EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FliX
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la FliX » 08 sep 2015, 15:18

jasmin10 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Ako je ovo lagana grupa, onda ne znam. Daj Bože da budemo treći na kraju.

Belgija
Vels
BIH
Izrael
i ove dve retardirane ekipe.

Citiraj me na kraju kvalifikacija. 8-)
Mogu i sad i odmah konstatirati da nisi popio tablete ;)
anonymous majstore :salut:
mislim da mu Otelo duguje ispriku :mrgreen:
Sreca u nesreci, bar ih je poredo po konacnom plasmanu na tabeli :rol:

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 08 sep 2015, 15:54

Virtu4l je napisao/la:Zato treba da odigraju neriješeno, čime bi izgubili šanse za baraž, a mi bi se pobjedom bodovno izjednačili sa Izraelom... onda nam ne treba pobjeda Belgije.
Tacno, ne treba pobjeda ali treba minimalno nerijeseno da odigraju.
Jer kako god, za baraz nam treba da osvojimo minimalno 3 boda vise nego Izrael u predstojecim utakmicama.
Nama na ruku ide to sto Kipar u slucaju pobjede nad Izraelom ostaje u igri za baraz. Znaci sigurno ce se potruditi da dobiju Izrael a Izrael se potruditi da dobije Kipar. Tako da bi najbolje bilo da nerijeseno odigraju.
Ali kako god, mi moramo svoje odraditi (dvije pobjede) i ako Bog da, drugi rezultati ce nam ici na ruku ici pa cemo kroz baraz do EP! :bih:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 08 sep 2015, 16:07

Prvo,Izrael ce sigurno premirati Wels.

Drugo,prica kako ce Wels zapeti toboze da osiguraju plasman je smijesna,Wels je vec osigurao plasman i s te strane nece imati motiv,motiv im samo mogu biti izraelske premije.

Trece,Izrael ce sigurno pokusati van terena isposlovati bod u Belgiji i Belgija ce im ga sigurno dati ako im pobjeda ne bude trebala da bi na Euru bili nosioci prilikom izvlacenja grupa.Ako im bude trebala pobjeda za to dace sve od sebe da je ostvare.

Cetvrto,Kipar sigurno nece tek tako prodati svoju kozu u Izraelu i ima realne sanse da ne izgubi utakmicu.Problem je sto ce se Izraelci sigurno sluziti svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima da utakmicu dobije i sigurno ce imati znacajnu pomoc sudija.

Peto,i mi bi trebali na sve nacine animirati Belgiju da odigra ozbiljno protiv Izraela,igraci bi trebali iskoristiti svoje prijateljske veze sa njihovim a i savez bi trebao vidjeti sa belgijskim savezom sta se moze uraditi,tim prije sto smo i u slijedecim kvalifikacijama u istoj grupi,zasto ne i premirati Belgijance za pobjedu.Plus,treba medijski stalno potencirati tu pricu i apelovati na Belgijski fair play da se to sto vise rasiri po Evropi.

Sesto i najvaznije,mi moramo sve snage usmjeriti u pobjede u predstojece dvije utakmice,svi zajedno brijati pozitivnu i pobjednicku atmmosferu.

Ukratko,nasa realna nada su dvije stvari,da Kipar uzme bod-ove Izraelu i da Belgiji bude potrebna pobjeda protiv Izraela.
U suprotnom bojim se cemo izvisiti.Dodatnu potvrdu scenariu koje se nazire dalo je i poklanjanje boda Izraelu od strane Welsa iako ja licno nisam siguran da li se radi o poklonu ili jednostavno nemoci Welsa da pobijedi.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 sep 2015, 16:36

