FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Buddy
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Buddy » 11 apr 2011, 06:52

VAM je napisao/la:
Buddy je napisao/la:mali nogomet leotar :mrgreen:
e super...isprovaljivao si nas i sad gasaj.ili pak jos malo da se provaljujes na temi sampiona? :roll:
oci moje lijepe ko diro ?[/quote]
diro široki...odnese bodove sa po grbavice..i to nama ćaršijanerima :([/quote]

:lol:

I veliki nekad moraju izgubit na svom terenu
Koliko ste ono nama vi puta odnijeli bodove sa Grbavice ? :mrgreen:

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 11 apr 2011, 08:48

Buddy je napisao/la: I veliki nekad moraju izgubit na svom terenu
Koliko ste ono nama vi puta odnijeli bodove sa Grbavice ? :mrgreen:
Evo da pogledas malo utakmice zelje i Sarajevo od 2005 .

slika

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 08:52

Sasvim dovoljno da budemo prvaci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma meni su bili nabolji komentari prije utakmice sa Sirokim i kalkulacije strumfova, ide nesto tipa ovako:
"Siroki dobijamo jer smo bolja ekipa, Celik nas pusta jer im treba za Evropu kup a nama bodovi za titulu, Rudar uzimamo jer smo sa njima u najboljim odnosima, Sarajevo u derbiju dobijamo" u principu su ljudi iskalkulisali da dobijaju sve do kraja :lol: :lol: :lol: Kad ono Siroki uz 3 boda na svetoj i rucno izradjenoj Grbavici :D

Colorado

Post Postao/la Colorado » 11 apr 2011, 08:56

LEŠINAR je napisao/la:Prvi prvak u košarci ove zemlje je KK BORAC nektar! A sad padobranac razguli inače ću ti morati ovde crtati i dokazivati da ste vi (Sarajevo) jedna sportska provincija za nas. Zapravo vi ste za nas i ovako provincija! Bolujete od kompleksa zvani Banja Luka! Kad kažem Beneš to je dovoljno da ustaneš mirno i ugasiš računar. Na spavanje! Aj Zdravo, AJ Borac!
Kako si samo smijesan i duhovit to je nevjerovatno . Sarajevo provincija za bl .. vidis li ti sta si napisao uopste :oops: SARAJEVO JE VELEGRAD za banjaluku u svim segmentima ZIVOTA ! Koliko god da se trudite da sakrijete svoju ''kulturu'' to vam ne polazi za rukom , sve smo vidjeli sad u subotu :( . Koliko god da se vi trudili da budete kao dva najveca kluba u drzavi a to su FK ZELJEZNICAR I FK SARAJEVO nikad necete moci niti cete uspjeti u tome . Borac ove godine igra dobro i vi odma prelazite iz provincije na '' velegrad '' dragi moji provincijalci nemoze to tako odmah ;) Treba vam jos puno godina i tradicije da stignete SARAJLIJE ;) 8-)

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 08:59

U cemu da vas stignemo??? Daj navedi mi pet primijera da za to imas debelo pokrice, evo u sportskom aspektu, osim KK Bosna sve ostalo mi vec imamo ili smo imali. Koliko SA kao grad ima olimpijskih pobijednika? Da cujem, razgovarajmo argumentima... 8-)

Colorado

Post Postao/la Colorado » 11 apr 2011, 09:03

SrdjanBL je napisao/la:U cemu da vas stignemo??? Daj navedi mi pet primijera da za to imas debelo pokrice, evo u sportskom aspektu, osim KK Bosna sve ostalo mi vec imamo ili smo imali. Koliko SA kao grad ima olimpijskih pobijednika? Da cujem, razgovarajmo argumentima... 8-)
Koliko godina je borac bio u 2 ligi ?
Koliko puta je borac igrao evropske utakmice dok se igra pl BIH ?
Koliko puta je borac bio sampion ?
Koliko puta je borac pobijedio SARAJEVO na kosevu ? Koliko je Sarajevo pobijedilo puta u bl ?
Koliko lesinara dodje u SA , koliko Hordi dodje u bl ?

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 09:06

To nije odgovor na moje pitanje...
Znaci argumentovano. Sportska sredina, ne fudbalska nego sportska opcenito.
Jos jednom:
Koliko SA kao grad ima olimpijskih pobijednika?

