Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 11:51

opel je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
I daj me prosvijetli koje su to činjenice da je BL igrački puno ispred Serie A? Ovogodišnji dosezi i međusobni susreti u Eurokupovima?
Ne treba sa fanovima FCB uopšte raspravljati o manama BL, njima je jak Bayern dokaz kako je jaka BL što nema veze sa životom, dovođenje Pepa su tumačili kao dobrobit za čitavu BL, a sad ne valja ni njima samim.

Pa vi ovdje pisate po Bl-u samo zato sto Vam je klub u kurcu. Propala Borussia propao svijet. Klub Vam je prosle godine dotaka dno u Bl-u i to je jedini razlog da omalovazavate ovu ligu.Mozda ipak nije propao svijet, mozda je propao samo vas klub na celu sa genijalnom upravom, mozda je pravi razlog vase bruke sto imate menadzera kojem Abdulah Ibrakovic moze drzati lekcije. Doslo par igraca, polovina iz prosjecnih klubova, polovina presjedila sezonu i nasta globalno svrsavanje na Seriu A. A isti ti pojedinci omalovazavaju jedan Ludogorec koji je ucesnik grupne faze LP i koji ce opet biti tamo, kojeg Liverpool sa 150 miliona potrosenih na pojacanja nije u stanju nadigrati.Isti pojedinci su u stanju da ekipu Basela, koja je medju 6,7 najkonstantnijih klubova u Ligi prvaka svrstavati u jazavicke klubove. Mozete vi Basel nazivati kako god zelite, oni su u stanju pobjediti Chelsi, Liverpool,Manchester,...

Propast Bvb ne znaci propast Bundeslige, vaše mjesto ima ko da zauzme.Vi ste propali , a odmah je iskocila druga Borussija, digao se Wolfsburg, ma i "konzerve" ce se dici na vas racun.

Vasu tragediju najbolje bi opisala pjesma Ace Lukasa - koma, posvecena svim klubovima koji se uzdigose na zgaristu i pepelu vaseg kluba. Hvala Bvb od srca sto sad imamo jedan Wolfsburg, Gladbach u samo vrhu.

Dragi muamerc, evo ti podaci gdje se vise trosi na plate da konacno ispliva istina i na ovom pdf-u:

Players in Germany's top division earn £1.46m a year on average, or £28,011 a week, with players in Italy's Serie A next best remunerated on £1.3m a year (£25,263 a week), followed by those in Spain's La Liga on £1.2m a year (£23,327 a week).

Ja opet ponavljam pojedincima, ako Vam se ovakva Bundesliga ne svidja uvijek imate opcije da navijate za Inter, Milan, umjetne klubove, pa svrsavajte na njih i njihove transfer. Ostavite nas, par iskrenih zaljubljenika ove lige da uzivamo u pojacanjima iz jazavickih klubova poput Basela.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jul 2015, 11:59

muamerc je napisao/la:Sve je to ok, u čemu je onda problem što se ne dovede skuplji igrači? Da li neko mimo Bayerna, Dortmunda i Wolfsburga moze kupiti igraca tipa Higuaina, Khedire, Bacce, Morate i dati im mu njihove plate koje prelaze od 5 - 6 mil eura (ove dvije zadnje mogu kupiti maksimalno dvojicu takvih)? Zasto se ne dovode ti igrači kad ekipe iz BL to mogu priuštiti (pustite se šuplje o precijenjenosti)? Igraci Wolsburga imaju plate oko 3-4 miliona, Dortmunda 4-5mil s izuzetkom Reusa, Schalkea jedino Huntelar ima preko 5, tačnije 5,5 mil. Ostalo je buranija. Niko nije osim Bayerna (procentualno gledajući) dao za igrača preko 30 mil, mislim da nije niko osim za, mislim, De Bruynea i Miktarijana. Ja se pitam zašto, da li je BL razvojna liga za Bayern i ostale, po novcu, top 20 ekipe?
To se sve moze povezati s njemackim mentalitetom. Eto ti primjer Bayerna koji je finansijski jedan od najmocnijih klubova na svijetu, ali ne bacaju pare jer znaju da ih nije bilo lako zaraditi. Rijetki su klubovi u svijetu koji mogu bacati pare, odmah mi na pamet padaju Real i Barcelona. Opet se tu vracamo na pravilo 50+1 u koje ja ne zelim ulaziti i smatram da ima i svojih vrlina i mana. Bundesligasi nemaju tajkuna koji ce za njih iskesiti 40 ili 50 miliona za igraca. Treba se dobro pomuciti pa zaraditi nesto od sponzora, prodaje igraca, proizvodjenjem sopstvenih igraca pa tek onda trositi. U Bundesligi se ne mogu tek tako trositi novci, eto ti primjer Dortmunda koji je umalo dozivio bankrot jer su trosili vise nego sto su trebali. Treca liga svijeta nikako nije razvojna liga. Najbolje od Bundeslige tek dolazi i ne znam cemu toliki pesimizam uopste jer liga kao takva raste iz godine u godinu.