SjeverniVjetar je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Belgija ce itekako ici iskljucivo na pobjedu protiv Izraela. Zasto? Jer su u mrtvoj trci sa Italijom da budu u prvoj jakosnoj grupi za izvlacenje grupa na EP-u i siguran sam da Belgija se nece upustati u kalkulacije nego ce zapeti jer ovise samo o sebi, a ne o drugima. Zato 100% Belgija ide na pobjedu protiv Izraela :)
Deder to malo pojasni molim te, ako imas vremena?
Sta nije jasno? :) Za UEFA takmicenja se koristi UEFA rang lista, a ne FIFA rang lista. Na UEFA rang listi je Belgija trenutno sedma, a Italija odmah iza nje na osmoj poziciji. Ako se uzme u obzir da Nizozemska najvjerovatnije nece otici ni u baraz (a oni su trenutno cetvrti) vidi se da cak i sedma pozicija osigurava prvu jakosnu grupu u kojoj je trenutno Belgija, no Italija sa jednim kiksom Belgije ih moze stici. Stoga sumnjam da ce Belgija izgubiti protiv Izraela i onda 100% imati u grupi jednu od narednih reprezentacija: Njemacka, Spanija, Francuska, Engleska, Portugal i Italija. A ako budu u prvom jakosnom sesiru onda ce da dobiju najvjerovatnije (jer se vec u drugom jakosnom sesiru moze puno promjeniti u naredne dvije utakmice) naredne protivnike: Italija, Ukrajina, Svicarska, Ceska, Hrvatska i BiH/Rusija/Austrija/Danska/Rumunija (zavisno da li ce Ukrajina, Hrvatska, BiH i Rusija igrati Euro).
Fidelis je napisao/la: Drugo,prica kako ce Wels zapeti toboze da osiguraju plasman je smijesna,Wels je vec osigurao plasman i s te strane nece imati motiv,motiv im samo mogu biti izraelske premije.
Wales itekako nece sebi dozvoliti poraz, a razlog je sto zele sto visociji plasman na FIFA rang listi zbog zrijebanja u buducnosti i to je njima vec dobar motiv. Inace je Fudbalski savez Wales angazovao osobu koja se bavi samo sa rang listama te je to razlog zasto Wales do sada nije odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu u proteklih vise od godinu dana niti ima zakazanih prijateljskih utakmica u narednom periodu.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 08 sep 2015, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 sep 2015, 17:29

Ostaje nam samo da se nadamo da ce Belgija odigrati kako prizeljkujemo pred svojim navijacima, ali prije svega da mi prvo prođemo Vels, pa Kipar bice to teske utakmice i pritisak.

Ja također mislim da ce Kiprani da odigraju dobro protiv Izraela.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 08 sep 2015, 17:38

AnelZ je napisao/la: Sta nije jasno? :) Za UEFA takmicenja se koristi UEFA rang lista, a ne FIFA rang lista. Na UEFA rang listi je Belgija trenutno sedma, a Italija odmah iza nje na osmoj poziciji. Ako se uzme u obzir da Nizozemska najvjerovatnije nece otici ni u baraz (a oni su trenutno cetvrti) vidi se da cak i sedma pozicija osigurava prvu jakosnu grupu u kojoj je trenutno Belgija, no Italija sa jednim kiksom Belgije ih moze stici. Stoga sumnjam da ce Belgija izgubiti protiv Izraela i onda 100% imati u grupi jednu od narednih reprezentacija: Njemacka, Spanija, Francuska, Engleska, Portugal i Italija. A ako budu u prvom jakosnom sesiru onda ce imati da dobiju najvjerovatnije (jer se vec u drugom jakosnom sesiru moze puno promjeniti u naredne dvije utakmice) naredne protivnike: Italija, Ukrajina, Svicarska, Ceska, Hrvatska i BiH/Rusija/Austrija/Danska/Rumunija (zavisno da li ce Ukrajina, Hrvatska, BiH i Rusija igrati Euro).
Hvala, tanak sam s tim koeficijentima, rang listama...Dakle mislis da se Holandija nece plasirati ni u baraz, do zadnjeg kola, a da ce Belgija pucati na 6. mjesto nosioca, posto je sest grupa na EP.
Vjerovatno ce tako i biti.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 sep 2015, 17:45

AnelZ je napisao/la:.
Da te uhvatim dok si tu :mrgreen: Otprilike se mogu procjeniti koje ekipe ce igrati baraz? Jesmo li mi sigurno nositelji u slucaju plasmana u isti?

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 sep 2015, 17:52

Ukrajina, Albanija bolje plasirani od nas

Turska , Madjarska , Rusija,Irska, Slovenija/Estonija losiji od nas.

po ovome,bili bi nositelji
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 sep 2015, 18:04

SlevinKelevra je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:.
Da te uhvatim dok si tu :mrgreen: Otprilike se mogu procjeniti koje ekipe ce igrati baraz? Jesmo li mi sigurno nositelji u slucaju plasmana u isti?
Bili bi sigurno nosioci ako pobjedimo naredne dvije utakmice jer bi to dalo nam poprilicno poena.

