasno je, treba malo vremena da se naviknemo na novu sredinu terena, jos kad dodamo da nema ni Stojceva, znaci 2/3 standardne sredine ti nema. Ostao je samo Radovac kojem treba malo vremena da se navikne na nove saigrace ali i tim novim da se naviknu jedni na druge, ko god igrao u sredini.
Sto se tice igra Samira Radovca, nisu na nivou ali daleko od toga da su katastrofalne, od devet golova koje smo postigli Radovac je namjestio tri i najbolji je nas asistent. Interesantno je da je sva tri gola namjestio Benki. Relacija Radovac-Benko ocito odlicno funkcionise jer mu je i u proslojh polusezoni nekoliko puta asistirao.
Sad je problem sto ima dva nova saigraca u sredini terena, i na trenutke mi djeluje, da oni ne znaju sta ko treba da radi.
Sad se javlja problem sta ce se desiti sa Samirom, ako bude izostavljen iz ekipe (a to je nekako najlogiciji slijed), imas potpuno nova tri igraca u sredini koja nemaju bas mnogo zajednickih utakmica. I opet cemo gledati patnju. Pitanje je ko ce onda biti kriv.
Svi su/smo se bili okomili na Bilbiju koji nije bio toliko los, pa na Stojceva, sad na Samira.....

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 25 avg 2015, 10:43

@macahz
lupasa za podrsku sjevera.
Dzeno je bivsi samo mu jos niko nije javio.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 25 avg 2015, 11:04

@hilmo Svaka čast za analize. Interesuje me ako si upratio, kako stojimo sa udarcima van 16 metara? Čini mi se da ni tu nismo za pohvaliti se?

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 25 avg 2015, 11:15

kanarinac je napisao/la:Ma mali Samir sta je sebi dao za pravo to je nevjerovatno,sad uprava ako ne reaguje ja im halaliti necu,ja fukara jer zadnju marku dam da dodjem na kosevo,a on uzima pare od mog kluba izmedju ostalog i od moje ulaznice,i daje sebi za pravo da nas naziva fukarama,debilima i psuje nam familiju,jos kapiten ojjjj boze.
Ti da imaš samo 5Km ti to nikad ne bi potrošio na utakmicu nego bi kupio hljeba i jeo. Nemojte pisati da zadnje marke dajete za utakmicu jer je to glupost...
Sabrine mi moje!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 11:32

Sinoć pokasno je napisana mahalska na infu da je Dženo bivši, k'o zna možda danas objave i zvanično pa da se bar malo razveselimo.
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2015, 11:33

kenanbrajic je napisao/la:@hilmo Svaka čast za analize. Interesuje me ako si upratio, kako stojimo sa udarcima van 16 metara? Čini mi se da ni tu nismo za pohvaliti se?
Nisam radio poseban fokus na to, ali prema onom sto mi je ostalo u sjecanju moze se nesto reci.
Nije problem kada ti imas los procenat "opasnosti" iz tih pokusaja, problem je kad nemas pokusaja. Bilo ih je u ovih pet kola, cak je i Mesa u prvom kolu postigao i gol iz jednog udarca sa distance. Mislim protiv Sirokobrijezana je Ikande imao jedan udarac koji je zabrinuo protivnika, lopta odbijena u korner.
Evo u ovim dosadasnjim utakmicama na taj nacin smo zaprijetili protivniku najvise 8 puta, po meni malo. Po utakmici mora biti bar pet takvih pokusaja, nesto ce se izroditi. Zbog toga sam i cijenio Stojceva, nije se libio sutati i ako **** cuvan sa svih strana.

Imamo mi i problem sto smo procitani i sto nemamo plan B. Svaki protivnik kad nam odsjece sredinu, bez obzira ko igrao, mi nemamo rjesenja, pokusavamo preko krila ali ni tu nema rjesenja. Ne mozemo mi uvijek igrati svoju igru, nekad moramo igrati onako kako se protivnik postavi, pa su i ti dalekometni sutevi sa 20-25 metara nekad rjesenje.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 11:36