Ne kazem, istoriski gledano FK Borac je iza FK Sarajevo i FK Zeljeznicar, ali govoriti da je banjaluka sportska provincija je bezobrazno i drsko. 8-)

Colorado

Post Postao/la Colorado » 11 apr 2011, 09:09

SrdjanBL je napisao/la:To nije odgovor na moje pitanje...
Jos jednom:

Ne kazem, istoriski gledano FK Borac je iza FK Sarajevo i FK Zeljeznicar, ali govoriti da je banjaluka sportska provincija je bezobrazno i drsko. 8-)
Taj podatak nemam tacno , ako neko zna nek kaze .
Paa ja ti govorim istorijski za klubove , za bl je bezobrazno i drsko govoriti da je provincija aa za SARAJEVO NIJE ? :o :roll:

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 11 apr 2011, 09:10

SrdjanBL je napisao/la:To nije odgovor na moje pitanje...
Jos jednom:

Slazem se.B.Luka nemoze nikako biti sportska provincija.Mozda trenutni njeni stanovnici (naravno dio) su provincijalni ali u sportu su sigurno velikani.Rukomet,boks su to pokazali u proslosti.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 09:11

Normalno da nije... ni u jednom pogledu, jer ja koliko vidim ti imas svoje misljenje koje nije potkrepljeno cinjenicama i argumetima, pa tako da nema razloga razglabati o nekim drugim stvarima, koje cine zivot i istoriju jednog grada.

Colorado

Post Postao/la Colorado » 11 apr 2011, 09:17

SrdjanBL je napisao/la:Normalno da nije... ni u jednom pogledu, jer ja koliko vidim ti imas svoje misljenje koje nije potkrepljeno cinjenicama i argumetima, pa tako da nema razloga razglabati o nekim drugim stvarima, koje cine zivot i istoriju jednog grada.
Pa eto vidis , uzaludno je pricati o nekim stvarima kad imas sliku i priliku da vidis to uzivo . Moje misljenje je potkrepljeno cinjenicama i argumentima vezanim samo za FK SARAJEVO ostale stvari me ne zanimaju . Uzivaj ;) 8-)

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 09:20

Pa onda se nemoj petljati u nesto sto blage veze nemas. Reci FK Sarajevo je veci, istoriski uspijesni od FK Borac i svako nrmalan ce reci da si upravu. Ali pisati da je Banjaluka provincija u sportskom smisliu je bezobrazluk, a da za to nemas potrebne cinjenice 8-)

Colorado

Post Postao/la Colorado » 11 apr 2011, 09:23

SrdjanBL je napisao/la:Pa onda se nemoj petljati u nesto sto blage veze nemas. Reci FK Sarajevo je veci, istoriski uspijesni od FK Borac i svako nrmalan ce reci da si upravu. Ali pisati da je Banjaluka provincija u sportskom smisliu je bezobrazluk, a da za to nemas potrebne cinjenice 8-)
Ne znam pod sta podrazumjevas pod ''nemas blage veze'' ? Ti se dohvatio OLIMPIJESKE TEME i ne popustas , ali nije bitno nemam namjeru da provociram . A za banjaluku sam napisao da je provincija samo zbog duhovitog momka koji se predstavlja pod nickom LESINAR , a daleko od toga da je banjaluka provincija u sportu !

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 09:34

Normalno da sam se olipizma uhvati, ako pricamo o sportu, jer je olimpijada kruna svakog sporta i najveci uspijeh svakog sportiste je osvajanje medalje na olipijskim igrama, ako pricamo o sportskim uspijesima i ako se necim moze izmjeriti da li je neka sredina provincija u sportskom smislu onda se to mijeri time koliko je taj grad/regija/drzava iznjedrila olimpijskih pobijednika.

O posebnim granama sporta necu da trosim rijesi, a ni da idem u offtopic vise.

Pod tim sto nemas blage veze sam mislio da nemas pojma kakvih sve sportskih velicina je Banjaluka kao grad iznjedrila. Sam podatak da je raspadom bivse JUG. svaka od novo nastalih drzava u svojoj rukometnoj repr. imala bar po jednog igraca iz RK Borac + Francuska govori da je Banjaluka daleko od provincije u sportskom smislu.
A i u ostalim segmetima zivota, mada to nekome smeta ali je tako.