@ OnlyUnited

Normalno da ce tonuti jer su zivjeli iznad svojih mogucnosti. Oni su htjeli da ostvare instant uspjeh a kao posljedicu su imali da su morali rasprodati sve dobre igrace. Isto vazi za Inter, kupovali su odlicne igrace osvojili LP a onda nestali sa mape ozbiljnog fudbala jer su morali da snize kriterije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 jul 2015, 12:07

Stos je u tome sto nisu doveli akdekvatna pojacanja, nego gomilali istrosene, polovne i talentovane, a bez wc igraca. Samo sam se nadovezao na ovo gomilanje zvijezda.

Smjena generacija je izvrsena na nacin da umjesto kvaliteta dobijes kvantitet. Umjesto igraca od nekih 40 mil dovodili su vise za te pare. Primanja jesu problem, al' npr. kada jedan Mountari zaradi 3 mil godisnje, onda je jasno da se umjesto dva -tri takva mogla finansirati jedna klasa. Onda npr. Essien 2,5 godisnje, Pazzini isto, itd.
- Ed Woodward for Prime Minister !

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 jul 2015, 12:12

@bundesliga, više je skepticizam. Navijači klubova koji propadaju i koji nisu jaki ekonomski nemaju 50 godina pa da mogu pričekati da to sve profunkcioniše. Ja posmatram sa pozicije običnog navijača, prosječnog kluba, koji plaća kartu i koji navija za svoj klub a zna da taj njegov klub teško da može išta napraviti bilo gdje jer nema sredstava i teško ih može zaraditi. Boli me ćošak šta će biti za 50 godina kad ja odapnem. Kao navijač, želim da je što prije moguće da moj tim bude u kombinacijama za titule, ne nekad za 120 godina.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jul 2015, 12:24

muamerc je napisao/la:@bundesliga, više je skepticizam. Navijači klubova koji propadaju i koji nisu jaki ekonomski nemaju 50 godina pa da mogu pričekati da to sve profunkcioniše. Ja posmatram sa pozicije običnog navijača, prosječnog kluba, koji plaća kartu i koji navija za svoj klub a zna da taj njegov klub teško da može išta napraviti bilo gdje jer nema sredstava i teško ih može zaraditi. Boli me ćošak šta će biti za 50 godina kad ja odapnem. Kao navijač, želim da je što prije moguće da moj tim bude u kombinacijama za titule, ne nekad za 120 godina.
Mnogi ljudi navijaju za klubove koji nisu u kombinacijama za trofeje niti ce to biti. Ja sam postao navijac Bayerna 99-te kada smo izgubili ono finale od Uniteda i sta trebao sam navijati za United? Boze sacuvaj. Nije bas da su Njemci siromasi i da nemaju nista novca, samo sto oni pametno rade sa parama i to se nekome moze svidjati nekome ne. Meni se svidja Bundesliga u globalu i uzivam gledati utakmice, a sada da je sve med i mlijeko nije bas kao i u ostalim ligama. Postoje ljudi koji se brinu za svoje klubove, dobivaju plate za to i ako im nesto ne stima neka mijenjaju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 08 jul 2015, 12:45

@Franck ja još čekam odgovor na pitanje. Ako je moguće bez floskula, vlastitih interpretacija tuđih riječi i skretanja s teme.

@muamere danas bez novca možeš zaboraviti na ozbiljne trofeje jer nakon ukidanja limita stranaca većina igračke klase je koncentrirana u grupi najbogatijih klubova. Zato bez jakog mecene jedan Mainz nikada neće biti kandidat za titule BL i LP. Zato je protiv mecena nemam ništa, pogotovo jer mi nemamo američki model gdje svatko pod jednakim uvjetima može do vrha.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 14:33

KayserSose je napisao/la:@Franck ja još čekam odgovor na pitanje. Ako je moguće bez floskula, vlastitih interpretacija tuđih riječi i skretanja s teme.

