Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Valencia
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Valencia » 07 mar 2011, 18:01

polga je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Celsi i Lion nikada ne igraju 4-4-2. Barselona nikada ne igra 4-4-2, kao ni Arsenal, Liverpul, Real, Inter,... Od velikih klubova jedino Mancester i (ponekad) Bajern igraju 4-4-2, bez zadnjeg veznog.
Ispravka.

Liverpool od dolaska Rafe Beniteza, pa sve do danas, IGRA sa defanzivnim veznim. U pocecima je to bio Alonso (koji je kasnije prekomandovan u centralnog veznog), pa onda kratko Sissoko, pa onda Monster Masch, pa trenutno Lucas, koji bas i ne zadovoljava na toj poziciji.

Ali u prevodu, u onih Rafinih 4-2-3-1, ovo 2 je predstavljalo dva igraca ispred odbrane. Jedan koji je iskljucivo defanzivni vezni, dok je drugi (Alonso) zaduzen za kreiranje akcija i prevodenje lopte.
Nisam komentaris'o kako igra Liverpul, samo sam napis'o da ne igra u formaciji 4-4-2. Ne znam sta je tu greska.

Brazzo

To je tako u PLBiH, al' ne i u EPL :mrgreen: . Sve je kompjuterizovano, kamera sa visine prati kretanje igraca, to se kompjuterski obradi, pa se onda predoci igracima. Fudbal nije zajebancija kao sto je nekad bio. Pogledaj Barsin trokut, uvijek je pravilno formiran, u defanzivi savrseno postavljen, tako da su premocni u oba pravca. Iako su genijalni, nimalo nisu bahati, naprotiv, izuzetno su disciplinovani. Buskec je uvijek na sredini terena, rijetko odstupi sa svoje pozicije. Cavi i Iniesta imaju svoju pravac kretanja,.. Jedino se rotiraju napadaci sto je takticka zamisao, a ne nekakav harakiri.

Lijepo sam objasnio sa je uloga centralnog veznog. Nisam nigdje napis'o da treba biti prikovan, naprotiv,.. 'Prikovani' su uglavnom zadnji vezni koji rijetko prelaze (duboko) na protivnicku polovicu i gotovo su uvijek pozicionirani na sredini terena. Centralni vezni ne smiju biti prikovani, oni moraju raditi od odbrane do napada. Naravno, postoje mjere opreza, jedan veznjak se uvijek malo povece kada drugi krene prema naprijed,.. To je takticka zamisao, centralni veznjaci se moraju nadopunjavati, moraju biti uigrani.

Oba centralna veznjaka moraju biti angazovana u defanzivi, jer odbrana gola uveliko zavisi od veznih igraca (pa i napadaca). Jedan defanzivni vezni ne moze odbraniti svoju zadnju liniju i golmana. Branu koji cini jedan covjek ozbiljna ekipa lako probija. Zato uspjesan vezni red ne mogu ciniti Flecer i Snajder, Flecer i Pastore,.. Moze jedino Flecer I Kerik I Snajder, Flecer I Kerik I Pastore.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 07 mar 2011, 18:03

Valencia je napisao/la: Nisam komentaris'o kako igra Liverpul, samo sam napis'o da ne igra u formaciji 4-4-2. Ne znam sta je tu greska.
Moja greska. Mislio sam da pises o tome koje ekipe igraju sa defanzivnim veznim igracem. Ali igrali smo i mi pod Hodgsonom, tokom ove sezone, sa 4-4-2, ali se dokazalo da nam puno vise odgovara igra sa jednim klasicnim napadacem.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 18:17

Uh menađeri vidim da vi kreirate vec sastave za sljedecu sezonu :D
Ja vam rekoh,Man utd nije granap ,osim ako ga vi tako smatrate,da mozete gledati stvari tako pojednostavljeno,man utd je institucija i stvari(oko novca)zapletenje nego sto mozete mislit.Al' mislim da ova ekipa M.utda ne lici na onu ekipu iz vremena vremešnog Ruda,Giggsa u svojim 25-tim itd.
Mrzi me objasnjavat zasto to nije bas sve Glezerovo maslo,jer bih mor'o poceti od definicije novca pa na ovamo,da me skontate,ugl zapamtite danas je novac fiktivan :D pa haj,bolje da ste vi upravu nego da se prepirem dzaba.
K'o sto jedan kaze ne vrijedi se svadjat sa budalama,prvo te spuste na svoj nivo pa te dotuku iskustvom. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 mar 2011, 18:29