O navijacima, nisam kompetentan da pricam jer ne pripadam ni jednoj navijackoj grupi, mogu reci da ti je i u SA i u BL isto stanje, jesenas u Sarajevu su zastitari istukli grupu Lesinara samo zbog transparenta na cirilici a dok su ovi njih tukli sa tribina je islo dobro poznato: "Ubi, ubi Srbina" a to ti dodje na isto kao sto je bilo pijevanje u subotu u BL "Od topole pa do Ravne Gore". Ali eto to niko ne vidi, jer ne gleda u svoje dvoriste nego samo u tudje, ali to je tako na balkanu, bitnije je da crkne komsiji krava nego da on ima sta da jede.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 apr 2011, 09:48

SrdjanBL je napisao/la:Pa onda se nemoj petljati u nesto sto blage veze nemas. Reci FK Sarajevo je veci, istoriski uspijesni od FK Borac i svako nrmalan ce reci da si upravu. Ali pisati da je Banjaluka provincija u sportskom smisliu je bezobrazluk, a da za to nemas potrebne cinjenice 8-)
Banja Luka je decenijama nosila atribut "Grad sporta" = rukometa, fudbal, boks, košarka, kajakaši i kanuisti, šahisti, dizači tegova, atletičari.... veliki broj sportova je bio uspješno zastupljen u nekadašnjoj Banja Luci, kao uostalom i Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru....
Danas je situacija mnogo drugačija, pa čak i drastično različita.....u mnogo ćemu. :cry:

Banja Luka ni danas nije, sigurno, sportska provincija (iko ni blizu nekadašnjem "gradu sporta") ali jeste "duhovna provincija" - ma koliko to nekom grubo zvučalo i ne-godilo ušima. To je činjenica i to manji broj i samih današnjih Banjalučana i stanovnika B.Luke dobro zna. :shock:
Sarajevo je također, danas, 'hendikepiran grad" (a zna se i zašto) ali ipak daleko ispred i po sportskom i duhovnom 'pitanju' - bez uvrede! ;)
Bosno moja poharana....

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 09:52

Bez uvrede apsolutno. To je tako, nazalost, ali ni u sarajevu nije nista bolja situacija, cak ako ne ista onda mozda i gora, ja dodjem kod svog druga u SA koji je bosnjak/musliman i prespavam jednom kod njega i dodjem drugi put i on meni prica: "Prosli put kad si otisao dolazi nama komsinica i izmedju ostalog kaze: kako ste mogli srbina pustiti da vam spava u kuci" Smijesno i zalosno u isto vrijeme zar ne? 8-) Toliko o tome... vratimo se temi ;)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 apr 2011, 09:55

Zanimljivo da je tebi baba reprezent Sarajeva, a nije ta porodica kod koje spavaš. :lol:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 apr 2011, 10:14

SrdjanBL je napisao/la:Ma nije baba, ko nju sisa, nego kazem ti na pojedinacnom slucaju da ti je u BIH takva situacija u svim dijelovima, mada ima i normalnih ljudi ljudi koji nisu zadojeni mrznjom, ja sam prvi mogu se pohvaliti da imam prijatelja sa svim strana i da kod svakog mogu otici u svako doba dana i noci a i oni kod mene. Ali nemam sta dokazivati, kada vecina ima formirano svoje misljenje. :roll: :roll: :roll: :roll:
Drugar,
ja i jesam pisao u kontekstu sporta - a tvoje navođenja 'primjera'- niđe veze... prema pojedinom 'slučaju' ne možeš cijeniti generalo...i ja u BL imam starih sportskih znanaca i obostrano se posjetimo, kad neko 'naleti'....
Sarajevo vs Banja Luka = neuporedivo!
Bosno moja poharana....

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 11 apr 2011, 10:17

Sarajevo vs Banja Luka = neuporedivo!

Apsolutno neuporedivo za mene. Sarajevo decenijama iza BL, realno ;)
Mislim da ti ovo nije sportski dio komentara:
"Banja Luka ni danas nije, sigurno, sportska provincija (iko ni blizu nekadašnjem "gradu sporta") ali jeste "duhovna provincija"" Duhovna???

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2011, 11:04

Red je da pustite nama bodove, za Evrope! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.