AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 13 maj 2023, 20:50

Bravo Faraon, od rijeci do rijeci potpisujem !

Piolijev dvojnik sa tribina im govori kako da postave igru protiv Intera :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 13 maj 2023, 20:56

U zadnjih 11 utakmica su dobili 3 utakmice :zzz:

I neka je onda sve do igraca :urnebes:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 maj 2023, 21:18

Ako su ti isti igrači osvojili skudeto prošle sezone, onda nema govora o tome da je problem u njima. Ok, nisu za skudeto i tu krivim katastrofalan merkato, ali niko me ne može ubjediti da šampion Italije nije dovoljno dobar za top 4 pozicije i da su igrači naprasno preko noći zaboravili igrati.

Mi nikakve igre ni identiteta nemamo niti išta u timu funkcioniše od starta sezone. Čija će to krivica biti, ako ne trenerova?
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 13 maj 2023, 21:19

Pioli hvala za sve, ali je vakat vise druze

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 13 maj 2023, 21:26

memaga je napisao/la:
13 maj 2023, 20:25
Pitanje do koga je do UPRAVE ili Piolija??? Jel Pioli vlasnik ili trener???
Ako nesto ne stima mjenjaj!!!!
Gdje su pojacanja?? Zimski marketo???
Jesi li vidio listu potencijalnih pojacanja za sljedecu sezonu????
Mislim da je suvisno bilo sta komentarisati dalje...
Ovo su pitanja za mog jarana Meepa :D
Mogu i ostali slobodno pojasniti...
Sljedecu tekmu protiv samp.sam na San Siru, saljem vam fotku... :zviz:
Kontam Rope mozda nisi procitao moj post pa molim te odgovori....

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 13 maj 2023, 22:02

U prve dvije utakmice dva rivala Milana su podbacila. Zar je iko očekivao poslije toga da Milan pobijedi i to sa ovakvim sastavom.

Za ovakve rezultate krivi su vlasnik, trener i igrači. Ko god misli da je kriv samo Pioli ili samo igrači nije u pravu.

I kad je titula osvojena najviše pobjeda je bilo kad su uglavnom Theo i Leao imali puno prostora i prilika za brze napade. Pioli čak i tada nije imao riješenja za bunkere protivnika ali se to nekako izvlačilo. Sad više ni toga nema. Pioli je još kriv što nekim igračima uvijek vjeruje čak i kad mišta ne pružaju a nekim igračima ne vjeruje bez obzira kako se pokazali. Da i ja spomenem Adlija. Mali ima talenta ali nema povjerenje trenera. U zadnjoj utakmici prije ove igrao je nekih dvadesetak minuta i sve je dobro napravio a skoro dva mjeseca kasnije bez ikakvih povreda igrao je tek danas. Zašto je CDK-u davao toliko šansi a nije pokazao APSOLUTNO NIŠTA to samo Pioli zna. Barem se nadam da zna. Pošto je bio zadovoljan današnjim prvim poluvremenom ipak mislim da ne zna.

Sastav je totalno limitiran i to se zna. Mnogi igrači nisu čak ni za Spezie. Neki su dobri samo da se popuni roster. Pošto je naš spomenuću Krunića. Iako nema neku veliku kvalitetu neumoran je i tu želju mu niko ne može osporiti. Što se tiče prvih 11 za sljedeću sezonu tu bi trebali biti (ako nekog ne prodaju) Maignan, Theo, Tonali i Bennacer (isključivo kao defanzivni vezni i ništa više) i Leao. Ostalo sve treba mijenjati u prvih 11 a otjerati treba Bakayoka, Pobegu, CDKa, Messiasa, Rebića i Origija.

Remont je potreban ali se nažalost neće desiti. Zašto? Zato što je jedini čovjek koji to može i mora napraviti je Cardinale a njega apsolutno nije briga za rezultate tima. Zašto? Zato što po njegovim riječima cilj fudbala nisu pobjede i osvajanje titula. Možda se varam ali po meni to mora biti cilj jednom od najvećih fudbalskih klubova svih vremena. Zar ne?