Devil je napisao/la:@Valencia ti uprorno ili neces ili ne zelis da shvatis sta zelim da kazem.Uglavnom ja ti kazem da ozbiljna ekipa ne moze igrati bez zadnjeg veznog,sad da li ce tog zadnjeg da glumi,kamuflira nazovi kako hoces Rooney,Tevez,Carrick ili ce da to bude pravi zadnji to po strani ostavljamo.Ako imas kontakte sa nekim trenerima pitaj ih slobodno,jer kroz pricu sa trenerima(cak i nekim poznatim iz Srbije)sam pricao o tome.
I evo onoga sto ti kazes da u 4-4-2 ne mozes igrati sa zadnjim osim ako nije diamond.
http://www.mbovo.fw.hu/pic/bw-av1.jpg
Muamba klasicni zadnji,po potrebi dole silazi i Holden.
http://www.mbovo.fw.hu/pic/bw-av2.jpg
Delph klasicni zadnji,Reo Cocker ispomoc,sa tim da Reo Cocker igra bas na sredini.
http://img205.imageshack.us/img205/1209/brovnewc1.jpg
N'Zonzi i Jones se menjaju na poziciji zadnjeg.
http://img135.imageshack.us/img135/8118 ... visnax.jpg
Evo je i Liverpoolova 4-4-2 sa Lucasom.
http://www.mbovo.fw.hu/pic/bp-av2.jpg
Evo je jos jedna Villina kada Makoun igra prvu.
:mrgreen: :mrgreen:

Ti u startu pravis gresku, koja na kraju neminovno dovodi do nerazumjevanja,... Brkas dva pojma.

Vracati se u defanzivu i igrati zadnjeg veznog nije isto. Moras napraviti distinkciju izmedju pozicije zadnjeg veznog i centralnih vezni koji dolaze na to mjesto da bi uspunili jedan od svojih zadataka na terenu. ('Ajde molim te, procitaj ovu recenicu sa razumjevanjem). To su dvi potpuno razlicite pozicije. Centralni vezni u opisu svog radnog mjesta ima obavezu da igra I defanzivno I ofazivno,.. Zadnji vezni je pozicioniran na sredini terena ispred odbrane i iza centralnih (ili ofanzivnih) veznjaka, te ima ulogu da poveze odbranu i vezu, te organizuje odbranu ispred posljednje linije. Sa razliku od centralnih veznih, zadnji vezni skoro da nema ofanzivne zadatke.

Ekipa moze igrati bez zadnjeg veznog, MU je dokaz za to. Sa takvom taktikom su osvojili dvi titule LP i harali Engleskim fudbalom. Al' ekipa ne moze igrati kvalitetno ako centralni veznjaci nisu dobri u defanzivnim zadatcima.

Razgranici pozicije centralni vezni i zadnji vezni. To su dvi razlicite pozicije na terenu.

Tu formacije koje si kopir'o su formacije bez zadnjeg veznog. To su formacije sa dva centralna vezna. Njihov je zadatak I defanziva I igra na centru I ofanziva. To sve spada pod jednu poziciju na terenu, koja se zove 'centralni vezni'.

---Bosingva----Teri---Luiz---Kol----
----------------Mikel---------------
-------Esien-----------Lampard----
----------------Anelka--------------
--------Drogba---------Tores-------

Ovo je formacija sa zadnjim veznim. Mikel je zadnji vezni. Esien i Lampard su centralni vezni.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 07 mar 2011, 18:31