Idem od pretpostavke da su naredne reprezentacije u barazu:

Turska, BiH, Ukrajina, Irska, Slovenija, Svedska, Norveska i Albanija (Madjarsku sam stavio da ce biti najbolja treceplasirana reprezentacija jer trenutno imaju najvise sanse za to)

Ako bi to bile treceplasirane ekipe koje ce igrati baraz onda bi ovako mogli izgledati nosioci/nenosioci (kazem moglo jer sve reprezentacije imaju jos po dvije utakmice, neke tri pa moze doci do promjena u rankingu):

Nosioci u barazu: Ukrajina, BiH, Svedska i Irska
Nenosici u barazu: Norveska, Turska, Slovenija i Albanija

Sa tim da su Ukrajina i BiH sigurni nosioci (Ukrajina jer ima vec dosta poena pa mogu izgubiti cak obije utakmice, a mi jer moramo pobjediti obije utakmice), dok je Albanija sigurni nenosioc, a Slovenija mora pobjediti sve tri naredne utakmice i da Irska izgubi naredne dvije ako zele da oni postanu nosioci za sto postoji vjerovatnoca pa ne mogu reci da je Slovenija sigurno nenosioc.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 sep 2015, 19:48

Ok. Hvala puno. ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 sep 2015, 19:51

Sve je ovo u 5 deka i nosioci i nenosioci, nijedna od ovih 7 reprezentacija nisu lagan protivnik čak mi djeluje da je svejedno protiv koga bi igrali izuzev možda Švedske zbog Ibrahimovića.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 sep 2015, 20:38

Ispričavam se. Nisam znao da će Safet onako loše voditi tim.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 08 sep 2015, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 08 sep 2015, 20:47

Slovenija i Albanija bi bile savrsen izbor, prije Slovenija.. dok Tursku nikako ne bi volio.
This time next year we'll be millionaires.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2015, 23:41

Mi bismo davno obezbjedili direktan plasman na EP, ali nam je u svakoj utakmici falila jedna jako bitno karika:

- ZVJEZDAN MISIMOVIC -

Sigurno nam se ne bi desili oni porazi od Kipra, Izraela...i protiv Belgije bi bila druga prica, vise bismo imali kontrolu lopte...on je jedini nas igrac koji je znao uzeti loptu u svoje noge, stati na nju i cuvati je ako treba i minutu, bez da mu je iko moze uzeti osim s faulom, istinski vizionar, vodja...igrac koji mi je uvijek ulivao najvecu sigurnost kada je lopta u njegovim nogama, igrac koji je znao driblati, jedini koji je oko 16-erca protivnika nesto "muljao", i jos mnogo toga...jedan jedini, neponovljivi - MISKE 10

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 sep 2015, 01:23

Nema smisla vise Misketa spominjati. Pomogao bi sigurno, ali on je odlucio da je dosta i to treba postovati.

Nase kvalifikacije su krenule krivo kad je selektor, iz njemu znanih (a i nama) razloga odlucio da otvori kvalifikacije sa izmjesanim sastavom bez da je prethodno skautirao protivnika. Posljedice te katastrofe osjecamo i danas, i mozda platimo ogromnu cijenu radi ta tri boda.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 sep 2015, 01:51

Da nam je jednog Duska IVANOVICA za selektora nogometne reprezentacije BiH, eh, gdje bi nam kraj bio...

Ma naravno, to ja Misketa spominjem jer mi je uvijek bio najdrazi igrac u reprezentaciji i nikada ga necu prezaliti, kao ni Edina kada se "sutra" oprosti...
Ja sam uvijek prvo krivio NFSBIH koji nije na vrijeme, ne urucio otkaz, nego otjerao S.Susica s klupe, a tek onda krivim doticnog za ovaj neuspjeh epskih razmjera i sramotu.
Molim Boga da se nekako izvucemo iz ove situacije...ma kako nekome zvucalo, vise sam iscekivao i zelio ovo EP u Francuskoj, nego SP u Brazilu...jer je EP dosta bolja pijaca za nase igrace nego SP, s obzirom da na SP-u uvijek ima mnogo vise kvalitetnog proizvoda u izlogu, i markiranog...tako da je tu tesko prodati svoj pogotov kada znas da ti je marka nepoznata.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 09 sep 2015, 02:06

Uvjeren sam da idemo u baraž,a poslije toga i na prvenstvo preko Slovenaca. :bih:
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 sep 2015, 07:23

Olako smo se mi odrekli Misketa.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 09 sep 2015, 07:50

SamoZeljo je napisao/la:Olako smo se mi odrekli Misketa.
:?:

To je njegova zelja.
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 sep 2015, 12:00

SamoZeljo je napisao/la:Olako smo se mi odrekli Misketa.
Nesto citam ovaj tvoj potpis.. pa ko su papci??? Ovi sto su podrzavali Papeta ili ??? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.