@muamere danas bez novca možeš zaboraviti na ozbiljne trofeje jer nakon ukidanja limita stranaca većina igračke klase je koncentrirana u grupi najbogatijih klubova. Zato bez jakog mecene jedan Mainz nikada neće biti kandidat za titule BL i LP. Zato je protiv mecena nemam ništa, pogotovo jer mi nemamo američki model gdje svatko pod jednakim uvjetima može do vrha.
Dobio si i više nego si tražio, svaka inteligentna osoba će razumjeti štaje pisac hotio da kaže. Dugo je ljeto, nastavi sa svršavanjem na Seriju A, preporučujem domaći proizvod Violeta , trebaće ti s obzirom na pojačanja koja stižu u Seriugnoj. JA ču svršvati na jazavce iz Basela, više mi se sviđaju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 jul 2015, 14:36

Ode i Trapp za kikiriki. Da li PSG ima planove s njim ili ce da grije klupu? Vidim jos je Sirigu tamo i ima 28 godina, tri vise od Trappa.

Ne moze me niko ubijediti da je ovo dobar potez i za klub i Bundesligu uopce.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 14:43

muamerc je napisao/la:Ode i Trapp za kikiriki. Da li PSG ima planove s njim ili ce da grije klupu? Vidim jos je Sirigu tamo i ima 28 godina, tri vise od Trappa.

Kupljen za 1,5 mil , prodan za 9,5. ZA klub je ovo itekako dobar potez. Trapp je davno prerastao ovaj klub , a to što genijalna uprava BVb i Schalkea nije prepoznala kvalitet u ovom momku,to ide n dušu trećeligaškim menadžerima. Bolji je Burki, oni svakako vole da kupuju drugoligaške igrače u zadnje vrijeme. Trappu sretno, za njim nece niko plakati. Frankfurt je dobio dovoljno novca da pokrpi rupe u timu.

Ja bi više kritikovao Zorca i kompaniju. Dali su za italijanskog mačka 20 miliona, sad će uzeti do 10-12. To se zove posao života, za godinu dana popušili su 8-10 mil eura samo na jednom igraču. Ramosa ne mogu uvaliti nikom i da ga žele prodati. Frankfurt je ovim transferom dobro zaradio s obzirom na novac koji je uložio u njega.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 08 jul 2015, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 jul 2015, 14:47

FRANK RIBERY je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Ode i Trapp za kikiriki. Da li PSG ima planove s njim ili ce da grije klupu? Vidim jos je Sirigu tamo i ima 28 godina, tri vise od Trappa.

Kupljen za 1,5 mil , prodan za 9,5. ZA klub je ovo itekako dobar potez. Trapp je davno prerastao ovaj klub , a to što genijalna uprava BVb i Schalkea nije prepoznala kvalitet u ovom momku,to je druga stvar. Bolji je Burki, oni svakako vole da kupuju drugoligaške igrače u zadnje vrijeme. Trappu sretno, za njim nece niko plakati. Frankfurt je dobio dovoljno novca da pokrpi rupe u timu.
Mogli su jos izvuci para; ne znam kakav je imao ugovor ali vjerujem da bi se moglo izvuci jos vise.

Upravo to mi je krivo sto nije presao u bolji BL klub ili negdje gdje ce biti prva opcija. Sta sad, opet se vracamo na to, bitno se obezbijediti a ideali se mogu ganjati u penziji.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 14:51

Ribery kakva je tvoja poveznica sa Njemackom? Pravdas ovdje sve ko da si pravi Svabo. :think:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 jul 2015, 15:57

Marcell Jansen se oprostio od fudbala.
Jansen has called time on his career at the age of just 29 after he was released by Hamburg at the end of last season, justifying his decision by admitting: “I can’t just suddenly kiss another badge now.”
Don't believe the hype.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 08 jul 2015, 19:27

Greivis je napisao/la:Ribery kakva je tvoja poveznica sa Njemackom? Pravdas ovdje sve ko da si pravi Svabo. :think:
Čovjek je realan. Dijelim isto mišljenje s njim za većinu stvari. :)
Evo ne znam..