Arnelinho je napisao/la:Uh menađeri vidim da vi kreirate vec sastave za sljedecu sezonu :D
Ja vam rekoh,Man utd nije granap ,osim ako ga vi tako smatrate,da mozete gledati stvari tako pojednostavljeno,man utd je institucija i stvari(oko novca)zapletenje nego sto mozete mislit.Al' mislim da ova ekipa M.utda ne lici na onu ekipu iz vremena vremešnog Ruda,Giggsa u svojim 25-tim itd.
Mrzi me objasnjavat zasto to nije bas sve Glezerovo maslo,jer bih mor'o poceti od definicije novca pa na ovamo,da me skontate,ugl zapamtite danas je novac fiktivan :D pa haj,bolje da ste vi upravu nego da se prepirem dzaba.
K'o sto jedan kaze ne vrijedi se svadjat sa budalama,prvo te spuste na svoj nivo pa te dotuku iskustvom. ;)
Hehehe definicija novca. Znas li ti kada se pojavio dug Unitedov kada su ovi preuzeli klub, United do tada nije imao dug nego ovi su uzeli znaci nekih 500 miliona u zajam mozda i vise znam da je u jednom trenutku na osnovu kamata doslo do duga 700+ miliona sta ti mislis kolika je kamata kod njih pa to su veoma male kamate moze se reci 1.5% ali kada je jedna rata za odplatiti npr 50 miliona koja se morala isplatiti za najvece doba recesije kada je sav svijet dozivio ekonomski kolaps. United je sigurno sto se tice transfera sve pokrio, zbog cega pa npr: tv prava, osvojene titule donose sredstva, potpisivanje sa jakim kompanijama marketinskih usluga nike,aig,audi,aon, kumho ili turkish airlines, prodaja navijackih rekvizita dresova itd... popunjen stadion svaku tekmu 19 ligaskih+liga prvaka+ kup svaki put 75000 gledalaca i odredi prosjecnu kartu znas koje su tu pare..
Sigurno je United likvidan svake sezone kada se sve sabere i odzume!
Skontaj sam sta pricas!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 mar 2011, 18:36

@Valencia ja stvarno vise nemam volje da pisem jer se vrtimo u krug.Ja imam svoje ti imas svoje.Kazem ti opet popricaj sa raznim trenerima ako imas sa kim i svaki ce ti reci ovo sto ja govorim.A dok to ne uradis evo ja cu reci,sve sto sam ja postavio su formacije sa centralnim veznim bez zadnjih veznih :roll: svaka ekipa moze da funkcionise bez zadnjih veznih :roll: ...

Pozdrav.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 07 mar 2011, 18:37

Arnelinho je napisao/la:Uh menađeri vidim da vi kreirate vec sastave za sljedecu sezonu :D
Jbt kakve ti postove valjas po ovoj temi. Sta si ti neki diplomirani ekonom pa samo spominjes novac? Na proslim stranicama se provaljujes sa svojim "miliJon", pa sada ponovo nabaci jedan post koji nema veze s vezom.

A naravno da ova ekipa nije ista kao ona kada je Giggs imao 25, ja iskreno sumnjam da si ti tada uopste znao da je lopta okrugla. :roll:
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 18:40

rekoh
Arnelinho je napisao/la:pa haj,bolje da ste vi upravu nego da se prepirem dzaba.
Mislim da su Glezeri vlasnici kluba,a ne uprava,pojednostavi sebi,uzmi za primjer kiosk,da si njen vlasnik,imas radnika koji je zaposlen i rijesavas se duga,kredita.Sta ces uraditi? :? Vjerovatno iskreirat seb' titanik :D
Msm,moje skromno misljenje,al' logistika je u svemu najvaznija ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 18:45

_karabaja_ je napisao/la:Sta si ti neki diplomirani ekonom pa samo spominjes novac?
skoro pa pogodio :D
_karabaja_ je napisao/la:miliJon"
ionako mi nije bosanski maternji,pa nemam se cega stidjet,hvala bogu pa ga znam :D
_karabaja_ je napisao/la:A naravno da ova ekipa nije ista kao ona kada je Giggs imao 25, ja iskreno sumnjam da si ti tada uopste znao da je lopta okrugla. :roll:
mislim da jesam bio svjestan :D ,a nisam ti kriv sto ne umijes dublje da propitujes posljedice,nego sve svodis na puku povrsnost.Ko,jarane,propituje taj i zna :lol:

Tom Huddlestone

Post Postao/la Tom Huddlestone » 07 mar 2011, 18:53

Jest vas oder'o Liverpool :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 18:56

Tom Huddlestone je napisao/la:Jest vas oder'o Liverpool :D
:D

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 07 mar 2011, 18:57

Arnelinho je napisao/la:
_karabaja_ je napisao/la:Sta si ti neki diplomirani ekonom pa samo spominjes novac?
Samo ti fali ovaj boldirani dio :mrgreen: .