Gojko Cimirot zadobio težu povredu

Gojko Cimirot, bivši fudbaler Sarajeva, u nedjelju je debitovao za svoj novi klub, grčki PAOK. Debi Cimirotu neće ostati u dobrom sjećanju, jer je zbog povrede morao napustiti igru u 24. minuti susreta. Domaću javnost je prilično iznenadilo to što Cimirota nije bilo na jučerašnjem spisku selektora Mehmeda Baždarevića za kvalifikacione susrete naše reprezentacije protiv Belgije i Andore, ali nakon jučerašnjih i današnjih pretraga, utvrđeno je da je Gojko Cimirot teže povrijeđen i da će sa terena biti odsutan na nešto duži vremenski period. Kako prenosi grčka Gazzeta, Cimirot je doživio kontuziju aduktora, zbog koje će pauzirati minimalno 6 do 8 sedmica, a njegovo bi odsustvo moglo potrajati i duže. Naime, prvi snimci zbog postojanja hematoma nisu mogli pokazati da li postoji oštećenje tetive, a tek pošto se hematom povuče, biće urađeni novi. Ako kojim slučajem tetiva bude oštećena, Gojko Cimirot bi sa terena mogao odsustvovati i do 2 i po mjeseca.
Oni ti ga puše Ibračeeeeeee :kafa:
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 11:39

BitiSrcemVezan je napisao/la:Sinoć pokasno je napisana mahalska na infu da je Dženo bivši, k'o zna možda danas objave i zvanično pa da se bar malo razveselimo.
Ako ce to oporaviti nas klub bicu presretan medjutim poucen prethodnim iskustvima bojim se da je to dobro maksimalno do kraja prvog dijela sezone pa da cemo opet deverati u martu naredne godine.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 25 avg 2015, 11:40

stvarno nesreca za Gojka, ali eto neka sreca za nas klub jer sta npr. da se desilo ovako nesto kod nas, propade transfer, uslijedili bi belaji i samo takva paljba po SD i strucnom stabu, ne bih mogao ni zamislit...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 11:46

Sabinho je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Sinoć pokasno je napisana mahalska na infu da je Dženo bivši, k'o zna možda danas objave i zvanično pa da se bar malo razveselimo.
Ako ce to oporaviti nas klub bicu presretan medjutim poucen prethodnim iskustvima bojim se da je to dobro maksimalno do kraja prvog dijela sezone pa da cemo opet deverati u martu naredne godine.
Zato je sad na upravi da dovedu pravog trenera i da stanu iza njega, da nam se ne desi novi Kodro i lafo "sporazuman raskid" kad se pojedincima iz ekipe digne, pa da vidimo dokle ćemo dogurati. Ali naravno, za podršku treneru je potrebno i imati pravog trenera, a ne stati iza Dženana Uščuplića...

Kažu neki tamo i da je Faruk Hadžibegić blizu da nas preuzme. Evo prilike da i njega ocrnimo i popljujemo prije nego što je čovjek i kročio blizu Koševa, kao Ješića :mrgreen:
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 avg 2015, 11:52

hilmo je napisao/la:Ne mozemo mi uvijek igrati svoju igru, nekad moramo igrati onako kako se protivnik postavi
Upravo tako; moramo imati neki playbook jeb*m ga ja. Nešto se i protivnik pita.
Samo Saraj'vo.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 avg 2015, 12:02

BitiSrcemVezan je napisao/la:
Gojko Cimirot zadobio težu povredu

Gojko Cimirot, bivši fudbaler Sarajeva, u nedjelju je debitovao za svoj novi klub, grčki PAOK. Debi Cimirotu neće ostati u dobrom sjećanju, jer je zbog povrede morao napustiti igru u 24. minuti susreta. Domaću javnost je prilično iznenadilo to što Cimirota nije bilo na jučerašnjem spisku selektora Mehmeda Baždarevića za kvalifikacione susrete naše reprezentacije protiv Belgije i Andore, ali nakon jučerašnjih i današnjih pretraga, utvrđeno je da je Gojko Cimirot teže povrijeđen i da će sa terena biti odsutan na nešto duži vremenski period. Kako prenosi grčka Gazzeta, Cimirot je doživio kontuziju aduktora, zbog koje će pauzirati minimalno 6 do 8 sedmica, a njegovo bi odsustvo moglo potrajati i duže. Naime, prvi snimci zbog postojanja hematoma nisu mogli pokazati da li postoji oštećenje tetive, a tek pošto se hematom povuče, biće urađeni novi. Ako kojim slučajem tetiva bude oštećena, Gojko Cimirot bi sa terena mogao odsustvovati i do 2 i po mjeseca.
Oni ti ga puše Ibračeeeeeee :kafa:
Kad s amaterom Dzenanom odradis pripreme :crazy:

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 25 avg 2015, 12:12

hilmo je napisao/la:
kenanbrajic je napisao/la:@hilmo Svaka čast za analize. Interesuje me ako si upratio, kako stojimo sa udarcima van 16 metara? Čini mi se da ni tu nismo za pohvaliti se?
Nisam radio poseban fokus na to, ali prema onom sto mi je ostalo u sjecanju moze se nesto reci.
Nije problem kada ti imas los procenat "opasnosti" iz tih pokusaja, problem je kad nemas pokusaja. Bilo ih je u ovih pet kola, cak je i Mesa u prvom kolu postigao i gol iz jednog udarca sa distance. Mislim protiv Sirokobrijezana je Ikande imao jedan udarac koji je zabrinuo protivnika, lopta odbijena u korner.
Evo u ovim dosadasnjim utakmicama na taj nacin smo zaprijetili protivniku najvise 8 puta, po meni malo. Po utakmici mora biti bar pet takvih pokusaja, nesto ce se izroditi. Zbog toga sam i cijenio Stojceva, nije se libio sutati i ako **** cuvan sa svih strana.

Imamo mi i problem sto smo procitani i sto nemamo plan B. Svaki protivnik kad nam odsjece sredinu, bez obzira ko igrao, mi nemamo rjesenja, pokusavamo preko krila ali ni tu nema rjesenja. Ne mozemo mi uvijek igrati svoju igru, nekad moramo igrati onako kako se protivnik postavi, pa su i ti dalekometni sutevi sa 20-25 metara nekad rjesenje.
To je onaj gorući problem...nemamo ključ za bunkere...a svi dolaze bunkerisani...valjda će se i to promijeniti

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 25 avg 2015, 12:17

macahz je napisao/la:ja govorim za prve ekipe a ne one sto se popnu na vrh sjevera i bleje, slikaju se i tako to, nas 80% cijenimo Dzenu i zelimo da ostane.
Vi se sordajte a ne znam kako vam moze biti bolji Musa od Dzebe kad je taj isit Dzeno stigo Musu i na kraju ptestigo, a ovj je kmo 10 bodova prednosti, a povrh svega toga je Listicar.
Moj svaki post je moje ogorcenje prema vama, nezahvalnicima, razmazenim navijacima koji kao da su navikli da osvajamo svake godine dupke krune i da ste navikli igru poput Barcelonie, idem na sve tekme bez pogovora, bjezim sa ispita da dodjem na kup utakmicu po snijegu i kisi, kad nas bude u kopu jedna 200, i sad vi nesto pametujete. Kad budete dali nesto, onda cete nauciti i cijeniti, koliko sam samo srece i veselja dozivio osvojivsi kup i ligu, i napokon docekao da i to proslavim, sve zahvaljujuci Dzenanu, htio to neko prihvatit ili ne, ja ne mogu tek tako, marsnuti Dzenu. Istrpio bih ga i da bez Evrope ostanemo, ali, eto nije svako isit, bolji je Kodro koji od slatkih rijeci niie nista drugo pokazao, i koji bi nas na euro sceni dosta unazadio, bolji je Musa bolji su svi ostali, od nasih ljudi, jer vi eto znate, fazumijete se u fudbal i znate stanje svakog igraca ponaosob, od motivacije do fizicke spreme i znate kad koga zamjeniti i koju formaciju igrati.
Hvala bogu pa nisam kao vi, nezahvalni kriticari, najveci dusmani naseg kluba, takvi kao vi ste Comoru unistili karijeru, a bio je najbolji junior ubjedljivo, ko je pratio omladince, zna...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Šta li je >ponaosob; :hmmmmm:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 12:32

Sanjao sam sinoć da Kusturica na pressu predstavlja Jasmina Mešanovića i još neku dvojicu juniora valjda, i ono svi između sebe šuš muš od kud zar nije igrač Zrinjskog, i onda predsjednik govori nešto tipa krećemo sad sa temeljitim promjenama :mrgreen:
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.