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 08 jul 2015, 20:31

ZaLe98 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Ribery kakva je tvoja poveznica sa Njemackom? Pravdas ovdje sve ko da si pravi Svabo. :think:

Takodjer !

iako smo uvijek na suprotnim strana u vezi Leipziga, covjek realno govori, pa cak i neke stvari u vezi Leipziga.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 21:04

elbflorenz je napisao/la:
ZaLe98 je napisao/la:

Takodjer !

iako smo uvijek na suprotnim strana u vezi Leipziga, covjek realno govori, pa cak i neke stvari u vezi Leipziga.
Prije ce biti da ste i vi subjektivni.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 08 jul 2015, 21:26

muamerc je napisao/la:Sve je to ok, u čemu je onda problem što se ne dovede skuplji igrači? Da li neko mimo Bayerna, Dortmunda i Wolfsburga moze kupiti igraca tipa Higuaina, Khedire, Bacce, Morate i dati im mu njihove plate koje prelaze od 5 - 6 mil eura (ove dvije zadnje mogu kupiti maksimalno dvojicu takvih)? Zasto se ne dovode ti igrači kad ekipe iz BL to mogu priuštiti (pustite se šuplje o precijenjenosti)? Igraci Wolsburga imaju plate oko 3-4 miliona, Dortmunda 4-5mil s izuzetkom Reusa, Schalkea jedino Huntelar ima preko 5, tačnije 5,5 mil. Ostalo je buranija. Niko nije osim Bayerna (procentualno gledajući) dao za igrača preko 30 mil, mislim da nije niko osim za, mislim, De Bruynea i Miktarijana. Ja se pitam zašto, da li je BL razvojna liga za Bayern i ostale, po novcu, top 20 ekipe?
"de mi reci jel neko u ŠPANIJI mimo REALA, BARCE i eventualno ATLETICO MADRIDA može kupiti igrača tipa Higuaina, Khedire, Bacce?"

dalje ti ne planiram ništa pojašnjavat..non sense

EDIT: još da ti kažem da u Italiji i nisu tako bajne plaće, Talijani moraju plaćat porez na svakog stranog igrača, stoga mu ni ne smiju davat preveliku platu.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 21:30

coelho41 je napisao/la:
"de mi reci jel neko u ŠPANIJI mimo REALA, BARCE i eventualno ATLETICO MADRIDA može kupiti igrača tipa Higuaina, Khedire, Bacce?"

Razlika i jeste u tome sto u ovim najjacim ligama imas vise takvih klubova, dok u Njemackoj imas jedan.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 08 jul 2015, 21:32

Greivis je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:

Razlika i jeste u tome sto u ovim najjacim ligama imas vise takvih klubova, dok u Njemackoj imas jedan.
Koliko ja vidim muamer je naveo tri kluba za koje smatra da su finansijski najstabilniji i u svim ostalim državama tj ligama nemaš više od 3 kluba koji mogu dat preko 30miliona za pojačanje.

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 08 jul 2015, 22:03

U Italiji 5 timova moze dati tu cifru... i davalo je u zadnje vrijeme... Pored velike trojke tu su i Napoli i Roma...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 23:13

Poenta je da jedan Atletico kad ste ga već spomenuli ne može dovesti igrača od 30 miliona ako prije toga ne proda igrača. Ovo što su naumili Inter i Milan će svakako biti predmet istraživanja na kraju sezone. NE može jedan Inter,koji ima 50 mil eura manje prihode od Schalke biti u stanju dovesti jednog Kondogbiju, a da Schalke takvu egzibiciju sebi ne može priuštiti. PA **** lud zbunjeno, Kako neko sa 214 mil eura prihoda ne može dovesti igrača od 30 mil eura, a Inter sa 164 mil može? Ponovo Italijani zarad uspjeha žive iznad mogućnosti i to će im se itekako obiti o glavi.

U Bundesligi postoje tri, dogodine četiri kluba koja će moći za jednog igrača dati 30 mil eura. U italiji sem Juventus niko zadnjih godina nije bio u stanju dovesti tako skupog igrača, a da prije toga nije prodao 2,3 igrača. Inter i Milan su ove godine doveli takva pojačanja, ali samo na račun minusa koji ih očekuje na kraju sezone. Niko od njih ne igra ni evropska takmičenja, prihodi će vjerovatno biti i niži. U španiji Real, BArselona i Valensija sebi mogu prišutiti takvo zadovoljstvo i eventualno Atletiko kad proda igrača, ali samo kad proda igrača. U Francuskoj je to Psg, u Engleskoj svaka šuša može dovesti skupo pojačanje zbog Tv prava. Ako poredimo BL sa Seria-om A i Primerom jasno je da je finansijska moć na strani Njemaca, a što u drugim ligama žive preko mogućnosti to je problem Uefe koja ima jedne aršine za IStok, a druge aršine za Zapad, a jasno je da na desetini klubova bi mirne duše trebalo zabraniti transfere.

FFP je već sad doživio krah i treba isti ukinuti i onako ne služi ničemu. Krši ga ko stigne bez sankcija.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 09 jul 2015, 00:05, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.