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 18:59

_karabaja_ je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Samo ti fali ovaj boldirani dio :mrgreen: .
:mrgreen: bice,svakim casom treba da izbije,ako bog da :D

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 07 mar 2011, 19:13

Devil je napisao/la:@Valencia ja stvarno vise nemam volje da pisem jer se vrtimo u krug.Ja imam svoje ti imas svoje.Kazem ti opet popricaj sa raznim trenerima ako imas sa kim i svaki ce ti reci ovo sto ja govorim.A dok to ne uradis evo ja cu reci,sve sto sam ja postavio su formacije sa centralnim veznim bez zadnjih veznih :roll: svaka ekipa moze da funkcionise bez zadnjih veznih :roll: ...

Pozdrav.
ne vrijedi neke stvari objašnjavati ;) Ja mu govorim istu stvar da u današnjem fudbalu pogotovo u PL-u su veznjaci i sa defanzivnim i ofanzivnim ulogama i kad postaviš čovjeka kao centralnog veznog normalno je da će obavljati zadatke i naprijed i pozadi uostalom može se desiti i dešava se da je u pravilu jedan od te 2-ce uvijek po prirodi stvari defanzivac ali on i kao takav učestvuje itekako u građenju igre i napada ali eto za njega ne postoji definicija defanzivnog veznog igrača sem postavke dijamanta i lika koji je zakovan na 30 metara od svog gola :|
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 07 mar 2011, 19:21

brazzo je napisao/la:
Devil je napisao/la:@Valencia ja stvarno vise nemam volje da pisem jer se vrtimo u krug.Ja imam svoje ti imas svoje.Kazem ti opet popricaj sa raznim trenerima ako imas sa kim i svaki ce ti reci ovo sto ja govorim.A dok to ne uradis evo ja cu reci,sve sto sam ja postavio su formacije sa centralnim veznim bez zadnjih veznih :roll: svaka ekipa moze da funkcionise bez zadnjih veznih :roll: ...

Pozdrav.
ne vrijedi neke stvari objašnjavati ;) Ja mu govorim istu stvar da u današnjem fudbalu pogotovo u PL-u su veznjaci i sa defanzivnim i ofanzivnim ulogama i kad postaviš čovjeka kao centralnog veznog normalno je da će obavljati zadatke i naprijed i pozadi uostalom može se desiti i dešava se da je u pravilu jedan od te 2-ce uvijek po prirodi stvari defanzivac ali on i kao takav učestvuje itekako u građenju igre i napada ali eto za njega ne postoji definicija defanzivnog veznog igrača sem postavke dijamanta i lika koji je zakovan na 30 metara od svog gola :|
Pa sve ekipe u EPL imaju zadnjeg veznog uvijek u ekipi i ne znam kome to nije vise jasno. Nekog ko ce sjeci napade i uvezati odbranu i vezni red. Mi nemamo nekog klasicnog zadnjeg veznog ali taj posao rade svi veznjaci u nasem timu Carrick, Scholes, Anderson, Fletcher. Svi ovi igraci koje sam pobrojao kada su u igri vise su zadnji vezni nego sto su orjentisani prema protivnickom golu (izuzev Andersona).

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 07 mar 2011, 19:31

Ljudi,da li neko zna da li ce Nani igrat protiv Marseilla ?
#miasanmia

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 07 mar 2011, 19:32

schweinsteiger je napisao/la:Ljudi,da li neko zna da li ce Nani igrat protiv Marseilla ?
Još uvijek ne znamo težinu Nanije povrede.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 07 mar 2011, 19:34

schweinsteiger je napisao/la:Ljudi,da li neko zna da li ce Nani igrat protiv Marseilla ?
Prema slikama koje sam vidio danas i kako mu je mesar Carragher raznio nogu, TESKO da ce igrati ubrzo :cry:

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 07 mar 2011, 19:39

"No news on nani from the club today" according to Stewart Gardner.

Nani on twitter: thank you for your support after my injure. i hope to be back really soon.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 mar 2011, 19:55

Thunderstruck je napisao/la:
Još uvijek ne znamo težinu Nanije povrede.
Thunder u stilu Davida Gill-a ! :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.