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 13 maj 2023, 22:07

Odlicno napisano...svaka cast....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 maj 2023, 22:18

Kao odgovor na tvoje pitanje, uprava je kriva što mu je dala novi ugovor. I što smo imali loš merkato. I što nisu reagovali u januaru kad je sve krenulo nizbrdo.
Ali možda je bilo finansijski neizvodivo dati mu otkaz i/ili naći adekvatnu zamjenu. Ili su smatrali da je zaradio dosta kredita i da zaslužuje izgurati sezonu do kraja.

Vrlo brzo ćemo saznati koju cijenu ćemo na kraju platiti radi toga. :kafa:

Ali merkato mu ni dalje ne opravdava sve one silne kikseve protiv Spezija, Cremonesea, Lecea i ostalih pi.čki materina. Da su bar u pola njih pobjedili, do sad bi glat bili u top 4.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 13 maj 2023, 22:34

Kako marketo ne igra ulogu??? Igrali su na 3 fronta plus svjetsko!!!! Prosle godine ispali u grupnoj fazi i samo igrali jednu tekmu sedmicno, ove godine da napomenem samo ostali pred pocetak bez dva vazna igraca ( otisla besplatno ) niko nije dosao da ih zamjeni ( kad to pisem mislim na dostojne zamjene ) igra se liga prvaka do samog kraja plus svjetsko....
Ne branim ga nego ukazujem koliko se uprava macehinski odnosi prema Milanu....

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 maj 2023, 22:43

Curva Sud invite all Milan fans to gather at Milanello tomorrow to support the team
Da ste bogdom rekli da se kakve motke ponesu :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 13 maj 2023, 23:27

Memaga sretno vs Sampdorije, inače gotivan klub sa velikom historijom - zbog toga i fudbalska romantika pati kada vidimo gdje se nalaze.

Sa ovim vlasnicima teško da nas čekaju bolji dani od ljeta, meni djeluje kao da Cardinale prvi, uopšte ne zna pravila fudbala. Lik čisti business man, kojeg samo evrići zanimaju.

Zimski mercato nula, a evo par kola pred kraj, već sada možemo zaključiti da nam ni ljetni uopšte nije pomogao.

Origi (sjećam se jednog gola sa 25m), CDK (nula), Adli (igrao ukupno pola sata?) Pobega (odlična partija vs Juve, i tjt), Dest (svega par utakmica), Vranckx (slično kao Adli&Dest), Thiaw (prvi nastupi odlični, pa sve gori i gori), Lazetić (gurnuli ga u 2.austr ligu, bačenih 5M).

Dakle svi do jednog promašaj, s tim da su neki mladi i ima nade za njih, ali to nije ono što je trebalo šampionu čizme.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 14 maj 2023, 00:02

Svi ste u pravu, i u krivu.
Ne moze me niko ubijediti da trener (namjerno mu vise ni ime necu pisati) nije kriv kad u dvije godine, koliko ovu ekipu ima na okupu, nije ih znao uigrati izvodjenje i branjenje kornera. Covjek bi panj naucio za dvije godine. Znaci, vjezbaj svaki dan jedno te isto. Crkni ali uvjezbaj. To ne moze uraditi ni vlasnik, ni Maldini niti neki direktor, to treba da radi trener. Ali nije sposoban!!!
I nemojte ga, molim vas, vise braniti.
Mazga tvrdoglava!!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 14 maj 2023, 00:14

Jbt Koraj ko ga brani??? Vlasnik moze uraditi sve da ga smjeni i dovede boljeg!!!! Kako ne kontate to??? Ako nije sposoban, ako nema rezultat, igru SMJENJUJ....
Prave sprdanciju od Milana....

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 14 maj 2023, 01:33

nextterrain je napisao/la:
13 maj 2023, 20:56
U zadnjih 11 utakmica su dobili 3 utakmice :zzz:

I neka je onda sve do igraca :urnebes:
Ne bi me iznenadilo od pojedinih i kad bi recimo bili izdominirani od ekipe iz Eccellenze. Bukv zbog individualne kvalitete i jesmo peti. Ovaj bi sa milanom iz 14/15 zavrsio u donjem dijelu tabele. Neironicno mislim da bi tako bilo.
Unico amore sei!
❤️🖤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 maj 2023, 01:52

Ljetna pojačanja nisu zadovoljila i generalno je loše urađen posao, ali pojedince poput Vranksa i Adlija nije uspio integrisati u tim iz samo njemu znanih razloga. A morao je jer su obojica sasvim dovoljno dobri da budu koristan dio ekipe i to je njegov propust.
Ketelar ima problem sa glavom, ali i dalje stojim iza toga da Pioli ne zna kako da ga koristi i da tu leži dobar dio problema.

Njegov tretman prema Adliju je ništa više nego li bezobrazluk, u ovom momentu ne znam kako drugačije to okarakterisati. Momak ima sve karakteristike veznjaka koji nam fali, plus užasnu konkurenciju i neshvatljivo je kako je došlo do toga da presjedi čitavu sezonu.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 14 maj 2023, 04:23

milanist je napisao/la:
13 maj 2023, 20:18
Da igraju milioni sve bi to imalo smisla sto kazes, ovako jarane ne pije vode.
Naravno da milioni ne igraju ali nisi argumentovano odgovorio pitao sam te kako se formiraju cijene i ko mu je dao 30 miliona na transfermarktu. Nije ih dobio na osnovu izgleda i rekla kazala postoje parametri za odredjivanje cijene.

milanist je napisao/la:
Ti ako mislis da on nije odron ove sezone onda imas neki problem.
Pa napisao sam ranije da mu je uzasna sezona i sta je tu problem ? Za razliku od tebe ja jos vjerujem u tog igraca i siguran sam da on i Diaz imaju svijetlu buducnost ali ne pod Piolijem , Diaz vjerovatno nece ni ostati.
milanist je napisao/la:
Hrpa je takvi igraca koji su presli u veliki klub pa se nisu sastavili sa loptom, do cega je ne znam, dal ima manjak samopouzdanja dal je nesto drugo u pitanju to ne vjerujem da neko moze sa sigurnoscu reci.
Pa napisao sam ti ranije. Nije momak odradio pripreme uz to Pioli ne prica engleski. Dodjes u klub 5 do 12 , ne prodjes pripreme , ne naucis jezik itd.
Je li ti primjetis da on izgleda izgubljeno na terenu ? Nema on kurcobolju vec jednostavno momak ne zna je li dosao i posao i naravno kao sto si naveo samopouzdanje. Zamisli da otvoris sportski dio novina i ono pise kako nisi opravdao ocekivanja itd. Kako bi se osjecao ?
milanist je napisao/la:
Dovodili smo mi i prije 'talente' rijetko koji je uspio. Pa ovdje smo pisali sve i svasta o Haugeu, pa ga se rijesise na vrijeme, Shaarawy je isto bio u svoj vakat veliki potencijal pa izraste u prosjecnog igraca, da ne duljimo.
Ne mozes porediti Haugea i CDK , ali nikako. Hauge nije doveden kao veliki talent, nije igrao u bog zna kakvom klubu i ligi, nije imao iskustva u Europskim takmicenjima, odigrao je super utakmicu protiv Milana , mozda najbolju u karijeri i onda su ga odlucili dovesti.
El Shaarawy je bio odlican na pocetku ali njega su unistile povrede , a ne to sto je bio prosjek isto kao i s Patom. Pogledaj sta se desilo s Chiesom. Prije povrede bio najbolji italijanski igrac poslije povrede ni 30 % onog sto je bio. Da ne pricam da je El Shaarawy bio u Milanu u banter eri.
milanist je napisao/la:
Gledam prvenstveno ono sto radi u Milanu, kakve mi fajde imamo ako je odigrao par dobri utakmica u LP za Briz.
Vise od par dobrih utakmica druze. Uz Noa Lang im bio najbolji igrac. A ima veze jer znas da mozes ocekivati nesto od njega. Mozda ne ove sezone , ali iduce vjerovatno. Mada ja mu ovu sezonu i ne racunam i ne pljujem ga iz gore navedenih razloga.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 maj 2023, 09:45

O ovome sam baš razmišljao dok sam gledao utakmicu, tužno je da klub iz zone ispadanja ima bolju build up igru nego Milan. Ne samo jučer nego uopšteno, nemamo je nikako. Ali da, krivi su igrači i loš merkato, Spezija sigurno ima bolji roster od nas. :roll:

Čitam neki komentar, Pioli će ovu sezonu završiti sa približno istim brojem bodova kao Gatuso ili Montela onomad sa daleko slabijim timom. Ako ovo nije dokaz loše sezone i lošeg vođenja tima, onda ne znam šta drugo trebate da čujete.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 14 maj 2023, 11:13

memaga je napisao/la:
14 maj 2023, 00:14
Jbt Koraj ko ga brani??? Vlasnik moze uraditi sve da ga smjeni i dovede boljeg!!!! Kako ne kontate to??? Ako nije sposoban, ako nema rezultat, igru SMJENJUJ....
Prave sprdanciju od Milana....
Svi kontamo sve ali nase se ne broji Memaga dragi.
Na ovom forumu, kad neko spomene da ga treba smijeniti odmah drugi skoce sa argumentima tipa: "ne diraj ga ako ce doci Abate, koga dovesti umjesto njega....".
Zao meni mene i mojih zivaca, samo to.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 maj 2023, 11:24

meepo je napisao/la:
14 maj 2023, 04:23
Naravno da milioni ne igraju ali nisi argumentovano odgovorio pitao sam te kako se formiraju cijene i ko mu je dao 30 miliona na transfermarktu. Nije ih dobio na osnovu izgleda i rekla kazala postoje parametri za odredjivanje cijene.
Na danasnjem vaktu svaki mlad igrac koji odigra par dobri utakmica ima odmah cijenu preko 30M zar je to cudno i pitati se kako. Zato je sve otislo u kur.ac. E sad sto njegova cijena odudara od kvaliteta to je drugi par cipela.
Pa napisao sam ranije da mu je uzasna sezona i sta je tu problem ? Za razliku od tebe ja jos vjerujem u tog igraca i siguran sam da on i Diaz imaju svijetlu buducnost ali ne pod Piolijem , Diaz vjerovatno nece ni ostati.
Stice se dojam da ga vecinom branis a nikad ne pljujes cak i ako ima ovako groznu sezonu, a ja cu ga pljuvati sve dok igra kako igra. Ja sam licno izgubio svaku nadu u njeg i vjerujem da ce ostati ovdje i sljedece sezone samo iz razloga sto su skrsili puno para na njeg, pa sad kao da se pokusaju izvaditi, daju mu zato i najvise sansi za igru od svih nasi pojacanja. Velika greska ce biti ako CDK ostane a Diaz ne, jer i ovakav ogranicen Diaz je za klasu bolji igrac od balvana.
Pa napisao sam ti ranije. Nije momak odradio pripreme uz to Pioli ne prica engleski. Dodjes u klub 5 do 12 , ne prodjes pripreme , ne naucis jezik itd.
Je li ti primjetis da on izgleda izgubljeno na terenu ? Nema on kurcobolju vec jednostavno momak ne zna je li dosao i posao i naravno kao sto si naveo samopouzdanje. Zamisli da otvoris sportski dio novina i ono pise kako nisi opravdao ocekivanja itd. Kako bi se osjecao ?
Ma to za pripreme bi imalo smisla pricati prva 3-4 mjeseca, ali on je jarane citavu sezonu grozan, sta vec bolji je bio na pocetku nego sad, tako da to za pripreme okaci macku o rep. Vala mogao je do sad nauciti i on Italijanski makar na nivo da se razumije sa igracima, pa mu to ne bi trebao predstavljati problem.
Vise od par dobrih utakmica druze. Uz Noa Lang im bio najbolji igrac. A ima veze jer znas da mozes ocekivati nesto od njega. Mozda ne ove sezone , ali iduce vjerovatno. Mada ja mu ovu sezonu i ne racunam i ne pljujem ga iz gore navedenih razloga.
Dabogda ćero da te hadzija uzme kao sto kazu, da je on makar i u Milanu pruzio tih 'par' dobri partija pa da imamo na osnovu cega gajiti optimizam, ovako nula bodova. Od njeg mogu jedino ocekivati kurcobolju jer je to i jedino pokazao, ali eto pred nama je i sljedeca sezona i daj boze da me demantuje, ne bi bio niko sretniji, pa da povucem sve sto sam rekao za njeg, ali bojim se da do toga nece doci.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 maj 2023, 12:45

Daichi Kamada is more than an idea for Milan and the Rossoneri management are continuing contacts with the entourage of the Japanese attacking midfielder, who will leave Eintracht Frankfurt on a free transfer.

There have been steps forward too as a verbal agreement has been reached over a contract worth €3m net per season, which puts Milan in pole position to land the 26-year-old.
Super, daj jos Arnautovica i nekog Lazetica u sredini terena i sljedeca sezona moze poceti :kafa:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.